Arsenal – Leicester 4:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:3 (2:2)
Leicester City
Pátek 11.08.2017, 20:45 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (22:44:50)
     
    Dnešní utkání je u konce a z vítězství se nakonec přeci jenom radují domácí. Ti šli díky Alexandru Lacazetteovi do vedení už po dvou minutách, ale Šindži Okazaki v páté minutě rychle srovnal. Po gólu Jamieho Vardyho dokonce Leicester sahal po vítězství v první půli, nicméně to Danny Welbeck gólem v nastavení odmítl.

    Do druhého poločasu měli lepší vstup hostující fotbalisté, když Jamie Vardy v 56. minutě přidal svou druhou branku zápasu. Pomalu to vypadalo na tři body pro Leicester, avšak v 83. minutě vyrovnal Aaron Ramsey a Olivier Giroud poté dokonal obrat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Wes Morgan (LEC) fauloval na polovině hřiště a dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Stále se hráči Leicesteru nemohou dostat blíže k bráně soupeře. Troufnu si říct, že vítězství už si Arsenal pohlídá.
     
    90+2
    Fotbalisté Arsenalu naprosto v pohodě hlídají samotný závěr utkání a nepouští soupeře k ohrožení Petra Čecha.
     
    90+1
    Napravo byl nyní úplně volný Walcott. Střídající hráč domácích nakonec dostal přihrávku, ale to už se nacházel v ofsajdu a následné zakončení bylo zbytečné.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Arsenal mohl využít příliš dlouhého vyběhnutí Schmeichela, avšak po pokusu o zakončení do odkryté brány se faulem provinil Lacazette.
     
    89
    Hosté se sice prokombinovali až k Petru Čechovi, ale ten si ze vzduchu naprosto v pohodě stáhl vysoký centr mířící příliš blízko k jeho bráně.
     
    88
    Hostující kouč už nemá moc času a tak na trávník okamžitě posílá čerstvého Demaraie Gray. Ten vystřídal Marca Albrightona.
    85. Olivier GIROUD - 4:3
     
    85
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři v závěru otáčí nepříznivý vývoj zápasu. Tentokrát už rohový kop zahraný Xhakou dolétl přesně na hlavu OLIVIERA GIROUDA, který se opřel do hlavičky a ta se od břevna odrazila za brankovou čáru. Panečku. To je utkání!
     
    85
    Výborný oblouček za obranu soupeře přistál u Girouda, který míč zklepl Lacazetteovi. Jeho kličkovaná zakončená střelou však k překonání Schmeichela nevedla!
     
    84
    Po vstřelení vyrovnávací branky jsou domácí zdravě nabuzeni a opět se snaží kombinovat kousek před pokutovým územím soupeře.
    83. Aaron RAMSEY - 3:3
     
    83
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Opět máme vyrovnáno! Centr od rohového praporku sice obrana Leicesteru odvrátila, avšak Xhaka následně vrátil míč na pravou stranu šestnáctky, kde bylo několik jeho spoluhráčů. Kulatý předmět obdržel AARON RAMSEY, jenž pak razantně prostřelil zkoprnělého Schmeichela.
     
    82
    Druhé střídání Leicesteru. Předvede se letní posila z Manchesteru City, Kelechi Iheanacho. Tomu totiž uvolnil místo Matty James.
     
    81
    Svěřenci Arsénea Wengera vybojovali rohový kop. Centr od praporu přistál na hlavě Aarona Ramseyho, nicméně ten v záklonu nehlavičkoval přesně.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 2. A. Lacazette (Elneny), 45+2. Welbeck (Kolašinac), 83. Ramsey (Xhaka), 85. Giroud (Xhaka) – 5. Okazaki (Maguire), 29. Vardy (Albrighton), 56. Vardy (Mahrez)

    Karty:   90+4. Morgan (LEC)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 9:11.
    Arsenal FC: Čech (C) – Holding (67. Giroud), Monreal, Kolašinac – Bellerín, Elneny (67. Ramsey), Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Welbeck (75. Walcott), Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Ospina – Mustafi, Coquelin, Ramsey, Iwobi, Giroud, Walcott.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, Ndidi, James (82. Iheanacho), Albrighton (88. Gray) – Okazaki (72. Amartey) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Chilwell, Amartey, A. King, Gray, Slimani, Iheanacho.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Darren Cann
    thejrc.org