Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:1 (0:1)
AC Sparta Praha
Pondělí 07.08.2017, 17:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a zase někdy příště se budu těšit na počtenou. (18:59:17)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:1.
     
    Je dobojováno, Sparta si připisuje první tříbodový zisk v tomto ročníku, z Adidas Arény si totiž odváží výhru 1:0! Sledovali jsme celkem zajímavé utkání, především v prvním poločase se oba celky snažily hrát ofenzivně. Okolo patnácté minuty si velkou šanci vypracovala jak Boleslav, tak Pražané, oba brankáři se ale blýskli dobrými zásahy. O jedinou branku utkání se v osmadvacáté minutě postaral David Lafata, který těžil z Biabianyho centru a hlavou prostřelil Vejmolu.

    Druhý poločas už se nesl v o poznání klidnějším duchu. Celek z hlavního města si po většinu času hlídal jednobrankové vedení, Středočeši se marně pokoušel vyrovnat. Nejblíže k tomu byli v sedmaosmdesáté minutě, Takács ale zacílil těsně vedle. V nastaveném čase Sparta mohla přidat uklidňující branku, Karavajeva s Plavšićem ale vychytal výborný Vejmola, Rosického hlavička zase skončila jen na tyčce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Úplně volný Karavajev vypálil jen doprostřed brány
     
    90+3
    Další kontr Pražanů táhl znovu Plavšić, jenž nalezl z druhé vlny si sbíhajícího Karavajeva. Ten se odhodlal k tvrdé ráně, brankář Vejmola ale povedeným zákrokem stále udržel boleslavské naděje nad vodou.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michal Sáček (AC Sparta Praha).
    90+2. Rosický trefil tyč hlavičkou!
     
    90+2
    Teď měli domácí obrovské štěstí! Plavšić si znovu zaběhl za obranu Boleslavi, počkal si na ideální moment a pak odcentroval na hlavu Tomáše Rosického, který z bezprostřední blízkosti trefil tyč.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodl nastavit tři minuty.
    90. Plavšič mohl potvrdit výhru Sparty, samostatný únik ale zazdil
     
    90
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Domácí nechali v defenzivě otevřené okénko, Tomáš Rosický vyslal do samostatného úniku Plavšiće, ten si ale tváří v tvář Vejmolovi nepočínal ideálně.
     
    89
    Sparťané se podle očekávání zatáhli do hluboké defenzivy, na jakékoliv útočné snahy už rezignovali. Povede se jim těsný náskok uhájit?
     
    88
    Boleslavští posílají na soupeřovu polovinu jeden dlouhý nákop za druhým. Tentokráte se o něj postaral brankář Vejmola, Babalj poté prodlužoval za sebe, Radu ale k míči nepustil vybíhající Koubek.
    87. Takács vypálil z dálky, ale minul bránu
     
    87
    Tohle mohlo skončit gólem! Další dlouhý nákop a tlak domácího týmu vyústil v nahrávku pro Takácse, jenž se povedenou kličkou zbavil Mandjecka, nachystal si balon na pravačku a vypálil. Zacílil ale těsně vedle levé tyče Koubkovy svatyně.
     
    86
    Po Da Silvově dlouhatánském pasu balon doskákal až do vápna Pražanů, kde si před dotírajícím Marešem chvíli navzájem dávali přednost Koubek s Marečkem. Hostující gólman ale nakonec celou situaci zvládl vyřešit.
     
    85
    Jiří Fleišman svým skluzem sestřelil Michala Sáčka. Sparta na to konto zahrávala přímý kop, Karavajevův centr si ale s přesností příliš nepotykal, kulatý nesmysl totiž bez povšimnutí ostatních přelétl celou šestnáctku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 28. Lafata (Biabiany)

    Karty:   26. Stronati (MBL) – 54. Civič (SPA), 90+2. Sáček (SPA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:1.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Čmovš (74. Babalj), D. Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Jánoš (72. J. Rada) – Pauschek, Matějovský (C), Přikryl – Komličenko (64. Mareš).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Fabián, Levin, Mareš, Magera, J. Rada, Babalj.

    AC Sparta Praha: Koubek – Zahustel, Mareček, Štetina, Civič – Mandjeck, Sáček – Biabiany (79. Karavajev), M. Frýdek (63. Rosický), Ben Chaim (71. Plavšić) – Lafata (C).
    Náhradníci: Dúbravka – Juliš, Rosický, Plavšić, Mavuba, Karavajev, Janko.

    Rozhodčí: Jan Jílek – Petr Blažej, Zdeněk Arnošt

    Diváci: 5000
    bahis siteleri