Watford – Liverpool 3:3 (kon.) | Chelsea – Burnley 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Huddersfield Town 0:3 (kon.)
Everton – Stoke 1:0 (kon.) | Southampton – Swansea 0:0 (kon.) | West Brom – Bournemouth 1:0 (kon.)
Brighton – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Watford FC
3:3 (2:1)
Liverpool FC
Sobota 12.08.2017, 13:30 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:44:14)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.
     
    Je konec, fotbalisté Liverpoolu a Watfordu zavázali na včerejší úvodní utkání nového ročníku Premier League, ve kterém padlo sedm branek, a také rozjeli gólové hody. Po dramatickém průběhu oba celky získaly po bodu za remízu 3:3. Do utkání daleko lépe vstoupili domácí, které už v osmé minutě do vedení poslal Stefano Okaka. The Reds se poměrně dlouho hledali, jejich výkon dlouho nebyl optimální, hned z první šance ale udeřili, když Gomese prostřelil Sadio Mané. Nerozhodné skóre ale příliš dlouho nevydrželo, pár okamžiků nato totiž zmatky v defenzivě hostí potrestal Abdoulaye Doucouré.

    Druhý poločas se odehrával pod taktovkou Kloppovy družiny. Té se v pětapadesáté minutě podařilo podruhé srovnat, když pokutový kop proměnil Roberto Firmino. Za necelé dvě minuty už se mohl celek z Meyserside těžit z vedení, když se premiérovou ligovou trefou v novém působišti blýskl Mohamed Salah. Několikrát nebyl Liverpool vůbec daleko ke vstřelení čtvrtého gólu, Sršně ale držel Gomes, jednou mu pomohla i branková konstrukce. Ve čtvrté minutě nastavení se svěřenci Marca Silvy dočkali vyrovnání, když míč po rohovém kopu za Mignoletova záda dopravil Miguel Britos. Watford si tak na úvod nového ročníku připsal velmi cenný bod proti jednomu z hlavních aspirantů na celkové prvenství.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    James Milner už jen tak nazdařbůh poslal míč do soupeřovy šestnáctky. Asi nečekal, že kulatý nesmysl si najde cestu až k Wijnaldumovi, ten ale zazmatkoval a jeho rána pro Gomese nepředstavovala ohrožení.
     
    90+6
    Ošetřování na travnaté ploše stále pokračuje. S Richarlisonem, který se hlavou srazil s Joëlem Matipem, to nevypadá příliš dobře, Brazilec je hodně otřesený. Navíc je poslán za postranní čáru, zbytek zápasu tak Watford dohraje v deseti.
     
    90+5
    Po Amrabatově centrovaném balonu se k hlavičce ještě prodral Richarlison, svá mířidla měl ale nepřesně seřízena. Následně se brazilský mladíček poroučel k zemi, ještě před koncem utkání tak budeme svědky jednoho zásahu zdravotníků.
    90+3. Miguel BRITOS - 3:3
     
    90+3
    Watford právě vstřelil branku!
    To snad není možné, Watfordu se v nastavení zničehonic podařilo srovnat, Vicarage Road je na nohou! K vidění byla opravdu hodně netradiční branka, po rohovém kopu a šťastném odrazu se balonu na přední tyči ujal Richarlison. Mignolet jeho ránu sice stačil vytěsnit do břevna, nic platné mu to ale nebylo, odražený míč totiž za brankovou čáru doklepl dobře postavený MIGUEL BRITOS!
    90+3. Miguel Britos (WAT)
     
    90+3
    Skvělý Mignolet! Ze samotné rozehrávky standardní situace ještě nic zajímavého nevzešlo, hosté ale balon poněkud nešťastně odklidili, načež se ke střele dostal Miguel Britos, brankář Liverpoolu ale vytáhl parádní zákrok.
     
    90+2
    Joe Gomez se na trávníku neuvedl zrovna v pozitivním světle, když u postranní čáry přidržel o uvolnění se snažícího Holebase. Následovat bude přímý kop pro The Golden Boys.
     
    90+1
    Poslední střídání Jürgena Kloppa. Mladého Alexandera-Arnolda na place nahrazuje Joe Gomez, další talentovaný obránce, kterého má Liverpool k dispozici.
     
    90+1
    Dnešní utkání se nám ještě protáhne, hlavní sudí totiž nad rámec základní hrací doby nastavuje hned pět minut.
     
    90
    Nyní už dostal Amrabat o poznání lepší přihrávku, kterou mu adresoval Cleverley. Marocký křídelník poté vycítil mezi stopery si nabíhajícího Graye, balonu ale dodal až příliš velkou razanci, čehož využil včas vybíhající Mignolet.
     
    89
    José Holebas se útočné snažení Watfordu pokusil urychlit dlouhým pasem na vpravo sprintujícího Amrabata. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, ovšem ani tak nedokázal míč před přechodem přes postranní lajnu dostihnout.
     
    88
    Mignolet znovu schválně váhal s odkopem. Sudímu Taylorovi ale už tentokráte došla trpělivost, belgický brankář Liverpoolu byl odměněn žlutou kartou za zdržování hry.
     
    87
    Sadio Mané se propracoval až na levý kraj šestnáctky. Tam chvíli čekal na správný okamžik, rozhlížel se kolem sebe a pak vyslal přesný pas pro Wijnalduma, ten ale balonu dodal opačnou rotaci a poslal jej mimo tři tyče.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 8. Okaka (Holebas), 32. Doucouré, 90+3. Britos – 29. Mané (Can), 55. Firmino (pen.), 57. M. Salah (Firmino)

    Karty:   37. Mané (LIV), 61. Alexander-Arnold (LIV), 88. Mignolet (LIV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:8.
    Watford FC: Gomes (C) – Janmaat (18. Femenía), Kaboul, Britos, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – N. Amrabat, Cleverley, Pereyra (49. Richarlison) – Okaka (63. Gray).
    Náhradníci: Pantilimon – Prödl, Femenía, Watson, Capoue, Richarlison, Gray.

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (90+1. Joe. Gomez), Lovren, Matip, A. Moreno – Henderson (C), Can, Wijnaldum – M. Salah (86. Milner), Firmino (81. Origi), Mané.
    Náhradníci: Karius – Klavan, Joe. Gomez, Milner, Grujić, Solanke, Origi.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Richard West, Peter Kirkup

    Diváci: 20 407
    thejrc.org