Bohemians 1905 – Plzeň 3:4 (kon.) | Sparta – Příbram 1:1 (kon.) | Č. Budějovice – Slavia 1:1 (kon.)
Jablonec – Mladá Boleslav 0:2 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
3:4 (0:3)
FC Viktoria Plzeň
Pondělí 31.07.2017, 11:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • Juniorská liga – Čechy • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné pondělní odpoledne při startu Juniorské ligy ve fotbale. Nejvyšší mládežnická soutěž dospěla oproti předchozímu ročníku k zásadní změně. Týmy byly rozděleny na českou a moravskou část.

    V úvodu české poloviny se v rámci prvního kola proti sobě postaví Bohemians Praha 1905 a FC Viktoria Plzeň. Hrát se bude v Uhříněvsi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První útočná akce domácího celku nenechala na sebe dlouho čekat. Bohužel pro Bohemians se ale Klokani dopustili útočného faulu a tak bude hrát Plzeň.
     
    3
    Hráči Viktorky se dostali až k hlavičce, ke které se dostal Vacovský, jenž se pokoušel o koníčka. Domácí zachránil skvělým zákrokem Kouba, jenž zachytil míč na brankové čáře.
     
    5
    Po úvodních seznamovacích akcích se hra uklidnila a oba celky se nemohou dostat přes dobře zorganizovanou obranu soupeře.
    5.
     
    7
    Západočeši se pokusili prosadit po pravé straně a nakonec z toho byla střela Pavlíka zpoza velkého vápna a byť tečovaná, tak skončila v rukavicích domácího Kouby.
     
    8
    Hosté začínají pomalu přebírat iniciativu a hrají častěji na balónu. Zatím se s ním však dostali pouze přes polovinu hřiště.
     
    9
    Urdinov byl v problémech a tak volil záchranné řešení v podobě přihrávky na Koubu. Na toho ale tlačil Novák, který donutil zahrát domácího gólmana do autu.
     
    10
    K centru z pravé strany se dostal Arzberger, ale jeho pokus byl hodně nepovedený a skončil až za brankou.
     
    11
    Domácí obrana začíná mít problémy před vlastní šestnáctkou a vše mujsí řešit pouze nakopávanými balóny do bezpečné vzdálenosti od Kouby.
     
    13
    Hosté se pokusil o centr za obranu, kam si měl původně nabíhat Novák. V souboji čtyřek ho ale bezchyběn zpacifikoval a následně obral o míč domácí stoper Buchta.
     
    15
    Další centr za Plzeňských za obranu domácích skončil odmávaným ofsajdem, v němž se ocitlo hned trio hráčů hhostujcího celku.
     
    17
    Hra je nyní na pár okamžiků přerušena. Kvuli horku je hráčům umožněno se občerstvit u střídaček.
     
    19
    Plzeňské napadání opět slavilo menší úspěch, kdy Zápdočeši donutili Bohemians poslat míč až ke Koubovi, kterému se opět nepovedl odkop od branky.
     
    20
    Domácí gólman svou chybu ale rychle odčinil, když si poradil s přízemním centrem Kadara na bližší tyč.
     
    21
    Počátkem 21. minuty se opět vyznamenal domácí brankář, u něhož skončil míč v náručí po rychlé akci Plzně zakončenou Vechtíkem.
     
    22
    K centru se dostal Čermák, jenž se pokoušel najít někoho na vzdálenější tyči, ale jeho pokus byl hodně přetažený a tak budou hrát Bohemians.
     
    23
    Je tu první střídání dnešního zápasu. Po čtvrtině zápasu odchází Horizral, ktrého nahrazuje Kocourek.
     
    26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dlouho se hrálo ve středu hřiště, až se z ničeho nic vyrojila šance pro Plzeň, ze které Západočeši jdou do vedení. Míč se dostal na střed hřiště, kde se poněkolika soubojích dostal až k TOMÁŠI ARZBERGEROVI, jenž střelou po zemi a k tyči překonal Koubu.
    26. ARZBERGER - 0:1
     
    28
    Hosty vstřelený gól uklidnil a nadále kontrolují hru. Když už se Bohemians dostanou k míči, tak po napadání soupeře o něj ihned vzápětí přijdou.
     
    30
    Plzeňští se pokusili opět o akci přes střed hřiště. Přihrávku Čermáka do strany na Arzbergera si ale domácí pohlídali.
     
    31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Z další akce už ale hosté skórují. Centr do vápna si pro sebe uschoval jeden z hostujícíh útočníků a z druhé vlny našel RUDOLFA NOVÁKA, který technickou střelou k tyči překonal Koubu. Plzeň tak vede 2:0.
    31. NOVÁK - 0:2
     
    35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Třetí gól hostů na sebe nenechal dlouho čekat. Na hranici šestnáctky si řekl o míč RUDOLF NOVÁK, ke který ho také dostal a nádherou křižnou střelou překonal Koubu. Gólman Bohemians tak musí potřetí v krátké době lovit míček z branky.
    35. NOVÁK - 0:3
     
    36
    Domácím fanouškům se ukázali také domácí junioři. Pohledná akce ale skončila na pozorném Sváčkovi, který se dostal v čas k zemi a vyrazil míč na rohový kop.
     
    38
    Obrana Bohemians ale v posledních minutách nefunguje úplně nejlépe. Za obranu domácích si sbíhal Čermák, který se pokusil o střelu z první. Jeho přízemní pokus však šel jen těsně vedle.
     
    40
    V závěru poločasu měli Plzeńští k dispozici rohový kop. I když s problémy, tak ho dokázala obrana Pražanů odrazit. Hráči Bohemians ale nejsou schopni udržet balón na kopačkách a nedokážou s ním dojít ani na půlící čáru.
     
    42
    Urdinov dlouho nevěděl co s míčem, až se dostal pod tlak od vou protihráčů, nakonec byl rád, že si vynutil drobný faul a uklidnil tak obranu Bohemky pro nejbližší minuty.
     
    43
    V problémech se z ničeho nic ocitl Arzberger, který přes minutu leží na trávníku a až po delší době si ho všimli rozhodčí. Už je však v péčit týmového ošetřovatele.
     
    45
    První poločas skončil. Tím také končí první polovina dnešního zápasu. Rozhodčí Klíma se rozhodl nenastavit ani minutu a posílá oba týmy do šaten. Podstatně veseljší do ní jdou háči Plzně, který se prosadili třikrát v průběhu deseti minut a vytvořili si slušnou pozici do druhé pětačtiřicetiminutovky. K rom jedné šance se Bohemians k ničemu nedostali a není proto divu, že prohrávají 0:3. Druhý poločas začne ve 12:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Plzeňští pokračují v dominanci i na začátku druhé poloviny, kdy zatlačili kompletní jedenáctku domácích před vlastní vápno. Zatím však nemohou vymyslet nic překvapivého, čím by zaskočili domácí obranu.
     
    48
    K rohovému kopu se tak dostali hráči Bohemians, jimž se podařilo na chvíli dostat se na polovinu Plzně. Ani zkušený Nitrianský však nedokázal pomoci domácím mladíkům, aby skŕovali.
     
    50
    Vrana se dobře volnil, když ustál dva souboji na hranici šestnáctky. Ze slibné šance ale sešlo, poněvadž všechno kompletně zkazil nepovedenou přihrávkou.
     
    52
    Bohemians právě vstřelili branku!
    O několik okamžiků později se ale MICHAL HUBÍNEK prosazuje. Dostal přihrávku za hranici šestnáctky, zasekl si míč a skákavou střelou překonal Sváčka.
    52. HUBÍNEK - 1:3
     
    53
    Už to mohlo být pouze o jednu branku. Hubínek dostal krásný pas za obranu hostů a stál před ním pouze Sváček. Domácí hráč ale zpanikařil, začal kličkovat a nakonec nastřelil míč do ležícího brankáře hostů. Následný pokus Bohemians už skončil vysoko nad.
     
    55
    Zahrozila také Plzeň. Nacvičený signál z rohového kopu zakončoval z druhé vlny přízemní střelou Mudra, jehož pukos musel vytěsnit až Kouba, který se položil na zem.
     
    57
    Plzeňští jsou ale nadále na polovině soupeře a inkasovaný gól se na nich příliš nepoznamenal. Po krátkém výpadku už opět kontrolují míč a bez větších problémů kombinují před šestnáctkou soupeře.
     
    58
    Bohemians tak musí hrozit z rychlých brejků. Po jednom z nich Vechtík vybojoval alespoň rohový kop.
     
    60
    Vrana jednoznačně oživil hru Bohemians a po pravé straně je velmi nebezpečný. Další jeho průnik zastavili domácí až za cenu rohového kopu.
     
    61
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tentokrát už stanadardní situace domácím hráčům vyšla a po několika odrazech uvnitř šestnáctky se nakonec prosadil domácí kapitán VOJTĚCH BRAK, jenž dostává svůj tým na dostřel Plzně.
    61. BRAK - 2:3
     
    63
    Domácí rázem ožili a znervózněnou Plzeň tlačí, co to jde. Západočeši se musí bránit hluboko před šestnáctkou a jsou teď v jasném útlumu.
     
    64
    Opět z pravé strany zahrozili domácí fotbalisté. Melíšek vyhrál souboj na straně a poslal optimální centr na vzdálenější tyč. Ani jeden z domácích se však nedokázal dostat k hlavičce.
     
    67
    Opět přes Vranu šla další akce Bohemians. Domácí junior sklepl míč pro Nitrianského, po jehož nepovedeném centru se k odraženému balónu dostal Hubínek. Jeho pokus ale zamířil vysoko nad.
     
    69
    Nitrianský si narazil s Begićem a byla z toho ideální pozice pro Hubínka. Jeho centr do velkého vápna však nikoho v zelenobílém dresu nenašel.
     
    71
    Dochází opět k menší občerstvovací pauze. Nyní se na pár okamžiků nebude hrát.
     
    73
    Vacík si naběhl do středu hřiště a pokoušel se najít Vranu, který byl ale polovinou těla z ofsajdu a tak musel zanechat jinak slibně rozvíjející šanci.
     
    74
    Centr Nitrianského byl hodně přetažený, navíc domácí opět skončili v ofsajdové pozici. Plzeň se tak může opět na pár chvil zase uklidnit.
     
    76
    Hubínek se objevil uvnitř velkého vápna a vyšel vítězně ze souboje s Vacovským. Nezbyl mu čas ale na zakončení a jeho střela skončila v rukavicích Sváčka.
     
    78
    Vechtík se dostal ke střele zpoza šestnáctky a jeho technický okus na vzdálenější tyč nebyl vůbec špatný. Skončil ale metr od branky Kouby.
     
    79
    Hosté reagují na vývoj zápasu a střídají. Ze hřiště odchází Pavlík, kterého nahrazuje Cihak.
     
    81
    Hubínek vymyslel parádní přihrávku pro Vechtíka, který se ocitl sám před Sváčkem. Velké šance se ale zalekl a nechal vyznamenat plzeňského brankáře.
     
    83
    Aktivní Vrana vybojoval u postranní čáry faul na Čihákovi. Domácí záložník poté vymslel parádní kolmici a rázem se míč ocitl uvnitř šestnáctky. Hostující stopeři s obtížemi ale dokázali dostat míč do bezpečné vzdálenosti od jejich branky.
     
    85
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Z ojedinělé šance ale skórují na druhé straně hosté. Suchý dostal míč do strany a přihrávkou za obranu vysunul RUDOLFA NOVÁKA, který šel sám na Koubu a střelou k tyči ho bezpečně překonal. Novák tak zkompletoval hattrick!
    85. NOVÁK - 2:4
     
    86
    Aktivní Vrana opět unikl po straně a dostal se před Čiháka, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu a uvnitř šestnáctky ho poslal k zemi. Domácí budou mít penaltu.
     
    87
    Bohemians právě vstřelili branku!
    K té se postavil MILAN NITRIANSKÝ a střelou pod horní tyč a do strany nedal Sváčkovi šanci. Naděje na bodový zisk pro domácí ještě žije.
    87. NITRIANSKÝ - 3:4
     
    90
    Kouba teď výborným zákrokem zachránil domácí. Hosté šli tři na jednoho, ale ani tutová šance Vacovského s Pfeiferem neskončila v brance.
     
    90+1
    Hned vzápětí dostal do běhu míč Nitrianský, jenž pálil na hranici šestnáctky z první. Jeho volej ale skončil na boční síti.
     
    90+2
    Míč se opět dostal k Nitrianskému, který musel centrovat. Jeho pas za obranu hostů ale nikoho z hráčů Bohemians ale nenašel.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    To byla také poslední akce dnešního zápasu. Z jasného utkání ve prospěch Plzně se nakonec stalo drama se sedmi góly. Bohemians se dokázali ještě vzepřít v druhém poločase nebýt jedné akce v závěru zápasu, mohli sahat po bodu. Takhle nakonec z debaklu uhráli ještě přijatelnou porážku 3:4. Plzeň coby jeden z nejhůře hrajících týmů na hřištích soupeřů z loňské sezóny tak slaví výhru hned zkraje nového ročníku. (12:52:18)

    Ondřej Jícha

    Branky: 52. Hubínek, 61. Brak, 87. Nitrianský – 26. Arzberger, 31. Novák, 35. Novák, 85. Novák


    Bohemians Praha 1905: Kouba – Brak (C), Buchta, Horizral, Hubínek, Nátr, Nitrianský, Urdinov, Vacík, Václavík, Vechtík.
    Náhradníci: Begić, Šrámek – Buneš, Káš, Kocourek, Melíšek, Vrana

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Pek, Arzberger, Čermák, Kadar, Mudra, Novák (C), Pavlík, Pfeifer, Ryska, Vacovský.
    Náhradníci: Sampalík – Brož, Cihak, Kulhánek, Suchý

    Rozhodčí: Klíma – Melichar, Pospíšil
    thejrc.org