Eisbären – Sparta 6:3 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
6:3 (3:2, 2:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Neděle 20.08.2017, 14:00 • Mercedes Benz Arena, Berlín (GER). • Sommerturnier
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše a přeji vám příjemný zbytek neděle! (16:18:29)
     
    Utkání končí a v domácí aréně propukla zasloužená radost. Vítězem Sommerturnier 2017 se po výborném výkonu stávají Eisbären Berlín, kteří poráží pražskou Spartu 6:3.

    Český tým se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí a po stříbrné medaili z turnaje Red Bulls Salute si připisuje stejný úspěch také v konkurenci dnešního přemožitele a švýcarského Ambri-Piotta.
     
    Konec zápasu.
     
    57:16
    Opět se opakovala situace ze závěru druhé třetiny. Lukáš Pech tentokrát clonil před brankou, což se nelíbilo hráčům soupeře, kteří se do sparťanského útočníka pustili. Svého kolegu přijel chránit opět Petr Kumstát, ale tentokrát se vše obešlo bez trestů.
     
    56:50
    Sparta už to bude mít hodně těžké. V posledních minutách se hrálo bez přerušení a bez gólového zásahu českého týmu. Fanoušci v hledišti se ale rozhodně nenudí, protože oba týmy předvádí pohledný hokej.
     
    53:23
    Oba týmy hrají aktivně a pokračuje se bez přerušení, což pochopitelně vyhovuje domácímu týmu, který hájí pohodlný náskok tří branek.
     
    Vrchol Sommerturnier 2017 sleduje celkem 3 609 diváků!
     
    51:07
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Berlínští si ovšem berou tříbrankový náskok bleskově zpět a sparťany může tato branka mrzet. Defenziva Pražanů nedokázala za brankou rozehrát a Jamie MacQueen pouze posunul kotouč před branku, kde ho MARC OLVER dotlačil za záda Samiho Aittokallia. Asistence: Jamie MacQueen.
     
    49:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Co se nepodařilo Jiřímu Smejkalovi, to dokázal ALEXANDER REICHENBERG. Norský rychlík v sestavě Sparty si vybojoval kotouč v rohu kluziště, za přispění spoluhráčů obkroužil celé pásmo a střelou z mezikruží snížil na 3:5! Český tým zadělává na drama. Bez asistence.
     
    48:29
    Snížit mohl Jiří Smejkal, který stál před brankou a dostal se k němu kotouč ze souboje zpoza branky, ale útočník českého týmu skórovat nedokázal.
     
    47:12
    Pěkná akce domácích! Marc Noebels si narazil kotouč s Louis-Marcem Aubrym a gólu zabránil pouze výborný přesun Samiho Aittokallia.
     
    46:35
    Zvládnuto! Pražané početní nevýhodu ustáli a mohou zaútočit. Pokud chtějí pomýšlet na úspěch, chtělo by to vstřelit alespoň kontaktní gól.
     
    45:18
    Sparta zatím oslabení zvládá velmi dobře a soupeře do žádných velkých šancí nepouští. Doufejme, že jí to vydrží.
     
    44:35
    Bohužel se situace po chvíli mění. Lukáš Klimek (SPA) v souboji s protihráčem neuhlídal svou hokejku a za hru vysokou holí míří na trestnou lavici.
     
    41:37
    Sparta nedokázala v úvodu třetí třetiny početní převahy využít a pokračujeme v plném počtu na obou stranách.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Diváci v Mercedes Benz Areně se rozhodně nenudí. Ve druhé třetině sledovali výraznou střeleckou aktivitu svého týmu, který jako jediný přidával góly. Domácí díky tomu půjdou do třetí třetiny s náskokem tří branek.

    Sparta ale vstoupí do třetí části v početní převaze, kterou způsobila hromadná potyčka v závěru prostředního dějství. Menší trest za sekání si totiž dosedí domácí Daniel Richmond.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    K tomu rozhodčí přidali osobní desetiminutový trest oběma hráčům a výsledkem je přesilová hra Sparty. Domácí Daniel Richmond totiž dostal ještě menší trest za první seknutí.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 2. Noebels (Aubry), 3. Busch (Richmond, Buchwieser), 10. Petersen (Parlett, Buchwieser), 30. Ziegler (MacQueen, DuPont), 37. MacQueen (Ziegler, Hördler), 52. Olver (MacQueen) – 5. Pech (Zeleňák, Piskáček), 13. Zeleňák (Pech, Kumstát), 50. Reichenberg


    Eisbären Berlín: Cüpper – Parlett, Richmond, DuPont (A), Braun, Hördler, Müller, Wissmann, Baxmann – Oppenheimer, Busch, Buchwieser – Petersen, Aubry, Noebels (A) – Fischbuch, Sheppard, Rankel (C) – Ziegler, Olver, MacQueen.
    HC Sparta Praha: Aittokallio – Zámorský, Nedomlel, Piskáček, Pavelka, M. Jandus, Zeleňák – Reichenberg, Klimek, Říčka – Rousek, Vrána (A), Hlinka (C) – Forman, Pech, Kumstát (A) – Smejkal, Komárek.

    Rozhodčí: Iwert, Köttstorfer – Cepik, Müller.

    Diváci: 3 609
    thejrc.org