Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:1 (0:1)
AC Sparta Praha
Pondělí 07.08.2017, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy příště se budu těšit na počtenou. (18:59:17)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:1.
     
    Je dobojováno, Sparta si připisuje první tříbodový zisk v tomto ročníku, z Adidas Arény si totiž odváží výhru 1:0! Sledovali jsme celkem zajímavé utkání, především v prvním poločase se oba celky snažily hrát ofenzivně. Okolo patnácté minuty si velkou šanci vypracovala jak Boleslav, tak Pražané, oba brankáři se ale blýskli dobrými zásahy. O jedinou branku utkání se v osmadvacáté minutě postaral David Lafata, který těžil z Biabianyho centru a hlavou prostřelil Vejmolu.

    Druhý poločas už se nesl v o poznání klidnějším duchu. Celek z hlavního města si po většinu času hlídal jednobrankové vedení, Středočeši se marně pokoušel vyrovnat. Nejblíže k tomu byli v sedmaosmdesáté minutě, Takács ale zacílil těsně vedle. V nastaveném čase Sparta mohla přidat uklidňující branku, Karavajeva s Plavšićem ale vychytal výborný Vejmola, Rosického hlavička zase skončila jen na tyčce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Úplně volný Karavajev vypálil jen doprostřed brány
     
    90+3
    Další kontr Pražanů táhl znovu Plavšić, jenž nalezl z druhé vlny si sbíhajícího Karavajeva. Ten se odhodlal k tvrdé ráně, brankář Vejmola ale povedeným zákrokem stále udržel boleslavské naděje nad vodou.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michal Sáček (AC Sparta Praha).
    90+2. Rosický trefil tyč hlavičkou!
     
    90+2
    Teď měli domácí obrovské štěstí! Plavšić si znovu zaběhl za obranu Boleslavi, počkal si na ideální moment a pak odcentroval na hlavu Tomáše Rosického, který z bezprostřední blízkosti trefil tyč.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodl nastavit tři minuty.
    90. Plavšič mohl potvrdit výhru Sparty, samostatný únik ale zazdil
     
    90
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí nechali v defenzivě otevřené okénko, Tomáš Rosický vyslal do samostatného úniku Plavšiće, ten si ale tváří v tvář Vejmolovi nepočínal ideálně.
     
    89
    Sparťané se podle očekávání zatáhli do hluboké defenzivy, na jakékoliv útočné snahy už rezignovali. Povede se jim těsný náskok uhájit?
     
    88
    Boleslavští posílají na soupeřovu polovinu jeden dlouhý nákop za druhým. Tentokráte se o něj postaral brankář Vejmola, Babalj poté prodlužoval za sebe, Radu ale k míči nepustil vybíhající Koubek.
    87. Takács vypálil z dálky, ale minul bránu
     
    87
    Tohle mohlo skončit gólem! Další dlouhý nákop a tlak domácího týmu vyústil v nahrávku pro Takácse, jenž se povedenou kličkou zbavil Mandjecka, nachystal si balon na pravačku a vypálil. Zacílil ale těsně vedle levé tyče Koubkovy svatyně.
     
    86
    Po Da Silvově dlouhatánském pasu balon doskákal až do vápna Pražanů, kde si před dotírajícím Marešem chvíli navzájem dávali přednost Koubek s Marečkem. Hostující gólman ale nakonec celou situaci zvládl vyřešit.
     
    85
    Jiří Fleišman svým skluzem sestřelil Michala Sáčka. Sparta na to konto zahrávala přímý kop, Karavajevův centr si ale s přesností příliš nepotykal, kulatý nesmysl totiž bez povšimnutí ostatních přelétl celou šestnáctku.
     
    84
    O chvíli později Pražané nedokázali balon odklidit do bezpeční vzdálenosti od vlastní branky. Ke střele zpoza šestnáctky se na to konto dostal Babalj, branku Tomáše Koubka ale přestřelil.
    83. Domácí chtěli penaltu za Štetinovu ruku, Jílek nezapískal
     
    83
    Dobrá možnost pro Uhrinovu družinu! Po velmi nepřehledné situaci se v šestnáctce ke střele dostal Jakub Rada, jehož pokus obětavě zablokoval jeden ze sparťanských zadáků. Domácí vehementně gestikulují směrem k hlavnímu sudímu, dle jejich názoru se jednalo o hru rukou, penalta se ale nepíská.
     
    82
    Rada se dobře zorientoval a povedenou kolmicí zkusil nalézt Babalje. To se mu také podařilo, australský útočník poté ještě nahrával lépe postavenému Přikrylovi, jeho záměr ale vystihl Mareček.
     
    81
    Tomáš Rosický nyní sklidil potlesk celé Adidas Arény, když se ve středu hřiště díky jedné rychlé kličce zbavil hned dvou protihráčů. O chvíli později ale Sáček nedovoleně zastavil Takácse, přímý kop pro celek z města automobilů.
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen posledních deset minut, plus se možná dočkáme nějakého toho drobného nastavení. Boleslavi se zatím nedaří nic kloudného směrem do útoku vymyslet, Sparta zatím hru s klidem kontroluje.
     
    79
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jonathan Biabiany, přichází Vjačeslav Karavajev.
     
    78
    Jonathana Biabianyho zřejmě trápí nějaké svalové problémy, možná se jedná o křeče. Francouzský expres se nezvedá z trávníku, už jsou k němu přivoláni zdravotníci. Zřejmě tedy dojde k poslednímu střídání zápasu.
     
    77
    Po nedorozumění v komunikaci domácích hráčů se balonu ve středu hřiště ujal Rosický, jenž posléze vymyslel parádní průnikovou nahrávku pro Plavšiće. Ten se ale dostal jen na kraj pokutového území, kde jej od balonu díky výbornému skluzu odstavil Stronati.
     
    76
    Eldar Ćivić si na levém kraji poradil s Čmovšem, přes kterého se mu poté podařilo i odcentrovat. Ve vápně ale kraloval Patrizio Stronati, jenž balon s naprostým klidem odvrátil do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    75
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské Adidas Arény našlo cestu velmi solidních 5000 diváků.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Pavel Čmovš, přichází Eli Babalj.
     
    74
    Po Takácsově dobré práci a zblokovaném centru od Mareše zahrávala Boleslav rohový kop. Jiří Fleišman si ale v hlavičkovém souboji počínal až příliš důrazně, načež mu sudí odpískal ofenzivní faul.
     
    73
    Da Silva rychle a přesně přenesl hru pro Čmovše. Ten zvedl hlavu a na druhé straně zvětřil nabíhajícího si Přikryla. Jeho myšlenka nebyla vůbec špatná, včasným výběhem se ale prezentoval brankář Koubek.
     
    72
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jakub Rada.
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tal Ben Chaim, přichází Srdjan Plavšić.
     
    70
    Sparťané hru s naprostým klidem kontrolují, Mladá Boleslav je dnes směrem do útoku hodně bezzubá. Ve středu hřiště se nyní střetli Mareš s Mandjeckem, sudí nakonec odpískal faul domácího záložníka.
     
    69
    Po Koubkově výkopu domácí obrana zcela zaspala a nechala Biabianyho míč prodloužit za sebe. Lafata na to konto vyslal do úniku Zahustela, jenž poté ve vápně hledal Ben Chaima, balon ale k izraelskému šikulovi nedostal.
     
    67
    Sudí Jílek odpustil Rosickému jasný faul na Fleišmana, hostující záložník si na to konto narazil s Lafatou a zkusil rozběhnout vlevo se pohybujícího Ben Chaima. Proti ale byl ideálně postavený Čmovš.
     
    66
    Na druhé straně se až na kraj pokutového území dostal Adam Jánoš, jehož centr bez povšimnutí proskákal skrze celou šestnáctku. Následoval rohový kop v podání Středočechů, rezolutní odkop ale předvedl Štětina.
     
    65
    Za hlasitého skandování se balonu ujal Tomáš Rosický. Zkušený středopolař zvedl hlavu a pokusil se hru zrychlit přenesením hry na Biabianhyo, toho ale ve vzduchu čistě odstavil Fleišman.
     
    64
    Střídá se i na druhé straně. Pro dnešek má odpracováno ruský útočník Komličenko, na hrací plochu se naopak podívá Petr Mareš.
     
    63
    Adidas Aréna aplauduje, místo Martina Frýdka totiž na hrací plochu nastupuje Tomáš Rosický.
     
    62
    Matějovský s Přikrylem velmi dobře napadali rozehrávku soupeře. Druhý jmenovaný zatlačil na nepozorného Mandjecka, jemuž nezbylo nic jiného než kulatý nesmysl pouze odkopnout. Kupředu se tak může vydat Pauschek.
     
    61
    Po další z laxních ztrát Boleslavských táhl balon po pravé straně Zahustel. Ideální moment pro kolmou přihrávku na sbíhajícího si Biabianyho ale doslova prováhal, načež byl nucen hru pouze otočit směrem vzad.
     
    60
    Konečně nějaká povedená akce! Kombinace Středočechů vyústila v přihrávku pro Takácse, jenž si ve vzdálenosti zhruba osmadvaceti metrů od branky nachystal míč na pravačku, zamířil ale pár decimetrů nad horní tyč.
     
    59
    Z něj ale domácí opět nic nevymysleli. Naopak Sparta se po Matějovského nepřesné nahrávce vrhla do přečíslení tří proti dvěma, to ale skončilo Lafatovou nepřesnou přihrávkou do země nikoho.
     
    58
    Zahustel se dopustil velice zbytečného zaváhání na vlastní polovině. Poté do vápna Pražanů přilétl centr od Tomáš Přikryla, Mareček jej ale stihl odehrát na rohový kop pro Mladou Boleslav.
     
    57
    Po Zahustelově autovém vhazování se Sáček se štěstím dokázal vymotat z obležení dvou protivníků. Na jeho následný bochánek si nabíhal Lafata, ve vzdušném souboji byl ale přetlačen o poznání urostlejším Stronatim.
     
    56
    Jiří Fleišman teď výborně zapracoval ve středu hřiště, když vypíchl míč Ben Chaimovi. Poté boleslavský obránce zkusil nalézt u šestnáctky se uvolňujícího Přikryla, Mareček ale balon odhlavičkoval do zámezí.
     
    55
    Po Biabianyho zaváhání se do protiakce mohl vydat Tomáš Přikryl. Přes napadajícího Zahustela ještě domácí křídelník zvládl přejít, o pár metrů dál mu ale stopku vystavil Lukáš Štětina.
     
    54
    Eldar Ćivić svůj skluz v souboji s Jánošem nenačasoval ale vůbec ideálně. Sudí Jílek proto neměl na vybranou, obránce Sparty musel být potrestán žlutou kartou.
     
    53
    Michal Sáček dnes hraje skvělé utkání. Nyní si u postranní čáry díky famózně provedené kličce poradil s Fleišmanem, načež byl nedovoleně atakován vracejícím se Takácsem. Za své počínání byl odměněn hlasitým potleskem ze sparťanského kotle.
     
    52
    Na obranné půlce svého soupeře se nyní zdržují Pražené. Štětina roztáhl hru po Ćiviće, jenž se pokoušel balon přenést pro na druhé straně si sbíhajícího Biabianyho, jeho nabídce ale chyběla notná dávka přesnosti.
     
    51
    Stronati svou nepřesnou přihrávkou poněkud zahnal Douglase Da Silvu, ten si ale s napadajícím Frýdkem poradil, když celou situaci vyřešil uklidňujícím pasem pro Luďka Vejmolu. Odkop domácího brankáře ale směřoval pouze do zámezí.
     
    50
    Protiakci Sparty táhl Sáček, jenž vymyslel chytrou uličku pro rychlonohého Biabianyho, ten byl ale tělem odstaven Fleišmanem. Hosté se dožadovali odpískání přímého kopu, sudí Jílek se ale nenechal přesvědčit.
     
    49
    Boleslavští do druhého poločasu vstoupili se snahou okamžitě začít útočit. Zatím jim v tomto utkání směrem dopředu schází nějaká kreativní myšlenka či překvapivá přihrávka, obrana Sparty si s nimi ví rady.
     
    48
    Sáček byl sice odzbrojen Jánošem, ovšem i tak balon stačil s přispěním paní Štěstěny předat Frýdkovi. Ten vymyslel bochánek za soupeřovu obranu pro Davida Lafatu, který se po souboji se Stronatim poroučel k zemi, o faul se ale určitě nejednalo.
     
    47
    První akci druhého poločasu měli na svědomí Boleslavští. Komličenko roztáhl hru pro Lukáše Pauscheka, jenž nahrával na hranici šestnáctky číhajícímu Matějovskému, balon mu ale přistál pouze na patách.
     
    46
    Do druhého poločasu obě mužstva vstupují bez jediné změny v sestavě. Na straně domácích se možná nějaké střídání dalo předpovídat, Boleslav by přeci jen potřebovala hráče, který by vytvořil chybějící podporu do ofenzivy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas posledního utkání druhého kola HET ligy je za námi, Sparta zatím v Adidas Aréně vede 1:0. Sledujeme poměrně atraktivní utkání, v jehož úvodních patnácti minutách se hrála velmi vyrovnaná partie. Oba celky si v této pasáži vypracovaly jednu šanci, nejprve Fleišmana skvěle vychytal Koubek, na druhé straně zase Biabiany v tutovce trefil pouze Vejmolu. Prozatím jedinou přesnou trefu v osmadvacáté minutě zařídil Lafata, který si v šestnáctce naběhl na milimetrový centr od Biabianyho. Nechme se překvapit, zda Středočeši ve druhém poločase zvládnou zareagovat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Čmovš se zcela zbytečně zbavil balonu, a ještě tak Spartě nabídl jednu příležitost. Tal Ben Chaim se po kličce ke středu v souboji s Fleišmanem odhodlal ke střele, levačkou ale zacílil vysoko nad branku.
     
    45+1
    Domácí dlouho kombinovali na středu hřiště, Stronati se nakonec odhodlal k dlouhému nákopu na Fleišmana. Nepočínal si ale přesně, když balonu dodal až příliš velkou razanci a jen jej odevzdal Koubkovi.
     
    45
    První poločas se protáhne ještě o dvě nastavené minuty.
     
    44
    Další rychlý brejk Stramaccioniho družiny. Táhl jej neúnavný Biabiany, který se opět dostal až na kraj vápna, odkud vymyslel parádní pas pro Sáčka. Jeho pokus byl ještě zablokován, ten Mandjeckův už ale ne, naštěstí pro Boleslav ale balon mířil mimo.
     
    43
    Po dalším z nepovedených rohových kopů v podání Boleslavských se kupředu vydal Tal Ben Chaim, jenž opět ukázal, že s balonem si opravdu rozumí, když přešel přes dva protihráče, s Čmovšem ale už si rady nevěděl.
     
    42
    Hra se opět přerušuje. Kousek od středového kruhu totiž na trávníku zůstal ležet Georges Mandjeck, ke kterému byli přivolání zdravotníci. Kamerunského reprezentanta čeká krátké ošetření za postranní lajnou.
    41. Biabiany přenesl míč na Frýdka, jeho slabou střelu lapil Vejmola
     
    41
    Kapitán Pražanů se ukázal i na opačném konci hrací plochy, když parádním bochánkem nalezl sprintujícího Biabianyho. Ten si počkal na ideální okamžik a pak balon přenesl k Martinu Frýdkovi, s jehož pokusem si ale Luděk Vejmola věděl rady.
     
    40
    Uhrinovi svěřenci zatím hrozí výhradně po pravé straně, Pauschek pro ně teď vybojoval další kop od rohového praporku. Matějovský však nalezl jen hlavu Davida Lafatu, který ihned odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    39
    Po autovém vhazování se Pavel Čmovš úspěšně zbavil Ben Chaima, poté si nachystal míč na svou silnější pravačku a poslal jej do pokutového území. Tam se k hlavičce znovu tlačil Komličenka, sparťanští stopeři si s ním ale opět věděli rady.
    38. Ben Chaim pustil míč Čivičovi, ten se šeredně ukopl
     
    38
    Ondřej Zahustel si parádně naběhl na přihrávku od Mandjecka. Posléze balon poslal do druhé vlny, kde jej Ben Chaim ještě přenechával lépe postavenému Ćivićovi, ten ale z dobré pozice soupeřovu svatyni vysoko překopl.
     
    37
    Pavel Čmovš si u postranní lajny počíhal na Ben Chaima a tvrdým způsobem jej poslal k zemi. Standardní situaci si vzal na starost Frýdek, jeho centr ale k ničemu nevedl, Da Silva si jej pohlídal.
    35. Komličenko si připravil míč ke střele, bránu ale netrefil
     
    35
    Tento tah jim málem přinesl úspěch. Na dlouhý balon od Stronatiho si naběhl Lukáš Pauschek, jehož centr byl odvrácen pouze k Jánošovi. Ten zvedl hlavu a nalezl v šestnáctce si nabíhajícího Komličenka, který ale branku soupeře přestřelil.
     
    34
    Až nyní si boleslavská obrana může odpočinout. Může za to Adam Jánoš, který si na středu hřiště došel pro faul od napadajícího Sáčka. Domácí ale nikam nespěchají a volí postupnou kombinaci.
     
    33
    Před vstřelenou brankou Pražanů byla hra víceméně vyrovnaná, teď tomu ale už tak není. Hosté naprosto kontrolují míč, svému soupeři jej v posledních okamžicích téměř vůbec nepůjčují a kombinují s ním na útočné polovině.
     
    32
    Středočeši si nedopustili další zbytečný faul ve středu hřiště. Následoval přímý kop Sparty, kterého se ujal Martin Frýdek, Jiří Fleišman ale tentokráte číhal na správném místě a odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    31
    Z něj ale domácí nevytěžili zhola nic. Nabídka Marka Matějovského žádného ze spoluhráčů neoslovila, stejně tak dopadl i centrovaný balon z kopačky Jiřího Fleišmana. Následovat tak bude rozehrávka Tomáše Koubka.
     
    30
    Na druhé straně Jiří Fleišman posílal do pokutového území balon pro Komličenka. Ten bojoval, co mohl, přes dvojici Štětina-Mareček se ale k zakončení neprodral. Alespoň pro Boleslav vybojoval rohový kop.
    28. David LAFATA - 0:1
     
    28
    Sparta právě vstřelila branku!
    A krátce po několikavteřinové přestávce se hosté díky rychlé akci dostávají do vedení! Michal Sáček ve středu hřiště udržel balon, zvedl hlavu a brilantním pasem přes polovinu hřiště našel volného Biabianyho. Ten zachoval klid a do šestnáctky poslal přesný centr pro DAVIDA LAFATU, který hlavou z bezprostřední blízkosti propálil brankáře Vejmolu.
     
    27
    Na trávník jsou přivolání hostující zdravotníci, Jonathan Biabiany zřejmě bude potřebovat absolvovat drobné ošetření. Vše ale nasvědčuje tomu, že by měl být schopen v zápase pokračovat.
     
    26
    Patrizio Stronati neměl moc na vybranou, na pravé straně musel zastavit rychle se rodící brejk Pražanů. Sudí Jílek mu za jeho nedovolený zákrok zcela oprávněně udělil žlutou kartu.
     
    25
    Pauschek s Jánošem už poněkolikáté skvěle zapracovali na pravém křídle. Už to vypadalo, že se první jmenovaný dokáže probojovat až do šestnáctky, těsně před ní jej však zastavil Frýdek.
     
    24
    Přihrávka boleslavského obránce však neměla potřebnou přesnost, kupředu se na to konto mohl vydat Ben Chaim. Ten se nejprve parádně zbavil Pauscheka, následně si ale vylámal zuby na Takáscovi, jenž proti němu vytáhl povedený skluz.
     
    23
    Ćivićův pas byl pro Davida Lafatu až příliš prudký a dlouhý. Po Vejmolově výkopu se ve středu hřiště odehrálo několik osobních soubojů, z nichž nakonec vítězně vyšli domácí. Balon tak může vyvést Pavel Čmovš.
     
    22
    Matějovský byl odstaven Mandjeckem, po jehož sklepnutí Lafata roztáhl hru pro Ondřeje Zahustela. Ten si ale na individuální průnik netroufl, Sparta to tedy zkusila po levé straně, Tal Ben Chaim byl ale přichycen v ofsajdovém postavení.
     
    21
    Sudí nyní pustil dva opravdu hraniční zákroky, po jednom na každé straně. Chvíli nato Mandjeck pasem přes celou šíři hřiště hledal Ben Chaima, Lukáš Pauschek měl ale celou situaci pevně pod kontrolou.
    20. Sáčkův centr zkrotil těsně před Frýdkem Vejmola
     
    20
    Poněkud netradičně se v prostoru pravého křídla zjevil Michal Sáček. Vedl si ale velmi odvážně, když se díky rychlé kličce kolem Fleišmana dostal k centru pro míč si ale bez větších obtíží došel Luděk Vejmola.
     
    19
    Spartě se ale i tak stále nedaří vymanit z boleslavského obléhání. Po Matějovského ztrátě se to málem povedlo Frýdkovi, toho ale na polovině hřiště skvěle zastavil poctivě bránící Da Silva.
     
    18
    Lukáš Pauschek je hodně otřesený, za potlesku domácích fanoušků se ale zvedá a je připraven pokračovat. Přímá kop si na starosti vzal Přikryl, jeho centr na přední tyč ale do bezpečí uklidil Martin Frýdek.
     
    17
    Boleslavští už dobrou půlminutku kombinují na útočné polovině hřiště. Takács byl sice vytlačen Frýdkem, o chvíli později však přilétl balon pro Pauscheka. Ten byl tvrdě atakován Ćivićem, jenž ve vzájemném souboji svou nohu zvedl opravdu příliš vysoko.
     
    16
    Následovala rozehrávka rohového kopu v podání Pražanů, kteří se snažili o vytvoření jakéhosi signálu. Tomáš Přikryl jej ale dobře přečetl a poté pelášil směrem vpřed, po ztrátě míče se ale dopustil nedovoleného zákroku proti Ćivićovi.
    15. Biabiany v tutovce! Francouze ale vychytal Vejmola
     
    15
    Obrovská šance i na druhé straně! Na parádně načasovaný nákop si za zmrazenou obranu Středočechů naběhl Jonathan Biabiany, jeho vzájemný souboj s Luďkem Vejmolou ale vyšel lépe pro domácího gólmana, který fantasticky zasáhl!
    14. Fleišmanovu ránu vyrazil pohotový Koubek
     
    14
    První velkou příležitost utkání si vypracovali domácí! Po Pauschekově přihrávce odcentroval Jánoš, Komličenko ale na balon jen těsně nedosáhl. Moc to ale Boleslavi vadit nemuselo, odražený míč si totiž našel Fleišman, Koubek ale proti jeho ráně dobře zasáhl.
     
    13
    Adam Jánoš ve středu hřiště díky dobrému důrazu přetlačil Sáčka, načež se dokázal zorientovat a vyslat balon vstříc Komličenkovi, ten ale jeho záměr nepochopil.
     
    12
    Mandjeck si nyní v rozehrávce počínal poněkud lehkovážně, když laxní přihrávkou v podstatě namazal Přikrylovi. Ten si ale balon nešťastně předkopl, načež s výtečným obranným skluzem přispěchal Mareček.
     
    11
    Po Fleišmanově zaváhání se po pravém křídle kupředu vydal Martin Frýdek, jenž svým načechraným centrem hledal Lafatu, proti ale byl dobře postavený Stronati. O pár chvil později se ve střelecké pozici ocitl Mandjeck, ideální moment na přímé ohrožení branky ale prováhal.
     
    10
    Marek Matějovský se podle očekávání ujal rozehrávky této standardní situace. Jeho centr nebyl ale vůbec k zahození, balon se snášel ke dvěma jeho spoluhráčům, nakonec k němu ale přeci jen měl blíž Tomáš Koubek.
     
    9
    Po Koubkově výkopu se míč dostal ke Čmovšovi, jenž poté dlouhým nákopem oslovil Komličenka. Po jeho sklepnutí se vpřed mohl vydat Jiří Fleišman, byl ale nedovoleně atakován Jonathanem Biabianym.
     
    8
    Matějovský udržel balon v souboji s Mandjcekme a posléze krásně našel Takácse. Ten se u rohového praporku dokázal vymotat z obležení dvou protivníků, jeho centr ale ve vápně si sbíhajícího Komličenka nenašel.
     
    7
    Po nepřehledném souboji mezi Fleišmanem a Lafatou se balon poroučel za postranní čáru. Domácí už si jej brali k autovému vhazování, Jan Jílek jej však po konzultaci s pomezním kolegou správně přiřkl Spartě.
    6. Ben Chaim chtěl penaltu po souboji s Jánošem, ale marně
     
    6
    Poprvé v utkání se kupředu vydali také hosté. Ćivić rozběhl Michala Sáčka, po jehož kolmici se balonu v pokutovém území ujal Tal Ben Chaim. Izraelský šikula se poroučel k zemi a dožadoval se odpískání penalty, sudí Jílek mu ale na jeho herecké číslo neskočil.
    5. Pauschekův centr lapil v malém vápně Koubek
     
    5
    Uhrinova družina se ještě pár okamžiků držela na obranné polovině Sparty, tu ale zachránil dobře se vracející Ben Chaim. Matějovský však vystihl jeho záměr, nahrál Takácsovi, který vyslal vpřed Komličenka, přízemní centr ruského útočníka ale pro sebe uzmul Koubek.
     
    4
    Boleslavští do utkání vstoupili přeci jen aktivněji. Nyní velmi srdnatě napadali rozehrávku svého soupeře, načež Přikryl donutil Jonathana Biabianyho k velmi nepřesné přihrávce, po níž balon skončil v zámezí. Aut pro Středočechy.
     
    3
    První centr od Marka Matějovského odvrátila hostující obrana jen k Lukáši Pauschekovi. Ten poté přenesl hru na Takácse, jehož nabídku se v šestnáctce snažil vyslyšet Douglas Da Silva, zakončit mu ale nedovolil pozorný Štětina.
     
    2
    První dlouhý nákop vyslal na útočnou polovinu Jiří Fleišman. Komličenko míč ze vzduchu sklepl pro Tomáše Přikryla, jenž si v souboji se Zahustelem došel pro faul. Následovat tak bude přímý kop v podání Boleslavských.
     
    1
    Jan Jílek právě foukl do píšťalky, dnešní očekávané utkání mezi Mladou Boleslaví a Spartou tak může být zahájeno – pojďme na to! Rozehrávky se ujali hráči celku z města automobilů, kteří budou hrát v bílém, naopak Pražané nastupují v tradičních rudých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jan Jílek, který bude spolu s Petrem Blažejem a Zdenkem Arnoštem mít dnešní utkání na starost, právě přivádí jeho aktéry na travnatou plochu před slušně zaplněné ochozy mladoboleslavské Adidas Arény. Podle očekávání do města automobilů dorazilo velké množství sparťanských fanoušků, o atmosféru by tedy mělo být postaráno.
     
    Na poslední chvíli dochází k jedné změně ve sparťanské sestavě. Z rozcvičky totiž předčasně odešel Michal Kadlec, který si zřejmě způsobil nějaký zdravotní problém. Na levém kraji obrany jej nahradí Eldar Ćivić.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Čmovš, D. Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Jánoš – Pauschek, Matějovský (C), Přikryl – Komličenko.
    Náhradníci: Jakub Diviš – Fabián, Levin, Mareš, Magera, J. Rada, Babalj.

    AC Sparta Praha: Koubek – Zahustel, Mareček, Štetina, Ćivić – Mandjeck, Sáček – Biabiany, M. Frýdek, Ben Chaim – Lafata (C).
    Náhradníci: Dúbravka – Juliš, Rosický, Plavšić, Mavuba, Karavajev, Janko.

    Rozhodčí: Jan Jílek – Petr Blažej, Zdeněk Arnošt.
    Dnes dopoledne Sparta představila v pořadí už jedenáctou posilu, na hostování z Interu Milán přišel francouzský rychlík Jonathan Biabiany.

     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u sledování našeho online přenosu! Dnešní zápas by se dal označit jako souboj dvou zklamaných soupeřů, jak Sparta, tak i Mladá Boleslav totiž ve čtvrtek vypadli z Evropské ligy. Dušan Uhrin se po dlouhém utkání v Albánii rozhodl sáhnout ke třem změnám, pouze na lavičce zůstávají Fabián, Rada a Diviš, od úvodních minut naopak nastoupí Pavel Čmovš, Ladislav Takács a mezi třemi tyčemi poněkud překvapivě Luděk Vejmola. Sparta do podoby základní jedenáctky sáhla ještě razantněji. Oproti čtvrtečnímu zápasu dostávají šanci Tomáš Koubek, ve městě automobilů velmi dobře známý Ondřej Zahustel, Michal Sáček, Tal Ben Chaim, kapitán Lafata a také Jonathan Biabiany, jehož hostování z milánského Interu Pražané dotáhl dnes dopoledne.
     
    Poslední vzájemné utkání

    12.3. 2017 – FK Mladá Boleslav:AC Sparta Praha

    Branky: 68. Da Silva (Mareš)

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman (C) – Mareš (77. M. Vukadinovič), Valenta (90+4. Čmovš) – Jánoš, Železník (61. Magera), Fabián – Přikryl.

    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Hybš – Konaté, Sáček (46. Vácha), Čermák (46. Albiach), Mareček (C), V. Kadlec (77. Holzer) – Josef Šural.
    Co se týče posil, tak se zdá, že Pražané stále nemají dost. Ve Spartě by měl formou hostování nově působit Jonathan Biabiany z Interu Milán.

     
    AC Sparta Praha

    Celek z hlavního města nemohl být s průběhem loňského ročníku spokojen. Vzhledem k tomu, že Sparta má vždy ty nejvyšší ambice, se třetí místo v lize muselo považovat za neúspěch, a to také kvůli ztrátě na vedoucí Slavii a druhou Plzeň, která byla opravdu markantní. Ani působení v Evropské lize se Pražanům úplně nevyvedlo. Vítězství v základní skupině při konkurenci Interu Milán a Southamptonu bylo jistě velmi příjemné, ve vyřazovací fázi se ale rudí vůbec neohřáli, když mezi dvaatřiceti nejlepšími týmy nestačili na Rostov. Letní uragán, který se v pauze mezi sezonami prohnal sparťanskou kabinou, asi netřeba dlouze připomínat.

    Role hlavního trenéra se zhostil Ital Andrea Stramaccioni, jenž v minulosti vedl třeba milánský Inter či Panathinaikos Atény. Pražany potkala obrovská přestavba kádru, přišlo hned deset nových hráčů, většina z nich naposledy působila v zahraničí. Jmenovitě se jednalo třeba o tureckého stoper Kayu, srbského mladíka Plavšiće, Tal Ben Chaima z Maccabi Tel-Aviv či kamerunského středopolaře Mandjecka. Vzhledem k mohutnému posilování se od Sparty očekávaly velké věci, zatím je to ale obrovské trápení.

    Ale nechme hovořit výsledky. Je jasné, že většinu z nových tváří do hlavního města České republiky lákala vidina účasti v evropských pohárech. Ty si ale Stramaccioniho družina nezahraje, ve třetím předkole Evropské ligy totiž po výsledcích 0:2 a 0:1 nestačila na Crvenu Zvezdu Bělehrad. Tým se v obou duelech prezentoval velmi matným výkonem, na předváděné hře nebylo moc poznat, jakým směrem se nová Sparta na trávníku chce ubírat. Jedním z mála pozitiv je určitě návrat Tomáše Rosického, jemuž na startu sezony zatím drží zdraví. Soustředit se tedy Pražané budou jen na ligu, vzhledem k šíři kádru je však nezbytné odeslání několika hráčů na hostování, které by podle spekulací mělo potkat třeba Václava Kadlece s Lukášem Julišem.
    Vyřazení z pohárové Evropy asi pro Mladou Boleslav není takovou ránou, jako třeba v případě Sparty. I tak se ale hráči a trenér Uhrin shodli, že se jedná o promarněnou šanci.

     
    FK Mladá Boleslav

    Loňskou sezonu měli Středočeši rozjetou velice nadějně, po uplynutí první třetiny kol se dokonce drželi na samotném čele tabulky. Konec podzimu jim ale absolutně nevyšel, na jaře sice přišlo mírné zlepšení, ovšem i tak na Mladou Boleslav opět zbyla jen čtvrtá pozice. I tak se ale celek z města automobilů potřetí v řadě dokázal kvalifikovat do evropských pohárů. Do bojů o účast v základní skupině Evropské ligy vytáhli svěřenci Dušana Uhrina mladšího, který se po osmileté pauze vrátil na pozici hlavního kouče, s téměř neobměněným kádrem.

    Nikdo z klíčových opor neodešel, tým naopak doplnilo několik kvalitních akvizic. Jmenovitě se jedná o Kamrana Agajeva, brankářskou jedničku ázerbájdžánské reprezentace, talentovaného gólmana Jedličku či ruského útočníka Nikolaje Komličenka, který je české fotbalové veřejnosti dobře znám díky svému působení v Liberci. V minulém týdnu se ke Středočechům ještě připojil Australan Babalj, dále se spekuluje o angažování mladého záložníka Doumbii z Mali. Ale zpět k boleslavskému působení v předkolech Evropské ligy. V tom druhém si parta okolo kapitána Matějovského po výsledcích 3:2 a 2:0 s přehledem poradila s Shamrockem Rovers.

    O kolo dál na ni čekalo Skënderbeu, určitě o poznání kvalitnější soupeř než Irové. První utkání před vlastními fanoušky celek z města automobilů zvládl, těsný výsledek 2:1 se však dal považovat za poněkud ošemetný. Odveta v Albánii odstartovala pro Mladou Boleslav dobře, po prvním poločase byl totiž jediným střelcem Adam Jánoš. Přestávka ale Bílé vlky nakopla, druhá půle se zase odehrávala v jejich režii a po dvou domácích trefách přišlo na řadu prodloužení. To postupujícího neurčilo, v penaltové loterii nakonec vítězství slavili Albánci. Dnes se tedy očekává, že si nažhavení Středočeši spraví náladu, k čemuž by měl přispět i fakt, že úvodní ligové kolo jim přineslo překvapivou prohru s nováčkem z Olomouce.
     
    Příjemné pondělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům české kopané! Druhé kolo naší nejvyšší soutěže, která nově nese název HET liga, se nachýlilo ke svému konci, už zbývá odehrát jen jedno utkání. Bude se jednat o velmi atraktivní duel, v němž FK Mladá Boleslav před vlastními fanoušky přivítá tým AC Sparta Praha. Úvodní výkop je naplánován na 17:00, tak si jej spolu s námi rozhodně nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 28. Lafata (Biabiany)

    Karty:   26. Stronati (MBL) – 54. Civič (SPA), 90+2. Sáček (SPA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:1.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Čmovš (74. Babalj), D. Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Jánoš (72. J. Rada) – Pauschek, Matějovský (C), Přikryl – Komličenko (64. Mareš).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Fabián, Levin, Mareš, Magera, J. Rada, Babalj.

    AC Sparta Praha: Koubek – Zahustel, Mareček, Štetina, Civič – Mandjeck, Sáček – Biabiany (79. Karavajev), M. Frýdek (63. Rosický), Ben Chaim (71. Plavšić) – Lafata (C).
    Náhradníci: Dúbravka – Juliš, Rosický, Plavšić, Mavuba, Karavajev, Janko.

    Rozhodčí: Jan Jílek – Petr Blažej, Zdeněk Arnošt

    Diváci: 5000
    thejrc.org