Hlučín – Olomouc 1:3 (po pr.) | Hodonín – Vítkovice 1:0 (kon.) | Petřkovice – Znojmo 1:1 (2:4 po pen.)
Velvary – Hr. Králové 0:1 (kon.) | Turnov – Ústí n. L. 1:3 (kon.) | Benešov – Bohemians 1905 1:5 (kon.)
HFK Olomouc – Brno 2:1 (kon.)
konec
1. HFK Olomouc
2:1 (1:0)
FC Zbrojovka Brno
Úterý 08.08.2017, 18:00 • Stadion 1. HFK Olomouc, Olomouc-Holice, ul. Staškova. Kapacita: 2.900 míst. • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tak tohle zřejmě nikdo nečekal. Zbrojovka Brno s hráči jako Michal Škoda nebo Jan Polák totiž podlehla třetiligové Holici po ubojovaném výsledku 2:1, čím postupuje do třetího kola MOL Cupu. O budoucnosti kouče Habance tak není vůbec jasno, neboť po nule na kontě ligových bodů a prohře s HFK Olomouc je situace klubu velmi špatná. Domácí naopak zažívají neskutečnou euforii, které se klub dlouho nenabažil. Uvidíme, kde jeho cesta v poháru vlastně skončí, po takové výhře se totiž musí odhady expertů dost přehodnotit. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:57:55)
     
    Hostující hráči musí logicky čelit připomínkám svého kotle, ke kterému se však dostavila pouze pětice hráčů. Dle všeho však hostující kotel zůstane v klidu a situaci nebudou řešit ani před stadionem připravení příslušníci Policie ČR.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brňanům se však akce nepodařila, Mucha míč odboxoval mimo vápno.
     
    90+1
    Domácím se nadále daří odkopávat míče z brněnských kopaček, Brno však čeká minimálně ještě jeden rohový kop.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Přichystalův centr proletěl těsně vedle tyčky, Mucha míč jen pro jistotu hlídal z brankové čáry.
     
    88
    Domácímu týmu ubíhá čas velmi pomalu, Brno totiž mohutně tlačí, což holickým řadám ubírá mnoho sil. Zatím však na světelné tabuli svítí obrovská senzace, Brno si stále neví rady.
     
    87
    Mucha podcenil náběh před vápno, čímž vyzval Koneho k činu. Jeho hlavička proletěla těsně vedle tyče, Zbrojovka ani teď svou šanci nevyužila.
     
    86
    Pavlík zachránil Brno před velkou nepříjemností, jelikož opálil míč těsně před nabíhajícím Krejčím. Holice se mohla hnát za zvýšením náskoku.
     
    85
    Na řadě je poslední střídání zápasu, na pozici Jakuba Žůrka přišel Michael Weinlich.
     
    84
    Brno nadále kombinuje před holickým blokem, mezírky v jeho rozestavení však nenachází. Zbrojovka si viditelně neví rady.
     
    83
    Janoškova rána z vápna asi vyděsila domácí diváky, míč totiž zamířil jen těsně vedle tyče. Brankář Mucha trajektorii jen kontroloval pohledem.
     
    82
    Jakub Žůrek (HFK) obdržel žlutou kartu za faul na středu hřiště.
     
    81
    Standardka v podání Janoška byla pořádným vykřičníkem pro domácí, Mucha jeho ránu vyrazil jen s velkou dávkou snahy.
     
    80
    Ondřej Bořil (HFK) shodil k zemi Kratochvíla, což je pokynem k vynesení žluté karty a zároveň nařízením standardní situace ze zajímavé pozice.
     
    78
    Na hrací ploše zůstal ležet jeden z domácích hráčů, po malé chvíli už však hra pokračuje. Na hřiště nemusel ani zdravotník.
     
    77
    Chlopek se valil sám na bránu, jenomže Ashiru ho díky svým rychlostním předpokladům dokázal o balón obrat. Zbrojovka znovu přežila klinickou smrt.
     
    76
    Domácí hrají zřejmě svůj nejlepší fotbal ve svých kariérách, Zbrojovka se i přes mohutné ofenzivní akce nemůže dostat k větší šanci.

    Johan Čáp

    Branky: 42. Horka, 62. Banasik – 48. Ashiru

    Karty:   80. Bořil (HFK), 82. Žůrek (HFK)


    1. HFK Olomouc: Mucha – Buček (60. Chlopek), Horka (C), Krejčí, Přikryl, Karčmář, Schmidt (52. Banasik), Plesník, Žůrek (85. Weinlich), Bořil, Řehák
    Náhradníci: Snášel – Drmola, Weinlich, Chlopek, Banasik, Spurný

    FC Zbrojovka Brno: Halouska – Vraštil, Pavlík (C), Sedlák (60. Janošek), Lutonský – Polák – Pilík (46. Kratochvíl), Škoda (72. Přichystal) – Fortes, Kone, Ashiru
    Náhradníci: Floder – Kratochvíl, Janošek, Přichystal, Vintr, Jovanovič

    Rozhodčí: Machálek – Kotík, Pochylý

    Diváci: 536
    thejrc.org