Den Haag – Utrecht 0:3 (kon.)
konec
HFC ADO Den Haag
0:3 (0:1)
FC Utrecht
Pátek 11.08.2017, 19:00 • Cars Jeans Stadion, Haag • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu utkání na Cars Jeans Stadion přihlíželo 12 134 diváků, se loučím. Děkuji Vám za pozornost a už zítra u online přenosu ze zápasu Liverpool:Watford se budu znovu těšit na počtenou. (21:07:26)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:12.
     
    Je dobojováno, Utrecht do nového ročníku Eredivisie vstoupil velmi úspěšně, když v Haagu dokázal zvítězit vysoko 3:0! Sledovali jsme typické utkání nizozemské nejvyšší soutěže, k vidění byl ofenzivní fotbal, řada velkých šancí, rozhodně jsme se nenudili. V úvodu se do vedení mohli dostat domácí, Becker ale svůj samostatný únik vstříc Jensenovi nevyužil. První branky se diváci dočkali po čtvrthodině hry, když se z dorážky trefil Cyriel Dessers, opakovaný záběr ale ukázal, že se jednalo o drobný ofsajd. Haag mohl vyrovnat zásluhou útočníka Johnsena, ten ale svou individuální akci zakončil střelou do tyče.

    Druhý poločas nabídl ještě lepší fotbalovou podívanou. Nejprve na rozdíl dvou branek zvýšil Sander van de Streek, v rozmezí mezi pětašedesátou a sedmdesátou jsme pak byli svědky hned čtyř příležitostí Čápů. Těm ale dnes gól zřejmě nebyl přán, v jednom případě je zastavilo břevno, v těch ostatních zase nepřesné zakončení či výborný zásah Davida Jensena. S blížícím se koncem parta okolo kapitána Meijerse fyzicky odpadala, definitivní direkt jí pak deset minut před koncem uštědřil Cyriel Desser, jenž se prosadil podruhé.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sheraldo Becker se vydal napadat rozehrávku soupeře a vedl si úspěšně, když obral Emanuelsona. Následně se ale octl proti trojici protivníků, celá situace pak skončila jeho faulem na Ramona Leeuwina.
     
    90+2
    Emanuelson zastihl míč těsně před přechodem přes postranní lajnu, navíc jej šikovně posunul k Labyadovi, jenž se díky šikovnému manévru probojoval až do šestnáctky, tam si na něj ale zkušeně počíhal Bas Kuipers.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat ještě tři minuty.
     
    90
    Melvyn Lorenzen na levém křídle úspěšně utancoval Klaibera, poté odcentroval přesně do míst, kam si sbíhal dlouhán Johnsen. Ten to ale ve vzdušném souboji s Janssenem přehnal s agresivitou.
     
    89
    Po sklepnutí od Labyada se ke střele z uctivé vzdálenosti odhodlal Urby Emanuelson. Kulatý nesmysl ale až příliš podebral a poslal jej vysoko nad branku, čímž způsobil alespoň malou radost domácím příznivcům.
     
    88
    Domácí ale s blížícím se koncem zápasu působí spíše unaveným a také už poněkud odevzdaným dojmem. Neprezentovali se vůbec špatným výkonem, výsledek je pro ně krutý, soupeř ale jejich zaváhání v defenzivě dokázal potrestat.
     
    87
    Gyrano Kerk nyní nechal balon nešťastně za sebou, při návratu pak musel zatáhnout za záchrannou brzdu, což se projevilo jasným faulem na o únik se snažícího Ladana. Následovat tak bude přímý kop pro ADO.
     
    86
    Po několikaminutové odmlce se u balonu drží hosté. Jmenovitě se jedná o Zakariu Labyada, který si počíná velmi šikovně, když se už nikam bezhlavě nežene a snaží se pro Utrecht získat několik cenných vteřinek k dobru.
     
    85
    Domácí ještě nechtějí vzdávat své naděje na vstřelení alespoň čestné branky. Teď k ní byli poměrně blízko, když aktivní Becker přes celou šíří vápna oslovil Lorenzena, ten se ale těsně před okamžikem střely zapotácel a nakonec vůbec nezakončil.
     
    84
    Krásná rána! K balonu se jako správný kapitán postal Aaron Meijers a povedeným projektilem přes zeď pořádně protáhl brankáře Jensen, který se musel opravdu hodně natáhnout, aby letící míč zvládl vytěsnit na rohový kop.
     
    83
    Haagští se svým fanouškům pokoušejí udělat radost alespoň jednou vstřelenou brankou, zřejmě jim ale není souzeno. Uvidíme, zda se něco změní po rozehrávce přímého kopu, který pro domácí vybojoval Lex Immers.
     
    81
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Tohle je pro domácí trochu kruté, Haag se mocně snažil o snížení a vykřesání drobné jiskřičky naděje, Utrecht ale otevřenější styl hry svého soupeře zvládl potrestat! Na Labyadovu povedenou nahrávku si za obranu žlutozelených naběhl CYRIEL DESSERS, jenž svůj samostatný únik zakončil povedeným obstřelem vybíhajícího brankáře Zwinkelse.
     
    80
    Tlak Haagu v posledních minutách poněkud opadl, trochu to vypadá, jako by domácí všechny své trumfy už vytáhli. Je možné, že Groenendijkovým svěřencům trochu dochází síly, ale nechme se překvapit, co nabídne závěrečná desetiminutovka.
     
    79
    Gyrano Kerk se dobře vrátil a ukázal, že umí být svému mužstvu užitečný i na obranné polovině. Po zisku balonu hledal za defenzivu soupeře si nabíhajícího Desserse, jeho pas ale vystihl Tyronne Ebuehi.
     
    78
    Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Donny Gorter, přichází Delano Ladan.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 15. Dessers, 55. van de Streek, 81. Dessers

    Karty:   17. Immers (HAA), 24. Meijers (HAA) – 18. Labyad (UTR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 8:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:12.
    HFC ADO Den Haag: Zwinkels – Ebuehi, Beugelsdijk, B. Kuipers, Meijers (C) – D. Bakker, Immers, Gorter (78. Ladan) – Becker, Johnsen, Duplan (58. Lorenzen).
    Náhradníci: Coremans – Meißner, Ladan, Asmelash, van der Heijden, Marengo, David, Lorenzen, Hooi.

    FC Utrecht: D. Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen (C), Braafheid (73. van der Meer) – van de Streek, Kali (27. van der Maarel), Ayoub (46. Emanuelson), Labyad – Dessers, Kerk.
    Náhradníci: Marsman – van der Maarel, Dumić, van der Meer, Emanuelson, Ould-Chikh, Troupee, Velanas, Görtler.

    Rozhodčí: Ed Janssen – Johan Balder, Rens Bluemink

    Diváci: 12134
    thejrc.org