Zlín – Slovácko 0:4 (kon.) | Třinec – Karviná 0:5 (kon.)
konec
FK Třinec
0:5 (0:1)
MFK Karviná
Pondělí 31.07.2017, 15:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • Juniorská liga – Morava • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne z Třince přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování online přenosu z prvního kola Juniorské ligy. Soutěž fotbalistů do jednadvaceti let startuje na konci července v novém formátu, rozdělena na dvě skupiny. V tomto přenosu se podrobně zaměříme na utkání v moravské polovině, ve kterém se střetnou mužstva FK Fotbal Třinec a MFK Karviná. Zápas začne na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci v 15:00. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    JUNIORSKÁ LIGA 2017/18

    Juniorská liga vstupuje do sezony číslo šest, ale letos v úplně novém formátu. Dvanáct týmů bude hrát v základní části českou skupinu, osm zbylých mužstev moravskou. V české skupině bude hrát každý s každým doma a venku a odehraje se celkem 22 kol. V moravské části se bude hrát tříkolově – nejprve každý s každým doma a venku (od 1. do 14. kola), od 15. do 21. kola pak každý s každým pouze jednou. O tom, kdo bude hrát doma a kdo venku, se rozhodne na základě rozlosování podle umístění v základní části.

    Po odehrání základní části bude následovat nadstavba. Ve skupině A se střetne šest nejlepších klubů z české části a první čtyři z moravské. Zbylé týmy budou hrát o umístění ve slabší skupině B. Juniorskou ligu hrají povinně všechny klubu nejvyšší české HET ligy, k nimž se přidaly tři kluby z Fortuna národní ligy. Do ligy se vrací Ostrava, Olomouc a Slovácko, poprvé si ji zahraje Zlín.
     
    ČESKÁ SKUPINA (12):
    Dukla Praha
    Teplice
    Sparta Praha
    Bohemians Praha
    České Budějovice
    Jablonec
    Mladá Boleslav
    Slavia Praha
    Plzeň
    Příbram
    Hradec Králové
    Liberec

    MORAVSKÁ SKUPINA (8):
    Třinec
    Jihlava
    Zlín
    Ostrava
    Olomouc
    Slovácko
    Brno
    Karviná
     


    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinečtí fotbalisté hrají Juniorskou ligu od roku 2013 a celkem v ní tedy strávili již čtyři sezony. Pokaždé patřili v tabulce mezi nejslabší mužstva a velký progres se rozhodně nečeká ani letos. Třinecký klub nemůže v práci s mládeží dlouhodobě konkurovat klubům z první ligy, ale čas od času jsme se od juniorky Slezanů dočkali zajímavých výsledků. Nejlepšího výsledku dosáhl Třinec v roce 2016, kdy skončil celkově čtrnáctý. V uplynulé sezoně za sebou nechal jen České Budějovice a obsadil předposlední patnáctou příčku. Mužstvo povedou trenéři Tomáš Jakus a Svatopluk Schäfer.
     


    MFK KARVINÁ

    Karviná hrála Juniorskou ligu v loňské sezoně poprvé se vstupem svého A-mužstva do nejvyšší soutěže. A stejně jako muži překvapili také junioři. Karviná se umístila na skvělém pátém místě za vítězem z Mladé Boleslavi, Spartou, Brnem a Hradcem Králové. V letošní sezoně tedy mají svěřenci trenérů Zbyška Gazdy a Marka Bielana co obhajovat. Od Karviné se nejspíš očekává, že by měla v moravské skupině zabojovat o čtveřici postupových míst.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ (2016/17):

    13. kolo, pondělí 7. listopadu 2016, 11:00, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – MFK Karviná 2:3 (0:1)
    Branky: 48. Jagnešák, 71. Málek – 39. Macej, 57. Sas, 85. Kovařík. Diváci: 27.

    27. kolo, neděle 7. května 2017, 11:00, Karviná:
    MFK Karviná – FK Fotbal Třinec 3:2 (1:0)
    Branky: 71. a 82. Řapek, 5. Puchel – 54. Latocha, 65. Melecký. Diváci: 100.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi juniory Třince a Karviné, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Můžete připojit hashtagy #TRIvKAR a #juniorskaliga.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Adamuška – Joukl, Lanc, Velner, Chloň – Zahaluk, Tobiáš, Motyčka, Samiec, Lasota (C) – Kvapil. Trenéři: Tomáš Jakus a Svatopluk Schäfer.
    Náhradníci: Kubik – J. Cieslar, Potůček, Ceniga, Šarudi.

    MFK Karviná: Čehajič, Formela, Lischka, Vondra – Lingr, Smrž (C), Duda, Puchel – Ramírez, Weber. Trenéři: Zbyšek Gazda a Marek Bielan.
    Náhradníci: Přibyl – Egri, Sas, Putyera, Kyriakopoulos.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Radim Dresler, Lukáš Lakomý.
     
    Třinečtí fotbalisté nasazují do dnešního utkání hned několik hráčů z A-mužstva. Jedná se o brankáře Jiřího Adamušku, Michala Velnera, Petra Joukla, Martina Motyčku a Pavla Tobiáše. Ostatní hráči mají ročník narození v letech 1998 a 1999. Na druhé straně najdeme výrazně mladší sestavu, v níž nejstaršími hráči jsou jednadvacetiletí Erik Puchel a Tomáš Weber, odchovanec Brna a syn trenéra karvinského A-týmu Jozefa Webera.
     
    Obě mužstva se rozcvičují na trávníku stadionu Rudolfa Labaje. V Třinci panují v posledních dnech velká horka a nejinak je tomu dnes. Vedro a dusno nevytváří zrovna ty nejlepší podmínky.
     
    Na hřišti zůstali jen náhradníci, hráči základní sestavy ještě zmizeli v šatnách. Utkání začne zhruba za šest minut.
     
    Trojice rozhodčích již přivádí fotbalisty na hrací plochu. Třinec bude hrát v červeném, Karviná ve žluto-černé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Karviná obstarala výkop zápasu a zaútočila po levé straně. K zakončení to však nevedlo, od branky rozehrává gólman Adamuška.
     
    2
    Adamuška vykopl balon po malé domů od Velnera jen na půlku, kde jej získali hosté. Chloň u postranní čáry fauloval Lingra.
     
    3
    Karviná zatlačila Třinecké před pokutovým územím, ale nakonec útočným faulem vysvobodil domácí mužstvo Venezuelan Ramírez.
     
    4
    Weber se na hranici šestnáctky pokoušel o akrobatické zakončení nůžkami, ale pozici měl příliš složitou. Třinec se v pohodě ubránil.
     
    5
    Čehajič přistrčil na polovině hřiště Lasotu a Třinec rozehrál přímý kop nakrátko. Za chvíli o míč přišel, a tak může u postranní čáry kouzlit Ramírez.
     
    6
    Weber šikovně prostrčil míč na Smrže, a ten hledal centrem z pravé strany za zadní tyči nabíhajícího Puchela. Balon byl na něj ale příliš dlouhý.
     
    7
    Čehajič vybídl šikovným obloučkem do vápna k zakončení Dudu, který si zaběhl za záda Velnera. Z voleje však karvinský záložník ve slibné pozici přestřelil.
     
    8
    Motyčka pustil Velnerovu přihrávku mezi nohama, ale Lasotovi zpracování nevyšlo. Následně si pomohl faulem proti Čehajičovi.
     
    9
    Ramírez byl v době Formelova pasu v ofsajdu, a tak Třinec vzadu dostal čas na rozehrávku. Motyčkův nákop odvrátili hosté jen k Velnerovi.
     
    10
    Třinečtí kombinovali na malém prostoru, ale vše skončilo faulem Kvapila na Dudu. Karviná rozehrává, míč si vyměňují Lischka a Formela.
     
    12
    Nápor Karviné z úvodních minut trochu opadl, ale teď si hosté vypracovali roh. Rozehrávat od praporku bude Weber.
     
    13
    Lanc odhlavičkoval roh za šestnáctku, tam zůstala u balonu Karviná. Ramírez neměl komu přihrát, a tak odevzdal míč dozadu Lischkovi.
     
    14
    Souboj Motyčky s Puchelem na polovině hřiště skončil lépe pro třineckého záložníka. Zkušený Joukl s vhazováním nespěchá.
     
    15
    Po dalším vhazování Joukla vybojoval Třinec roh.
     
    16
    Zahalukovi se však rozehrávka od rohového praporku tolik nepovedla a Třinec se nedostal do zakončení. Chloňova přihrávka na Motyčku skončila v autu.
     
    17
    Motyčka zatlačil na Formelu, obral ho o míč a zleva uháněl na branku. Ještě chtěl vylepšit pozici pro Kvapila, ale Karvinští přihrávku zablokovali a pro míč si došel brankář Ciupa.
     
    18
    Lingr si v osobním souboji poradil s Chloněm a Karviná zůstala u balonu. Ramíreze o něj ale později připravil Samiec.
     
    19
    Adamuška vystrašil domácí příznivce nepříliš povedeným zpracováním. Přesto si s napadajícím Dudou nakonec poradil.
     
    20
    Duda se otočením zbavil Chloně, ale nedokázal z dobré situace nic moc vytěžit. Přihrávka na Ramíreze prošla až k Adamuškovi.
     
    21
    Tobiášův pas z poloviny hřiště na nabíhajícího Zahaluka neprošel. Třinec není v kombinaci tak jistý jako soupeř a častěji se uchyluje k nákopům.
     
    22
    Ramírez dostal nabito na středové ose těsně za šestnáctkou a střílel těsně vedle levé tyče. Po výkopu Adamušky hrají hosté.
     
    23
    Smrž odhlavičkoval oblouček od Lischky na polovinu hřiště, kde Ramírez rukama fauloval Velnera. Třinec rozehrává nakrátko.
     
    24
    Těsně po polovině prvního poločasu rozhodčí přerušil hru a hráči se jdou občerstvit. Zatím sledujeme vyrovnaný zápas.
     
    26
    Puchel vrátil balon domácím fotbalistů a Adamuška rozehrál nakrátko. Velner má na levé straně více prostoru na rozehrávku.
     
    27
    Zahaluk po výborném pasu od Motyčky zahrál do těla Vondrovi a donutil ho k odevzdání míče do zámezí. Třinec dále útočí po pravém křídle.
     
    28
    Chloň se v osobním souboji nebál silnějšího Ramíreze a Venezuelan zůstává na zemi. Lasota zakopl balon do zámezí.
     
    29
    Ramírez sice nevypadá, že je úplně v pořádku, ale hluboko za třineckou obranou pokračuje ve hře. Motyčka nedosáhl na Tobiášův centr.
     
    30
    Puchel se udržel na stejné linii s domácími obránci a mohl odcentrovat. Po blokaci od Joukla rozehraje Karviná rohový kop.
     
    31
    Weberův roh nadělal třineckým bekům na malém vápně obrovské potíže a nehlídaný Ramírez zakončoval jen o chlup mimo levou tyč!
     
    33
    Čehajič se po přihrávce od Formely pořádně ukopl a z poloviny hřiště poslal míč až za Adamuškovu branku. Třinecký brankář bude vykopávat vzduchem.
     
    34
    Třinečtí vybojovali přímý kop, ale na dva doteky se dostali zpět k vlastnímu brankáři. Po jeho výkopu získala balon Karviná.
     
    35
    Třinec propadl na levé straně a Puchel prostrčil balon na Webera. Ten si navedl míč do šestnáctky, ale nedokázal prostřelit padajícího Velnera a brankáře Adamušku!
     
    36
    Teď se to rozjelo a šance střídá šanci. Tobiáš se zbavil Formely a přihrál před branku volnému Kvapilovi, který však na Ciupu nevyzrál! Největší třinecká příležitost.
     
    37
    Motyčkův balon ke Kvapilovi nedoletěl, a tak může hrát Karviná. Formela s Lichkou uklidnili divokou pasáž hry rozehrávkou nakrátko.
     
    38
    Motyčka vypíchl míč karvinským fotbalistům, ale Kvapil pokazil akci špatnou přihrávkou na Tobiáše. Posléze navíc Kvapil fauloval.
     
    39
    Marek Zahaluk (TRI) fauloval Webera při průniku do šestnáctky a obdržel žlutou kartu. Padající Weber ještě smetl domácího Lance a oba dva se bolestivě zvedají ze země.
     
    40
    Weber trefil jen ve zdi stojícího Lasotu, ale míč se k němu vrátil zpět. Připravil si střeleckou pozici nalevo a jen těsně minul pravou tyč.
     
    43
    Lasota neuspěl proti přesile tří hráčů Karviné a nepronikl do šestnáctky. Na druhé straně nepřihrál Weber přesně.
     
    45
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná se dočkala v poslední minutě prvního poločasu a otevírá skóre. Kombinace z pravé strany skončila u MATHEUSE ERIKA KLEYBELA RAMÍREZE, a ten přesnou přízemní střelou z hranice šestnáctky rozvlnil síť – 0:1!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Zajímavý první poločas duelu mezi Třincem a Karvinou je za námi. Aktivněji začali hosté a už v sedmé minutě Duda v nadějné pozici po přihrávce od Čehajiče přestřelil. O deset minut později pelášil zleva sám na branku Motyčka, ale Karvinští jeho přihrávku na Kvapila zablokovali. Po půlhodině hry přišla s dvěma příležitostmi po sobě Karviná. Ramírez střílel po rohu těsně vedle a Webera vychytal brankář Adamuška.

    Hned o minutu později měli svou největší šanci třinečtí fotbalisté. Tobiáš šikovně prostrčil míč na Kvapila, ale ten sám před gólmanem Ciupou selhal. Ke konci první půle Karviná znovu zesílila svůj tlak a v poslední minutě se dočkala gólu. Adamušku překonal přízemní střelou z hranice šestnáctky k pravé tyči Ramírez. Třinečtí ale nejsou bez šancí a ve druhém poločase by ještě mohli se zápasem něco udělat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Karviná o přestávce jednou vystřídala. Aron Formela odešel ze hřiště a nahradil ho David Egri. Třinec pokračuje ve stejném složení.
     
    47
    Tobiáš šikovně vytáhl míč středem hřiště a přihrával doprava na Lasotu. Jenže balon si zpracoval už v ofsajdu se pohybující Kvapil, jehož následný gól nemůže být uznán.
     
    49
    Smrž si zpracoval dlouhý nákop od domácích a rozehrál po postranní čáře. Karviná pak ale byla zachycena v ofsajdu.
     
    50
    Ciupa si poradil se skákavou malou domů od Lischky a vykopl balon za polovinu. Ve vzdušném souboji tam Ramírez fauloval Samiece.
     
    51
    Obránci Karviné se nedohodli s Ciupou a zdálo se, že by Kvapil mohl po pasu od Lance zakončovat. Jenže znovu stál v ofsajdu.
     
    52
    Adamuška si na malém prostoru poradil dobře a po malé domů od Joukla překopl oba soupeře. Na druhé straně neuspěl Motyčka se svým centrem.
     
    53
    Duda se v půlícím kruhu stal obětí Motyčkova faulu a Karviná bude rozehrávat. Na začátku druhého poločasu je Třinec trochu útočnější.
     
    55
    Kvapil si neporadil se skákavým míčem na polovině hřiště a Karviná přešla do útoku. Po centru Ramíreze mířil Puchel z voleje mimo branku.
     
    56
    Třinečtí střídají poprvé v zápase. Ze hry je stažen kapitán Jan Lasota, soutěžní premiéra v třineckém dresu si odbude Stanislav Šarudi.
     
    57
    Duda si hodil míč mezi dva hráče, prošel až na brankovou čáru a přihrál pod sebe. Lingr ale obrovskou šanci spálil a nechal vyniknout Adamušku, který míč vyrazil na roh!
     
    58
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná z rohového kopu zvyšuje náskok! Puchelův centr prodloužil na první tyči hlavou Smrž a střídající DAVID EGRI také hlavou překonal bezmocného gólmana domácích – 0:2!
     
    59
    S kapitánskou páskou pokračuje po odchodu Lasoty Lanc, který teď se svým mužstvem ztrácí už dvě branky. Karviná si utkání kontroluje.
     
    61
    Šarudimu se vůbec nepovedla přihrávka na Kvapila a domácí podruhé střídají. Trenéři stahují ze hry Marka Zahaluka, nastupuje Stanislav Potůček.
     
    62
    Smrž a Lischka kombinují vzadu, zahraje si i Ciupa.
     
    63
    Po faulu na Samiece bude Tobiáš rozehrávat standardní situaci z nějakých pětatřiceti metrů. Třinečtí se stěhují před branku.
     
    64
    Jenže bývalému hráči Frýdku-Místku se centr vůbec nepovedl a míč skončil v náručí Ciupy. Třinec se nemůže dostat do šance.
     
    65
    Smrž nalezl nádherným pasem z poloviny hřiště za obranou Třince Ramíreze, kterému ale střela z dobré pozice příliš nesedla. Navíc ji Lanc srazil na roh.
     
    66
    Karviná právě vstřelila branku!
    Třinečtí opět nezvládli ubránit rohový kop a inkasují třetí gól. Na centr Webera si ukázkově naskočil DAVID LISCHKA a důraznou hlavičkou nedal Adamuškovi žádnou šanci – 0:3!
     
    67
    Karviná střídá. Ondřeje Lingra nahrazuje Athanasios Kyriakopoulos a místo Erika Puchela nastupuje Ostap Sas.
     
    68
    Během pauzy na občerstvení proměnili mužstvo také domácí. Utkání skončilo pro Michala Kvapila, nastoupil Jiří Cieslar.
     
    70
    Tobiášovu střelu srazili karvinští obránci na roh, po kterém nebezpečně zakončoval Lanc. Jenže Ciupa dokázal zakročit, navíc mu stínil třinecký hráč v ofsajdu.
     
    72
    Ciupa si poradil s napadajícím Šarudim a přehodil ho sebevědomým obloučkem. Za stavu 3:0 si něco takového může dovolit.
     
    73
    Weberův přízemní centr z levé strany propadl před branku k Dudovi, ale Adamuška odražený míč s přehledem přikryl.
     
    74
    Šarudi chtěl poslat míč do ulice na nabíhajícího Joukla, ale Smrž tento záměr vystihl. Na druhé straně odkopl od šestnáctky Lanc.
     
    76
    Motyčka vytáhl balon středem hřiště a byl zezadu faulován. Po neúspěšné přihrávce se skácel k zemi a Třinec bude rozehrávat přímý kop.
     
    77
    Čtvrté střídání na straně Třince. Hřiště opustil Petr Chloň, novým mužem na trávníku je Andrej Ceniga. Střelu J. Cieslara z dálky zkrotil Ciupa.
     
    79
    Třinec ubránil roh, ale přechod do útočné fáze mu nevyšel. Šarudi nedokázal po vzdušné přihrávce od J. Cieslara výrazněji potrápit Vondru.
     
    82
    Duda zahrál na housle Cenigovi a Slovák ve službách v Třince ho vzápětí stáhl k zemi. Karviná rozehrává přímý kop z pravé strany.
     
    83
    Zřejmě po ruce Potůčka je nařízena penalta!
     
    84
    Karviná právě vstřelila branku!
    Teď už je to debakl! TOMÁŠ WEBER si postavil míč na penaltový puntík a trefil se do pravé části branky. Adamuška skočil na druhou stranu – 0:4!
     
    85
    Tomáš Weber je po proměněné penaltě stažen ze hry, na hřiště přišel Oliver Putyera. Do konce utkání už zbývá jen pár minut.
     
    86
    Putyera se uvedl velmi aktivně a dostal se ke střele zpoza vápna. Balon zakroutil ale až za zadní tyčku do zámezí.
     
    87
    Potůček se po pasu od Tobiáše nedokázal protlačit do zakončení. Karvinští obránci ho nepustili a Ciupa pokryl balon.
     
    88
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná přidává další branku. Ramírez rozehrál doleva na Dudu, a ten vrátil míč před prázdnou branku. OSTAP SAS už měl jednoduchou úlohu – 0:5!
     
    89
    Matheus Eric Kleybel Ramírez (KAR) zakončoval po odpískané ofsajdu a obdržel naprosto zbytečnou žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase už si Karviná vedení pohlídala, a dokonce čtyřikrát jej navýšila. Adamuška nejdříve zneškodnil obrovskou šanci Lingra, ale po rohu už inkasoval. Hlavou se prosadil Egri. Také třetí branka padla po rohu, Třinečtí neubránili Lischku, a ten důraznou hlavou potřetí rozvlnil síť. Po ruce Potůčka kopal Weber penaltu a zvýšil karvinské vedení na 4:0. Poslední hřebíček do rakve zabil dvě minuty před koncem Sas, který zakončoval po akci zleva do prázdné branky.
     
    Utkání sledovalo 80 diváků.
     
    Třinec se utká za týden znovu na domácí půdě s Jihlavou, Karviná přivítá v pondělí 6. srpna Olomouc.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. U příštího online přenosu se těším, na počtenou! (16:54:57)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 45. Ramírez, 58. Egri, 66. Lischka, 84. Weber (pen.), 88. Sas

    Karty:   39. Zahaluk (TRI) – 89. Ramírez (KAR)


    FK Třinec: Adamuška – Joukl, Lanc, Velner, Chloň (77. Ceniga) – Zahaluk (61. Potůček), Tobiáš, Motyčka, Samiec, Lasota (C) (56. Šarudi) – Kvapil (68. J. Cieslar). Trenéři: Tomáš Jakus a Svatopluk Schäfer.
    Náhradníci: Kubik – J. Cieslar, Potůček, Ceniga, Šarudi.

    MFK Karviná: Ciupa – Čehajič, Formela (46. Egri), Lischka, Vondra – Lingr (67. Kyriakopoulos), Smrž (C), Duda, Puchel (67. Sas) – Ramírez, Weber (85. Putyera). Trenéři: Zbyšek Gazda a Marek Bielan.
    Náhradníci: Přibyl – Egri, Sas, Putyera, Kyriakopoulos.

    Rozhodčí: Jakub Vojkovský – Radim Dresler, Lukáš Lakomý

    Diváci: 80
    thejrc.org