Zlín – Karviná 1:0 (kon.) | Ostrava – Teplice 3:3 (kon.) | Bohemians 1905 – Slavia 0:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Liberec 0:3 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:3 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 19.08.2017, 20:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, na počtenou. (21:57:37)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:9.
     
    Je dobojováno, Slovan Liberec si z Mladé Boleslavi odváží plný bodový zisk za jasnou výhru 3:0. Severočeši si dnešní vítězství opravdu zasloužili, matný celek z města automobilů jasně přehrávali a po Spartě tak dokázali bodovat s dalším z širšího okruhu favoritů. V prvním poločase poslal Trpišovského družiny do vedení Graiciar, stejný hráč pak ve čtyřiašedesáté minutě prostřelil Vejmolu podruhé. Domácí se snažili alespoň vykřesat drobnou jiskřičku naděje, pořádnou šanci si ale nevypracovali, v nastavení jim pak definitivní direkt uštědřil Filip Havelka. Boleslavští tak mají stále na kontě jediný bod a jejich situace začíná být poměrně vážná.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Filip HAVELKA - 0:3
     
    90+3
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, Liberec krátce před koncem utkání přidává třetí branku, a pouze tak podtrhuje svůj dnešní velmi dobrý výkon! Po výkopu od brankáře Koláře prodloužil střídající Knejzlík balon k Ševčíkovi, jenž do samostatného úniku vyslal FILIPA HAVELKU a ten se tváří v tvář vybíhajícímu Vejmolovi nemýlil.
     
    90+2
    Po přímém kopu od Petra Mareše došlo v šestnáctce k nepříjemnému střetu mezi Takácsem a Kolářem, otřesen je především hostující gólman, k němuž jsou na trávník přivolání zdravotníci.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Karel Knejzlík.
     
    89
    Domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu po Karafiátově kontaktu s Komličenkem, sudí jej ale zcela správně nenařídil. Na to konto se Liberec vrhl do protiakce, která byla zastavena až Chramostovým faulem na Coufala.
     
    88
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Matěj Pulkrab.
     
    87
    Do konce zápasu už mnoho času nezbývá a troufám si tvrdit, že o jeho vítězi už je nyní definitivně rozhodnuto. Boleslav rozjíždí jeden marný útočný pokus za druhým, branky se z její strany dnes zřejmě nedočkáme.
     
    86
    Komličenko si vyměnil míč s Magerou a poté zvětřil za obranu si sbíhajícího Jana Chramostu. Boleslavský odchovanec se ale k balonu nedostal díky dobré práci bránícího Mikuly.
     
    84
    Čmovš naprosto zbytečně zasahoval do letícího míče, který směřoval do zámezí, nakonec z toho byl rohový kop pro Severočechy. Z kraje hřiště své štěstí po jeho rozehrávce zkoušel Havelka, branku ale minul.
     
    83
    Z nařízeného přímého kopu nevytěžila Mladá Boleslav zhola nic. Ševčík na to konto vymyslel pěknou kolmici pro Breiteho, balonu ale dodal až příliš velkou razanci, načež jej hostující středopolař už nezastihl před postranní lajnou.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Zdeněk Folprecht (FC Slovan Liberec).
     
    81
    Na dlouhý balon od Karafiáta si naskakoval Havelka, ve vzduchu se jej ale nepatrně dotkl pravou rukou, což nemohlo zraku opodál stojícího Karla Hrubeše ujít.
     
    80
    Lukáš Magera opět úřadoval v hlavičkovém souboji, tentokráte tak ale učinil za pomoci nedovoleného zákroku, jehož obětí se stal Ondřej Karafiát. Následovat tak bude přímý kop pro Slovan.
     
    79
    Fabián vyslal na zteč Petra Mareše, jeho pokus o centr byl ovšem zablokován Folprechtem. Rodící se brejk Liberce dlouhého trvání neměl, o což se postaral faulující Tomáš Fabián.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 39. Graiciar (Potočný), 64. Graiciar (Potočný), 90+3. Havelka (Ševčík)

    Karty:   56. Takács (MBL), 62. Stronati (MBL), 73. Čmovš (MBL) – 47. Potočný (LIB), 52. Graiciar (LIB), 82. Folprecht (LIB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:9.
    FK Mladá Boleslav: Vejmola – Pauschek, Stronati, Čmovš, Fabián – Takács, J. Rada (69. Mareš) – Přikryl, Magera (C), Klobása (61. Chramosta) – Mebrahtu (61. Komličenko).
    Náhradníci: Jakub Diviš – Fleišman, D. Da Silva, Jánoš, Komličenko, Mareš, Chramosta.

    FC Slovan Liberec: O. Kolář – Coufal (C), Mikula, Karafiát, Potočný (90. Knejzlík) – Ševčík, Folprecht, Kulhánek, Breite, Voltr (88. Pulkrab) – Graiciar (74. Havelka).
    Náhradníci: Hladký – Malinský, Bosančić, Knejzlík, Pulkrab, Havelka, W. Da Silva.

    Rozhodčí: Karel Hrubeš – Martin Wilczek, Petr Vít

    Diváci: 2834
    ocianews.com