Huddersfield Town – Newcastle 1:0 (kon.) | Tottenham – Chelsea 1:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Neděle 20.08.2017, 17:00 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:01:16)
     
    Dnešní utkání sledovalo 73 587 diváků!
    Sledovali jsme parádní zápas ve Wembley, který nakonec vyhrála Chelsea. Ta si tak napravila chuť po poslední porážce od Burnley.

     
    Chelsea dokázala vyhrát 2:1, i když na branku vystřelila pouze dvakrát. Naopak Tottenham ze šesti pokusů proměnil jeden, ještě k tomu to byl vlastní gól.
     
    Máme dobojováno, Tottenham tak svůj první zápas ve Wembley prohrál 1:2 s Chelsea. Chelsea se tak stala historicky prvním týmem, který na tomto obřím stadiónu vyhrál zápas Premier League. Po první půli se podařilo domácím vyrovnat, když si volný přímý kop srazil do branky střídající Michy Batshuayi a Tottenham byl rázem na koni. Nicméně v 88. minutě se dostal po přihrávce od Pedra k míči Marcos Alonso, který svým druhým gólem v zápase určil vítěze dnešního mače.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěru ještě sledujeme hru Chelsea na polovině Tottenhamu. O vítězi už je ovšem rozhodnuto, Chelsea se nikam moc nežene.
     
    90+3
    Tottenham si posléze stále drží míč a tlačí se dopředu. Chelsea však zavřela obranu a snaží se zápas dohrát bez druhé inkasované branky.
     
    90+2
    Tottenham Hotspur se dostal k volnému přímému kopu na polovině Chelsea, který zahrával Christian Eriksen. Pro míč si do vzduchu vyskočil Thibaut Courtois a v pohodě jej lapil, nicméně si při tomto manévru patrně udělal něco s nohou. V zápase však pokračuje.
     
    90+1
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Kieran Trippier, přichází Vincent Janssen.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavil 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Pedro se s Alderweireldem nepěkně srazil, nicméně faul to nebyl ani od jednoho a hra tak pokračuje.
     
    89
    Ihned po gólu si připisuje žlutou kartu Harry Kane za svůj útočný faul.
    88. Marcos ALONSO - 1:2
     
    88
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Chelsea se ovšem vrací do vedení! Pedro dokázal přes Trippiera vyslat do akce zcela volného MARCOSE ALONSA, který přesnou ranou ke vzdálenější tyči střílí svůj druhý gól v tomto zápase a vrací Chelsea do vedení – 1:2!
     
    87
    Tento roh se ovšem Tottenhamu nepovedl a dopředu utíkal Michy Batshuayi, který se snažil napravit svůj vlastní gól. Pád ve vápně však nebyl uznán jako penalta.
     
    86
    Spurs se hnali do další akce, tomu se snažil zabránit Marcos Alonso, který však inkasoval za své počínání žlutou kartu. Tottenham k tomu všemu získává rohový kop.
     
    85
    Pedro zkoušel dostat míč pod svá křídla, jenže v tomto souboji byl na Jana Vertonghena moc krátký. Po centru tohoto obránce na Christiana Eriksena se hra přesouvá dopředu.

    Karel Janeba

    Branky: 82. Batshuayi (vla.) – 24. Alonso, 88. Alonso (Pedro)

    Karty:   32. Dier (TOT), 51. Vertonghen (TOT), 83. Alderweireld (TOT), 89. Kane (TOT) – 31. Rüdiger (CHE), 38. David Luiz (CHE), 86. Alonso (CHE)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:21.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier (69. Son Heung-min), Alderweireld, Vertonghen – Trippier (90+1. V. Janssen), Wanyama, Dembélé, Davies (80. Moussa Sissoko) – Alli, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Walker-Peters, Wimmer, Moussa Sissoko, Winks, Son Heung-min, V. Janssen.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses, Bakayoko, David Luiz, Kanté, Alonso – Willian (78. Pedro) – Morata (79. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – Tomori, Scott, Musonda, Kenedy, Pedro, Batshuayi.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn, Mike Dean

    Diváci: 73 587
    ocianews.com