Finsko – Kanada 1:5 (kon.) | Švýcarsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Rusko 3:9 (kon.)
Česko – Švédsko 3:7 (kon.)
konec
Slovensko
3:9 (1:2, 1:4, 1:3)
Rusko
sk Úterý 08.08.2017, 19:00 • Bratislava • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    53:35 Ján SARVAŠ - 3:9
     
    53:35
    Slovensko dalo gól! Rusi chybovali na modrej, Slováci sa dostali do úniku 2 na 1 a podarilo sa im skórovať. Minko sa rozhodol prihrať a urobil dobre. JÁN SARVAŠ zúžitkoval jeho prihrávku na gól. Asistencia: Oliver Minko.
    51:52 Dmitrij ZAVGORODNIJ - 2:9
     
    51:52
    Rusko dalo gól!
    Rusi pridávajú aj deviaty gól a je to viac než hrozivé pre Slovensko. Žiljakov strieľal, puk jemne tečoval Malyšev, Vojvoda vyrazil pred seba, ale na dorážku DMITRIJA ZAVGORODNIJHO bol prikrátky, obrana mu nepomohla. Asistencie: Anton Malyšev, Bogdan Žiljakov.
    47:49 Pavel ROTENBERG - 2:8
     
    47:49
    Rusko dalo gól!
    Ruská mašina valcuje ďalej. Jednoduchá situácia, prihrávka Žuravljova z ľavej strany, z prvej sa do puku oprel Ochoťuk, do strely vložil hokejku ešte PAVEL ROTENBERG, puk zmenil tesne pred Vojvodom smer, toto sa ťažko chytalo. 8:2. Asistencie: Nikita Ochoťuk, Danill Žuravljov.
    43:33 Matvej GUSKOV - 2:7
     
    43:33
    Rusko dalo gól!
    Slovensko pyká za ďalšie vylúčenie. Spoza brány prihral Rotenberg Zavgorodnijmu, ten videl lepšie postaveného MATVEYA GUSKOVA na druhej strane, adresoval mu prihrávku a Guskov z prvej triafa do slovenskej svätyne. Asistencie: Dmitrij Zavgorodnij, Pavel Rotenberg.
    34:11 Martin BUČKO - 2:6
     
    34:11
    Slovensko dalo gól! Slovensko využíva presilovú hru a znižuje na 2:6. MARTIN BUČKO sa oprel do puku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Puk presvišťal popri Rybalkinovej lapačke. Asistencia: Kristián Kováčik.
    30:59 Pavel ROTENBERG - 1:6
     
    30:59
    Rusko dalo gól!
    Po prihrávke od Dmitrija Zavgorodnijho sa presadil PAVEL ROTENBERG. Asistencia: Dmitrij Zavgorodnij.
    30:45 Alexandr ŽABREJEV - 1:5
     
    30:45
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú presilovú hru a zvyšujú už na hrozivých 5:1. Dôraz ALEXANDRA ŽABREJEVA platil dokonale, spoza brány sa natlačil pred Vyletelku a skóroval. Asistencie: Damir Biljalov, Bogdan Žljakov.
    26:15 Damir BILJALOV - 1:4
     
    26:15
    Rusko dalo gól!
    Nádherná akcia v podaní mladých Rusov, ktorí vyšachovali slovenskú obranu. Začalo sa to prihrávkou spoza brány od Sokolova na Žabrejeva, ten posúval ďalej na voľného DAMIRA BILJALOVA, ktorý z prvej triafa odkrytú bránu! Asistencie:Alexander Žabrejev, Igor Sokolov.
    22:38 Alexandr ŽABREJEV - 1:3
     
    22:38
    Rusko dalo gól!
    Dostávame tretí gól po nenápadnej ruskej akcii. Prihrávku Biljalova spoza brány dokázal zúžitkovať ALEXANDER ŽABREJEV. Asistencie: Damir Biljalov, Igor Sokolov.
    19:59 Ruslan ISCHAKOV - 1:2
     
    19:59
    Rusko dalo gól!
    Tak gól napokon platí. Nepríjemná situácia pre Slovensko. Rtiščev lišiacky spoza brány prepasíroval puk na voľého RUSLANA ISCHAKOVA a ten to zavesil zblízka pod hornú žŕdku! Asistencie: Nikita Rtiščev, Dmitrij Zavgorodnij.
    07:31 Maxim ŠABANOV - 1:1
     
    07:31
    Rusko dalo gól!
    Rusi vyrovnávajú stav stretnutia. Zachytili puk na modrej čiare. Ischakov našiel krížnou prihrávkou MAXIMA ŠABANOVA a ten z prvej triafa odkrytú bránu. Asistencia: Ruslan Ischakov.
    00:34 Kristián KOVÁČIK - 1:0
     
    00:34
    Slovensko dalo gól! Fantastický úvod pre Slovensko! Po chybe ruskej obrany sa k puku dostal Melcher, posunul ho medzi kruhy na KRISTIÁNA KOVÁČIKA a ten spomedzi dvojice ruských obrancov trafil presne! Asistencie: Peter Melcher, Róbert Džugan.

    Daniela Mesíková

    Branky a nahrávky: 1. Kováčik (Melcher, Džugan), 35. Bučko (Kováčik), 54. Sarvaš (Minko) – 8. Šabanov (Ischakov), 20. Ischakov (Rtiščev, Zavgorodnij), 23. Žabrejev (Biljalov, Sokolov), 27. Biljalov (Žabrejev, Sokolov), 31. Žabrejev (Biljalov, Žiljakov), 31. Rotenberg (Zavgorodnij), 44. Guskov (Zavgorodnij, Rotenberg), 48. Rotenberg (Ochoťuk, Žuravljov), 52. Zavgorodnij (Malyšev, Žiljakov)


    Slovensko: Vojvoda (Vyletelka) – Bučko (A), Dlugoš, Ilenčík, Kobolka, Turan, Vitaloš, Zekucia – Džugan, Čederle, Faško-Rudáš (C) – Hryzák, Kováčik, Kupka – Melcher, Minko, Okuliar (A) – Paulíny, Pjaták, Sarvaš – Šeliga.
    Rusko: Miftachov (Rybalkin) – Babincev, Kaliničenko, Malyšev (A), Ochoťuk (C), Solopanov, Žiljakov, Žuravljov – Biljalov, Ďaděňkin, Guskov – Rotenberg (A), Ischakov, Rtiščev – Šabanov, Sokolov, Cybin – Zavgorodnij, Žabrejev.

    Rozhodčí: Baluška, Goga – Výleta, Tvrdoň

    Diváci: 1626
    ocianews.com