Juventus – Lazio 2:3 (kon.)
konec
Juventus FC
2:3 (0:1)
S. S. Lazio
Neděle 13.08.2017, 20:45 • Stadio Olimpico • Italský Super Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Juventus je pasovaný do role favorita před tímto zápasem. Celek z Turína je jasným vládcem italského fotbalu. V loňské sezoně si zahrál třeba také finále Ligy mistrů. V tom jej ovšem král posledních let světového fotbalu deklasoval. Real Madrid zvítězil 4:1 a brankář Buffon či funkcionář Nedvěd na svojí vysněnou trofej nadále čekají.

    Hrát se bude v Římě, ale i tak je to utkání, ve kterém sázkové kanceláře favorizují Juventus. Ten loni vyhrál ligu a Lazio postoupilo do Superpoháru jakožto finalista Italského poháru. I to ukazuje, kdo je pánem posledních let v Itálii.

    Pro oba týmy to bude víceméně první ostrý duel v této sezoně. Co se týče přípravy, tak tu měl asi kvalitnější favorit dnešního střetnutí. Juventus prohrál například s Barcelonou. Ostatně s tou padl ve finále Ligy mistrů 2015. Nestačil taktéž na Real Madrid, se kterým si zopakoval letošní finále nejprestižnější klubové fotbalové soutěže. Avšak taková výhra 3:2 nad PSG, tehdy ještě pochopitelně bez Brazilce Neymara, který přestoupil do francouzského mužstva z Barcelony, má svojí hodnotu.

    Poslední soutěžní utkání odehrál Juventus 3. června, kdy právě nezískal vytouženou Ligu mistrů ve finále proti Realu Madrid.

    V létě se turínský celek spojoval především se jménem Patrik Schick. Avšak zřejmě špatných výkonů na ME U21 v Polsku, kde Češi vypadli v základní skupině v konkurenci Itálie, Německa a Dánska nakonec česká naděje do Juventusu nepřestoupila.

    Lazio rozhodně nehrálo s tak kvalitními týmy jako dnešní soupeř. Za poznámku stojí výhra 3:1 nad německým Leverkusenem či vítězství vypsané poměrem 1:0 nad španělskou Málagou.

    V dresu outsidera tohoto zápasu bychom se měli těšit na útočníky Keitu a Immobileho. Jinak v posledním ročníku Serie A skončil celek z Říma na pátém místě se ziskem sedmdesáti bodů. Sezonu zakončil třemi prohrami v řadě. Rozdíl mezi Laziem a Juventusem činil v konečném účtování jednadvacet bodů. Nejlepším střelcem římského mužstva se stal již zmiňovaný Ital Immobile, který nasbíral celkem třiadvacet přesných zásahů a k tomu tři asistence.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanič – Cuardado, Dybala, Mandžukič – Higuaín
    Náhradníci: Szczesny, Pinsoglio, Lichtsteiner, De Sciglio, Marchisio, Douglas Costa, Asamoah, Rugani, Sturaro, Bentancur, Bernardeschi, Kean

    S. S. Lazio: Strakosha – Wallace, De Vrij, Radu – Basta, Parolo, Leiva, Alberto, Lulič – Milinkovič, Immobile
    Náhradníci: Murgia, Palombi, Patric, Anderson, Caicedo, Guerrieri, Di Gennaro, Luiz Felipe, Marušič, Vargič, Hoedt, J. Lukaku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Higuaín měl výkop zápasu
     
    1
    První nákop křížem z pravé strany se Juventusu vůbec nepovedl. A tak vhazuje z pravé strany z vlastní poloviny Basta.
     
    1
    Barzagli se na pravé straně poprvé dotkl balonu, posléze se hrací předmět přesunul ke Chiellinimu na pozici stopera, domácí hráči ale nezapsali střelu na branku Strakoshy po pravé straně.
     
    2
    Fotbalisté z Říma kombinovali na vlastní polovině, Juventus nebyl pasivní, co se týče presinku, alle došlo k roztažení hry na pravou stranu, kde byl Basta. Následně si hráči Lazia tak dlouho vyměňovali balon. Až míč skončil v autu, takže vhazovat bude Mandžukič.
     
    3
    Chiellini se chopil domácí rozehrávky, ale poté byli jeho spoluhráči hodně trpěliví. I tak Alex Sandro dostal křižný pas na levé straně od domácího stopera. Následovala přihrávka na přední tyč, kde Cuardado ve kluzu nedostal míč do sítě.
    3. Cuadrado (JUV)
     
    4
    Pjanič rozehrával rhový kop z levé strany, ale hlavní rozhodčí ještě řeší diskusi Banatiy se soupeřem v šestnáctce Lazia.
     
    5
    Pjanič centroval na přední tyč, poté Dybala zaznamenal první dotekl s balonem. Higuaín se ve finální fázi dostal k zakončení, kdy ze středu mířil z šestnácti metrů k pravé tyči. Brankář Lazia vyrazil míč na roh.
     
    5
    Brankář Lazia si pohlídal centr na zadní tyč, posléze to bude Basta, kdo bude z pravé strany z poloviny outsidera zápasu vhazovat.
     
    6
    Alex Sandro byl tím, kdo udělal takový taktický faul, aby se přerušila hra a hráči Juventusu se mohil vrátit do obrany. Poté se chvíli hrálo, ale Lulič nedosáhl na křižnou přihrávku na levé straně. Turínské mužstvo vhazuje.
     
    7
    Radu vynikající v obraně, poté v jeho práci pokračoval Lučič na levé straně. Právě kapitán Lazia byl faulovaný. A tak mohou outsideři zápasu kombinovat i s Bastou či Leivou.
     
    7
    De Vrij nahrál jednomu ze svých spoluhráčů. Poté hru tvořil Lucas, ale Laziu vůbec nevyšla finální fáze, takže od Buffona začíná postupný útok Juventusu.
     
    8
    Také Chiellini byl jedním z hráčů, kteří rozehráli postupný útok Juventusu. Poté táhl útok turínského celku Alex Sandro či Khedira, ale brankář Lazia neměl problémy s centrem z levé strany.
     
    9
    Na tahu je tím pádem outsider zápasu. Lazio kombinuje na polovině Juventusu a nutno podotknout, že je hodně trpělivé. Míč se dostává k Bastovi, ale ten neodcentroval vůbec přesně.
     
    9
    Parolo to nevydržel a střílel z pravé strany z pozice záložníka. Jeho střela byla zablokovaná. Poté to byl Buffon, kdo dobře komunikoval s obranou Juventusu.
     
    10
    Immobile byl na pravé straně faulovaný, takže Lazio má k dispozici poměrně zajímavou standardní situaci, kterou by měl rozehrát jeden z hráčů římského celku pravou nohou.
     
    11
    Rozehrávka nakrátko a poté se outsider zápasu dostal k centru Alberta na přední tyč. Následně se Juventus bez problémů osvobodil, ale Barzagli udělal chybu v rozehrávce na pravé straně. Jenže již zmiňovaný Alberto střílel ze střední vzdálenosti mimo tři tyče.
     
    11
    Lazio si počínalo výborně, co se týče napadání rozehrávky soupeře. Římský celek byl aktivní, avšak stále to jsou fotbalisté Juventusu, kdo drží míč na svých kopačkách, vše začíná od Chielliniho.
     
    12
    Cuardado si zahrál na pravé straně a přihrál dozadu na Khediru. Poté Juventus vyčkává na chybu svého protivníka, ale Lazio kontruje pevnou obranou, která je poměrně hodně soustředěná.
     
    13
    Za domácí fotbalisty pokračoval Benatia, ale na pozici obránce ukázal proti Cuardadovi dobrou rychlost de Vrij. Lazio poté postupovala do útoku po levé straně a Lulič byl podražený zezadu.
     
    14
    Faul na Luliče, kterého se dopustil Pjanič, docela volal po žluté kartě, ale hlavní rozhodčí nechá tenhle zákrok bez žluté odměny. I tak má Lazio standardní situaci na hranici středového kruhu.
     
    14
    Lazio rozehrálo nakrátko, římský celek vůbec nikam nepospíchal. Také Basta se dotkl míče na pravé straně, ale právě tam skončila akce Lazia. Nicméně, Chiellini pod tlakem odehrál míč do autu.
     
    15
    Znovu to byl Alberto, kdo tvořil hru, poté zezadu fauloval Basta Alexe Sandra a Juventus tak ukončil tlak svého soupeře.
     
    16
    Buffon vykopl míč na levou stranu, ale tam jeho spoluhráči neexistovali. Je to tedy Lazio, kdo má balon na svých kopačkách a v poklidu kombinuje i s Parolem a Bastou na pravé straně.
     
    16
    V kombinaci Lazia poté pokračoval třeba de Vrij. Outsider zápasu byl hodně trpělivý. Vůbec se nehnal do útoku. Jako kdyby chtěli fotbalisté z hlavního města Itálie uspat svého soupeře, ale Basta pozdě reagoval na křižnou přihrávku na pozici pravého beka.
     
    17
    První fáze domácího útoku vypadala poměrně rychle a dobře. Juventus se chtěl prosadit po pravé straně, ale momentálně jsou již všichni hráči Lazia za balonem a dá se říci, že se aktivně brání.
     
    18
    Lazio se snadno dostal k míči. Milinkovič-Savič byl možná faulovaný v šestnáctce Juventusu Benatiou. Právě domácí čtyřka se ovšem poté drží za obličej.
     
    19
    Basta vhazoval z pravé strany, ale jeho spoluhráč poté sportovně vrátil míč finalistovi Ligy mistrů z poslední sezony.
     
    19
    Alex Sandro z pozice levého beka zrychlil hru po levé straně, poté ovšem přišel nepřesný centr Dybaly, takže je tady rychlý brejk Lazia vedený Luličem.
     
    20
    Milinkovič- Savič a Immobile pokračovali v útoku Lazia, ale zatímco první fáze byla výborná, tak poté se Juventus dobře bránil a římské mužstvo se nemůže dostat k zakončení.
     
    20
    Celý útok oustidera zápasu skončil nepřesným křižným centrem z pravé strany. Na tahu je tak favorit duelu, který kombinuje na vlastní polovině. Nechybí samozřejmě Chiellini.
     
    21
    Chiellini našel Benatiu, ten roztáhl hru do pravého křídla. Poté se balon vrátil ke Chiellinimu. Zase je mužstvo, které kombinuje, hodně trpělivé a dá se říci, že ten začátek utkání je hodně opatrný.
     
    21
    Basta přerušil spolupráci Mandžukiče a Dybaly na levé straně, a tak si můžou vyměňovat balon fotbalisté Lazia Řím. Ty už jsou s míčem na polovině Juventusu.
     
    22
    Radu z levé strany pokazil postupný útok Lazia, ale Buffon nepřesnou křižnou rozehrávkou poslal míč pravou nohou za levou postranní čáru. U míče Lazio.
     
    23
    Benatia měl poměrně velké problémy s centrem z pravé strany, bek Juventusu odehrál míč na jistotu hlavou na rohový kop, který si vezme Alberto.
     
    23
    Albertova pravá noha dostala míč na přední tyč, ale Buffon nemusel zasahovat. Avšak Lazio na tom bylo výborně po ztrátě míče. Ten momentálně drží Chiellini na levé straně na polovině Juventusu.
     
    24
    Zase jako kdyby se Juventusu moc nechtělo útočit. Je tam hodně přihrávek, ale žádná aktivita směrem dopředu. Což potvrdila i ztráta Cuardada na pravém křídle.
     
    25
    Juventus rozpohyboval obranu Lazia, ale Basta byl výborný na pozici pravého beka. Nakonec se favorit zápasu nedostal ke střele a naopak se musí bránit kontru po levé straně.
     
    25
    Immobile si ve finální fázi akce Lazia hodně ochotně lehl ve vápně na pravé straně, ale sudí nechal hru správně pokračovat a odmítl odpískat pokutový kop.
     
    26
    Cuardado sice ukázal dobrou rychlost, ale přechodová fáze se mu nepovedla, když jej přetlačil v osobním souboji Lučič díky důrazu.
     
    27
    Lazio drželo míč na polovině hřiště, kde římský celek zkusil pár krátkých přihrávek. Parolo centroval z pravé strany, Chiellini rybičkou odvrátil balon na roh z levé strany.
     
    28
    Střílený centr dokázal Buffon vyrazit, poté byl Cuardado faulovaný ihned po zisku míče, kdy to Radu hodně přehnal s důrazem a šel naprosto nesmyslně do souboje s hráčem Lazia.
     
    28
    Buffon si dal hodně na čas s rozehrávkou, nakonec rozehrál brankář Juvenutusu nakrátko, na pozici pravého záložníka ovšem přišla ztráta Cuardada.
     
    29
    A tak to bylo Lazio, kdo tvořil hru. Míč se dostal k Immobilemu na hrotu útoku, ten zkusil přihrávku pod sebe. Milinkovič-Savič dostal hodně místa k zakončení z pravé strany, ale střela hráče Lazia šla nad branku Juventusu.
     
    30
    Khedira převzal míč na pozici středního záložníka, ale prakticky vzápětí ztratil Juventus balon. Avšak to samé platilo i o celku z Říma. Pjanič nahrává dozadu.
     
    31
    Buffon dostává žlutou kartu! Immobile šel sám na brankáře Juvenutsu, ten jej podrazil v šestnáctce. Navíc budou mít hráči Lazia pokutový kop!
    31. Žlutá karta
     
    32
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio vede 1:0. K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný CIRO IMMOBILE a střelou k pravé tyči překonal Buffona. Brankář Juventusu sice vystihl stranu penalty, ale nebylo mu to nic platné.
    32. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    33
    Fotbalisté Juventusu Turín kombinovali na vlastní polovině, k míči se dostal Alex Sandro na levé straně, ale právě on byl tím, kdo pokazil akci favorita zápasu.
     
    34
    Basta začal kontr Laazia po pravé straně, Immobile jej poté vyzval k zakončení, ale Basta sám před Buffonem trefil brankáře Juventusu.
    34.
     
    35
    Rohový kop z pravé strany zahrával Alberto, ale byl to centr přetažený. Následná střela Luliče letěla hodně vedle levé tyče.
     
    35
    Cuardado byl faulovaný na pravé straně Luličem, a tak mají fotbalisté Juventusu Turín celkem dobrou pozici, kdy u míče jsou Pjanič a Dybala.
     
    36
    Pjaničův centr pravou nohou letěl na zadní tyč, ale Chiellini měl k míči daleko. Takže brankář Lazia bude tím, kdo bude vykopávat od vlastní branky pravou nohou.
     
    37
    Zřejmě Lulič ztratil míč, a tak to byl Juventus, kdo šel do útoku po levé straně. Sandro nahrál ovšem dozadu, poté se římské mužstvo dobře bránilo a na pár sekund se dostalo k míči.
     
    37
    Lazio mělo dobrou přechodovou fázi, ale Immobile si nerozuměl se spoluhráči, a tak může protiútok Juventusu začít na levé straně u Mandžukiče.
     
    38
    Mandžukič prováhal vhodný moment na křižný centr z levé strany svojí pravou nohou. Poté se hrálo na polovině Lazia až Khedira fauloval jednoho z hráčů celku z Říma.
     
    39
    Lazio drželo míč na vlastní polovině, Higuaín dobře presoval, ale nezískal balon pro svůj tým. A tak měl soupeř k dispozici brejk po levé straně, Basta stál ovšem ve finální fázi v ofsajdu.
     
    40
    Buffon rozehrál domácí útok. Poté se na levé straně k míči dostal Alex Sandro, ale hloupou chybou ve středovém kruhu daroval Juventus Laziu balon.
     
    40
    Mandžukič nejprve pozdě přistoupil k Bastovi na pravé straně a poté jej trochu nesmyslně fauloval.
     
    41
    Kdo jiný než Alberto vzal standardní situaci z pravé strany na sebe, ale nikdo z jeho spoluhráčů na penaltě nezakončil.
     
    42
    Immobile přerušil rychlý brejk Juventusu po pravé straně tím, že zkosil Cuardada. Teď může být zatím jediný střelec zápasu rád za žlutou kartu.
     
    42
    Kombinace favorita zápasu začíná na polovině hřiště, míč se pochopitelně dostal také ke Chiellinimu, poté ovšem na míč nedosáhl na levé straně Alex Sandro.
     
    43
    Parolo svojí aktivitou na pravé straně vybojoval rohový kop pro fotbalisty Lazia.
     
    44
    Alberto centroval zase na přední tyč, ale Juventus se bez větších problémů ubránil, a tak může favorit utkání kombinovat na vlastní polovině i s Pjaničem.
     
    44
    Chiellini zkusil přihrávku středem hřiště. Poté se ovšem Lazio bránilo na výbornou a Dybala nemohl pokračovat v kombinaci Juventusu na levé straně.
     
    45
    Brankář Lazia vykopl míč na levou stranu. Jeho spoluhráči poté podrželi čas a drželi míč na polovině hřiště. Nakonec se balon opět vrátil ke gólmanovi římského celku.
     
    45+1
    Chiellini byl jedním z posledních hráčů, kteří se dotkli balonu v prvním poločase.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Tenhle zápas není moc pohledný. Lazio vede po prvním poločase 1:0. Nejprve ve 32. minutě podrazil Buffon Immobileho, za což brankář Juventusu vyfasoval žlutou kartu. Poté se Immobile a Buffon potkali ještě jednou, úspěšnější byl útočník římského celku, který proměnil penaltu k pravé tyči, brankáři mužstva z Turína nebylo nic platné, že vystihl směr penalty. Jinak největší šanci Juventusu měl hned v úvodu Cuardado.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lazio mělo rozehrávku druhého poločasu.
     
    46
    Římský celek kombinoval na pravé straně, Alex Sandro vystoupil proti Bastovi a odehrál míč do autu.
     
    47
    Alberto přenechal míč spoluhráči. Basta poté vhazoval z pravé strany. Lazio kombinovalo na polovině Juuventusu, ale zřejmě Immboile ztratil míč.
     
    47
    Avšak byli to fotbalisté z Říma, kdo naopak měl míč pod kontrolou. Jenže Laziu nevyšel centr z levé strany. Buffon vyhodil míč na Benatiu na pozici stopera.
     
    48
    Lulič fauloval ihned po ztrátě míče Barzagliho na pozici pravého beka, Buffon bude rozehrávat pravou nohou.
     
    48
    Pravá noha Buffona poslala míč na polovinu hřiště, kde se k míči dostali jeho spoluhráči. Barzagli zvolil jistotu v podobě nahrávky dozadu. Higuáín se pouze těsně nedostal k zakončení, ale alespoň vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    49
    Odražený balon si dvacet metrů od branky Lazia našel Cuardado, jenže ten se ukličkoval. Poté ovšem Lazio nevystřelilo na Buffona. A tak je na tahu favorit zápasu.
     
    51
    Dybala rozehrál rohový kop z pravé strany levou nohou na přední tyč, načež Parolo odhlavičkoval míč do bezpečí. Juventus ovšem kombinuje na polovině Lazia.
     
    51
    Chiellini nahrál křížem z levé strany, jenže Cuardado byl vzápětí přetlačen jedním z hráčů Lazia.
     
    52
    Juventus tvořil hru na levé straně, nakonec podle soudu hlavního rozhodčího fauloval Mandžukič zezadu Bastu. Chorvatský fotbalista navíc dostává žlutou kartu za jakési poznámky k tomu výroku hlavního arbitra zápasu.
     
    53
    Buffon rozehrál přes levého beka, ale ten vzápětí ztratil míč. Jenže na hrotu útoku si Juventus pohlídal jednoho z útočníků soupeře.
     
    53
    Míče se dotkl Milinkovič-Savič na pravé straně. Lazio v poklidu drželo balon. Do hry se zapojil také Alberto, který ovšem pokazil nahrávku do středu zhruba dvacet metrů od branky Buffona.
     
    54
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio poté podrželo míč. Kombinovalo s lehkostí. Na centr z pravé strany si naskočil CIRO IMMBOILE a hlavou na zadní tyči zakončil křížem do pravé poloviny branky Buffona, který zůstal pouze stát uprostřed své svatyně.
    54. IMMOBILE - 0:2
     
    55
    Juventus měl pochopitelně rozehrávku ze středového kruhu. Cuardado si poté zahrál na pozici pravého záložníka. Jenže Lazio se bránilo velice aktivně.
     
    56
    De Vrij nefauloval podle hlavního rozhodčího Mandžukiče, hra plyne dál.
     
    56
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Benatia, přichází De Sciglio.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Cuardado, přichází Douglas Costa.
     
    57
    Juventus držel míč na polovině soupeře, ale nevyšla mu akce po pravé straně, poté ze střední vzdálenosti vypálil Chiellini levou nohou, avšak jeden z jeho protihráčů srazil míč doprostřed branky, kde čekal brankář Lazia.
     
    58
    De Sciglio se posunul na pozici pravého beka, takže nyní se italský obránce poprvé dotkl míče. Higuaín poté z úhlu neuspěl ve finální fázi akce Juventusu.
     
    59
    Parolo z těžké pozice na pravé straně přece jen nahrál Bastovi, poté pomohl spoluhráčům Milinkovič-Savič. Lazio je tím, kdo momentálně je u balonu na polovině Juventusu.
     
    59
    Outsider zápasu působí daleko uvolněněji, jako kdyby si fotbalisté z Říma daleko více věřili.
     
    60
    Lulič postrčil míč z levé strany na Immobileho, který zůstal na hrotu útoku úplně volný, ale střelec dvou branek Lazia v tomto zápase se nestihl dostat do ideální pozice, načež mu pod nohy skočil Buffon.
     
    61
    Opět se Lazio skvěle bránilo. Alex Sandro neodcentroval dobře křížem z levé strany, a tak bude brankář soupeře vykopávat od svéé branky.
     
    61
    Míč šel na levou stranu, ale tam dobře pracoval tělem De Sciglia. Obránce Juventusu posléze vhodil míč do hry a jeho spoluhráči se snaží prosadit proti obraně římského celku.
     
    62
    Zase De Sciglia na pravé straně se zapojil do hry a kombinace Juventusu, jenže hráči z Turína ani nechápou, že pokud nevystřelí, tak se branky nedočkají.
     
    63
    Lazio prostě hraje v naprostém klidu a ta pozice outsidera dnešního zápasu mu zcela vyhovuje.
     
    63
    Dybala si na dvaceti metrech od branky soupeře navedl míč na levou nohu, de Vrij jej podrazil a favorit zápasu má tím pádem zajímavou příležitost.
     
    65
    Celkem dlouho trvalo než Juventus rozehrál standardní situaci. Nakonec to na sebe vzala pravá noha Pjaniče a poslala míč nad branku Lazia.
     
    65
    Lulič se chtěl prosadit po levé straně, hostující kapitán byl důrazný, ale Chiellini dobře a čistě pracoval tělem, takže je to opět Juventus, kdo drží míč.
     
    66
    Pjanič našel Douglase Coostu, poté byl součástí kombinace také Alex Sandro na levé straně, ale výborná a pohyblivá obrana Lazia si sehrála své.
     
    67
    Pjanič tvořil hru ve středu hřiště, v kombinaci pokračoval Kehidra, poté si zahrál také De Sciglio na pravé straně, ale Lazio se opět výborně brání.
     
    68
    Douglas Costa si na šestnácti metrech navedl míč na levou nohu, ale z pravé strany střílel pouze doprostřed branky, kde čekal Strakoša. Pro brankáře Lazia to nebyl těžký zákrok.
     
    68
    Immobile získal balon pro Lazio na pravé straně a poté zkušeně podržel míč, počkal na spoluhráče, jenže ti nic zásadního nevymysleli. Nic zásadního nepřinesl ani centr Douglase Costy z pravé strany a následný jednoduchý zákrok Strakoši proti střele k levé tyči.
     
    69
    Immobile to měl hodně těžké na pozici hrotového útočníka, obrana Juventusu si jej dobře pokryla. Poté je to tím pádem Juventus, kdo kontroluje hru na polovině hřiště.
     
    70
    Juventus i nadále obléhá branku Lazia, však nemůže se vůbec dostat ke střele. Celek z Turína bude mít rohový kop.
     
    71
    Lulič dostává kartu za faul na Dybalu na pravé straně na polovině hřiště.
     
    71
    Tlak favorita zápasu pokračoval dále. Ale centr Alexe Sandra z levé strany pouze prosvištěl vápnem.
     
    72
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Mandžukič, přichází Bernardeschi.
     
    73
    Jenže poté nechal římský celek na zadní tyči zcela volného Higuáína, avšak Argentinec v jasné šanci po centru Douglase Costy z pravé strany nesnížil!
     
    73
    Tak nyní dostává Pjanič zcela nepochopitelně pouze žlutou kartu. Fotbalista Juventusu nakopl ve vzteku Immobileho.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Basta, přichází Marušič.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lulič, přichází J. Lukaku.
     
    76
    Parolo podržel balon, z čehož těžil Parolo razantním pokusem z pravé strany z dvaceti metrů. Avšak Buffon vyrazil střelu mířící do pravé rohu branky Juventusu.
     
    77
    Viděli jsme centr na přední tyč v podání Alberta, poté ten samý hráč drží míč na pravé straně. Lazio vybojovalo alespoň autové vhazování.
     
    77
    Parolo měl hodně místa na pravé straně, avšak jeho centr nebyl vůbec přesný. Alex Sandro táhl kontr Juventusu po levé straně, ale výborně se vrátil Milinkovič-Savič.
     
    78
    Favorit zápasu se nedostal ke střele po levé straně, ale poté soupeř ztratil míč, a tak to je opět Juventus, kdo tvoří hru.
     
    78
    Pjanič se odhodlal ke střele z velké dálky, avšak jeho razantní pokus mířil nad branku soupeře. Zatímcu Leivu berou křeče.
     
    80
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Leiva, přichází Murgia.
     
    81
    De Sciglia byl tím, kdo začal akci Juventusu, avšak ta trvala pouze pár sekund. Milinkovič-Savič mohl kontrovat po levé straně, ale jeho centr měl hodně nedostatků. I tak bude Lazio vhazovat z pravé strany.
     
    81
    Alberto zrychlil hru po pravé straně, ale ačkoliv byl Murgia čerstvý, tak na balon nedosáhl. Buffon posléze uvedl míč do hry výkopem od své branky.
     
    82
    Radu nefauloval Dybalu podle hlavního rozhodčího. Poté byl u míče chvíli outsider zápasu. Ale je na tahu je opět Juventus, který hraje Douglasem Costou na levé straně.
     
    83
    De Sciglia přihrál spoluhráči, ale Lazio dobře zhustilo prostor ve svém vápně. Radu odkopl míč a Juventus tím pádem vhazuje.
     
    83
    Zřejmě Radu je dalším hráčem římského celku, kterého berou křeče.
     
    83
    Strakoša vykopával pravou nohou na levou stranu, kde se o míči hlásil Milinkovič-Savič, ale hostům ta útočná fáze vůbec nevyšla.
     
    84
    Parolo zastavil Dybalu zezadu podražením a dostává žlutou kartu. Juventus nemá vůbec špatnou pozici, co se týče standardní situace.
     
    85
    Juventus právě vstřelil branku!
    Pjanič to na sebe tentokráte nevzal. PAULO DYBALA vystřelil krásně technicky levou nohou k levé tyči a Strakoša je poprvé dnes večer překonaný po trefě z šestadvaceti metrů.
    85. DYBALA - 1:2
     
    86
    De Sciglio začal domácí útok, posléze Alex Sandro byl hodně rychlý v souboji s Marušičem, ale Lazio se ubránilo.
     
    87
    Alberto a Immobile byli hlavními postavami kontru Lazia Řím, jenže hráči outsidera zápasu ani nevystřelili na branku Buffona.
     
    87
    Bernardeschi centroval z pozice záložníka, ale jeho myšlenku nepochopil nikdo z hráčů Juventusu. Strakoša bude vykopávat od své branky.
     
    88
    Juventus drží míč na polovině hřiště, Lazio je hodně zatažené. Barzagli se rozhodl pro přenesení hry na levou stranu.
     
    88
    Obrana Lazia byla hodně pohyblivá, Khedira přihrával ze stranu křížem na levou stranu. Alex Sandro vybojoval rohový kop. Jeden z hráčů Lazia ovšem odvrátil balon na přední tyči.
     
    89
    Lukaku se sice dotkl míče na pravé straně, ale poté to měl Immobile hodně těžké.
     
    89
    Zřejmě za nesportovní chování a zakopnutí míče vidí Immobile kartu.
     
    90
    Juventus tlačil svého soupeře, Alex Sandro poslal centr do ohně z levé strany a poté byl právě tento obránce podražený, takže druhá penalta v zápase je na světě!
    90.
     
    90+1
    Juventus právě vstřelil branku!
    PAULO DYBALA levou nohou k levé tyči do protipohybu Strakoši s přehledem vyrovnává ze značky pokutového kopu.
    90+1. DYBALA - 2:2
     
    90+2
    U míče je Juventus a uvidíme, jestli po zbrklé ztrátě Lazia ještě bude chtít strhnout zápas na svojí stranu v normální hrací době.
     
    90+2
    Douglas Costa se zbavil bránících protihráčů a z pravé strany centroval pouze do náruče připraveného Strakoši.
     
    90+3
    Murgia se dotkl míče na pravé straně, posléze Lazio kombinovalo na polovině hrací plochy. Lukaku se nikam nehnal.
     
    90+3
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Luaku na levé straně odvedl vynikající práci a poslal míč pod sebe v době, kdy již byl ve vápně soupeře. ALESSANDRO MURGIA do prázdné branky zakončil bez sebemenších problémů a Lazio znovu vede!
    90+3. MURGIA - 2:3
     
    90+5
    Juventus rozehrál z poloviny hřiště, ale Higuáín z úhlu proti Strakošovi nevystřelili. Poté obrana Lazia zablokovala pokus zmiňovaného Argentince.
     
    90+6
    Juventus měl rohový kop z pravé strany, ve vápně Lazia byl i Buffon, balon ovšem pouze prolétl šestnáctkou římského celku. Favorit zápasu by měl vhazovat.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Lazio bere Superpohár. Byl to vynikající zápas. V závěru skvělé a strhující tempo. Juventus byl dlouho směrem dopředu bezzubý Jenže v 85. minutě se favorit zápasu chytil krásným přímým kopem Dybaly k levé tyči. Ten samý hráč do protipohybu z pokutového kopu, kde byl naražený po podražení jednoho z hráčů Lazia v souboji se Sandrem, srovnal. Jenže Lazio ještě strhlo vedení a výhru na svojí stranu, když Lukaku našel z levé strany před prázdnou brankou střídajícího Murgiu. Ten dal gól ze svého prvního doteku s míčem v utkání. (22:58:19)

    Vít Muzikář

    Branky: 85. Dybala, 90+1. Dybala (pen.) – 32. Immobile (pen.), 54. Immobile, 90+3. Murgia

    Karty:   31. Buffon (JUV), 52. Mandžukič (JUV), 73. Pjanič (JUV) – 42. Immobile (LAZ), 71. Lulič (LAZ), 84. Parolo (LAZ), 89. Immobile (LAZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:4.
    Juventus FC: Buffon – Barzagli, Benatia (56. De Sciglia), Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanič – Cuardado (56. Douglas Costa), Dybala, Mandžukič (73. Bernardeschi) – Higuaín
    Náhradníci: Szczesny, Pinsoglio, Lichtsteiner, De Sciglio, Marchisio, Douglas Costa, Asamoah, Rugani, Sturaro, Bentancur, Bernardeschi, Kean

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, De Vrij, Radu – Basta (74. Marušič), Parolo, Leiva (80. Murgia), Alberto, Lulič (74. J. Lukaku) – Milinkovič, Immobile
    Náhradníci: Murgia, Palombi, Patric, Anderson, Caicedo, Guerrieri, Di Gennaro, Luiz Felipe, Marušič, Vargič, Hoedt, J. Lukaku
    thejrc.org