Vítkovice – Znojmo 1:1 (kon.) | Ústí n. L. – Opava 2:5 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
2:5 (0:2)
Slezský FC Opava
Pátek 11.08.2017, 18:00 • Městský stadion, Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (19:51:20)
     
    Je dobojováno. V divokém zápase se nakonec ze zisku tří bodů radují hostující hráči, kteří si pro svého soupeře připravili pověstného bůra. Ústí stačilo reagovat dvěma branka, což logicky nevede k žádnému bodovému zisku. Sledovali jsme pomerně vyrovnané utkání, ve kterém si Slezané skvěle poradili s nabídnutými šancemi. Ústí propadalo zejména v osobních soubojích, při dvou brankách hrála také role tečovaná střela.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Utkání se nám dostává do posledních minutek. Míč mají na kopačkách hostující hráči, kteří si vybojovali faul krátce za polovinou hřiště.
     
    88
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Joel Ngandu Kayamba, přichází Václav Mozol.
     
    87
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Kosmetická úprava! PAVEL PILÍK si seběhl na vysoký balón, který si kostrbatě zpracoval a ještě kostrbatějším zakončením prostřelil Fendricha.
     
    86
    Opava dnes zkrátka využila snad všechny šance, které si připravila. Navíc domácí nemají zrovna štěstí, v předchozí brance také hrála velkou roli teč.
     
    84
    Opava právě vstřelila branku!
    Máme tu pověstného bůra! JOEL KAYAMBA skvěle potáhl balón dobrých dvacet metrů, nakonec si balón posunul na svojí slabší nohu, tedy levačku a vypálil na Kotěru. Do dráhy letu míče ještě strčil nějakou část těla bránící hráč a na změnu směru tak neměl Kotěra šanci zareagovat.
     
    83
    Domácím nevychází v posledních vteřinách vůbec nic. Vlažná hra Army vede pouze k nepřesným přihrávkám, jako tomu bylo před malou chvilkou.
     
    82
    Kuzmanovič se pokoušel o třetí gól, jeho technickou ránu ke vzdálenější tyči skvěle likviduje připravený Jakub Kotěra. Dnes již dvoubrankový střelec je především ve druhém poločase hodně nenápadný.
     
    81
    Domácí kapitán Peterka tvrdě fauloval Schaffartzika, který logicky nemohl pokračovat ve hře. Žlutá karta z kapsičky hlavního arbitra ale překvapivě nepřijde.
     
    80
    Vilém Fendrich hodně podcenil centr z pravé strany, který se totiž otřel o břevno hostující branky. To zřejmě překvapilo i smolného hráče dnešního utkání Michala Zemana.
     
    79
    Jurečka trefil svojí střelou pouze stojícího Pimparu, od kterého se balón odrazil zpět do moci celku ze severu Čech.
     
    78
    Dnešní utkání sleduje 936 diváků.
     
    77
    Martin Jindráček vyprodukoval ze své kopačky neskutečnou dělovku, která byla dle výroku hlavního arbitra ještě tečována. Další roh pro Ústí nad Labem.
     
    76
    Na překvapení v podobě vyrovnání nepříznivého stavu to nevypadá. Nevypovídá o tom ani herní projevy Army, které sice bojuje, nicméně Slezané braní velmi dobře.
     
    75
    Pavel Pilík konečně skvěle nacentroval od rohového praporku, svým centrem nalezl přesně hlavu Štěpána Kafacírka, jehož hlavičkový pokus končí jen pár centimetrů nad břevnem.
     
    74
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Jiří Miskovič, přichází Petr Výborný.
     
    73
    Před rychlonohým Kayambou musel Vaněk odehrát balón až na Kotěru, kterému na kopačku směřoval skákající balón. Domácí brankář si přesto s touto nepříjemnou situací poradil na jedničku.
     
    72
    Slezanům v dnešním utkání stačí opravdu málo. Zapříčeněno je také velmi špatnou defenzivní činností soupeře, který propadá v osobních soubojích.
     
    71
    Opava právě vstřelila branku!
    Už je zřejmě definitivně rozhodnuto! Kayamba velmi dobře zapracoval na pravé straně, hezkým průnikem se dostal až k centru na MICHALA STRÍŽE, který se zblízka už nemýlil.
     
    70
    Ústí marně hledá cestu k brance soupeře. Úvodní tlak druhého poločasu už otupil, Arma se nemůže prodrat k nějaké větší střelecké příležitosti.
     
    68
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Petr Zapalač, přichází Václav Jurečka.
     
    67
    Michal Stříž měl u levé autové čáry spoustu času a také prostoru. K penaltovému puntíku tak vyslal lukrativní centr, na který si naskočil Tomáš Smola, jehož slabá hlavička končí zhruba metr vedle pravé tyče.
     
    66
    Jan Žídek si nepřidělával zbytečné starosti a skákající balón nakopl daleko ven ze hřiště. Kousek za polovinou hřiště bude vhazovat domácí Arma.
     
    65
    Hra se nám trochu vyrovnala, oba celky se střídají v držení hracího předmětu. Navíc nesledujeme zrovna záživnou pasáž hry, neboť hlavní sudí je nucen kouskovat hru.
     
    64
    Pilík si seběhl na přihrávku proti jeho noze a následně vyslal tvrdou pumelenici. Ta doletěla pouze do nohy nového muže na trávníku Štěpána Kacafírka.
     
    63
    V ochozech to pouze zahučelo. Hodně si oddychl i Vilém Fendrich, který nakonec nemusel vůbec zasahovat. Miskovič se totiž k centrovanému balón vůbec nedostal.
     
    62
    Na hrací plochu se dostal bývalý hráč Příbrami, která sestoupila z české nejvyšší soutěže. V dresu středočeského celku vstřelil pouze jedinou branku a po sezóně si to namířil do Ústí nad Labem.
     
    61
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Daniel Procházka, přichází Štěpán Kacafírek.
     
    60
    Následná standardka byla rozehrána nakrátko, do šestnáctky nakonec přeci jenom přiletěl centrovaný balón, avšak mířil mimo prostor hráčů v černých dresech.
     
    59
    Joel Kayamba si hezkým způsobem píchl míč po levé straně, jenomže se záchrannou brzdou přispěchal Michal Leibl, který za tento čin uviděl žluté varování.
     
    58
    Ústí je třetí brankou soupeře hodně zaskočené. S míčem totiž operují hosté, kteří si dvoubrankové vedení vzali hodně rychle zpět.
     
    57
    A mohlo být ještě veseleji! Petr Zapalač sklepl hlavou balón na Tomáš Helebranda, který z tězké pozice zacílil mimo prostor tří tyčí.
     
    55
    Opava právě vstřelila branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! NEMANJA KUZMANOVIČ převzal přihrávku na kraji šestnáctky, následně si balón přihrál na svojí pravou nohu a zamířil přesně do levé šibenice. Fotbalová paráda!
     
    55
    Jakoby si finalista loňského českého poháru vzal má slova k srdci. Opava totiž začíná hýřit aktivitou, před pokutovým územím Jakoba Kotěry je nyní hodně rušno.
     
    54
    Naprosto jednoduchá akce vedla až na kopačku Tomáše Smoly, který dle výroku pomezního rozhodčího zakončoval z ofsajdového postavení.
     
    53
    Z ochozů se ozývají vulgarní slova, neboť Petr Zapalač leží na hrací ploše už nějakou tu dobu. Opava bude pokračovat z poloviny hřiště.
     
    52
    Opavští naprosto zanevřeli na jakékoliv útočení. Útočné choutky Slezanů zanikly zhruba od druhé poloviny prvního poločasu.
     
    51
    Ta byla rozehrána už o něco lépe, avšak míč opět doplachtil pouze na hlavu protihráče. Následovala ještě nepřipravená střela, která končí vysoko nad horní konstrukcí.
     
    50
    Peterka byl celkem ostrým zákrokem poslán k zemi, hostující levý záložník Zapalač je jiného názoru. Pilík se již chystá k rozehrávce standardky z pravé strany.
     
    49
    Ústí vstoupilo do druhé dějství nejlépe, jak jen mohlo. Brzká branka určitě zaznamenává příliv nových sil a také to, že domácí jsou zpět v zápase.
     
    47
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    No vida, domácí zaznamenávají skvělý vstup do druhého poločasu! JIŘÍ MISKOVIČ si seběhl k odraženému balónu, který razantní ranou trefil přesně za Fendricha. Je sníženo!
     
    47
    Hlavní sudí Jílek znovu pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vezmou tentokráte domácí. Před Armou je stále ještě dvoubrankové manko, které se jistě pokusí zvrátit.
     
    46
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Tomáš Jursa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Slezané předvedli neskutečný vstup do utkání, když snad hned z prvních dvou akcí vstřelili dvě branky. O tu první se postaral Kuzmanović, druhou si sám vstřelil domácí obránce Zeman. Ústí nad Labem se poté hodně zvedlo, nicméně na nic než centrované balóny se nemohlo. Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Další jistý obranný zákrok předvedl Dominik Simerský, který se prezentoval hodně důležitým odvrácením míče. Následně Leibl neuspěl s výpadem po levém křídle.
     
    43
    Lukáš Vaněk v poklidu pokryl nakopávaný balón na Tomáš Smolu, domácí zadák následně vyvezl míč k opačné šestnáctce.
     
    41
    Pilíkovi to dnes prostě nejde. Domácí středopolař si vzal na starost i další rozehrávku standardní situace, balón ale opět končí v náruči Fendricha.
     
    40
    Fendrich zůstane opět bez práce. Hezká pasáž domácí Army vyústila pouze v hodně nepovedený centr, který končí daleko za brankou.
     
    39
    První poločase se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    38
    Jakub Kotěra nepředvedl zrovna jisté zachycení míče, balón mu totiž vypadl z náruče a posléze musel jeden z jeho spoluhráčů odehrát balón zpět za branku.
     
    37
    Konečně i opavští se dostali na dostřel soupeřovi branky, centr z kopačky Zavadila končí pouze na zádech dobře napadajícího protivníka.
     
    36
    Nadýchaný bochánek letěl za obranu Slezanů, Matějkovi ale k míči chybělo jen opravdu málo. V opačném případě by se dostával do stoprocentní šance.
     
    35
    Procházka se dalším drzým průnikem pokoušel dostat mezi dvojici protihráčů, po krátkém vedení míče ale opět ulehl na zelený pažit. Jiří Jílek znovu nechává pokračovat ve hře.
     
    34
    Před šestnáctkou hostujícího mužstva je to opravdu hodně přehuštěné. To nyní pocítil Peterka, jehož průnik skončil na početné přesile.
     
    33
    Fotbalisté Ústí zůstávají nastěhování na útočné polovině. Pilík zahrával standardní situaci z hlouby pole, míč doletěl pouze na prvního bránícího hráče, který balón odvrací.
     
    31
    Všechno špatně. Pilík zřejmě zkoušel zakončovat ke vzdálenějšímu růžku. Myšelnka sice dobrá, zakončení už o dost pokulhávalo.
     
    30
    A pozor! Aktivní Procházka se svalil těsně před pokutovým územím k zemi a pro Armu se tak naskýtá skvěla pozice z přímého kopu. K míči se staví Pavel Pilík.
     
    29
    Leibl nakonec neudržel míč na hrací ploše, jeho spoluhráči se tak budou muset vrátit zpět na svá výchozí postavení. Opava se už delší dobu nedostala k žádné střele.
     
    28
    Do pokutového území Slezanů létá jeden centr za druhým. Všechny vysoké balóny ale končí na připravených zadácích Opavy.
     
    27
    Procházka nevyzrál na dvojici protihráčů. Helebrand ve spolupráci s Kayambou ale nenahrál přesně, domácí se tak dostanou zpět k míči. Budou totiž vhazovat poblíž rohovému praporku.
     
    26
    Po nepřesném centru, který se stočil až ven z hrací plochy, bude Vilém Fendrich odkopávat od své svatyně.
     
    25
    A mohlo být sníženo! Lukáš Matějka skvěle přiťuknul míč v šestnáctce na Procházku, jehož následná přízemní střela končí jen pár čísel vedle levé tyče.
     
    24
    Domácí Arma začíná pořádně zlobit. Není se čemu divit, stále totiž prohrává o dvě branky a před sebou tak má obrovský úkol, avšak ne nesplnitelný.
     
    23
    Mezitím se mužstvo ze severu Čech prodralo k dalšímu rohu, který končí jako oba předchozí. Tedy odvráceným balónem daleko z pokutového území.
     
    22
    Kayamba operoval s míčem a před jeho očima se vytvořila průniková cesta. Do tohoto prostoru se pokoušel vysunout Smolu, před kterým na poslední chvíli zasáhl Pimpara.
     
    21
    Stále ta samá písnička. Míč opět letěl někam k malému vápnu, kde se do nejvýše do vzduchu dostal jeden z hráčů v černých dresech.
     
    20
    Zavadil se skvěle vrátil ke svému pokutovému území, kde překazil jednomu z protihráčů přihrávku ke kraji šestnáctky. Druhý rohový kop pro Ústí.
     
    18
    Ústí se začíná trochu rozehrávat, nyní má na svědomí slušnou pasáž s míčem. Soupeř je nucen běhat za balónem, navíc se Zapalač dopustil nedovoleného zákroku.
     
    17
    Levý křídelník Procházka potáhl balón po levém křídle a po jednom ze soubojů upadl v pokutovém území. Domácí se dožadovali pokutového kopu, rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    16
    Domáci kapitán Peterka narazil před pokutovým územím na přesilu protihráčů, k balónu se dostal Kayamba, který ho okamžitě odkopl na druhou polovinu hřiště.
     
    15
    Hlavní arbitr Jiří Jílek musel i před malým momentem písknout do své píšťalky, v roli faulujícího se zjevil domácí obránce Jiří Pimpara. Na hrací ploše skončila letní posila Pavel Zavadil.
     
    14
    Slezský FC začíná na hřišti dominovat. Nejen, že vede o dvě branky, míč má i nadále na svých kopačkách a pomýšlí, kudy povede další útočný výpad.
     
    13
    Ten byl opět skvěle ubráněn obranou Ústí nad Labem, následoval však faul zhruba třicet čísel od branky. Míč si opět vzal na starost matador Zavadil, jenž balón poslal přesně ke Kotěrovi.
     
    12
    Následná ofenzivní akce vyústila v prudkou přihrávku, která neprošla na místo určení. Zavadil si chystá druhou exekuci rohového kopu.
     
    11
    Opava trochu uklidnila rozhárané poslední minutky, míč směroval až na nohu Viléma Fendricha, který ho okamžitě posílá zpět do strany.
     
    10
    Krajní záložník Daniel Procházka posílal k zadní tyči nadýchaný balón, který ještě zastihl Pavel Pilík. Druhý jmenovaný zakončoval z velkého úhlu a branku přestřelil.
     
    9
    Další přihrávka pod sebe putoval na nohu Pilíka, jehož přízemní rána byla sražena za brankovou čárou. Úvodní roh pro Armu.
     
    8
    Vzrušení se konalo také na druhé straně, míč v šestnáctce propadl k Matějkovi, který ale zakončoval z ofsajdového postavení. Fendrich bude vykopávat od své branky.
     
    7
    Slezané vstoupili do utkání nejlépe, jak jen mohli. Hned oba útočné výpady končí v síti Kotěry a na řadě jsou tak domácí.
     
    5
    Opava právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečný vstup do tohoto zápasu! Kayamba pláchl kolem pravé postranní čáry, nacentroval k penaltovému puntíku, kde si ke smůle domácích srazil MICHAL ZEMAN míč do vlastní sítě.
     
    4
    Opava právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají bleskurychle do vedení! Pavel Zavadil poslal kolmici za obranu na naběhnuvšího NEMANJU KUZMANOVIČE, který utíkal z úhlu sám na branku. Tváři v tvář Kotěrovi zvolil chladnokrevné zakončení ke vzdálenější tyči, které slaví úspěch.
     
    4
    Z rohového kopu nevznikl žádný rozruch před brankou Jakuba Kotěra, domácí Arma se posléze také seznámila s kulatým nesmyslem.
     
    3
    Zkušený středopolař Pavel Zavadil posílal do šestnáctky svůj první centrovaný balón, ten byl v hustině těl odehrán za brankovou čáru. Roh pro Slezany.
     
    2
    Utkání nám konečně začalo, úvodní rozehrávku obstarali fotbalisté Opavy. Ti budou hrát v černém kompletu, domácí zvolili bílo-modrou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ústí nad Labem: Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Leibl – J. Peterka (C), Miskovič – P. Pilík, Jindráček, D. Procházka – Matějka.
    Náhradníci: Tvrdoň – Zoubek, Gilián, Kacafírek, Šnirc, P. Výborný.

    SFC Opava: Fendrich – Stříž, Simerský, Žídek (C), Helebrand – Kayamba, Schaffartzik, Zavadil, Zapalač – Smola, Kuzmanović.
    Náhradníci: Šrom – Jursa, Radić, T. Čelůstka, Puškáč, Mozol, Jurečka.

    Rozhodčí: J. Jílek – Kříž, Kubr.
     
    SFC Opava

    Jednoznačně nejpříjemnějším překvapením uplynulého ročníku byl slezský celek Opava. Nejen, že se toto ambiciózní mužstvo propracovalo až do finále domácího poháru, do posledního kola totiž usilovalo i o postup mezi elitu. Oba tyto částečné úspěchy přišly vniveč, neboť finálové střetnutí v rámci MOL Cupu skončilo nejtěsnějším možným vítězství ve prospěch Zlína 1-0. Ve Fortuně národní lize to nakonec také nedopadlo, v posledním kole si totiž ostravský Baník ustrážil svojí druhou pozici a stal se tak se Sigmou Olomouc postupujícím do HET ligy. Opavští taktéž v úvodním klání letošního ročníku remizovali, chuť si spravili v následujícím utkání proti Vítkovicím, které skončilo divokým výsledkem 6-2.
     
    FK Ústí nad Labem

    Fotbalisté Ústí nad Labem se v uplynulé sezóně umístili na osmé pozici, tedy v přesné polovině tabulky. Výkony byly jako na houpačce, nejdříve následovalo několik zápasů bez prohry, později se mužstvo ze severu Čech nedokázalo propracovat k zisku tří bodů. Vstup do letošního ročníku není vůbec špatný. V prvním kole došlo k dělbě bodů, neboť duel proti Vítkovicím skončil bezbrankovou remízou. O týden později už přišlo tříbodové vítězství, těsná výhra 2-1 proti Sokolovu hrála ve prospěch ústeckého celku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Fortuna národní liga pokračuje třetím kolem, my budeme společně sledovat utkání mezi FK Ústím nad Labem a SFC Opavou.
     
    Vítáme Vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00 hod.

    David Suchý

    Branky: 47. Miskovič, 87. P. Pilík – 4. Kuzmanović, 5. M. Zeman (vla.), 55. Kuzmanović, 71. Stříž, 84. Kayamba

    Karty:   59. Leibl (UNL)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Leibl – J. Peterka (C), Miskovič (74. P. Výborný) – P. Pilík, Jindráček, D. Procházka (61. Kacafírek) – Matějka.
    Náhradníci: Tvrdoň – Zoubek, Gilián, Kacafírek, Šnirc, P. Výborný.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Stříž, Simerský, Žídek (C), Helebrand – Kayamba (88. Mozol), Schaffartzik, Zavadil (46. Jursa), Zapalač (68. Jurečka) – Smola, Kuzmanović.
    Náhradníci: Šrom – Jursa, Radić, T. Čelůstka, Puškáč, Mozol, Jurečka.

    Rozhodčí: J. Jílek – Kříž, Kubr

    Diváci: 936
    thejrc.org