Slavia – Sparta 2:3 (po pr.) | Mountfield HK – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
HC Olomouc
Úterý 01.08.2017, 15:00 • Zimní stadion Hradec Králové • Přípravné zápasy staršího dorostu
Partner:
     
    Dobře odbojovaný zápas má pro olomoucké mladíky smutnou tečku. V první i druhé třetině se dostali do vedení, ale Hradec v poslední části skóre otočil a do přípravy vstoupil vítězně.

    Ode mě je to z malé haly zimního stadionu vše, mějte se pěkně a moc to nepřežeňte se sluníčkem. (17:07:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Hradec už vyhraje.
     
    59:29
    Ale zatím se jim vůbec nedaří a musí rozehrát ze svého pásma.
     
    59:16
    ...teď už hosté útočí.
     
    59:05
    Hradec stále drží puk v útoku...
     
    58:48
    Vhazuje se v pásmu hostí.
     
    58:48
    Olomoucká střídačka si vybírá oddechový čas. Co vymyslí Karel Beran, mimochodem nový kouč reprezentace do šestnácti let?
     
    58:48
    Dominik Sklenář přenechal puk Dominiku Šedivému, jeho střela byla i bez nápřahu pěkně razantní. Fajgla však nepřekvapila.
     
    57:38
    Skvělá práce hradeckého obránce Jakuba Kynčla. Nejdřív lehl do přihrávky v olomouckém brejku, potom vypíchl přihrávku zpoza branky. Tohle sice není oceněno žádným kanadským bodem, ale pro trenéry je to snad ještě pozitivnější.
     
    56:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Podívejme, domácí hokejisté před koncem zápasu otáčejí skóre a poprvé vedou! Od modré čáry vystřelil MIROSLAV KUKLA a Fajgl měl zřejmě zakrytý výhled, možná tam byla i nějaká teč. Hanáckému gólmanovi kotouč propadl za čáru a pak už bylo pozdě cokoli dělat – 3:2! Asistence: Petr Kuboš.
     
    55:43
    Velká šance na každé straně. Hradecký Tadeáš Pinkas si píchl puk za gólmana, ale pak mu už ujel, následně stál tváří v tvář Ševců olomoucký David Štefka. Bekhendový blafák provedl příliš pomalu a hradecký brankář znovu zasahuje!
     
    54:57
    Adam Rutar se z první položil do křižné přihrávky a Kryštof Ševců, který se ještě přesouval, měl plné ruce práce. Nakonec ale ránu skvěle vyškrábl!
     
    54:32
    Mountfield se dál brání na výbornou, jeho akci zastavuje ofsajd.
     
    53:23
    Dominik Šedivý nabral na pravé straně velkou rychlost, jenže prostor na kličku do středu hřiště už zkrátka neměl. Fajgl si musel dávat velký pozor u bližší tyčky.
     
    52:56
    František Řehák (HKM) se na trestnou lavici vrací po chvilce znovu, tentokrát za hákování. Olomouc má třetí přesilovku v řadě.
     
    52:15
    No, dělovka Davida Štefky teď měla grády. Olomoucký forvard se do ní položil tak, že sebou následně práskl na led. Ševců zasahuje.
     
    51:50
    Východočeši jsou kompletní, a navrch mají útočné buly po icingu hráčů v červeném.
     
    51:33
    Petr Poppel vypíchl váhavému bekovi kotouč do středního pásma, hostům se pak už nezdařil návrat.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 23. Kynčl (Pěnčík), 48. Pinkas (Vaňát, Kuboš), 57. Kukla (Kuboš) – 6. Štědrý, 29. Liška (Kořenek, Bahounek)


    Mountfield HK: Ševců (Vacek) – Janoušek, Kuboš, Kukla, Kynčl, Müller, Pěnčík, Řehák, Voňka – Jakubec, Janda, Komma, Pinkas, Poppel, M. Síla (C), V. Síla, Sklenář, Soukup, Šánek, Šedivý, Švec, Vaňát. Trenér: Libor Pivko.
    HC Olomouc: Hasala (33. Fajgl) – Vosátko, Mader (C), Hlaváč, Bahounek, A. Rutar, Pírek, Hladiš – Kalač, Kořenek, Liška, Štědrý, Paťava, Indrák, Štefka, Handl, Pospíšil, Dvořák, Kret, Krátký. Trenér: Karel Beran.
    thejrc.org