Karabach – Kodaň 1:0 (kon.) | Sporting – FCSB 0:0 (kon.) | Hoffenheim – Liverpool 1:2 (kon.)
Young Boys – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | APOEL – Slavia 2:0 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
0:0 (0:0)
FCSB
Úterý 15.08.2017, 20:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost. Dobrou noc! (22:47:28)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:26.
     
    Z tribun Estádio José Alvalade se ozývá pískot a není se čemu divit, Sporting totiž nepotvrdil roli jasného favorita a před vlastními fanoušky s FCSB remizoval 0:0. Nesledovali jsme příliš atraktivní mač, Rumuni do Lisabonu přijeli s čistě defenzivní taktikou, útočení domácích dnes nebylo tak efektivní. První velkou šanci měl ve čtyřiadvacáté minutě Acuña, Niță ale balon vytěsnil na tyč, o chvíli později Alibeca na druhé straně vychytal Patrício.

    V druhém poločase bylo k vidění více faulů a karet než fotbalové krásy. Do kapsičky pro žluté varování sudí dnes sáhl hned devětkrát, deset minut před koncem se předčasně pod sprchy pakoval vyloučený Pintilii. K vítězství nakonec blíže měli svěřenci trenéra Jesuse, když pár minut před koncem jen těsně vedle tyčky pálil Bruno Fernandes. Do odvety tak v lepší pozici budou vstupovat hráči FCSB, Sporting na horké rumunské půdě čeká mimořádně tvrdé a těžké utkání.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jeho exekuce se tentokráte ujal střídající Iuri Medeiros. Od portugalského mladíka se balon opět dostal k Dostovi, proti jeho ráně ale Niță vytáhl pohotový zásah, a stále tak udržel pro FCSB velmi nadějnou bezbrankovou remízu.
     
    90+2
    Doumbia roztáhl hru pro Gelsona Martinse, který, vzhledem k nedostatečnému množství času, okamžitě odcentroval směrem k Dostovi, Larie ale jeho nabídku odvrátil na další rohový kop pro Lisabon.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FCSB: ze hřiště odchází Alibec, přichází Gnohéré.
     
    89
    Tak Jesusovi svěřenci se přeci jen málem dočkali! Po Larieho faulu a následném Acuñově přímém kopu hostující obrana míč odvrátila jen k Brunu Fernandesovi, jehož skákavý pokus vypadal velmi nadějně, nakonec ale zacílil těsně vedle branky.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Larie (FCSB).
     
    87
    Žlutou kartu dostává Doumbia (Sporting Lisabon).
     
    86
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Coentrão, přichází Medeiros.
     
    85
    Střídající Bruno Fernandes hru Sportingu určitě oživil. Nyní poslal přetažený centr pro Dosta, který ještě vracel míč k lépe postavenému Doumbiovi, ten se ale přes poctivě bránícího Moraise k zakončení neprocpal.
     
    84
    Bruno Fernandes si počínal velmi neohrabaně, když naprosto zbytečně a navíc po odpískání dohrál Júniora Moraise. Sudí neměl na vybranou, další oprávněná žlutá karta.
     
    83
    Střídání v týmu FCSB: ze hřiště odchází Tănase, přichází Achim.
     
    82
    Battaglia byl navíc nucen přibrzdit útok FCSB. To se mu sice podařilo, domácí středopolař ale poslal k zemi Teixeiru a sudí tasil další žluté varování.
     
    81
    Po zhlédnutí opakovaného záběru celé situace mi připadá, že se sudí Brych při předchozí situaci poněkud upískl, Pintilii se Coentrãa vůbec nedotkl. Nadcházející přímý kop Sportingu nepřinesl opět nic zajímavého.
     
    80
    Tak pozor, zbývajících deset minut budou hosté dohrávat v oslabení. Mihai Pintilii totiž fauloval Coentrãa a jelikož od sudího Brycha dostal už druhou žlutou kartu, musel se předčasně pakovat pod sprchu.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   56. Piccini (SPL), 63. Acuña (SPL), 82. Battaglia (SPL), 84. Fernandes (SPL), 87. Doumbia (SPL) – 32. Pintilii (STB), 64. Tănase (STB), 71. Popescu (STB), 88. Larie (STB)   80. Pintilii (STB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 21:26.
    Sporting Lisabon: Patrício – Piccini, Coates, Mathieu, Coentrão (86. Medeiros) – Battaglia, A. Silva (C) (67. Fernandes) – Martins, Podence (60. Doumbia), Acuña – Dost
    Náhradníci: Salin – J. Silva, Fernandes, César, Medeiros, Figueiredo, Doumbia

    FCSB: Niță – Enache, Larie, Momčilović, Morais – Popescu, Pintilii – Teixeira, Tănase (83. Achim), Golofca (57. De Amorim) – Alibec (C) (90. Gnohéré)
    Náhradníci: Stăncioiu – Filip, Gnohéré, Pleașcă, Achim, De Amorim, Man

    Rozhodčí: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp (všichni Německo)

    Diváci: 46 678
    Středa 23.08.2017
    FCSB - Sporting 1:5

    Branky: 21. Morais (Alibec) – 14. Doumbia (Acuňa), 60. Acuňa, 65. Martins (Fernandes), 75. Dost (Martins), 88. Battaglia (Dost)

    Karty:   35. Popescu (STB), 41. Filip (STB) – 35. Fernandes (SPL)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:14.
    ocianews.com