Excelsior – Feyenoord 0:1 (kon.) | Ajax – Groningen 3:1 (kon.) | Utrecht – Willem II 2:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Zwolle 1:1 (kon.) | Breda – Eindhoven 1:4 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
1:1 (1:1)
PEC Zwolle
Neděle 20.08.2017, 16:45 • Sparta Stadion Het Kasteel (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (18:39:25)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 0:0. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
     
    Je konec! Sparta Rotterdam nakonec uhrála se Zwolle remízu 1:1. Domácí Sparta sice vstoupila do utkání aktivně, jenže ve 14. minutě udeřili hned z první šance hosté, když se trefil Mokhtar. Sparta ale nesložila zbraně a o necelých deset minut později vyrovnal Robert Mühren! Poté se hra poněkud uklidnila, ale v závěru prvního poločasu jsme se přeci jen dočkali šancí! Saymakovu střelu z úhlu vyrazil Kortsmit mimo tři tyče a domácí brankář se blýskl také proti Mokhtarově technickému pokusu. V jediné šanci druhého poločasu se ocitl Floranus, který orazítkoval tyč. Poté už se na hřišti pouze bojovalo a kralovaly obrany.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zwolle kombinuje s míčem na vlastní polovině a vyčkává. Hosté jsou evidentně spokojení s bodem. Naopak Sparta by chtěla víc.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Domácí fanoušci se hodně zlobí! Sparta totiž kombinovala v blízkosti pokutového území, Philippe Sandler zalehl míč, ale rozhodčí odpískal až Brognův faul.
     
    89
    Roy Kortsmit vyrazil ven z branky a došel si na hranici pokutového území pro nepřesný nákop. Kortsmit bleskově rozehrál na pravou stranu.
     
    88
    Dico Koppers zastavil akci domácího celku faulem na polovině hrací plochy. Koppers se ihned omluvil a rozhodčí jej ušetřil žluté karty.
     
    87
    Zadáci Zwolle kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se nasbírat nějaké cenné vteřinky. Domácí hráči jejich kombinaci napadají, ale nemohou se dostat k balónu.
     
    86
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Dalibor Volaš, přichází Ragnar Ache.
     
    85
    Youness Mokhtar si tentokrát naběhl na krásnou přihrávku do šestnáctky. Hostující střelec mohl zakončovat, ale místo toho zvolil zpracování, které se mu vůbec nepovedlo.
     
    84
    Mokhtar obdržel přihrávku do pokutového území, jenže se nedokázal otočit kolem jednoho ze stoperů a o míč přišel.
     
    83
    Sherel Floranus se znovu vydal podpořit ofenzívu Sparty náběhem po pravé straně. Tentokrát naháněl dlouhou přihrávku, ale balón nedohnal na hřišti.
     
    82
    Zwolle vybojovalo další rohový kop. Youness Mokhtar vyslal centr na malé vápno, kde hlavičkoval Stefan Nijland, ale jeho hlavička prolétla nad břevnem.
     
    81
    Sherel Floranus dostal moře volného prostoru na hranici pokutového území. Domácí obránce přesto nadýchaným centrem nenašel nikoho v červenobílém.
     
    80
    Domácí gólman se znovu zapojil do rozehrávky Sparty. Tentokrát už přihrál přesně a jeho spoluhráči se prokombinovali do pokutového území. Sherel Floranus přesto nedokázal odcentrovat.
     
    79
    Roy Kortsmit dlouho otálel s odkopem od vlastní branky. Domácí brankář poté nepřesným nákopem poslal balón do zámezí.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Mühren – 14. Mokhtar

    Karty:   31. Dobson (SPR), 45. Floranus (SPR), 62. Mühren (SPR), 68. Neral (SPR) – 25. E. Bakker (ZWO), 58. Saymak (ZWO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 0:0. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Breuer, Vriends, Neral – Dobson, Mühren (78. Bambock), Sanusi – Alhaft (56. Goodwin), Volaš (86. Ache), Brogno.
    Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Ache, Bambock, Duarte, Goodwin, Oosterlen, Verhaar, Spierings, Veenhoven.

    PEC Zwolle: Boer – Ehizibue, Marcellis, Sandler, van Polen – Saymak, E. Bakker, Thomas – Namli (66. Koppers), Parzyszek (69. Nijland), Mokhtar.
    Náhradníci: van der Hart, Hauptmeijer – Koppers, Dekker, Israelsson, Nijland, Reijnders, van Wijnen, van Looy, Benschop.
    ocianews.com