Liberec – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Poruba 2011 – PGE Orlik Opole 5:3 (kon.) | K. Vary – Litoměřice 4:2 (kon.)
Motor ČB – Kladno 3:1 (kon.) | Trnava – SHK Hodonín 3:4 (kon.) | Chomutov – Plzeň 1:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Litvínov 5:2 (kon.) | Opava – Janów 4:3 (kon.) | Děčín – Bílina 2:4 (kon.)
Ústí n/L – Kadaň 3:5 (kon.) | Banská Bystrica – HC Slovan 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Nymburk 0:2 (kon.)
Mor. Budějovice – Tábor 7:0 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 17.08.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Lauko – 2 min., podražení).
     
    56:57
    Po své velké šanci se Petr Straka chtěl dostat ke kotouči, ale podrazil jednoho z chomutovských obránců.
     
    56:57
    U pravé tyče zůstal zcela osamocený Petr Straka, jenž měl na holi patou branku Plzně. Jenže Tadeáš Dvořák vytáhl další výborný zákrok betonem.
     
    56:35
    Utkání se nám mění v přehlídku trestů. Dalším vyloučeným je Tomáš Slovák, jenž vrazil soupeře na hrazení.
     
    55:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Luboš Rob – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Preisinger – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    55:58
    V rohu kluziště se strhla další bitka, kterou tentokrát vyhrál hostující hráč. Miroslav Preisinger se první ranou trefil přímo na bradu Ivana Humla, jenž šel k zemi. Do celé bitky se zapojil ještě Luboš Rob.
    46:41 David SKLENIČKA - 1:4
     
    46:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Martin Procházka se přes obránce nacpal do zakončení, které chomutovský obránce vyrazil před sebe. Ke kotouči se dostal ještě domácí obránce, jenž puk posunul na DAVIDA SKLENIČKU. Ten už měl snadnou úlohu dopravit puk do poloodkryté brány. Asistence: Martin Procházka a Petr Kodýtek.
     
    46:23
    Po chybné rozehrávce Chomutova dostal přihrávku od spoluhráče Martin Procházka, jehož pokus vytěsnil Tadeáš Dvořák.
     
    46:11
    Jakub Lauko zachytil rozehrávku Plzně středem pásma. Reprezentační mladík si nabruslil až před brankáře, ale již poněkolikáté v tomto utkání ho nedokázal prostřelit.
     
    42:49
    První zakončení Plzně bylo také nebezpečné. Pokus od mantinelu se zastavil o oblouk branky a hlavní rozhodčí ujišťuje diváky, že o gól se nejednalo.
     
    41:09
    Po levé straně vjel Vladimír Růžička, jenž přenechal černou gumu Vojtěchu Tomečkovi. Ten se dostal před Alexandera Hyláka, jehož střelou zblízka nepřekonal.
     
    40:44
    Juraj Valach si sjel z modré čáry až do kruhu pro vhazování, kde střelou švihem trefil beton gólmana. Na hranici brankoviště byl ještě Ivan Huml, ale dříve nežli on se zorientoval obránce, jenž puk odpálil do bezpečí.
     
    39:02
    Kombinace Vojtěcha Tomečka s Vladimírem Růžičkou mohla skončit brankou. Ovšem prvně jmenovaný ne zcela ideálně trefil kotouč, který skončil jen vedle plzeňské svatyně.
     
    37:09
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Ryan Hollweg – 5 min., vražení na hrazení + osobní trest do konce utkání, vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jaroslav Mrázek – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Ryan Hollweg – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    37:09
    Ryan Hollweg ostře atakoval Marka Tomicu, který naletěl na mantinel! Svého spoluhráče šel mstít Jaroslav Mrázek a pěstní duel skončil nerozhodně!
     
    36:42
    Další obrovská šance hostujícího celku! V předbrankovém prostoru zůstal zcela osamocený Petr Sýkora, jenž netrefil prostor tří tyčí!
     
    35:40
    V rohu ledové plochy se do sebe pustili Ondřej Dlapa a Miroslav Indrák. K ničemu vážnějšímu sice nedošlo, ale oba kohouti jdou zchladit hlavy na trestnou lavici.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Havel – 2 min., podražení).
    35:12 Miroslav INDRÁK - 1:3
     
    35:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Famózní akce Škodovky po vhazování! Puk po vhazování získal David Stach, jenž zvedl hlavu a poslal přihrávku před branku. v prostoru mezi kruhy zůstal osamocený MIROSLAV INDRÁK, který si doslova vychutnal Tadeáše Dvořáka. Asistence: David Stach.
     
    33:58
    Mladý štírek v sestavě Chomutova se dostal do další šance. Jakub Lauko přebruslil Lukáše Pulpána a narval se před branku. Ovšem jeho pokus po ledě trefuje plzeňského gólmana.
     
    31:47
    Neskutečné štěstí stálo při indiánech! Jakub Chrpa se dostal pěknou kličkou přes obránce a následným bekhendem trefil beton gólmana. Puk se odrazil mezi kruhy, kam první dojel Petr Koblasa, jenž orazítkoval tyč! Od té se černá guma odrazila pod Alexandera Hyláka.
     
    30:15
    Mezi obránce si najel Jakub Lauko, jenž se dostal sám před brankáře. Mladičký útočník zkoušel blafák do bekhendu, ale Alexander Hylák schoval černou gumu do lapačky.
     
    28:53
    V poslední chvíli zastavil jasnou šanci Chomutova Roman Přikryl, jenž před vlastní brankou zahákoval Jakuba Sklenáře.
     
    25:59
    Vladimír Růžička projel mezi soupeřem a mantinelem. Chomutovský šikula se dostal až k zakončení, ale jeho pokus k zadní tyči minul branku. Alexander Hylák si mohl opět oddechnout.
     
    24:27
    Ostrostřelec Milan Gulaš orazítkoval tyč chomutovské svatyně. Plzeňský útočník je dnes při chuti, ale jeho pokus od mantinelu zazvonil na brankovou konstrukci.
     
    22:53
    Útočnou akci hostů zastavil faulem Ivan Huml. Chomutovský kapitán si ve středním pásmu pomohl podražením a inkasuje menší trest.
    21:12 Miroslav INDRÁK - 1:2
     
    21:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Chomutov sice jednu obrovskou šanci přežil, ale druhou už ne. Zakončení Miroslava Preisingera se odrazilo k úplně volnému MIROSLAVU INDRÁKOVI, jenž ukázal, že se v těchto situacích nemýlí. Asistence: Miroslav Preisinger.
     
    20:14
    Neskutečný zákrok Tadeáše Dvořáka! Plzeňský Petr Straka dostal zadovku od spoluhráče a zakončoval do odkryté branky. Ovšem chomutovský brankář po puku skočil a schoval jej do lapačky!
    19:58 Jan HAVEL - 1:1
     
    19:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Neskutečné! Dvě vteřiny před koncem první části je znovu vyrovnáno. Jaroslav Mrázek zachytil kotouč ve středním pásmu a následně přihrávkou přes obránce vyslal do obrovské šance JANA HAVLA. Mladičký útočník udržel pevné nervy a střelou nad vyrážečku překonal Alexandera Hyláka. Asistence: Jaroslav Mrázek.
     
    16:15
    Rychlé nohy ukázal Jakub Lauko, který donutil Petera Čerešňáka k nedovolenému bránění. Chomutovští si zahrají další přesilovou hru.
     
    14:00
    Piráti jeli do přečíslení dva na jednoho, ale Jan Havel nezakončil. Chomutovskému mladíkovi sjel kotouč z čepele a skončil v rohu kluziště. Na druhé straně mu najížděl Ivan Huml, jenž by zakončoval do prázdné brány.
     
    11:44
    Dalším vyloučeným je Brett Flemming, který soupeři nabízí další početní výhodu. Kanadský obránce se pomohl držením soupeře.
     
    08:35
    Tvrdý projektil už v početní výhodě vyslal Juraj Valach. Jeho pokus zamířil jen těsně vedle branky. Alexander Hylák se po kotouči natahoval, ale marně. Naštěstí pro něj to dopadlo dobře.
     
    08:15
    Nyní to s agresivitou za brankou Chomutova přehnal Ryan Hollweg. Plzeňský útočník si proti soupeři povyskočil a putuje na dvě minuty na trestnou lavici. Za jedenáct vteřin začne početní výhoda domácího celku.
     
    06:26
    Krátce po vypršení trestu si Západočeši také vyzkoušejí přesilovou hru. Za držení soupeře již na trestnou lavici odchází obránce Mário Grman.
     
    03:56
    Piráti si zahrají první početní výhodu, když se zcela zbytečným faulem provinil David Stach. Ten podrazil v rohu útočného pásma jednoho z obránců Chomutova.
    00:32 Milan GULAŠ - 0:1
     
    00:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hned po první akce se západočeský tým může radovat! Po nahození Petera Čerešňáka byl na hranici brankoviště důrazný MILAN GULAŠ, který černou gumu procpal za brankovou čáru. To není dobrý start pro Tadeáše Dvořáka, jenž zažívá premiéru v seniorském Chomutově. Asistence: Peter Čerešňák.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Havel (Mrázek) – 1. Gulaš (Čerešňák), 22. Indrák (Preisinger), 36. Indrák (Stach), 47. Sklenička (Procházka, Kodýtek)


    Piráti Chomutov: Dvořák (Pavlát) – Dlapa, Flemming, Grman, Valach, Rašner, Slovák, Mrázek – Havel, Huml, Tomica – Tomeček, Růžička, Sklenář – Rob, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, Poletín – Rindoš.
    HC Škoda Plzeň: Hylák (Svoboda) – Sklenička, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík, Pulpán – Straka, Kracík, Gulaš – Stach, Preisinger, Indrák – Procházka, Kodýtek, Chalupa – Vracovský, Přikryl, Hollweg.

    Rozhodčí: Petružálek, Hlinka – Goltsch, Hynčica

    Diváci: 1678
    thejrc.org