Osnabrück – Hamburg 3:1 (kon.) | Bonner – Hannover 2:6 (kon.) | Dorfmerkingen – RB Lipsko 0:5 (kon.)
Norderstedt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Cottbus – Stuttgart 2:2 (3:4 po pen.) | Magdeburg – Augsburg 2:0 (kon.)
konec
1. FC Magdeburg
2:0 (0:0)
FC Augsburg
Neděle 13.08.2017, 18:30Německý pohár • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítám všechny fanoušky fotbalu u přenosu z Německého poháru. V tomto onlajnu se zaměříme na duel mezi 1. FC Magdeburg a FC Augsburg. Výkop je naplánován na 18:30.
     
    FC AUGSBURG

    Hosté jsou již poměrně tradičním účastníkem nejvyšší německé soutěže, přičemž ale patří k týmům, které mají za cíl nesestoupit. V minulém ročníku skončil Augsburg na 13. pozici s pouhým jednobodovým náskokem na 16. barážovou příčku o udržení.
     
    1. FC MAGDEBURG

    Domácí jsou účastníkem 3. Liga, patří k nejlepším týmům této soutěže. V minulé sezóně skončili na čtvrté pozici, chybělo jim pár bodíků na to, aby dosáhli na postup do 2. Bundesliga. I v aktuální sezóně jsou horkými favority na postup do druhé nejvyšší německé soutěže, když mají po čtyřech kolech devět bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Magdeburg: Seidel – Handke, Hammann, Schiller – Butzen, Sowislo, Rother, Niemeyer – Turpitz, Beck, Schwede.
    Náhradníci: Glinker – Duker, Erdmann, Ludwig, Pick, Weil, Lohkemper.

    FC Augsburg: Hitz – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Khedira, Baier – Schmid, Gregoritsch, Heller – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Cordova, Danso, Ja-Cheol, Morávek, Opare, Thommy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Byť měli výkop fotbalisté hostí, tak se rychle míče ujali domácí, dnešní papírový outsider. Fotbalisté Magdeburgu jsou v bílých dresech, Augsburg má zelené.
     
    3
    S rozehrávkou pomohl svému mančaftu brankář Hitz. Na polovině hřiště ale leží jeden z domácích, takže se chvilku nebude hrát.
     
    3
    Domácí se prezentovali krásnou útočnou akcí, na jejímž konci byla střela Schwedeho, brankář hostů míč vyrazil na roh!
     
    4
    Z rohového kopu se ale neurodilo nic, co by nadělalo Augsburgu nějakou neplechu. U míče hosté, kteří míří směrem dopředu.
     
    5
    Balon mají na kopačkách domácí, kteří si přihrávají na polovině hřiště. Nikam nespěchají, vyčkávají, kudy by mohli překonat obranu soupeře.
     
    6
    Propagační pokus z velké dálky nemusel Seidel řešit, neboť míč vysoko přeletěl branku, kterou hájí. Brankář Magdenburgu tedy rozehraje.
     
    7
    Domácí jsou na začátku utkání aktivnější, jenže svou převahu zatím nedokázali využít v nějakou příležitost, díky které by se dostali do vedení.
     
    8
    Becka se pokusil jeho spoluhráč vyslat vstříc samotné brance hostí, ale obránce Augsburgu skvěle vystoupil a možnou příležitost hlavičkou zmařil.
     
    9
    Opět byli domácí v útoku, Niemeyer se pokoušel o centr. Trefil však prvního hráče, který proti němu vystoupil. Opět nic nebezpečného pro Hitze.
     
    10
    Po dalším útočném výpadu domácího celku nemusel znovu Hitz zasahovat. Nyní brankář hostů provede výkop od vlastní branky. Stav je stále bezgólový.
     
    11
    I hosté se po delší době osmělili, jenže v jejich útočném snažení je zastavil sudí, který si všiml drobného ofsajdu. K míči se tak znovu dostanou fotbalisté domácího mužstva.
     
    12
    Stadion domácích je prakticky vyprodán, atmosféra na stadionu je skvělá. Příznivci ženou své oblíbence vstříc brance hostů.
     
    13
    Jenže ve velké příležitosti se na druhé straně objevil Finnbogason, ten si to namířil sám na brankáře, kterému se povedlo jeho pokus vykopnout na roh. Naštěstí pro domácí rozhodčí znovu odpískal ofsajd. A opět měl pravdu.
     
    14
    Máme za sebou necelou čtvrthodinku hry. U míče jsou domácí, kteří mají opticky více ze hry, nicméně žádnou vyloženou šanci jsme neregistrovali.
     
    15
    A ofsajd i na druhé straně. Stál v něm útočník Beck. Zadní řady Augsburgu si tak mohou dát na chvilku pohov.
     
    16
    Poté, co se dostal míč do zámezí, jej do hry znovu pošle Seidel. Dvaadvacetiletý Němec patří k nejlepším brankářům třetí ligy, je zároveň horkým zbožím, jelikož prý měl několik nabídek z druhé ligy. Magdeburg jej zatím nikam nepustil.
     
    17
    Dlouhé autové vhazování zleva proletělo pokutovým územím hostů. Následně se ještě domácí dostali k jednomu centru, který letěl přímo do rukavic Hitzovi.
     
    18
    Nepřesná rozehrávka v zadních řadách Augsburgu znamená šanci pro domácí. Útočné snažení Magdeburgu končí špatnou přihrávkou, míč mají v moci hosté.
     
    19
    Ze střední vzdálenosti napřáhl Rother, jeho střelu srazil jeho spoluhráč Beck, nicméně domácí se stále drží u míče.
     
    20
    Několik centrů proletělo vápnem Augsburgu, zatím je to pro hosty dobré, neboť jsou u balonů dřív. Měli by se ale zvednout, protože jsou slabším mužstvem na hřišti, což se tolik nečekalo.
     
    21
    Gregoritsch to vzal na sebe a z poměrně velké dálky se pokusil vystřelit. Bohužel pro Augsburg mu rána nesedla, takže balon v pohodě lapil Seidel.
     
    27
    Hráči Magdeburgu mají stále menší převahu, alespoň co se držení míče týká, na střely je vyrovnáno 3:3, branka zatím stále nepadla.

    Držení míče: 54 % – 46 %
     
    28
    Po rohovém kopu čekala na Hitze velká práce. Brankář hostů nedokázal dobře vyběhnout proti centrovanému míči, naštěstí jej dokázal zachránit spoluhráč, který balon odhlavičkoval na roh.
     
    29
    Ani z něj nedokázali domácí zahrozit. Míč letící do vápna špatně srazil Sowislo za čáru. Výkop od branky Augsburgu.
     
    30
    Po půlhodince hry skóre nezměněno. Míč drží na kopačkách fotbalisté hostů, kteří se pomalu tlačí dopředu.
     
    31
    Hostům pomohl s rozehrávkou jejich brankář a byla z toho nebezpečná situace pro domácí! Hinteregger vyslal za obranu Hellera, který chtěl přihrávat před prázdnou branku, neboť proti němu vyběhl Seidel. Hráč hostí ale selhal, bude se pouze odkopávat od domácí klece.
     
    32
    Domácí aktivně napadali rozehrávku soupeře, čímž se dostali k míči. Zatím jim to ale k ničemu není, neboť se drží na polovině hřiště.
     
    33
    Velká šance domácích ke skórování! Hammann nádherně přihrál na kraj, odkud centroval Turpitz. Míč netrefili dva nabíhající hráči Magdeburgu, až propadl k volnému Niemeyerovi, jenž jej napálil přímo do Hitze! Roh pro domácí.
     
    34
    Z něj se ale neurodilo nic nebezpečného pro branku Augsburgu. Od branky bude vykopávat Hitz.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle se obraz hry příliš nemění, jsou to domácí, kteří jsou aktivnější.

    Střely: 6 – 4
     
    36
    U míče opět domácí, začínají útok z poloviny hřiště. To už bylo v tomto utkání několikrát k vidění. Dokáží překonat výbornou obranu soupeře?
     
    37
    Útočné snažení Magdeburgu krachuje vinou nepřesné přihrávky, jejímž autorem byl Hammann. U míče tak Augsburg.
     
    38
    Skončila osmatřicátá minuta, k vidění bylo několik nepřesných přihrávek. U míče na půlce hřiště hosté.
     
    39
    Přihrávku za obranu dokázal srazit jeden z obránců Magdenburgu na svého brankáře, takže nic nebezpečného pro domácí se nekoná.
     
    40
    Heller táhl po levé straně brejk Augsburgu, ten ale skončil velmi rychle, když nedokázal dobře ocentrovat. Míč mají na svých kopačkách hráči domácího mužstva.
     
    41
    Daleký míč nedokázal Beck dobře zpracovat, v osobním souboji s obráncem Augsburgu prohrál. Nicméně svým napadáním dokázal vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    43
    Hosté působí v ofenzívě opravdu bezzubě. Špatná přihrávka zkazila další jejich útočnou akci. Vypadá to, že poločas skončí bez branek, jelikož moc času na skórování již není.
     
    44
    Brankář Seidel je v držení míče, ale příliš dopředu nespěchá.
     
    45
    Neskutečně blízko byli fotbalisté domácích ke vstřelení branky! Centr z levé strany propadl na Becka, který z hranice malého vápna trefil přímo brankáře Hitze, jenž možná dosud neví, jak dokázal míč chytit!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas zajímavého utkání. Třetiligový celek se prvoligového týmu nezalekl a svádí minimálně vyrovnaný souboj. Branku jsme neviděli, proto se těšme na druhý poločas, který by měl rozhodnout.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 52 % – 48 %
    Střely (na branku): 7 (5) – 5 (3)
    Rohové kopy: 5 – 2
    Ofsajdy: 2 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí vstoupili i do druhé půle velmi aktivně, jejich snažení v ofenzívě končí špatnou přihrávkou. U míče hosté.
     
    48
    Pozorná obrana Augsburgu dokázala odvrátit centrovaný míč z přímého kopu. Magdeburg se snaží o pokračování útočné akce, ale míč má brankář Hitz.
     
    49
    Výborný zásah brankáře Seidela drží domácí nad vodou! Gregoritsch vyslal za obranu Hallera, který tváří v tvář tvrdou ranou trefil domácího golmana do nohy!
     
    50
    Další špatná přihrávka zkazila dobrou akci Magdeburgu. U míče hráči v zelené kombinaci, čili Augsburg.
     
    51
    A nyní si za přerušení akce mohou hráči domácích jednoznačně sami. Odpískán jim totiž byl útočný faul.
     
    52
    Na druhé straně končí s ofenzivními pokusy i Augsburg, a to z ofsajdových důvodů. Míč mají na kopačkách domácí a pomalu se posunují směrem dopředu.
     
    53
    Za záchranou brzdu zatáhl Sowislo (MGG) a vidí za to žlutou kartu.
     
    53
    Finnbogason se dostal ke střele zhruba z penalového puntíku, v obrovské příležitosti nedokázal překonat skvěle chytajícího Seidela!
     
    54
    Hosté vzadu zazmatkovali, naštěstí pro ně vyřešil situaci brankář Hitz, který před nabíhajícím Beckem ukryl míč v rukavicích.
     
    55
    Finnbogason špatně zpracoval balon, ten se dostal do autu. Odkop od branky provede domácí brankář.
     
    56
    Tentokrát se situace opakuje z druhé strany. Výkop provádí Hitz. O míč se následně bojuje na polovině hřiště.
     
    57
    Nyní jsou lepším týmem na hřišti hosté. Několik centrů prolétlo vápnem Magdeburgu, domácí obránci neví, kde jim hlava stojí.
     
    58
    Přeci jen se ale dokázali osvobodit, nicméně následný brejk byl přerušen faulem na polovině hřiště. Za záchranou brzdu zatáhl Rother, a bez karetního trestu.
     
    59
    Rohový kop pro domácí. Centrovaný míč letěl do dobrého místa, k hlavičce se dokázali fotbalisté Magdeburgu dostat, nicméně se situace s rohem bude opakovat, a to z druhé strany.
     
    60
    Hodinka hry za námi, vypadalo to na penaltu, neboť ve vápně Augsburgu byl sestřelen jeden z hráčů Magdeburgu, rozhodčí ji k nelibosti fanoušků neodpískal.
     
    62
    Na polovině hřiště faulován domácí záložník, takže v držení míče bude minimálně několik následných sekund hráči Magdeburgu. Tempo hry pomalu opadlo.
     
    63
    Centrovaný míč do vápna nedoletěl, neboť jej zlikvidoval jeden z obránců hostů. U balonu jsou domácí nadále.
     
    64
    Domácí jsou nyní v útoku bezzubí, nedaří se jim finální přihrávka. Jako například teď, přesto míč drží nadále.
     
    65
    Domácí měli k dispozici další roh. Ten zůstal nevyužit, nicméně z následného tlaku se urodil další. Tlak je, ale koncovka špatná, tak bych zatím Magdeburg ohodnotil.
     
    67
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Heller, přichází Cordova.
     
    71
    Zhruba dvacet minut do konce hry a stále bez branek. Domácí mají stále převahu v držení míče i na střely. Tohle jsem před začátkem upřímně moc nečekal. Svou roli může hrát samozřejmě rozehranost.
     
    72
    Hitz ukryl po centru míč do rukou. Následně jej poslal zpět do pole.
     
    73
    Snaha Augsburgu skončila útočným faulem, chvilku předtím neodpískal sudí jasnou penaltu pro hosty, když jeden z beků zahrál ve vápně rukou.
     
    73
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Gregoritsch, přichází Ja-Cheol.
     
    75
    Čtvrt hodinky před koncem druhého poločasu centroval z levé strany Cordova, bohužel pro Augsburg se mu přihrávka nepovedla.
     
    76
    Fotbalisté Augsburgu vůbec nevypadají živě, obě střídání zatím moc oživení do hry nepřinesla. Domácí stále se stejnou jedenáctkou jako na začátku.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Sowislo, přichází Erdmann.
     
    79
    Hosté drží míč na útočné polovině a kombinují. Dopředu nespěchají, neboť vyčkávají, jak překonat obranu soupeře.
     
    80
    Když už to vypadalo, že to půjde, odpískal sudí Augsburgu útočný faul, takže s míčem na kopačkách momentálně operují domácí.
     
    81
    Hosté budou mít k dispozici rohový kop poté, co centr Maxe srazil mimo jeden z obránců Magdeburgu.
     
    82
    Z něj se ale nic neurodilo. Do konce druhé půle zbývá něco kolem deseti minut a zatím to nevypadá, že bychom se dočkali vstřelené branky.
     
    84
    Aktivita obou týmů pomalu opadává. Kluby se soustředí na to, aby zbytečně neinkasovali.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Turpitz, přichází Lohkemper.
     
    86
    Faul hostů na polovině hřiště. Domácí budou mít k dispozici přímý kop, vypadá to na centr.
     
    87
    Magdeburg právě vstřelil branku!
    Je to tady, domácí se dostávají do vedení. A naprosto zaslouženě! Po centru z pravé strany sklepl míč pod sebe na malé vápno Erdmann, tam stál nikým nehlídán CHRISTIAN BECK, jemuž nedělalo problém uklidit míč do branky – 1:0!
     
    88
    Hosté jsou vývojem zápasu naprosto opařeni, kapitán Baier se nyní hádá s rozhodčím a zbytečně tak okrádá svůj tým o čas.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Magdeburg: ze hřiště odchází Beck, přichází Duker.
     
    90
    Domácí mají za sebou taktické střídání, poté ubránili standartku hostů. Ti však mají k dispozici rohový kop, dokáží jej využít?
     
    90+1
    Brankář Hitz běží přes celé hřiště pomoci svému celku ve snaze vstřelit gól.

    Rozhodčí mezitím oznámili nastavení tří minut.
     
    90+2
    Magdeburg právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Po rohovém kopu zůstala branka hostů prázdná, z poloviny hřiště to zkusil Rother, jenže trefil tyčku, míč doběhl TOBIAS SCHWEDE a uklidil jej do branky – 2:0!
     
    90+3
    Dobíhá poslední nastavená minuta, co nevidět rozhodčí odpíská konec. Pro domácí velké utkání, zato hosté budou určitě smutnit. Tak rychlý konec v poháru rozhodně nečekali.
     
    90+3
    V závěru drobná strkanice, rozhodčí ji vyřešili žlutou kartou pro Erdmanna (MGG) a Khediru (AUG).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, domácí rozhodli o vítězství v samotném závěru, když se v 87. minutě prosadil Beck a v nastavení postup pečetil Schwede. Pro Augsburg je porážka o to těžší, že byl v utkání jako papírový favorit jalový.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 13:5.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 11:6.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 8:13.
     
    Já se s Vámi loučím, děkuji za sledování přenosu a přeji krásný zbytek víkendu. (20:28:37)

    Milan Šplíchal

    Branky: 87. Beck, 90+2. Schwede

    Karty:   53. Sowislo (MGG), 90+3. Erdmann (MGG) – 90+3. Khedira (AUG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 13:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:13.
    1. FC Magdeburg: Seidel – Handke, Hammann, Schiller – Butzen, Sowislo, Rother, Niemeyer – Turpitz, Beck, Schwede.
    Náhradníci: Glinker – Duker, Erdmann, Ludwig, Pick, Weil, Lohkemper.

    FC Augsburg: Hitz – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Khedira, Baier – Schmid, Gregoritsch, Heller – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Cordova, Danso, Ja-Cheol, Morávek, Opare, Thommy.
    ocianews.com