Zwolle – Kerkrade 4:2 (kon.) | Feyenoord – Twente 2:1 (kon.) | Willem II – Excelsior 1:2 (kon.)
Groningen – Heerenveen 3:3 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (1:1)
FC Twente
Neděle 13.08.2017, 14:30 • De Kuip (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Domácí celek zvládl roli favorita na úvod nizozemské ligy. Feyenoord to ovšem neměl až tak jednoduché. Tohle vítězství asi domácí celek bolelo. V závěru mohl soupeř vyrovnat, ale jeden z hostujících hráčů zakončil na zadní tyči nad domácí branku. Utkání rozhodla spolupráce Toornstry, který se chopil rozehrávky přímého kopu z levé strany a poslal míč na zadní tyč, kde dostal hodně místa k zakončení hlavou Berghuis. Jinak ale Twente nepůsobilo špatným dojmem, jenže z Rotterdamu si neodveze ani bod. (16:26:26)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Bijlow ještě vykopl míč na polovinu hřiště svojí pravou nohou.
     
    90+5
    Poté měl hostující celek standardní situaci z pravé strany. Biljow vyskočil na zadní tyč a byl podle hlavního rozhodčího faulovaný.
     
    90+4
    Haps vidí kartu za podražení protihráče na pravé straně.
     
    90+4
    Po rozehrávce nakrátko se míč dostal až k brankáři domácích. Biljow byl pod tlakem, ale ustál situaci.
     
    90+3
    Domácí hráči nikam nepospíchali, navíc poté byl na levé straně faulovaný Boetius a zase budou hráči domácího celku zdržovat času.
     
    90+2
    Biljow vykopl míč, výkop domácího brankáře měl délku, navíc v obraně posléze dobře pracoval El Ahmadi, který vybojoval faul na polovině hřiště.
     
    90+2
    Ter Avest vhazoval na přední tyč, posléze F. Jensen byl aktivnína pravé straně, ale El Ahmadi odehrál míč před ním do autu, rohový kop to nebude.
     
    90+1
    Hostující celek po dlouhé době získal míč a přenesl hru na pravou stranu, kde bude mít Twente k dispozici dlouhé autové vhazování...
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Následný brejk po levé straně měl hostující celek. Ale Twente uspěchalo finální fázi své akce, takže Bijlow si vyskočil na centr na zadní tyči.
     
    90
    Viděli jsme zajímavou střelu z pravé strany z dvaceti metrů v podání Berghuise. Ten střílel křížem po zemi, ale balon šel vedle levé tyče.
     
    89
    Domácí celek pošetřil další sekundy, ale ve finální fázi svého útoku mu vůbec nevyšel centr na zadní tyč. Jenže F. Jensen daroval svojí chybou míč domácímu fotbalistům. Ti budou vhazovat z levé strany.
     
    88
    St. Juste byl tím, kdo se chopil vhazování z levé strany. Poté si zahrál také Bijlow. V útočné fázi tvořil hru Vilhena a právě on vybojoval další autové vhazování.
     
    87
    Twente dostalo míč na levou stranu, kde byl George, poté přišel centr na zadní tyč, kde zůstal Holla zcela volný, ale v obrovské šanci zakončil nohou nad branku domácího celku.
     
    86
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Marko Kvasina, přichází Tom Boere.
     
    86
    Berghuis sice rozehrál rohový kop z levé strany, ale míč šel zřejmě do autu.
     
    86
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Kevin Diks, přichází Jerry St. Juste.

    Vít Muzikář

    Branky: 23. N. Jörgensen, 61. S. Berghuis – 38. Jensen

    Karty:   56. Toornstra (FEY), 90+4. Haps (FEY) – 11. Kvasina (TWE), 29. Thesker (TWE), 53. Jensen (TWE), 77. Laukart (TWE)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:23.
    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – Diks (86. St. Juste), Botteghin, van der Heijden, Haps – El Ahmadi (C), Toornstra (71. S. Amrabat), Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Boëtius.
    Náhradníci: Ten Hove – St. Juste, Basaçikoglu, Nelom, Tapia, S. Amrabat, Kramer, Vente, Hansson, Toure.

    FC Twente: Brondeel – ter Avest, J. Andersen, Thesker (C), Trajkovski – Holla, van der Heyden (62. Laukart), Jensen – Gorgev (75. Buckley-Ricketts), Kvasina (86. Boere), George.
    Náhradníci: Hengelman, Drommel – Hooiveld, Assaidi, Boere, Laukart, Jensen, Buckley-Ricketts, Bijen, van der Lely.

    Rozhodčí: Gozubuyuk – van Dongen, van Zuilen
    thejrc.org