Excelsior – Feyenoord 0:1 (kon.) | Ajax – Groningen 3:1 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Zwolle 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 1:4 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
3:1 (1:0)
FC Groningen
Neděle 20.08.2017, 14:30 • Amsterdam Arena, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ajax vítězí 3:1. Václav Černý odehrál 82 minut a vedl si výborně. Nahrál na gól, v úvodu měl velkou šanci a prostě solidní výkon českého hráče, který chytil svojí šanci za pačesy. Ajax měl po většinu zápasu převahu, měl více ze hry, byl aktivnější a výhra je to asi zasloužená. Groningen víceméně udeřil ze své jediné větší šance v utkání. (16:28:35)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ajax ještě přesunul těžiště hry na pravou stranu, jeden z domácích hráčů ovšem nebyl podražený ve vápně hostů, konkrétně to byl Neres.
     
    90+3
    Neres a Huntelaar se chopili presinku při rozehrávce hostujícího celku. Ajax se dostal k míči a ještě kontroluje hru na polovině hrací plochy.
     
    90+2
    Ten rozehrál Neres se Ziyechem nakrátko. Neres se poté dostal do vápna soupeře přes pravou stranu, ale Padt byl bez práce.
     
    90+2
    Onana rozehrál křížem na pravou stranu, poté držel míč Ajax na vlastní polovině, konkrétně to byl Dolberg na pravé straně. Nakonec ještě uvidíme rohový kop favorita zápasu.
     
    90+1
    Hostujícím fotbalistům nevyšel útok po pravé straně, míč si bere Onana.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Huntelaar zůstal zcela schovaný za obranou hostujícího celku, ale Padt byl u míče dříve než hvězda domácího mužstva.
     
    90
    Ziyech presoval rozehrávku Padta, brankář hostů neměl klid na konstruktivní rozehrávku, ale situaci zvládl a nepustil jednoho z nejlepších hráčů Ajaxu k zakončení.
     
    89
    Centr na zadní tyč nepatřil k těm přesným, v obraně poté pracoval Neres. Následoval další centr hostů, Onana vyboxoval míč alespoň do autu.
     
    89
    Špatná komunikace Onany s jedním z obránců Ajaxu vede k tomu, že od brankáře domácího celku šel míč na rohový kop z pravé strany.
     
    88
    Larsen to přehnal s důrazem v souboji s Huntelaarem na polovině domácího celku a tím pádem dostává hostující trojka žlutou kartu.
     
    87
    Kane byl tím, kdo začal útok hostujícího celku po pravé straně, ale Ajax se velice rychle vrátil do obrany, Onana zasahovat nemusel.
     
    87
    Onana našel svým křižným výkopem z pravé strany Dolberga, ale ten nemohl pokračovat po ztrátě Ajaxu v útočném tažení na branku Padta.
     
    86
    Schone se rozhodl pro autové vhazování dozadu na spoluhráče. Domácí fotbalisté poté kombinovali s míčem u nohou na vlastní polovině, do kombinace se zapojil také Onana.
     
    86
    Huntelaar nahrál ze středu za sebe na Schoneho. Poté tvořil hru Ajax na pravé straně, ale centr jednoho z domácích hráčů byl odvrácený do zámezí. Domácí celek bude mít alespoň autové vhazování.
     
    85
    Hunteelar pokračoval v domácí kombinaci na hostující polovině, Ajax v posledních minutách kontroluje hru a nepouští Groningen k nějakému závěrečnému tlaku.

    Vít Muzikář

    Branky: 39. Huntelaar, 48. Ziyech, 80. Schöne – 73. Idrissi

    Karty:   5. te Wierik (GRO), 61. van Weert (GRO), 88. K. Larsen (GRO)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 9:1. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:9.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman (C), de Ligt, Viergever, Dijks – F. de Jong (77. Schöne), van de Beek, Ziyech – Kluivert (76. Dolberg), Huntelaar, Černý (82. Neres).
    Náhradníci: van Leer – Neres, Eiting, Schöne, Dolberg, Dankerlui, Zeefuik.

    FC Groningen: Padt (C) – te Wierik (65. Kane), Reijnen, K. Larsen, Warmerdam – Bacuna, Jenssen – Hrustic (38. van Weert), J. Drost, Mahi (58. Idrissi) – Veldwijk.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Kane, Memišević, Idrissi, van Weert, van Nieff, Doan, Van de Looi, Absalem, Reis.

    Rozhodčí: Higler – Honig, Siebert
    ocianews.com