Belgie - Česko 6:0 (kon.)
konec
Belgie - Česko

6:0

Sobota 19.08.2017, 12:30ME v pozemním hokeji žen
     
    České pozemní hokejistky prohrávají svůj úvodní zápas na Mistrovství Evropy nad Belgií 0:6. Češky měly hodně šancí, vypracovaly si dobré střelecké pozice, ale nedokázaly je proměnit. Naopak Belgie od první minuty diktovala tempo hry, byla aktivnější. Tým vedený jako domácí dokázal vstřelit celkem šest branek.

    Češky rozhodně nehrály špatně. V tomto zápase jim ale nebylo přáno. Evropského šampionátu se účastní po osmnácti letech a na svou úvodní branku stále čekají.

    Další duel hrají české hráčky zítra, kdy od 10:30 nastoupí proti Španělsku. I tento duel budete moci sledovat na Onlajnech. (14:07:01)
     
    60
    Probíhá poslední minuta hry, roh pro Belgii. České hráčky se musí znovu bránit. Hráčky v červeném sice míček po rozehrávce nedokázaly zpracovat, následně ale výborně vypálila Struijková, která minula branku.
     
    58
    Znovu výborně Čecháková, která dokázala senzačně vytěsnit míček. Česká gólmanka se rozhodně v tomto zápase neduní. Následně ale Belgie zahrála nedovoleně, míček pro Česko.
     
    58
    Trestný roh pro Belgii, jedna z českých hráček pravděpodobně hrálo nohou.
    Michelle STRUIJKOVÁ 6:0
     
    57
    Belgie právě vstřelila branku

    Trestný hod rozehrály Belgičanky skvěle. Čecháková první ránu pokryla, ale na pokus Michelle Struikové z předbrankového prostoru nedokázala dosáhnout. Šestý gól v české síti.
     
    57
    Vorlová přišla o míček, a tak se Belgie dostala poměrně snadno do předbrankového prostoru. Garniesová se pokoušela dostat do zakončení. Trestný hod pro Belgii po hře nohou.
     
    56
    Belgie se nyní musí bránit, vede ale o pět branek a míří za výhrou v tomto zápase.
     
    56
    Hanzolová našla Reichlovou, jejíž pokus byl zblokovaný. Následovat bude dlouhý roh. Česko je nyní aktivnější a právě za svou aktivitu by si branku zasloužilo.
     
    55
    Roh pro český tým, hráčky Belgie si oblékají chrániče, a tak se budou muset bránit. Haklová získala výhodnou pozici.
     
    55
    Pět minut hry nás dělí od konce zápasu, Belgie se nyní dostala do rychlého protiútoku. Struijková nedokázala najít Gernierovou.
     
    54
    Po dobré hře, kterou se český celek prezentoval ve druhé a třetí čtvrtině, se nyní musí bránit aktivní hře Belgie. Belgičanky jsou výrazně zkušenější, což se projevuje právě v těchto fázích zápasu.
     
    53
    Boonová prostrčila míček do předbrankového prostoru, kde byla její spoluhráčka, ale také Reichlová, která získala míček.
     
    52
    Česko se nyní marně pokouší něco vymyslet. Tým vedený jako hostující se nyní nemůže probojovat stabilněji na útočnou polovinu. České hráčky nemají prostor.
     
    52
    Hraje se ve stejném počtu, více ze hry mají hráčky Belgie, které hrají aktivně a pokouší se něco vymyslet na útočné polovině.
     
    51
    Po odpískání zahrála míček Nováková, za což dostává také zelenou kartu, což znamená dvouminutový trest.
     
    50
    Limaugeová dostává zelenou kartu, dvouminutová přesilovka pro český tým.
     
    50
    Čecháková musela zneškodnit další střelecký pokud. Boonová se natahovala k míčku, ale netrefila jej.
     
    49
    Laciná nyní musela zastavit akci Belgie, která vede a míří za výhrou. Následně byla tato český hráčka faulovaná.
     
    49
    Decsyová dostala míček na útočnou polovinu, ale nedokázala nic vymyslet. Ani vypálit na branku, ani přihrát spoluhráčce do lepší pozice pro zakončení.

    Jan Prošek

    Základní sestavy
    Belgie: D'hoogheová (Sotgiuová) - Cavenaileová, Fobeová, Hillewaertová - Limaugeová, Vandermeirenová, Gerniersová, Weynsová, Beernaertová, Nelenová, Borrepvá, Leclefová - Reasová, Peeteropvá, Versavelová, Struijková, Boonová

    Česko: Čecháková (Vančurová) - Jirsová, Reichlová, Dukátová, Kavanová - Mejzlíková, Nováková, Lehevcova, Vorlová, Nováková, Laciná - Kolářová, Poloprutská, Hanzlová, Capouchová, Haklová, Decsyová, Babická.


    Góly: 4. Versavelová, 13. Struijková, 31. Gerniersová, 44. Vander Borreová, 48. Weysová, 57. Struijková.
    thejrc.org