Ural – Zenit 1:1 (kon.) | Spartak – Arsenal Tula 2:0 (kon.) | Kazaň – Lok. Moskva 1:1 (kon.)
Tosno – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Rostov – Dynamo 1:0 (kon.)
konec
FK Rostov
1:0 (1:0)
Dynamo Moskva
Středa 09.08.2017, 19:00 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská nejvyšší soutěž pokračuje zápasy pátého kola, my se společně zaměříme na souboj mezi FK Rostov a FK Dinamo Moskva.
     
    FK Rostov

    Fotbalisté Rostova se po snové sezóně 2015/16 opět zařadili do průměru ruské nejvyšší soutěže, v uplynulé sezóně jim patřila šestá pozice. Tato příčka nezaručuje žádné evropské poháry, tudíž se hráči Rostova budou moct plně soustředit pouze na domácí soutěž. Letošní ročník nezahájil hostující celek dnešního utkání vůbec špatně, výsledkem je sedm bodů z uplynulých čtyřech zápasech.
     
    FK Dinamo Moskva

    Dříve velice úspěšný celek Dinamo Moskva se po jednoletcé odmlce konečně podíval zpět do první ligy. Pravidelný účastník evropskcých v pohárů zažil v sezóně 2015/16 nevídanou bolest, výsledkem byla předposlední pozice a tedy sestup do druhé ligy. Tam moskevský celek vydržel pouhou jednu sezónu, když s dvanáctibodovým náskokem zvítězil před druhým Tosnem. Vstup do letošní sezóny není zrovna optimální, doposud získané čtyři body znamenají příčku těsně nad sestupovými starostmi.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, M. Mevlja, Ingason, Wilusz, Bajramjan – Kalačev, Gaţcan, Mogilevec, Zujev – Ďaďun.
    Náhradníci: Abajev, Gošev – Boben, Doumbia, Ezatolahi, Majer, Kirejev, Šomurodov, Quintero, Ustinov, Jusupov.

    FK Dinamo Moskva: Šunin – Morozov, Holmén, T. Šunjić, S. Těrechov – Katrič, S. Sow, Pančenko, Zotov, Tašajev – Wánderson.
    Náhradníci: Leščuk, Narubin – Bećiraj, Bělorukov, Kozlov, M. Kuzmin, Lucenko, Pogrebňak, Rykov, Sapeta, Sosnin, Temnikov..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jdeme na to! Utkání začalo, úvodní rozehrávku si vzali na starost fotbalisté domácího Rosta. Ti budou hrát ve žlutých dresech, Dinamo Moskva v modrém kompletu.
     
    3
    S míčem se seznámil také hostující brankář Šunin, který okamžitě balón posouvá na levou stranu, což je prostor Těrechova.
     
    4
    První střelecký pokus si připravil Tašajev, který využil odraženého míče, jenomže následně ho napálil vysoko nad horní konstrukci.
     
    5
    Nováček soutěže začal hodně aktivně. Nyní musel za propadnuvším balón spěchat Mevlja.
     
    6
    Sowovi se podařilo balón zachytit ještě na hrací ploše, patičkou ještě stačil kulatý nesmysl odehrát k šestnáctce soupeře.
     
    7
    Zujev se velmi dobře obtočil kolem Morozova a kousek před šestnáctkou upadl. Rostov bude zahrávat slibnou standardní situaci.
     
    8
    První standardka domácích vyvolala pořádný rozruch před brankou Dinama. Šunin se musel vytáhnnout proti hlavičce Paršivljuka.
    8. Šunin se musel činit.
     
    9
    Rostov začíná přebírat otěže zápasu, momentálně se jedná o kombinace daleko od hostující svatyně. Navíc se Kalačev ocitl s míčem mimo vymezený prostor.
     
    11
    Z velké vzdálenosti to zkusil Pančenko a jeho pokus se stočil hodně mimo branku. Pesjakov jeho střelecký pokus kontroloval.
     
    11
    Sow byl čistým zákrokem obrán o míč a posléze se sám dopustil nedovoleného zákroku. Hodně brzká karta pro hostujícího středopolaře.
     
    12
    Logicky tak následovala další standardka, který se po několika tečích přeci jenom dostala do rukavic Šunina. Ten byl poslední tečí hodně překvapen.
     
    13
    Úvodní minutky utkají slibují atraktivní podívanou. Vidíme fotbal nahoru, dolu a hra je přerušována naprosto minimálně.
     
    14
    Moje tvrzení potvrdil i hlavní sudí Lapochkin, který Bajramjanův ochotný pád nezbaštil. Dinamo se vydá ofenzivní výlet.
     
    15
    Kulatý nesmysl má v moci domácí brankář Pesjakov, který již vyhlíží, do jakého prostoru vykopne balón.
     
    15
    Žlutí se i na druhé straně. Gatcan zasáhl jednoho z protihráčů loktem do obličeje a pochopitelně vidí žlutý kartónek.
     
    16
    Mezitím se moskevští příbližli soupeřově brance, jenomže prostor kolem pokutového území je velmi dobře střežen.
     
    17
    Ingason předvedl skvělý obranný zákrok a čistým způsobem obral Wándersona o balón. Oba stopeři Rostova následně rozjíždějí útočnou fázi.
     
    17
    Neuběhlo ještě ani dvacet minut a máme tu další kartónek. Těrechov zatáhl za záchrannou brzdu a za přidržení si protihráče vidí taktéž kartu žluté barvy.
     
    18
    Po faulu Sowa je tu penalta pro Rostov!
     
    19
    Z opakovaného záběru jsme si ale mohli všimnout velmi ochotného pádu domácího hráče, i tak se ale bude kopat penalta.
     
    20
    Rostov právě vstřelil branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil TIMFOEY KALAČEV, který střelou na opačnou stranu branky posílá svůj celek do vedení.
    20. Timofej KALAČEV - 1:0
     
    21
    Žlutou kartu dostává Choren Bajramjan (FK Rostov).
    Žlutou kartu dostává Anatolij Katrič (FK Dinamo Moskva).
     
    22
    Hosté jsou teatrálním pádem ruského záložníka značne rozladěni. Hlavní arbitr měl spoustu práce, aby frustrované hráče v modrých dresech udržel na úzdě.
     
    23
    Dinamo Moskva nám během několik vteřin zahrávalo hned dva rohové kopy, po tom druhém nebezpečně hlavičkoval Katrič a z brankové čáry musel balón odklízet Kalačev.
     
    24
    Další centrovaný balón sice nebyl umístěn dvakrát přesně, i tak se aktivní Katrič dostane k autovému vhazování poblíž šestnáctky.
     
    25
    Rostov se ihned po zisku míče pokusil vysunout Ďaďuna, před kterým skvěle zasáhl švédský obránce Holmen.
     
    26
    Šermovanou uprostřed hřiště nakonec zvádli lépe domácí fotbalisté, kteří okamžitě uklidňují hru zpětnou přihrávku ke stoperské dvojici.
     
    27
    Zujev vlétl do hlavičkového souboje s Tašajevem až moc agresivně, Lapochkin bez dělšího váhání píská do své píšťalky.
     
    27
    Nejdříve se Ingason prezentoval luxusně čistým skluzem, následoval ale další skluz, který už byl téměř likvidační. Žlutá karta pro Islanďana.
     
    28
    Katričova standardka nebyla zahrána vůbec dobře, nejen, že míč přeletěl všechny zúčastněné, následně zaplul přesně do rukavic Pesjakova.
     
    29
    Dnešní utkání se nese ve velmi agresivním duchu. Doposud jsme viděli už šest žlutých karet, a to není ještě ani poločas za námi.
     
    30
    Na hranici pokutového území balón převzal neviditelný Ďaďun, který se ale v době přihrávky pohyboval v ofsajdovém postavení.
     
    31
    Sow si splnil defenzivní povinnosti a vysoký balón odklidil za autovou čáru. Dinamo posléze vybojovalo míč na své kopačky.
     
    32
    No a co chybělo! Zhruba ze třiceti metrů napřáhl hostující Zotov a jeho skákavému pokusu ke vzdálenější tyči chyběl zhruba půl metr.
     
    33
    Wilusz zasáhl v souboji s Katričem čistým způsobem, domácí zadák si vysloužil ovace stadionu a navíc vybojoval pro svoje barvy aut.
     
    34
    Na opačné straně měl Morozov velké štěstí, neboť se pokoušel odkopnout balón, kterým trefil pouze před sebou stojícího Ďaďuna. Míč se následně odrazil zpět na kopačku pravého obránce Dinama.
     
    36
    Lapochkin nasadil opravdu hodně benevolentní metr. Těrechovův pád sice uviděl, nicméně v jeho očích se jednalo o zákrok dle pravidel.
     
    37
    Hostující levý obránce stále polehává na hrací ploše a do akce musel také lékařský personál. Nevypadá to ale na nic vážnějšího.
     
    38
    Stadion v Rostovu je solidně zaplněn. Domácí příznivci jsou hodně slyšet, navíc svými chorály neúnavně ženou svoje miláčky za vítězstvím.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Bude se hrát ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    40
    Moskevští opět slušně zamáčkli svého soupeře, výsledkem je sražený centr za brankovou čáru. Roh pro hráče v bílém kompletu.
     
    41
    Ten byl rozehrán nakrátko, nakonec přeci jenom přilétl centr ke vzdálenější tyči, kde ho ale nedokázal ideálně zpracovat Brazilec Wanderson.
     
    42
    Již se žlutou kartou hrající Katrič se dohadoval s pomezním rozhodčím. Nelíbilo se mu totiž posouzení jeho souboje jako útočný faul.
     
    43
    Wánderson uspěchal svůj náběh na kolmici za zadáky Rostova, čárový rozhodčí měl opravdu hodně přesné oko, neboť ofsajd to byl těsný.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Rostova, kteří po úvodní pětačtyřicetiminutovce vedou 1-0. O jedinou branku se postaral z pokutového kopu Kalačev, dosti teatrálním pádem se ale prezentoval Bajramjan. Druhý poločas začne přibližně ve 20:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhé dějství je již v plném proudu, rozehrávky se tentokráte chopili fotbalisté z hlavního města ruské federace.
     
    48
    Když se má Wánderson dostat k míči, pokaždé je Brazilec v ofsajdu. Hostující forvard je zatím zcela nenápadný, uvidíme, jestli to bude platit i následující minuty.
     
    49
    Mevlja byl právě v souboji s Wándersonem udeřen do horní části těla, hlavní arbitr bez váhání píská do své píšťalky.
     
    50
    Jeden z domácích si to namířil po křídle až na okraj šestnáctky, odkud po zemi přihrával na malé vápno, kde Ďaďun jen slabě zakončil.
     
    51
    Skvělý zákrok Šunina drží Dinamo v kontaktu! Hostující brankář musel vytasit velmi dobrý zákrok po střele Zujeva z pravé strany.
    51. Zujev si na brankáře nepřišel.
     
    52
    Hostujícímu mužstvu skřípe v úvodu druhého dějství kombinační činnost. Hráči v modrém nejsou schopni souvislejšího držení míče.
     
    53
    Polský obránce Wilusz nasměroval svůj nákop pouze do území, kde se nepohyboval nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    54
    Tohle nikam nepovede. Katrič nedokázal zpracovat padající balón, hosté by se měli zaměřit na jiné pokusy o ohrožení branky.
     
    55
    Před pokutovým územím Rostova to bylo opravdu příliš přehuštěné, a tak to Tašajev zkusil vzduchem. Výsledkem je hodně nepřesný centr.
     
    56
    Na obranné polovině Moskvy se na zemský povrch podíval Paršivljuk, v roli faulujícího se ocitl obránce Šunjič.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Sergej Paršivljuk (FK Rostov).
     
    57
    Do akce musel také brankář Šunin, který musel hodně rychle vystartovat ze své svatyně. K míči se totiž hnal dravý útočník Ďaďun.
     
    58
    Rostov se i nadále drží daleko od svojí branky. Soupeř to domácímu celku usnadňuje nepřesnými akcemi.
     
    59
    S ochrannou maskou hrající Islanďan Ingason si zbytečně nepřidelávál starosti a kulatý nesmysl odpravil daleko do zámezí.
     
    61
    Ďaďun se prolétl jako Superman, jenomže hlavní sudí Lapochkin jeho hereckou vložku nezbaštil. Dinamo bude vhazovat.
     
    62
    Standardka z kopačky Kalačeva byla odhlavčikována za brankovou čáru, Rostov se ujme ještě rozehrávky rohového kopu.
     
    63
    Pančenko obešel jednoho z protihráčů, na následnou kombinační činnost neměl čas a ani prostor. Míč má momentálně na kopačce Sow.
     
    64
    Dinamo je sice mírně aktivnějším celkem, stále se ale nemůže dostat do větší střelecké příležitosti. Naopak nesmí zapomínat na zadní vrátka, kde číhají domácí k možným protiútokům.
     
    65
    Hezkou střelu vyprodukoval rumunský záložník Gatcan, který si narazil se spoluhráčem a následně pálil ke vzdálenější tyči. Šunin se po míči natahoval, nakonec ale zasahovat vůbec nemusel.
     
    66
    V ochozech panuje opravdu fantastická atmosféra. Domácí příznivci jsou zřejmě namlsáni podobnými úspěchy, jako byl sklapl mnichovského Bayernu.
     
    67
    Bajramjanovi se nepovedlo odkopnout skákavý balón, míč se ještě jednou dostal k témuž hráči, který už úspěšné odkopává na druhou stranu.
     
    68
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Timofej Kalačev, přichází Artur Jusupov.
     
    69
    Dinamo má opravdu hodně velkou územní převahu. Rostov se posledních patnáct minut pouze brání, prozatím se ale jedná o kombinace u středového kruhu.
     
    71
    Ďaďun předvedl neskutečně obětavý skluz, díky kterému vybojoval roh pro svoje barvy. To se pochopitelně líbilo i domácím fandům, kteří jsou ve varu.
     
    72
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Anatolij Katrič, přichází Ivan Temnikov.
     
    73
    Šunjič si nebral servítky s odehráním balónu, při odkopnutí ale trefil i Mogilevce, což se nelíbí táboru domácího celku.
     
    74
    Rostov začíná opět tlačit. Ze třiceti metrů od branky pálil tvrdě Ingason, do dráhy letu míče strčil nohu jeden z bránících hráčů. Další roh.
     
    75
    Ten doletěl k okraji malého vápna, kde si naskakoval hrotový útočník Ďaďun. Jednalo se ovšem o hlavičku v záklonu, výsledkem je tak slabá střela.
     
    75
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexandr Zujev, přichází Moussa Doumbia.
     
    77
    Dinamo se už delší dobu nemůže prokousat k delšímu pobytu na útočné polovině. Naopak domácí hrají přesně tak jak jim to vyhovuje.
     
    78
    Střídající Doumbia se ihned zapojil do kombinace svého celku, svůj centr ale poslal mimo dosah dvojice spoluhráčů. Akce ještě pokračovala na pravém křídle, kde byl Paršivljukův centr sražen.
     
    79
    Domácí zatápějí pod kotlem. Bajramjan sklepával balón na hranici ofsajdu na Ďaďuna, který ale přeběhl kulatý nesmysl.
     
    80
    Doumbia slušně rozhýbal ofenzívu domácích. Africký křídelník si to namířil po levé straně a následně se z velkého úhlu pokusit překvapit, avšak neúspěšně.
     
    81
    Sledujeme fotbalu nahoru a dolu. Na druhé straně si Tašajev došel pro rohový kop, který na přední tyči odvrátil Mevlja.
     
    82
    Stále ta samá písnička. Pesjakov si v poklidu seběhl na další vysoký balón, který následně stahuje do svých rukavic.
     
    83
    Hostům se krátí čas, hrát se bude už jen necelých deset minut. Dle herního projevu Dinama Moskva to nevypadá, že by se body měly dělit.
     
    84
    A mohlo být definitvně rozhodnuto! Mevlja si seběhl na rohový kop a na penaltovém puntíku se do míče opřel z první. Míč doskákal jen kousíček vedle levé tyče.
    84. Mevlja mohl rozhodnout.
     
    85
    Tašajev se naprosto zoufalým způsobem svalil po souboji s Paršivljukem k zemi, hlavní sudí ale jeho teatrální pád nezbaštil.
     
    86
    V ochozech to pouze zahučelo! Jeden z hostů se dostal k míči u brankové čáry, následně překvapil Pesjakova, který nepočítal se střelou. Míč pouze proletěl kolem brankové čáry.
     
    87
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Vladimir Ďaďun, přichází Eldor Šomurodov.
     
    89
    Jusupov nyní dosti zbrklým dojmem připravil svůj celek o balón. Ruský záložník se opřel do míče z těžké pozice, jeho rána nemohla mít šanci na úspěch.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Tak teď si Rostov hodně oddechl! Nikým neatakovaný se do šestnáctky dostával Pančenko, jehož přízemní ránu vyškrábl konečky prstů Pesjakov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Rostov ustrážil jednobrankové vedení z prvního poločasu a po velmi vyrovnaném utkání bere všechny tři body. Dinamo zatápělo zejména na konci zápasu, kdy dokonce sahal alespoň po dělbě bodů.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:12.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:54:14)

    David Suchý

    Branky: 20. Kalačev (pen.)

    Karty:   15. Gaţcan (RTV), 21. Bajramjan (RTV), 27. Ingason (RTV), 56. Paršivljuk (RTV) – 11. S. Sow (DMO), 17. S. Těrechov (DMO), 21. Katrič (DMO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:12.
    FK Rostov: Pesjakov – Paršivljuk, M. Mevlja, Ingason, Wilusz, Bajramjan – Kalačev (68. Jusupov), Gaţcan, Mogilevec, Zujev (75. Doumbia) – Ďaďun (87. Šomurodov).
    Náhradníci: Abajev, Gošev – Boben, Doumbia, Ezatolahi, Majer, Kirejev, Šomurodov, Quintero, Ustinov, Jusupov.

    Dynamo Moskva: Šunin – Morozov, Holmén, T. Šunjić, S. Těrechov – Katrič (72. Temnikov), S. Sow, Pančenko, Zotov, Tašajev – Wánderson.
    Náhradníci: Leščuk, Narubin – Bećiraj, Bělorukov, Kozlov, M. Kuzmin, Lucenko, Pogrebňak, Rykov, Sapeta, Sosnin, Temnikov.
    thejrc.org