Brno – Bohemians 1905 0:0 (kon.) | Slovácko – Ostrava 5:2 (kon.) | Plzeň – Olomouc 1:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 12.08.2017, 16:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • HET liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tolik tedy z brněnské Srbské, kde 3480 diváků sledovalo nerozhodný výsledek 0:0. Z Brna se loučím a přeji hezký zbytek sobotní podvečera. (18:03:40)
     
    Brňané mají na svém kontě první bod za remízu, ale to fanoušky a hráče jistě moc nepotěší. Šance by byly, po ráně Kratochvíla i břevno, ale Fryšták vše ostatní pochytal. Na druhou stranu Pražané nedali penaltu a v závěru zahodili tutovku Jiráskem. Takže i když byla domácí sestava lepší, mohla nakonec i prohrát. Každopádně oba týmy berou bod a spokojeni s ním budou jistě víc Klokani.
     
    Je za námi spíše bojovný duel, který končí stejně jako vloni remízou 0:0. Zbrojovka byla po celý zápas o něco aktivnějším týmem, ale stále hledá střeleckou pohodu. Dva góly ze tří zápasů je hrozně málo. To Bohemka nerozhodný výsledek určitě bere, připsala si na své konto již pátý bod a doposud nepoznala hořkost porážky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+1. Domácí zahazují šanci na výhru
     
    90+1
    Domácí tlačí a tlačí, ale své dvougólové střelecké konto nemohou rozšířit. Překonat Fryštáka se snažil Kone, ale trefil jen vyběhnuvšího hostující brankáře.
     
    90
    Rozhodčí Hrubeš nastavuje nad rámec zápasu tři minuty.
     
    90
    Už běží poslední minuta zápasu, něco málo se ještě nastaví. Brno je na útočné polovině hřiště.
     
    88
    Hráči zápasu vyhlášeni: Melichárek – Fryšták. Nedostali zatím gól, chytají spolehlivě, asi můžeme souhlasit s hlasujícími fanoušky.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jakub Nečas, přichází Josef Jindřišek.
     
    86
    Lutonského hlavička dlouho padala na Fryštákovu branku, nakonec končí vedle. Poslední minuty se dějí konečně zajímavé věci.
     
    85
    Melichárek podběhl centr, respektive roh a obrana Zbrojovka musela hasit požár. Poté zatáhl za brzdu Nečas a překazil žlutým faulem akci Zbrojovky.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jakub Nečas (Bohemians Praha 1905).
     
    83
    Ovšem po dlouhé době obrovská šance Bohemky, která mohla rozhodnout. Střídající Milan Jirásek napřáhl z dobré pozice a hrdina okamžiku Dušan Melichárek vyráží míč na roh.
     
    81
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Polák, přichází Michal Škoda.
     
    81
    Ale tak přece se něco děje. Fortesův roh se po sérii odrazů dostal ke stoperovi Kijanskasovi, který se s níčím nepáral a slušná bomba končí těsně nad Fryštákovou bránou.
     
    80
    Utkání se nyní hodně kouskuje, mnoho se toho na hřišti neděje. Vtipně jeden divák pod námi na tribuně hlesl, že konečně se něco děje, "letí letadlo".
     
    79
    Centr Fortese hledal hlavu Koneho, rozhodčí však zvedá praporek a píská se ofsajd.
     
    76
    S nastavením máme do konce mače ještě něco přes patnáct minut, třeba nám některý z týmů něco zajímavého připraví.
     
    75
    Začínáme se blížit loňskému výsledku 0:0, který se na Srbské urodil. I v tom utkání měla Zbrojovka o něco více ze hry, ale gól nedokázala vstřelit.
     
    74
    Střídající Mašek se hned v úvodu svého nástupu na plac uvedl sprintem, ale výborným zákrokem se prezentoval domácí kapitán Petr Pavlík.
     
    73
    Dnešnímu zápasu přihlíží 3480 diváků.
     
    72
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Rudolf Reiter, přichází Dominik Mašek.
     
    70
    Střílející centr Pilíka nebyl nebezpečný a hosté mohou jít do protiakce. Jenže dlouho netrvala, Zbrojovka může dál pokračovat ve svém náporu.
     
    68
    Další roh pro Zbrojovku, celkově 6:7. Každý tým měl mnoho centrů z této pozice, ale žádné nebyly nebezpečné.
     
    66
    Aktivita Zbrojovky je v těchto fázích patrná, domácí jsou lepší a několikrát byli blízko k tomu, aby se ujali vedení.
    65. Kratochvíl v šanci znovu neuspěl
     
    65
    A pokus číslo dvě v podání Miloše Kratochvíla. Ten tentokrát střílel přízemní ránu, ta končí kousek od levé tyče Tomáše Fryštáka.
    64. Kratochvílovo břevno
     
    64
    Největší šance zápasu a v ní brněnský záložník Miloš Kratochvil. Jeho utěšená rána z dvaceti metrů měla parádní parametry a Fryšták mohl jen plachtit vzduchem. Míč totiž skončil na břevnu hostující svatyně!
     
    63
    Po rohovém kopu Kratochvíla se opřel do míče dnes několikrát zmíněný Pilík a jeho pumelice končí těsně vedle. Dobrý pokus bývalého hráče Příbrami, který se drží za hlavu.
     
    62
    Pilíkův centr proskotačil na další rohový kop. Těch máme dnes na Srské jako máku.
     
    60
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jevgenij Kabajev, přichází Milan Jirásek.
    60. Fortes zamířil nad
     
    60
    Po hodině hry se ke střele dostal střídající Fortes. Na hranici vápna poslal míč placírkou na Fryštáka, ale pokus tohoto hráče končí metr nad bránou.
     
    59
    Jakub Šural centroval z pravé strany do vápna, ale do míče dal příliš velkou razanci a skončil v zámezí.
     
    58
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Alvin Fortes.
     
    58
    Chystá se první střídání, krátce předtím však budeme sledovat roh Bohemians.
    56. Proti osamocenému Pilíkovi zasáhl Fryšták
     
    56
    Brňané přeci jen dál zlobí a teď měli obrovskou šanci. Lutonského přízemní centr dostal na kopačky nejaktivnější muž zápasu Tomáš Pilík, avšak jeho střelu chytil připravený Fryšták.
     
    55
    Pilík parádním centrem našel Přichystala, který celou akci ukončil pokaženou přihrávkou. Poté Zbrojovka dál pokračovala v tlaku a hledala skulinku před Fryštákem, obrana hostů opět připravena.
     
    54
    Jinak se obraz hry příliš nezměnil, i ve druhém poločase sledujeme průměrný fotbal bez nějakých vyložených šancí a pohledných akcí.
     
    53
    Tomáš Pilík dnes patří k nejlepším hráčům Zbrojovky. Nyní si poradil i v obranné činnosti, když pohlídal dotírajícího Kuchtu.
     
    51
    Centr Pilíka propadl na velkém vápně na Lutonského, ten ho prodloužil na bránu, kde byl připraven Fryšták. Míč chytil pohotově do rukavic.
     
    50
    Na pravé straně faulován Přichystal, bude se kopat na bránu Tomáše Fryštáka.
     
    48
    Nebyla to vůbec špatná šance prakticky ihned po rozehrávce. Na tahu byla teď Zbrojovka, míč si na střelu chystal Pilík, jsou z toho jen vytlučené bloky.
     
    47
    Svižný úvod do druhého poločasu předvedli Klokani. Reiter z levé strany poslal nebezpečný míč do vápna a hlavička Kabajeva byla tečovaná a skončila těsně vedle. Melichárek se sice natahoval, ale na míč by asi těžko dosáhnul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Další tutovky už nepřišly, takže se odešlo do kabin za stavu 0:0, což je mimochodem loňský finální výsledek obou týmů zde na Srbské ulici.
     
    Máme za sebou první poločas, který končí remízou 0:0. Největší šancí na změnu skóre jsme viděli hned ve 12. minutě, kdy Kijanskas poslal k zemi Kabajeva a byla nařízena penalta. K té se postavil Kuchta, leč Melichárek vystihl směr jeho rány a uchoval Zbrojovce šanci na přijatelný výsledek. Od té chvíle domácí ožili a byli aktivnější. Asi největší možnost měl hlavičkující Kone, ale Fryšták jeho pokus vystihl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Ještě jeden roh pro Klokany, sražená hlavička Kabajeva končí mimo. Haškův roh byl znovu nepřesný a víc se asi už v tomto poločase nestane.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec prvního poločasu.
     
    45
    V závěru poločasu ještě roh pro Pražany. Celkově 4:3 v tomto utkání.
     
    44
    Tomáš Pilík kličkoval a chtěl si srovnat míč na levačku, jenže napálil jen protihráče a poté fauloval. Inkasoval za to naprosto po právu žlutou kartu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Tomáš Pilík (FC Zbrojovka Brno).
     
    43
    Krátce před koncem poločasu hledal Dostál někoho ze svých spoluhráčů, ale míč přetáhl daleko od svých spoluhráčů a Melichárek rozehraje od své brány.
     
    41
    Nečas se málem dostal za obranu Zbrojovku, Kijanskas si tentokrát hravě poradil a nepustil soupeře do nějaké příležitosti.
    40. Kone trefil nůžkami jen protihráče
     
    40
    Martin Hašek si dnes nemůže tedy rozhodně stěžovat na to, kam dostane tvrdou ránu. Teď se pokusil vystřihnout nůžky Francis Kone, ale místo míče trefil Haška a píská se logicky faul.
     
    38
    Pražané chybují v rozehrávce, zcela zbytečně přišli o míč. Jenže domácího toho prozatím nevyužili.
     
    36
    Zhruba deset minut do konce prvního poločasu, úvod patřil sice Klokanům, ale po neproměněné penaltě Kuchty se obraz hry změnil a domácí ožili.
     
    35
    Nízký centr zkušeného Pilíka končí u obrany Bohemky, navíc tam byl faul a bude se odkopávat od hostující svatyně.
     
    35
    Přichystal si hledal pozici na centr, háčkoval, kličkoval, nakonec předal míč Pilíkovi, který vybojoval standardní situaci.
    33. Kuchta dnes nemá před Melichárkem příliš štěstí
     
    33
    Melichárek si připisuje druhý zákrok v zápase. Ze střední vzdálenosti vypálil Kuchta, ale přímo doprostřed brány, kde byl brněnský gólman.
     
    31
    Poté musel Fryšták krýt přetažený centr Lutonského, poradil si bez problémů.
     
    30
    Penalta i na druhé straně? Nikoliv. Lutonský přiťukl míč Šuralovi, který upadl na malém vápně poměrně ochotně a rozhodčí jen gestem ukazuje, že se desítka pískat nebude.
     
    28
    Nepřesný pas Tomáše Pilíka, který sice myslel dobře přihrávku na Přichytala, ten ale zůstal na pravé straně lajny stát a nešel do náběhu.
     
    27
    Roh byl rozehrán nepřesně, navíc se Michal Šmíd dopustil útočného faulu a rozhodčí ihned vytasil ze své kapsičky žlutý kartonek.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Michal Šmíd (Bohemians Praha 1905).
     
    26
    Na druhé straně možnost Bohemky, která zahrává rohový kop.
    25. Kone hlavou na Fryštáka nevyzrál
     
    25
    Hezká akce brněnského týmu. Kratochvílův centr proletěl až do šestnáctky, kde byl připraven hlavičkující Kone a Fryšták se musel protáhnout směrem ke své pravé tyči. Jistý zákrok, ale zároveň solidní šance Brna.
     
    23
    Další roh pro Brno, který vybojoval v tísni útočník Kone. Protesty hostů nejsou vyslyšeny. Každopádně rozehrávku na krátko vystihl Nečas a případná šance je fuč.
     
    22
    Hezká standardka v podání Pilíka, který hledal ve vápně Koneho nebo Přichystala, míč si ovšem pohlídala obrana hostů.
     
    22
    Dlouho však u míče nezůstala a hraje se znovu na útočné polovině Zbrojovky.
     
    21
    Fryšták míč vyboxoval mimo velké vápno a Bohemka může rozehrát.
     
    20
    Miloš Kratochvíl vybojoval třetí rohový kop pro svůj tým.
     
    19
    Každopádně jak bylo řečeno, Zbrojovka je teď aktivní a drží míč na svých kopačkách.
     
    17
    Zbrojovka zahrávala dva rohy po sobě, několik centrů bylo velmi nebezpečných, ale Fryšták může zůstat v klidu.
     
    15
    Neproměněná penalta paradoxně Zbrojovku nakopla a teď se řítí jeden centr za druhým na gólmana Fryštáka. Ožili i diváci, kterým se aktivita brněnského týmu musí líbit.
    13. Zbrojovka se žene dopředu
     
    13
    Zbrojovka po tomto okamžiku ožila a ihned se vydala do šance. Koneho pokus byl zblokován mimo, ale domácí stále buší do vrat pražskéhho týmu.
    12. Melichárek vystihl směr střely a vyráží
     
    12
    Fantastický zákrok Melichárka, který vystihl směr střílejícího Jana Kuchty. Míč se po odrazu rukavic brněnského brankáře odrazil od břevna a mimo hřiště.
     
    12
    Kijanskas fauloval ve vápně jednoho z hostujících hráčů a je to jasné, penalta! Faulovaný byl Kabajev.
     
    10
    Hosté jsou na útočné polovině a snaží se něco kloudného vymyslet. Po deseti minutách zatím čekáme na nějakou šancí, leč o něco aktivnější jsou rozhodně Klokani.
     
    9
    Nákop Vraštila z poloviny hřiště nenašel adresáta, respektive našel. Ovšem až brankáře Fryštáka, jenž může od své brány v poklidu rozehrát.
     
    8
    První žlutou kartu dostává od rozhodčí Hrubeše mladý Miloš Kratochvíl, který se podle všeho složil k zemi bez cizího přičinění a za svůj volný pád je náležitě potrestán.
     
    7
    Žlutou kartu dostává Miloš Kratochvíl (FC Zbrojovka Brno).
     
    7
    Lutonského volej neprošel přes obranu Bohemky, která pumelici odrazila do bezpečí.
     
    6
    Vše v pořádku, zelení jsou opět kompletní a teď se musí bránit útoku mužů v červených dresech.
     
    5
    Rána Pilíka skončila na těle Martina Haška, který se hodně těžce sbírá z trávníku. Je evidentně otřesený a jde se za postranní čáru ošetřit.
     
    4
    Pilík bojoval ve středu hřiště o míč, do brejku se mu nabízel Kone, ale měl to těžké se dostat do zakončení.
     
    3
    Na hranici vápna se málem dostal ke střele Kuchta, Pavlím mu jeho úmysl překazil. Nicméně Klokani jsou stále u míče a Zbrojovka kupí chyby v rozehrávce.
     
    2
    Na druhé straně se snažil pláchnout po levé straně Nečas a pořádně provětral obranu Brna. Ta musela nadvakrát míč odvrátit. U míče však zůstávají hosté.
     
    1
    O úvodní výkop se postarala Zbrojovka, která ihned založila po pravé straně útok. Přichystal hledal ve vápně Koného, ale ten se k míči nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči vstupují na zelený pažit, který je perfektně připraven, počasí je také přímo fotbalové, můžeme jít na to!
     
    Ještě před startem duelu bude minutou ticha uctěna památka nedávno zesnulého bývalého rozhodčího a fotbalového funkcionáře Rudolfa Bati.
     
    Za pár chvil nastoupí hráči na hrací plochu, aby zahájili třetí kolo HET ligy. Co se týče diváků, zaplněná je solidně jen hlavní tribuna, protější krytá se plní jen pozvolna. Zatím těžko odhadovat kolik diváků si udělalo ve velmi příjemné odpoledne čas na prvoligovou kopanou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík (C), Kijanskas, Jakub Šural – Polák – T. Pilík, Kratochvíl – Přichystal, Koné, Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Ashiru, Sedlák, Jovanović, Fortes, O. Vintr, Michal Škoda.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C), Kocič – Reiter, Švec, M. Hašek, Nečas – Kabajev, Kuchta.
    Náhradníci: Kouba – P. Buchta, Jindřišek, Jirásek, Vaníček, Mašek, Urdinov.

    Rozhodčí: K. Hrubeš – D. Pospíšil, M. Myška..
     
    Hlasy před utkáním:

    „Všichni víme, že se nám úvod nepovedl, ale měli jsme dost času a prostoru si to v kabině vyříkat. Teď už nezbývá než ta slova proměnit v boj, musíme na hřišti umřít a jít si pro body," hlásil na páteční tiskovce zkušený Jan Polák.

    „Stále máme dva marody, Šurala s Jablonským, Krejčí si plní reprezentační povinnosti. Řekli jsme si, že nebudeme kabině ukazovat nějakým přestupovým šílením, že na to nemá; my musíme naopak ukázat, že na to máme," reagoval kouč Svatopluk Habanec na dotaz ohledně případného posílení kádru.

    Jestli může být psychický tlak na Zbrojovku výhodou konstatuje kouč Hašek: „Může to být pro nás pozitivní. Pokud vstoupíme do utkání s pokorou, předvedeme velmi pracovitý výkon, tak nás to zvýhodnit může. Rozhodne o tom však až samotné utkání.

    „Brno je tradicí nejvyšší soutěže. Letos mají špatný start, když nezískali ještě ani bod. Navrch přišlo vyřazení z poháru. Sobotní zápas bude pro domácí celek důležitý.

    Tetteh už dva dny normálně trénuje. Bartek nikoliv, ten se ještě k týmu nepřipojil. Dlouhodobě zranění jsou Krch s Lutsem. Ostatní hráči jsou zdraví a připravují se nejen na příští zápasy," dodává pro klubový web Bohemky trenér Hašek.
     
    Brňany trápí víc věcí. Za zápas s Baníkem je postihl finanční trest od disciplinární komise, navíc nad stadionem visí hrozba v podobě podmíněného uzavření.

    V případě jakéhokoliv prohřešku proti návštěvnímu řádu tak může nadcházející zápas se Spartou proběhnout bez diváků, což by byla velká škoda pro všechny slušné fanoušky – stojí v prohlášení na klubovém webu Zbrojovky.

    Je jasné, že sobotní utkání je pro Zbrojovku hodně důležité, musí bodovat, třetí, respektive čtvrtá soutěžní prohra by znamenala značné komplikace.
     
    Zbrojovka Brno:

    To domácí Zbrojovka má opačné starosti. Její vstup do sezóny je prozatím velmi špatný a tlak fanoušků je cítit na sto honů daleko. První utkání padli Brňané před více jak 8000 diváky s ostravským Baníkem 1:3, chuť si chtěli napravit o týden později na zlínské Letné, jenže ani tady body nepřipluly na HET ligové konto.

    Přičemž Zbrojovka začala dobře, po penaltě Pilíka vedla 1:0. Zlín hrál o deseti, přesto během šesti minut dokázal duel překlopit na svou stranu a vyhrál 2:1. Další pokus o zlepšení nálady měl přijít v rámci poháru. I tam měli svěřenci Svatopluka Habance velký problém. I když se jim povedlo na půdě účastníka MSFL ve druhém poločase vyrovnat, nakonec prohráli a vypadli hned v úvodním kole.
     
    Bohemians Praha 1905:

    Svěřenci kouče Martina Haška prožívají snový úvod do sezóny, který dlouho nepamatují. Vše začalo na půdě pražské Sparty, která dlouho držela těsné vedení, jenže v 88. minutě šokoval Letnou Michal Šmíd a zasloužený bod byl na světě.

    Klokani se poprvé představili doma v duelu proti Karviné. Skóre otevřel ve 30. minutě Bartek, o šest minut později vyrovnal Wágner, poločas byl tedy 1:1. Dlouho se zdálo, že tento výsledek budeme zaznamenán i na konci zápasu, leč v 85. minutě vzal celou situaci na svá bedra domácí Jirásek a utěšenou pumelicí získal pro svůj tým tři body.

    Bohemka je tak relativně v pohodě, má formu, psychicky může být klidná, navíc v MOL Cupu naprosto bezpečně vyprovodila Benešov 5:1. Potvrdí solidní formu i na půdě Zbrojovky?
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Vítejte po delším čase zase u prvoligové kopané, která dnes nabídne již 3. kolo HET ligy. Potkají se celky z opačných pólů tabulky. Hostující Bohemka má aktuálně solidní formu, na svém kontě čtyři body a postup v poháru. Zatímco Zbrojovka začala letošek bídně. Oba své zápasy prohrála, navíc si utrhla ostudu v MOL Cupu na hřišti HFK Olomouc, kde prohrála 2:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Roman Zajíček

    Branky:

    Karty:   7. Kratochvíl (BNO), 44. T. Pilík (BNO) – 26. Šmíd (BOH), 84. Nečas (BOH)

    Neproměněná penalta: 12. Kuchta (BOH), brankář Melichárek zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:10.
    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík (C), Kijanskas, Jakub Šural – Polák (81. Michal Škoda) – T. Pilík, Kratochvíl – Přichystal (58. Fortes), Koné, Lutonský.
    Náhradníci: Halouska – Ashiru, Sedlák, Jovanović, Fortes, O. Vintr, Michal Škoda.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C), Kocič – Reiter (72. Mašek), Švec, M. Hašek, Nečas (88. Jindřišek) – Kabajev (60. Jirásek), Kuchta.
    Náhradníci: Kouba – P. Buchta, Jindřišek, Jirásek, Vaníček, Mašek, Urdinov.

    Rozhodčí: K. Hrubeš – D. Pospíšil, M. Myška.

    Diváci: 3480
    ocianews.com