Frýdek-M. – Katowice 6:1 (kon.) | Zvolen – Tychy 2:1 (po pr.)
konec
HC Frýdek-Místek
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
GKS Katowice
sk Čtvrtek 17.08.2017, 15:30 • Zimný štadión Zvolen • Memoriál Pavla Zábojníka
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa druhé stretnutie prvého hracieho dňa na Memoriáli Pavla Zábojníka. Frýdek-Místek v ňom jasne zdolal Katowice v pomere 6:1. (17:37:13)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Vylúčenie v tíme HC Frýdek-Místek (2 min. pre hráčsku lavicu – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Franek.
     
    59:31
    Frýdek-Místek drží v poslednej pol minúte puk v útočnom pásme Katowíc.
     
    59:00
    Prebieha posledná minúta tretej tretiny!
     
    57:56
    Obrovská šanca Frýdku-Místku. Christov sa kľučkou uvoľnil cez obrancu hostí, vzápätí vystrelil, no brankár Studzinski jeho strelu a aj následnú dorážku dokázal pokryť.
     
    56:39
    Frýdek-Místek dal gól!
    Českí hokejisti takmer okamžite využívajú presilovú hru. JAN KÁŇA dostal puk presne na hokejku a strelou švihom prekonáva Studzinskiho.

    Asistencie: Tomáš Franek, Milan Mikulík.
     
    56:02
    Vylúčenie v tíme HC GKS Katowice (Rapala – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    55:14
    Katowice dali gól! Puk si na pravom kruhu prebral nakorčulovaný RADOSLAV SAWICKI, ktorý skúsil blafák. Ten mu vyšiel naozaj parádne, keď puk zavesil pod brvno bezmocného Strmeňa.

    Asistencie: Martin Cakajik, Patrik Wronka.
     
    54:20
    Wanalki dostal puk na strelu z prvej. Obranca hostí napriahol a tvrdo vystrelil, jeho strela však skončila len na zadnom plexiskle.
     
    53:31
    Katowice sa oslobodili a dokázali ubrániť toto oslabenie.
     
    53:09
    Mikulík sa dostal k strele z pravého kruhu. Krídelník českého mužstva vyslal na Studzinskiho tvrdý projektil, ktorý však poľský brankár dokázal pokryť.
     
    52:48
    Frýdek-Místek stále točí kolotoč okolo brány Studzinskiho.
     
    51:59
    Pred bránu hostí sa snažil šikovne natlačiť Chmielewski. Útočníkovi českého celku sa to však nepodarilo tak, ako by si predstavoval.
     
    51:31
    Vylúčenie v tíme HC GKS Katowice (Zielinski – 2 min., sekanie).
     
    50:56
    Zaujímavá situácia na druhej strane. K strele spomedzi kruhov sa dostal Kovář. Studzinski však dokázal pohotovo zakročiť.
     
    50:17
    Po vyhranom buly v útočnom pásme k strele napriahol Rapala. Jeho pokus dokázal Strmeň vyraziť do územia, v ktorom stál jeho spoluhráč.
     
    49:37
    Katowice boli pod tlakom, puk tak vyhodili cez všetky čiary. Píska sa zakázané uvolnenie.
     
    48:37
    Na pravom kruhu sa šikovne uvoľnil Strzyzowski. Poľský útočník vystrelil švihom. Puk vyletel spoza obrancu českého tímu, no našťastie Strmeňa mieril tesne vedľa pravej žrde.

    Patrik Porubský

    Branky a nahrávky: 9. Klimša (Pechanec), 16. Klimša (Pechanec, Chmielewski), 19. Franek, 25. Kovář (Šurý), 28. Christov (Kovář), 57. Káňa (Franek, Mikulík) – 56. Sawicki (Cakajik, Wronka)


    HC Frýdek-Místek: Strmeň ( Daneček) – Ovčáčik, Piegl, Kovář, Zahradníček, Korenko, Rudl, Janiczek, Stránský – Chmielewski, Pechanec, Klimša (A) – Hladoník (C), Mikulík, Franek – Christov, Kuťák, Káňa – Sonnek, Vrána, Šurý
    GKS Katowice: Kosovski (Studzinski) – Martinka, Rapala, Zielinski, Cakajik, Kowalówka, Wanalki, Krawczyk – Gruszka, Ruhtla, Malasinski, Wronka, Sawicki, Topuski – Strzyzowski, Rutkowski, Fraszko – Nahunko, Majuch, Limansky

    Rozhodčí: Halaj – Rolinka, Jakubec
    thejrc.org