Zwolle – Kerkrade 4:2 (kon.) | Feyenoord – Twente 2:1 (kon.) | Willem II – Excelsior 1:2 (kon.)
Groningen – Heerenveen 3:3 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (1:1)
FC Twente
Neděle 13.08.2017, 14:30 • De Kuip (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Absence
    Hostující celek by do dnešního zápasu měl nastoupit kompletní. To u domácího mužstva je takřka vyloučený start Australana Jonese, kterého trápí záda. V sestavě celku z Rotterdamu bychom dnes neměli vidět ani Nizozemce Veermera, který má problémy s kolenem. Otazník visí nad účastí dalších Nizozemců Toureho a Venteho. Ti jsou zranění.
     
    Feyenoord Rotterdam
    Domácí celek je jednoznačným favoritem dnešního zápasu podle mínění sázkových kanceláří. V poslední sezoně to byl právě Feyenoord, kdo se ziskem dvaaosmdesáti bodů usedl na nizozemský ligový trůn.

    V přípravě před touto sezonou prohrál rotterdamský tým například s německým Frieburgem poměrem 0:1. Před týdnem získal Nizozemský superpohár po souboji s Vitesse Arnhem. Nejprve v sedmé minutě otevřel skóre Tormnstra (Feyenoord), poté ze značky pokutového kopu srovnal v 58. minutě Buttner (Arnhem). Utkání dospělo až do pokutových kopů, ve kterých zvítězil Feyenoord 4:2. Pokutový kop neproměnili Rashica a Matavz.
     
    FC Twente
    Hostující mužstvo čeká dnes první ostrý zápas od 14. května tohoto roku, kdy skončila nejvyšší nizozemská fotbalová soutěž. V té se hráči Twente umístili na sedmém místě se ziskem pětačtyřiceti bodů. Do pohárové Evropy se tak tento tým nedostal.

    Co se týče přípravných zápasů před novou sezonou, tak Twente prohrálo s Mohučí 0:2 (před osmi dny), branku diváci neviděli v přátelském klání se španělským Espanyolem Barcelona. S Evertonem přišla prohra 0:3.
     
    Vzájemné zápasy
    Twente – Feyenoord 0:2
    Feyenoord - Twente 2:0
    Twente – Feyenoord 0:1
    Feyenoord - Twente 5:0
    Feyenoord - Tweente 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Diks, Botteghin, van der Heijden, Haps – El Ahmadi (C), Toornstra, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius.
    Náhradníci: Ten Hove – St. Juste, Basaçikoglu, Nelom, Tapia, S. Amrabat, Kramer, Vente, Hansson, Toure.

    FC Twente: Brondeel – ter Avest, J. Andersen, Thesker (C), Trajkovski – Holla, van der Heyden, Jensen – Gorgev, Kvasina, George.
    Náhradníci: Hengelman, Drommel – Hooiveld, Assaidi, Boere, Laukart, Jensen, Buckley-Ricketts, Bijen, van der Lely.

    Rozhodčí: Gozubuyuk – van Dongen, van Zuilen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek měl výkop zápasu.
     
    1
    Diks se jako jeden z prvních hráčů dotkl míče na pravé straně, posléze domácí celek drží míč na vlastní polovině a nikam se nežene.
     
    1
    Holla vystoupil z obranného bloku hostujícího celku a fauloval jednoho z domácích hráčů. Poté domácí ztratili míč, ale balon momentálně je na Biljowa.
     
    2
    Botteghin podržel balon na polovině hřiště, poté se míč dostal k jednom z útočníků domácího celku. Twente se vůbec nemůže dostat k míči, avšak brání se aktivně.
     
    3
    Do vápna hostujícího celku přilétl zajímavý centr z pravé strany. Posléze domácí fotbalisté drží míč na pravé straně, kde se k balonu dostal Berghuis.
     
    3
    Botteghin byl hodně aktivní po ztrátě míče, ale nakonec to bylo Twente, kdo vhazoval z pravé strany. Domácí celek vytáhl svůj presink, ale Vilhena nezískal balon.
     
    4
    Přizemní centr z pravé strany se stal snadnou kořistí domácích hráčů. I tak si nakonec balon našel jeden z hostů a střílel vedle levé tyče.
     
    5
    Boetius nedosáhl na kolmici svého spoluhráče na levé straně, a tak to bude Brondeel, kdo bude vykopávat pravou nohou na pravou stranu.
     
    6
    Holla to přehnal s důrazem při presinku a rozehrávce Ahmadiho. Za tento zákrok na domácího kapitána se dala udělit žlutá karta, ale nestalo se tak.
     
    6
    Po faulu těsně za polovinou hřiště jsme viděli centr Twente na zadní tyč, avšak domácí fotbalisté se snadno dostali k míči. Jenže vzápětí jej ztratili Vilhenou. A tak přišlo zrychlení hry po pravé straně, avšak Biljow dobře zmenšil úhel soupeři.
     
    8
    Hostující celek se poté neprosadil rohem z pravé strany na přední tyč, a tak to je domácí mužstvo, kdo kombinuje. Do kombinace se zapojil také Diks na pravé straně.
     
    8
    Jorgensen byl tím, kdo na pozici záložníka měl špatný první dotek s míčem. Každopádně z vlastní poloviny rozehrál domácí akci Botteghin. Těžiště hry se dostalo na levou stranu, následovat bude rohový kop pro domácí hráče z pravé strany.
     
    9
    Rohový kop z pravé strany letěl na zadní tyč, ale tam jeden z domácích borců zakončoval hlavou vedle levé tyče. Poté přišel kontr hostů po pravé straně, avšak Bijlow byl u míče včas.
     
    10
    Gorgjev byl aktivní, co se týče hostující obrany. I díky němu mohl nakonec Brondeel vykopávat z pravé strany. Twente moc nefungovala přechodová fáze.
     
    11
    Jorgensen nebyl podle soudu sudího faulovaný, a tak si mohl nohama zahrát Brondeel. Posléze došlo k faulu na Botteghina, kdy Kvasina zasáhl soupeře rukou do obličeje. Je z toho žlutá karta pro Kvasinu.
    11. Žlutá karta
     
    12
    Domácí fotbalisté kombinovali na vlastní polovině, ale cesta k zakončení nevedla přes středového záložníka. Hostující kontr začal Gjorjev, avšak na levé straně byl v ofsajdové pasti přistižen George.
     
    13
    Že by domácí fotbalisté oplývali jistotou, to se říci nedá. Na pravé straně tvořil hru Diks. Poté se hra přesunula na levou stranu, kde domácí hráči ztratili míč na polovině hřiště, a tak je to Twente, kdo kontruje.
     
    14
    Podruhé během krátké chvilky viděl pomezní sudí George v ofsajdu, tentokráte na pravé straně. A tak může domácí celek hrát na polovině soupeře i s Diksem.
     
    15
    Také Vilhena si zahrál ve středu hřiště, poté došlo k roztažení hry na levé křídlo domácího celku, avšak hostující obrana dobře pracovala pozičně. Brondeel možná trošku zbytečně odkopl míč na polovinu soupeře.
     
    16
    Rozehrávající stoper domácího celku chtěl zrychlit hru a středem hřiště najít Jorgensena na hrotu útoku, což se mu nepovedlo. U míče jsou tím pádem hostující fotbalisté.
     
    17
    Zřejmě Haps byl podražený při rozehrávce domácího celku na levé straně. Následně to je domácí mužstvo, kdo kombinuje na vlastní polovině, momentálně je u míče Vilhena.
     
    17
    Boetius nemohl pokračovat v domácí akci po křižné přihrávce na levé straně, a tak šlo do útoku Twente, jenže akce skončila na polovině hřiště ve středovém kruhu.
     
    18
    Domcáí celek chtěl přenést hru na pravou stranu na Dikse. Ten se nakonec dostal k míči, poté následoval rychlý ťukec El-Ahmadiho se spoluhráčem. Avšak kapitán domácích nepochopil v závěru akce myšlenku muže ve stejném dresu. Tím pádem může hrát Twente.
     
    19
    Kvasina byl tím, kdo byl na pravé straně v ofsajdu. Je to zřejmě třetí ofsajd hostujícího celku v zápase. Teď se už musí Twente bránit kontru soupeře po pravé straně.
     
    19
    Centr domácího celku z pravé strany neměl délku. Byl to jednoduchý zákrok pro Brondeela. Twente poté bez úspěchu využilo pravou stranu pro svůj útok. I tak zůstává outsider zápasu u míče ve středu hřiště.
     
    20
    Následovala zcela zbytečná ztráta hostujícího celku na oplovině hřiště, poté jsme viděli křižnou přihrávku ze středu na pravou stranu, avšak Berghuis měl k míči daleko, a tak hraje soupeř.
     
    21
    Boethius faulovaný na polovině domácího celku, a tak to bude favorit zápasu, kdo bude mít míč na svých kopačkách a tvořit hru.
     
    21
    Domácí fotbalisté darovali míč hostujícímu celku, poslze se do hry zapojil na pravé straně Diks, který si pomohl přihrávkou brankáři Bijlowovi proti presujícímu protihráči.
     
    22
    Domácí fotbalisté kombinovali zhruba dvacet metrů od hostující branky, Vilhena si narazil míč se spoluhráčem, ale jeden z domácích hráčů poté uklouzl na pravé straně vápna Twente. Nicméně, to bude Berghuis, kdo bude vhazovat z pravé strany.
     
    23
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Rozehrávající stoper domácích roztáhl hru na levou stranu křižnou přihrávkou, tam se k míči dostal jeho spoluhráč. Následovala přihrávka na malé vápno, kde NIKOLAI JORGENSEN snadno doprostřed prázdné branky hostující celku přizemním pokusem poslal favorit zápasu do vedení.
    23. Nicolai JÖRGENSEN - 1:0
     
    25
    Domácí fotbalisté kombinovali, míče se dotkl také Vilhena na pozici středního záložníka. Ale bylo nereálné, aby Diks zastihl míč na hrací ploše na pravé straně.
     
    26
    Berghuis byl pod tlakem, nakonec po dobrém presinku George získal hostující celek alespoň autové vhazování z pravé strany z poloviny domácího celku, ale útok po pravé straně byl o ničem. A tak rozehrává Bijlow.
     
    27
    Bijlow se zapojil nohama do domácí kombinace a celkem se vlastní chybou dostal pod tlak, ale zvládl to. Berghuis byl ale na pravé straně pod velkým úhlem, a tak nemohl pokračovat v domácí akci. Vhazovat bude Twente.
     
    28
    Domácí celek sice vytáhl svůj presink, ale nebylo mu to nic platné. Jenže jeden z hostujících hráčů na levé straně nenašel George na pozici útočníka.
     
    28
    Brondeel vykopl míč na pravou stranu, kde pomezní sudí odmítl odpískat jeden zajímavý zákrok na spoluhráče hostujícího brankáře. A tak mohl z pravé strany poslat míč do ohně Berghuis.
     
    29
    Thesker dohrál zbytečně jednoho ze soupeřů a naprosto po zásluze vidí žlutou kartu. Navíc domácí celek má volný přímý kop z osmnácti metrů.
     
    30
    Vilhena svojí střelu levou nohou špatně umístil, tenhle přímý kop zablokovala hostující zeď. Domácí celek poté ztratil míč na levé straně. Bude to Twente, kdo bude vhazovat.
     
    31
    Haps byl tím, kdo si pomohl faulem v souboji jeden na jednoho z pozice levého beka. Vše se stěhuje před domácí branku. Hostující celek má zajímavou standardní situaci.
     
    31
    Andersen se dostal do vápna a seběhl si na centr z pravé strany. Poté hostující hráč zakončoval hlavou z penalty vedle levé tyče. Nyní už ovšem Feyenoord kombinuje na polovině hřiště.
     
    32
    Domácí celek kontroval velice dobrou přechodovou fází polevé straně, Haps byl faulovaný a možná mohl hlavní sudí udělit žlutou kartu.
     
    33
    Domácí fotbalisté rozehráli standardní situaci z levé strany nakrátko, poté El Ahmadi střílel razantně z osmadvaceti metrů nad hostující branku svojí pravou nohou.
     
    34
    Vilhena nefauloval podle soudu hlavního rozhodčího, a tak to je domácí celek, kdo kombinuje na vlastní polovině a chce se prosadit přes pravou stranu.
     
    34
    Domácím fotbalistům nevyšla finální fáze, Vilhena se poté stáhl do obrany a tím pádem Twente přišlo o balon. Navíc Jorgensen byl faulovaný.
     
    35
    Domácí fotbalisté rozehráli nakrátko standardní situaci přes levou stranu, poté se k razantnímu zakončení levou nohou, ale špatně umístěnému pokusu dostal Van der Heijden. Nicméně, Haps byl na levé straně faulovaný.
     
    36
    Berghuis byl tím, kdo prováhal vhodný moment alespoň na centr z pravé strany. Domácí fotbalista si navedl míč na levou nohu, ale poté neměl prostor na střelu. Feyenoord zůstává u balonu na polovině hostujícího celku.
     
    37
    Jorgensen si sice na pravé straně troufl na souboj jeden na jednoho a dostal se k centru, jenže poté už čekaly připravené rukavice Brondeela. Hostující celek postupoval do útoku po pravé straně, kde Haps fauloval.
     
    38
    Twente právě vstřelilo branku!
    Centr z pravé strany propadl až na zadní tyč, kde byl Ter Avest, následovala přihrávka do ohně, odražený balon trefil z jedničky do pravé poloviny domácí branky FREDRIK JENSEN.
    38. Fredrik JENSEN - 1:1
     
    39
    Berghuis se snažil zrychlit hru po pravé straně, v akci pokračoval Toornstra, ale poté Brondeel vyrazil střelu z levé strany z dvaceti metrů. Nikdo z jeho soupeřů se nedostal k dorážce.
     
    40
    Diks se dostal po pravé straně do hostující šestnáctky, ale sudí odmítl odpískat pokutový kop.
     
    41
    Domácí fotbalisté celkem v poklidu kombinovali na pravé straně, ale byli směrem dopředu hodně pasivní. Berghuis zapsal ztrátu domácích. Avšak favorit zápasu už je znovu u míče.
     
    42
    Další zajímavý souboj před hostující brankou, kdy byl aktivní Boetius, ale sudí jasně signalizuje, že uvidíme výkop Brondeela.
     
    42
    Brondeel vykopl míč pravou nohou na pravou stranu, kde jeden z domácích hráčů fauloval. Hosté nikam s rozehrávkou přímého kopu nepospíchali. Následovala přihrávka křížem z levé strany, kde Georgev to měl hodně složité.
     
    43
    Hostující fotbalisté měl k dispozici standardní situaci z poloviny hřiště. Balon se dostal křížem na pravou stranu, tam ovšem přišla ztráta Twente.
     
    44
    Také Vilhena se dotkl míče při kombinaci domácího celku, ale favorit zápasu se nakonec nedostal ke střele. Avšak ubránil se centru hostujícího celku z pravé strany.
     
    45
    El Ahmadi vhazoval z pravé strany z poloviny hostujícího celku. Poté si zahrál také Diks. Feyenoord drží míč na polovině soupeře.
     
    45
    Boetius svojí aktivitou vybojoval pouze autové vhazování z levé strany. Domácí fotbalisté přenesli hru na pravou stranu, kde ovšem Diks nedosáhl na balon a vhazovat tak bude Twente.
     
    45+1
    Haps se odhodlal k zajímavému a razantnímu pokusu ze střední vzdálenosti, ale levá noha domácího beka poslala míč vedle levé tyče hostující branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl výbornou podívanou. Viděli jsme dvě branky. Tu první zaznamenal Jorgensen, když dostal míč od spoluhráče před prázdnou brankou. Outsider zápasu kontroval Frederikem Jensen, který se opřel do míče na hranici vápna a Biljlow to měl hodně těžké, aby zasáhl proti krásné střele soupeře. Domácí mužstvo mělo v úvodním poločase více ze hry, více drželo míč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující celek měl rozehrávku druhého poločasu.
     
    46
    Centr hostujícího hráče z pravé strany šel po zemi a vypadal jako velké nebezpečí, avšak balon pouze prosvištěl před Biljowem.
     
    47
    Boetius se nedostal k odraženému balonu na hranici vápna, ale nyní byl tento hráč domácího celku držený, takže jeho spoluhráči už jsou na polovině soupeře.
     
    48
    Boetius pokračoval v domácím útoku, poté přišla přihrávka pod sebe, z jednadvaceti metrů trefil nečistě balon pravačkou Berghuis.
     
    49
    Boetius byl důrazný v osobním souboji. Poté jeden z hostujících hráčů vhazoval z pravé strany na přední tyč, ale Georgev poté zapsal zakončení nad branku domácího mužstva.
     
    50
    Twente vhazovalo z pravé strany z vlastní poloviny. Poté se těžiště hry dostalo na pravou stanu, míč se dotkl Vilhena, ale momentálně to jsou hostující obránci, kdo drží míč.
     
    50
    Do akce se zapojil také Thesker na levé straně, po sérii osobních soubojů se míči dostal domácí celek a snažil se prosadit po levé straně, Haps vyřešil rozehrávku z pozice levého beka fotbalově.
     
    51
    Jorgensen se rozhodl pro křižnou přihrávku ze středu na pravou stranu. Poté pokračoval Boetius na levém křídle, avšak hostující celek jej dobře bránil pozičně. Takže nyní se již hraje na polovině hřiště.
     
    52
    Jeden z domácích fotbalistů chtěl zrychlit hru po pravé straně, Vilhena to měl složité, takže Brondeel bez problémů zasáhl. Twente postupuje do útoku po pravé straně. Laps odehrál míč do autu.
     
    53
    F. Jensen dostává žlutou kartu za podražení Vilheny zezadu. Tento přestupek se stal přímo před očima hlavního rozhodčího na polovině domácího celku.
     
    54
    Boetius přihrál svému spoluhráči na levé straně, následně hru tvořil Haps, jenže míč šel právě od levého beka domácího celku do autu. Brondeel bude vykopávat.
     
    54
    Brondeel vykopl míč pravou nohou na pravou stranu, následně pokračovali jeho spoluhráči v útoku a vybojovali alespoň autové vhazování.
     
    55
    Vilhena začal domácí kontr, hra se přesunula na pravou stranu, před hostující branku přišel zajímavý centr na přední tyč, který si málem obrana Twente srazila do sítě, ale Brondeel byl pozorný.
     
    55
    F. Jensen tvořil hru na pravé straně, ale Twente se dostalo pouze k autovému vhazování. Následně míč pro domácí celek nevybojoval v osobním souboji Boetius.
     
    56
    Jens Toornstra vidí po právu žlutou kartu za zakopnutí míče. Domácí fotbalista šel do souboje s Theskerem. Sudí ukázal, že míč budou mít hosté, ale s tím Toornstra nesouhlasil, takže dal najevo své emoce.
     
    58
    Domácí celek vybojoval rohový kop z levé strany, po standardní situaci rozehrané Berghuisem ovšem Brondeel nepředvedl žádný těžší zákrok. Momentálně to jsou domácí hráči, kdo má míč na svých kopačkách.
     
    59
    Centr z pravé strany míří vedle pravé lajny, je prostě přetažený, a tak budou mít hostující fotbalisté autové vhazování.
     
    59
    Hosté rozehráli nakrátko, poté si nohama zahrál Brondeel, ale Twente snadno přišlo balon. Nicméně centr Berghuise z levé strany na přední tyč si pohlídal brankář outsidera zápasu.
     
    60
    Vilhena nefauloval podle hlavního rozhodčího, a tak šel favorit zápasu do útoku po levé straně, načež F. Jensen podrazil svého protihráče.
     
    61
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Favorit zápasu jde podruhé v utkání do vedení. Byl to Jens Toornstra, který centroval pravou nohou z levé strany na zadní tyč. STEVEN BERGHUIS zůstal zcela osamocený a hlavou dostal míč do hostující branky.
    61. Steven BERGHUIS - 2:1
     
    62
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Jelle van der Heyden, přichází Alexander Laukart.
     
    63
    Na programu dne byla další standardní situace domácího celku z levé strany, kterou si vzal Toornstra a opět jsme viděli centr na zadní tyč. Brondeel šel odvážně ven z branky a posléze zůstává hostující brankář ležet na hrací ploše.
     
    64
    Brondeel se drží za pravé rameno. Hostující brankáři se již rozcvičovali. Ale brankářská jednička hostujícího celku pro tento zápas bude pokračovat.
     
    65
    Twente kombinovalo na vlastní polovině a bylo hodně trpělivé, prostě se nikam nehnalo. Nakonec se chtělo prosadit po pravé straně, kde přišel faul Vilheny.
     
    66
    Standardní situace letěla na zadní tyč, ale Biljow si bez problémů pohlídal zakončení hlavou doprostřed branky. Momentálně to je hostující celek, kdo drží míč.
     
    67
    Ter Avest chtěl zrychlit hru z pozice pravého beka po pravé straně, ale jeho spoluhráč na míč nedosáhl. Sledujeme ovšem opět kombinaci hostujícího celku.
     
    67
    Ter Avest nyní zapsal ztrátu hostujícího celku, pravý bek Twente neprošel přes Hapse. Navíc musí být ošetřen a ukazuje na oblast pravého oka.
     
    68
    Hostující celek bude chvíli hrát o desíti. Uvidíme, jestli nebude muset hostující tým udělat vynucenou změnu v sestavě.
     
    69
    Twente se sice dostalo k rychlému brejku, ten ovšem vynikajícím obranným zákrokem přerušil Botteghin. Znamená to, že Bijlow bude vykopávat.
     
    70
    Feyenoord byl poměrně trpělivý, nakonec odcentroval z pravé strany, ale Twente se bez větších problémů ubránilo.
     
    70
    El Ahmadi poslal ještě jeden centr z pravé strany, na přední tyči nedosáhl na balon Jorgensen a na zadní tyči už nebyl nikdo z domácích fotbalistů.
     
    71
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jens Toornstra, přichází Sofyan Amrabat.
     
    71
    Pravá noha Brondeela poslala míč na pravou stranu, kde ovšem Boetius získal míč pro domácí celek. Balon už ovšem byl poté u nohou hostujícího brankáře, toho dobře presoval Jorgensen. Hosté pokračují autovým vhazováním z levé strany.
     
    72
    Těžiště hry se dostalo na pravou stranu, posléze se sice Vilhena nedostal k míči na pozici středního záložníka, následovalo zakončení jednoho z hráčů domácích do středu branky.
     
    73
    F. Jensen byl tím, kdo pokazil hostující kombinaci, Vilhena sotva dosáhl na balon na levé straně, ale je domácí celek, kdo jde do kontru po pravé straně.
     
    74
    Berghuis byl asi nejaktivnější na pravé straně, tím pádem měli domácí fotbalisté rohový kop. Ale po centru na přední tyč nikdo z hráčů Feyenoordu nezakončil. I tak drží balon nadále favorit zápasu.
     
    74
    Boetius odcentroval z levé strany levou nohou na zadní tyč, ale tam byl připravený Brondeel. Posléze to je domácí celek, kdo kombinuje, na pozici stopera je u míče Botteghin.
     
    75
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Nikola Gorgev, přichází Isaac Buckley-Ricketts.
     
    75
    Feyenoord je u míče na pravé straně. Ještě předtím vhazoval Haps z levé strany. Balon se dostal na nohu Vilheny na pozici středního záložníka.
     
    76
    Boetius nešel do souboje jeden na jednoho na levé straně a poté navíc domácí hráč nedosáhl na nákop za obranu soupeře. Brondeel byl u míče včas-
     
    77
    Feyenoord kontroluje hru na polovině hřiště, teď se Twente nemůže vůbec dostat k míči. Navíc Thesker, který již má žlutou kartu, tak podrazil El Ahmadiho.
     
    77
    Feyenoord předvedl aktivní presnik a navíc byl důrazný. Za faul zezadu na Vilhenu dostává žlutou kartu Laukart.
     
    78
    Tohle byl hodně zajímavý centr na zadní tyč, který volal po zakončení, ale nikdo z hráčů domácího celku nezakončil hlavou. Brondeel bude vykopávat na pravou stranu.
     
    79
    Fredrik Jensen byl nakonec tím hráčem, který byl podle pomezního rozhodčího v ofsajdu. Následně to jsou domácí fotbalisté, kteří kombinují. Nohama si zahrál také Bijlow.
     
    80
    Rychlý ťukec dvou domácích fotbalistů na pravé straně neskončil střelou na branku hostujícího celku. El Ahmadi poté ovšem vyhnal jednoho ze svých protihráčů do autu, a tak je u míče opět favorit zápasu.
     
    81
    Boetius ukázal výbornou rychlost na levé straně a svým centrem nadělal soupeři určité problémy. Ale Twente se ubránilo. Avšak na polovině hřiště jsou u balonu domácí fotbalisté.
     
    81
    Boetius nahrál dozadu z levé strany, poté si domácí fotbalisté v naprostém klidu přihrávají, ale akce po pravé straně jim zrovna dvakrát nevyšla. Brondeel uvede míč do hry svým výkopem.
     
    82
    Domácí fotbalisté si moc nerozuměli při rozehrávce na levé straně, ale Van der Heijden byl faulovaný. Poté se v útočné fázi neprosadil Vilhena.
     
    83
    Jorgensen tak trošku zbytečně fauloval při rozehrávce hostujícího celku, ale Twente se k ničemu podstatnému v útočné fázi nedostalo.
     
    84
    Domácí fotbalisté přesunuli těžiště hry na pravou stranu, ale soupeř dobře zhustil prostor, takže Diks ani pořádně neodcentroval.
     
    84
    Domácí hráči měli k dispozici autové vhazování z pravé strany, poté se s míčem dostali až na polovinu hřiště. Twente se sice snažilo presovat, ale bez úspěchu.
     
    85
    Berghuis pokračoval v kombinaci domácího celku, která má za úkol pošetřit čas. Je vidět, že Feyenoord už se nikam nechce hnát. A to platilo i pro útok, který střelou mimo tři tyče zakonil El Ahmadi.
     
    86
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Kevin Diks, přichází Jerry St. Juste.
     
    86
    Berghuis sice rozehrál rohový kop z levé strany, ale míč šel zřejmě do autu.
     
    86
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Marko Kvasina, přichází Tom Boere.
     
    87
    Twente dostalo míč na levou stranu, kde byl George, poté přišel centr na zadní tyč, kde zůstal Holla zcela volný, ale v obrovské šanci zakončil nohou nad branku domácího celku.
     
    88
    St. Juste byl tím, kdo se chopil vhazování z levé strany. Poté si zahrál také Bijlow. V útočné fázi tvořil hru Vilhena a právě on vybojoval další autové vhazování.
     
    89
    Domácí celek pošetřil další sekundy, ale ve finální fázi svého útoku mu vůbec nevyšel centr na zadní tyč. Jenže F. Jensen daroval svojí chybou míč domácímu fotbalistům. Ti budou vhazovat z levé strany.
     
    90
    Viděli jsme zajímavou střelu z pravé strany z dvaceti metrů v podání Berghuise. Ten střílel křížem po zemi, ale balon šel vedle levé tyče.
     
    90
    Následný brejk po levé straně měl hostující celek. Ale Twente uspěchalo finální fázi své akce, takže Bijlow si vyskočil na centr na zadní tyči.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Hostující celek po dlouhé době získal míč a přenesl hru na pravou stranu, kde bude mít Twente k dispozici dlouhé autové vhazování...
     
    90+2
    Ter Avest vhazoval na přední tyč, posléze F. Jensen byl aktivnína pravé straně, ale El Ahmadi odehrál míč před ním do autu, rohový kop to nebude.
     
    90+2
    Biljow vykopl míč, výkop domácího brankáře měl délku, navíc v obraně posléze dobře pracoval El Ahmadi, který vybojoval faul na polovině hřiště.
     
    90+3
    Domácí hráči nikam nepospíchali, navíc poté byl na levé straně faulovaný Boetius a zase budou hráči domácího celku zdržovat času.
     
    90+4
    Po rozehrávce nakrátko se míč dostal až k brankáři domácích. Biljow byl pod tlakem, ale ustál situaci.
     
    90+4
    Haps vidí kartu za podražení protihráče na pravé straně.
     
    90+5
    Poté měl hostující celek standardní situaci z pravé strany. Biljow vyskočil na zadní tyč a byl podle hlavního rozhodčího faulovaný.
     
    90+5
    Bijlow ještě vykopl míč na polovinu hřiště svojí pravou nohou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Domácí celek zvládl roli favorita na úvod nizozemské ligy. Feyenoord to ovšem neměl až tak jednoduché. Tohle vítězství asi domácí celek bolelo. V závěru mohl soupeř vyrovnat, ale jeden z hostujících hráčů zakončil na zadní tyči nad domácí branku. Utkání rozhodla spolupráce Toornstry, který se chopil rozehrávky přímého kopu z levé strany a poslal míč na zadní tyč, kde dostal hodně místa k zakončení hlavou Berghuis. Jinak ale Twente nepůsobilo špatným dojmem, jenže z Rotterdamu si neodveze ani bod. (16:26:26)

    Vít Muzikář

    Branky: 23. N. Jörgensen, 61. S. Berghuis – 38. Jensen

    Karty:   56. Toornstra (FEY), 90+4. Haps (FEY) – 11. Kvasina (TWE), 29. Thesker (TWE), 53. Jensen (TWE), 77. Laukart (TWE)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:23.
    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Diks (86. St. Juste), Botteghin, van der Heijden, Haps – El Ahmadi (C), Toornstra (71. S. Amrabat), Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius.
    Náhradníci: Ten Hove – St. Juste, Basaçikoglu, Nelom, Tapia, S. Amrabat, Kramer, Vente, Hansson, Toure.

    FC Twente: Brondeel – ter Avest, J. Andersen, Thesker (C), Trajkovski – Holla, van der Heyden (62. Laukart), Jensen – Gorgev (75. Buckley-Ricketts), Kvasina (86. Boere), George.
    Náhradníci: Hengelman, Drommel – Hooiveld, Assaidi, Boere, Laukart, Jensen, Buckley-Ricketts, Bijen, van der Lely.

    Rozhodčí: Gozubuyuk – van Dongen, van Zuilen
    thejrc.org