Sevilla – Espanyol 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Getafe 0:0 (kon.) | Barcelona – Real Betis 2:0 (kon.)
La Coruňa – Real Madrid 0:3 (kon.)
konec
FC Barcelona
2:0 (2:0)
Real Betis
Neděle 20.08.2017, 20:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u Primera Division zase někdy nashledanou! (22:13:09)
     
    Utkání je u konce! Barcelona vítězí na domácím hřišti proti Realu Betis 2:0 a bere tři body do ligové tabulky. Obě branky padly v prvním poločase. Nejdříve si přihrávku Deulofeua srazil do sítě obránce Tosca, tři minuty na to vstřelil pohodlnou branku Sergi Roberto.

    Ve druhém poločase byl vidět především Leo Messi, který trefil dvě tyčky. Jednou branku rozezvučel také v prvním poločase.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě to ještě zkusil Lionel Messi, jenž prošel až na malé vápno. Tam jej ale naprosto skvělým obranným zákrokem obral jeden z hostů.
     
    90+2
    Místo nějakého zakončení ovšem vidíme žlutou kartu pro Lucase Digneho. Francouzský fotbalista nechtěl do úniku pustit protihráče, a tak jej poslal k zemi.
     
    90+1
    Na Camp Nou již probíhá první minuta ze tří nastavených. Katálanci kombinují těsně před vápnem a snaží se něco vymyslet.
     
    89
    Barcelonští si nahrávají a už se nikam neženou. Jejich výhra není tak velká, jak to podle hry vypadalo. Lionel Messi se dnes naprosto v pohodě mohl blýsknout hattrickem.
     
    88
    Dobrá střelecká pozice pro Fabián Ruiz, jenž nedávno přišel na hřiště. Na hranici vápna se levačkou opřel do míče, ten ale skončil hodně vysoko nad brankou.
     
    87
    Z rohového kopu se pokoušel zakončit nůžkami domácí Samuel Umtiti. Tomu ale zakončení nevyšlo, míč se k němu totiž přes obránce nedostal.
     
    87
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jordi Alba, přichází Lucas Digne.
     
    86
    Po vystřídání Barcelony uvidíme rohový kop z levé strany. Žlutý hříšník domácího celku Jordi Alba bude tím hráčem, kdo opustí travnatý pažit.
     
    85
    Domácí borci si přihrávají na vlastní polovině a do kombinace zapojují i vytuhlého ter Stegena. Blaugranas si připíší první tři body do ligové tabulky.
     
    83
    Do další střelecké pozice si naběhl opět Lionel Messi. Nyní to sice tyčka nebyla, ale i tak zůstává domácí kapitán bez gólu. Jeho lehčí střela skončila v rukavicích Adána.
     
    82
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Paco Alcácer, přichází Denis Suárez.
    81. Lionel Messi smolařem dne - do brankové konstrukce se trefil potřetí v utkání
     
    81
    Lionel Messi má svůj tyčkový hattrick! Domácí kapitán si opět naběhl do střelecké pozice a opět napálil brankovou konstrukci. Smůla pro Argentince.
     
    80
    Začíná nám poslední desetiminutovka základní hrací doby. Podle toho, jak hra vypadá, se zdá, že Barcelona si připíše v prvním utkání sezóny tři body.
     
    79
    Verdiblancos kombinovali na útočné polovině. Díky těsnému napadání barcelonských ale pokazili přihrávku, míč skončil v zámezí a vhazovat budou Blaugranas.

    David Panuška

    Branky: 36. Tosca (vla.), 39. Roberto (Deulofeu)

    Karty:   52. Alba (BAR), 90+2. Digne (BAR) – 63. Nahuel (RBE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:15.
    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba (87. Digne) – Roberto, Busquets, Rakitić – Messi, Alcácer (82. Denis Suárez), Deulofeu (72. Aleix Vidal).
    Náhradníci: Cillessen – Piqué, Denis Suárez, Arda Turan, Digne, A. Gomes, Aleix Vidal.

    Real Betis: Adán – Barragán, Feddal, Mandi, Tosca – Narváez (68. Javi García), Joaquín, Camarasa (78. Ruiz), Guardado, Nahuel – León.
    Náhradníci: D. Giménez – Amat, Durmisi, Javi García, Ruiz, A. Sanabria, Guerrero.

    Rozhodčí: Peraza – Melo, Moreno.
    thejrc.org