Hoffenheim – W. Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Stuttgart 2:0 (kon.) | Hamburg – Augsburg 1:0 (kon.)
Mohuč – Hannover 0:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Schalke – RB Lipsko 2:0 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
0:1 (0:0)
Hannover 96
Sobota 19.08.2017, 15:30 • Opel Arena, Mohuč • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:13. (17:28:59)
     
    Mohuč byla po celý zápas aktivnějším týmem, ale nakonec si všechny tři body veze domů navrátilec do Bundesligy Hannover!

    René Adler neměl tolik práce, jako jeho protějšek v hostující brance. Jednou však musel lovit míč ze sítě a Mohuč tak prohrává úvodní zápas letošního ročníku Bundesligy. V prvním poločase měl dva góly na kopačce Jošinori Muto, ale ani jednou nemusel Philipp Tschauner nakonec zasahovat. Ve druhém poločase příliš šanci k vidění nebylo. Matthias Ostrzolek měl na levé straně trochu prostoru, našel v pokutovém území Martina Harnika, který pohotovou střelou z první překonal Adlera v domácí brance. Rakouský útočník tak rozhodl zápas. V poslední minutě nastavení měl ještě šanci na srovnání Levin Öztunali, ale prázdnou branku netrefil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Levin Öztunali vyrovnání střelou do obránce odmítl
     
    90+3
    Tak to byla obrovská šance v poslední nastavené minutě zápasu! Philipp Tschauner nezvládl zasáhnout rukavicí centr z poloviny trávníku. Balon se odrazil přímo na nohu Öztunalimu, který ale trestuhodně v rychlosti trefil jen obránce.
     
    90+3
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Pirmin Schwegler, přichází Manuel Schmiedebach.
     
    90+2
    Mohuči již příliš mnoho času nezbývá. Anton fauloval čtyřicet metrů od vlastní branky. Schwegler hledal centrem na zadní tyči velmi aktivního Quaisona, ale ani kdyby domácí útočník dostal míč do sítě, tak by kvůli ofsajdu nemohl být uznán.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Již v devadesáté minutě se dostal k balonu u levé postranní lajny Daniel Grosinski. Jeho centr měl najít v pokutovém území Quisona, ale u míče byl jako první Philipp Tschauner. Následně ještě domácí fotbalista nepříjemně zajel do brankáře Hannoveru.
     
    89
    Další nepříjemný zákrok inkasoval před vápnem Felipe. Pokračovalo se však ve hře. Hosté se bez větších problémů ubránili a ještě získali na pravé straně autové vhazování.
     
    88
    Stefan Bell nyní neunesl průběh zápasu a strčil do střídajícího Bakalorze. Oba hráči si odnášejí ze souboje žlutou kartu.
     
    87
    Mahuč se usadila před vápnem Hannoveru. Další rohový kop končí neúspěchem domácích. Faulem pomáhá soupeři k zemi Latza.
     
    86
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Charlison Benschop.
     
    85
    Také další střídající hráč Quaison se pokoušel vymyslet přehrávku do vápna. Ta ale byla zbloková na rohový kop. Muto mohl hlavičkovat, ale našel jen tělo bránícího hráče. Druhý rohový kop v krátkém čase končí jen odvrácením hostujícího stopera.
     
    84
    Kenan Kodro táhl útočnou akci po pravé straně. Střídající fotbalista nenašel přihrávkou rychlého Muta a akce Mohuče tak končí bez střely.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením především pro domácí Mohuč, pro kterou by byla porážka z dnešního zápasu velmi krutá.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Giulio Donati, přichází Kenan Kodro.
     
    81
    Navíc je tady další nedovolený zákrok Dialla. Hosté měli k dispozici velmi dobrou pozici pro přímé ohrožení branky. Schwegler pálil přes zeď jen nad branku.

    Vít Schück

    Branky: 73. Harnik (Ostrzolek)

    Karty:   41. Frei (MAI), 77. Latza (MAI), 88. Bell (MAI) – 11. Korb (HAN), 21. Klaus (HAN), 30. Schwegler (HAN), 45. Ostrzolek (HAN), 88. Bakalorz (HAN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:13.
    1. FSV Mohuč 05: Adler – Donati (81. Kodro), Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Frei, Latza – De Blasis, Maxim (66. Quaison), Fischer (66. Öztunali) – Muto.
    Náhradníci: Zentner – Balogun, Quaison, Öztunali, Kodro, Onisiwo, Serdar.

    Hannover 96: Tschauner (C) – Korb, Hübner, Felipe, Ostrzolek – Klaus, Anton, Schwegler (90+3. Schmiedebach), Karaman – Harnik (86. Benschop), Füllkrug (75. Bakalorz).
    Náhradníci: Esser – Bakalorz, Schmiedebach, Maier, Sorg, Bähre, Benschop.

    Rozhodčí: Felix Brych (GER)
    ocianews.com