HC Slovan – K. Vary 1:2 (0:1 po s.n.) | Třinec – Minsk 3:2 (kon.) | Vítkovice – Riga 5:3 (kon.)
Sparta – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | HC Slovan – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Třinec – Sparta 4:3 (kon.)
K. Vary – Riga 1:5 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Dinamo Minsk
Pátek 04.08.2017, 08:40 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. U dalšího přenosu se těším za pár okamžiků, na počtenou! (10:56:37)
     
    Za dvacet minut by mělo ve WERK ARENĚ začít utkání mezi Spartou Praha a CSKA Moskva. Třinec pak nastoupí odpoledne proti Spartě a Minsk večer proti CSKA.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Štěpán Macháček (TRI) – Alexej Kolosov (MIN)
     
    První utkání domácího mužstva na turnaji skončilo, Třinec udolal Dinamo Minsk 3:2. Ve třetí třetině měli Oceláři více šancí, ale zase na druhou stranu přečkali trestné střílení Žura. V poslední minutě se štěstí přiklonilo na stranu Slezanů, Matěj posunul puk ke Geidlovi, a ten svou druhou brankou v zápase rozhodl o zisku tří bodů pro Třinec.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Na trestné lavici jsou tři domácí hráči a dva hokejisté Minsku. Dinamo bude hrát poslední vteřiny bez gólmana v šesti proti čtyřem.
     
    59:38
    Jedno přistrčení u mantinelu a nyní už jsou všichni hráči v sobě. V rohu kluziště se rychle vytvořily dvojičky a bude se vylučovat.
     
    59:28
    Dinamo hraje v závěru s prázdnou branku a pokouší se o vyrovnání. Oceláři vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    59:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se prosazují v poslední minutě a dost možná zasazují soupeři rozhodující ránu! Matěj ujel po pravé straně a byť se mu zakončení nejdříve příliš nepovedl, dokázal nakonec posunout puk na volného NIKA GEIDLA. Autor prvního gólu už dorážel do prázdné branky – 3:2! Asistence: Pavel Matěj.
     
    58:53
    Zato jeho protějšek Švančara se musel mít na pozoru proti ráně Slabka od modré čáry. Třinecký brankář udržel puk ve výstroji.
     
    58:24
    Hykl si našel na pravém kruhu odražený kotouč, ale do zakončení se nedostal. Kolosov nemusel zasahovat a Minsk jde dopředu.
     
    57:46
    Dinamo bojuje o modrou čáru, kotouč zůstal pod třineckou střídačkou. Na místo se už sjelo více hráčů.
     
    56:48
    Kolesov střílel z mezikruží těsně nad branku, na druhé straně přestřelil také někdo z Ocelářů. Teď už je to o jedné chybě.
     
    56:25
    Třinec se snaží prosadit do útočného pásma a rozhodnout, zapomínat ale nesmí ani na zadní vrátka.
     
    55:47
    Chovaniak se dostal na levé straně ke skákavému puku a vystřelil na Kolosova. Brankář Minsku udržel puk ve výstroji a přerušil.
     
    54:52
    Sazanověc zahrál u mantinelu vysokou holí, a tak je hra vykázána do středního pásma. Do konce třetí třetiny zbývá pět minut.
     
    54:37
    Švančara pokryl tečované nahození Kolesova od modré čáry lapačkou. Vhazuje se po levici třineckého gólmana.
     
    53:24
    Matěj střílel po průniku zprava jen do boční sítě, ale vzápětí dokázal přihrát mezi kruhy Geidlovi. Jeho ránu vytáhl Kolosov lapačkou!
     
    52:49
    Škljarevskij se prodral do útočného pásma přes dva hráče, a ještě dokázal vystřelit. Puk na bránu nepustil F. Cienciala.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 18. Geidl (Matěj), 35. Králík (Kyselý, Wardas), 60. Geidl (Matěj) – 24. Žur (Sazanověc), 33. Slabko (Žur)


    HC Oceláři Třinec: Švančara (Halouzka) – Buják, Hrůzek, Blaško, Kyselý, Wantulok, Chovaniak, F. Cienciala, S. Cienciala – Králík (C), Petrovský, Przybyla, Kašpárek, Samuhel, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Geidl, Lerchová, Ramík, Procházka, Raszka, Hykl, Macháček, Jaworski. Trenér: Jiří Raszka.
    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Liaonau) – Šundrik, Dalkard, Kalač, Kalenkovič, Poutine, Slabko – Černikov (C), Šavljuk, Dabiža, Žmurkin, Žur, Kolesov, Korovajkin, Osovskij, Lis, Pisarik, Sazanověc, Culigin, Škljarevskij. Trenér: Igor Stefanovič.

    Rozhodčí: Pavel Mikula – René Tomis, Dominik Klimek

    Diváci: 60
    thejrc.org