Swansea – Manchester Utd. 0:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 1:0 (kon.) | Southampton – West Ham 3:2 (kon.)
Bournemouth – Watford 0:2 (kon.) | Burnley – West Brom 0:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:0 (kon.)
Stoke – Arsenal 1:0 (kon.)
konec
Leicester City
2:0 (1:0)
Brighton & Hove Albion
Sobota 19.08.2017, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Leicesteru porážejí Brighton 2:0 a připisují si první vítězství v nové sezóně. To načal Šindži Okazaki doražení Mahrezovy střely již v první minutě utkání a Alžířan poté připravil branku i pro Harryho Maguira, jenž po rohovém kopu upravil skóre na konečných 2:0 pro Leicester.

    Jiří Skalák se poprvé v Premier League prosadil alespoň na lavičku náhradníků, příležitost od trenéra Hughtona ale nedostal. (17:55:44)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední akce hostů končí postavením mimo hru, brankář Schmeichel ještě reklamuje kvalitu míče a rozhodčí Probert jej nechává vyměnit.
     
    90+3
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Demarai Gray.
     
    90+2
    Jamie Vardy se poté skácel k zemi a po dalším střetu s Ryanem znovu vyžaduje ošetření. Závěrečné minuty už se asi obejdou bez jeho účasti.
     
    90+1
    U rohového praporku domácí rozehráli po zemi, ovšem Albrighton poslal příliš dlouhou přihrávku Fuchsovi a rakouský obránce ji neměl šanci dostihnout ve vymezeném území.
     
    90+1
    Slimani hledal před brankou Brightonu Jamie Vardyho, ten se pustil do dalšího souboje s brankářem Ryanem a vybojoval rohový kop. To vše v první ze čtyř nastavených minut.
     
    90
    March napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů, ovšem střela přímo do Kaspera Schmeichela domácího brankáře moc nezaměstnala.
    Momentka z druhé branky Leicesteru.

     
    89
    Mahrez se na pravém křídle nedokázal protáhnout kolem Suttnera, resp. se dostal s míčem až za brankovou čáru a bude se rozehrávat od Ryana.
     
    87
    Po dvouminutovém ošetření už Vardy zlehka odchází za postranní čáru a ve hře se bude moci pokračovat.
     
    85
    Jamie Vardy si před pokutovým územím Brightonu posunul míč mezi dva soupeře a po střetu s Duffym padl k zemi, do akce musí domácí fyzioterapeuti.
     
    84
    Když už Ndidi ve středu hřiště ztratil míč a hosté podnikli rychlý útočný výpad, tak Knockaert jej zakončil centrem přímo do dánského brankáře.
     
    84
    Tempo zápasu výrazně upadlo, domácí spokojeně hlídají svůj náskok a hosté nemají potřebnou kvalitu, aby je dokázali výrazněji ohrozit.
     
    82
    Na následný Knockaertův centr si naskočil Dunk, ovšem míč pouze prodloužil za domácí branku a tam odsud určitě Schmeichelovi nebezpečí hrozit nebude.
     
    81
    Simpson ve středu pole fauloval Pröppera, rozehrávat budou hosté.
     
    78
    Hosté vybojovali rohový kop, ovšem po Knockaertově centru je v pokutovém území pískán útočný prohřešek Duffyho a píská se proti Brightonu.
     
    76
    Znovu v akci senzační Rijád Mahrez! Ten si zpracoval odražený míč po Fuchsově centru a zpoza těl pálil, brankář Ran ale byl u své tyče včas.
     
    75
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Islam Slimani.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 1. Okazaki, 55. Maguire (Mahrez)

    Karty:   51. Morgan (LEC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:10.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez, James, Ndidi, Albrighton – Okazaki (75. Slimani), Vardy (90+3. Gray).
    Náhradníci: Hamer – Amartey, Gray, Chilwell, A. King, Slimani, Ulloa.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Dunk, Duffy, Suttner – March, D. Pröpper, Stephens, Murphy – Groß (62. Knockaert) – G. Murray (66. Hemed).
    Náhradníci: Mäenpää – Bong, Hemed, Knockaert, Hünemeier, Rosenior, Skalák.

    Rozhodčí: Probert – Garratt, Cook

    Diváci: 31 902
    thejrc.org