Manchester City – Everton 1:1 (kon.)
konec
Manchester City
1:1 (0:1)
Everton FC
Pondělí 21.08.2017, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dvě branky, dvě červené karty, jeden skvělý zápas! Je za námi nesmírně dramatické utkání, které na Etihad Stadium nemá vítěze.

    Blíže k triumfu nečekaně měli hosté, které svoji dvoustou brankou v soutěži poslal do vedení Wayne Rooney, dlouholetý útočník místních rivalů Manchesteru United a nedlouho poté navíc domácí favorizovaný celek oslabil svým vyloučením Kyle Walker.

    Po změně stran domácí měli viditelnou územní převahu, ovšem dlouho čekali na výraznější příležitost a vyrovnání se dočkali v 84. minutě, kdy si odražený míč našel Raheem Sterling, shodou okolností odchovanec úhlavního rivala dnešního soupeře, jenž jej nasměroval k tyči za bezmocného Pickforda a když v závěru vyrovnal síly na hrací ploše svým vyloučením Schneiderlin, mohli domácí pokračovat ve výrazném tlaku, ten už ale využít ke vstřelení vítězné branky nedokázali. (22:58:34)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bernardo Silva povedenou lobovanou přihrávkou hledal v pokutovém území Sergia Agüera, před ním ale v poslední chvíli stačil ukopnout míč Davy Klaasen! To byla velmi nebezpečná situace, neboť Agüero by byl v čisté gólové šanci nebýt Holanďanova zásahu!
     
    90+3
    Danilův centr se neujal, ten Fernandinhův z opačné strany hřiště ani nedoletěl do pokutového území.
     
    90+3
    Citizens už jsou usazeni u pokutového území Evertonu.
     
    90+2
    Bešić skvělým zákrokem vybojoval míč na Davidu Silvovi a Calvert-Lewin s Klaasenem mohli do rychlého brejku, ten ale nezvládli a míč se vrací na domácí kopačky.
     
    90+1
    Rozhodčí Madley oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty a dá se čekat značný nápor domácího týmu.
     
    90
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Wayne Rooney, přichází Muhamed Bešić.

    Rooney svůj odchod ze hřiště pořádně natahoval, což při dalších známých okolnostech vzbudilo v hledišti pořádné emoce.
    88. Červená karta po 2. žluté
     
    88
    Početní síly na hrací ploše se vyrovnávají! Schneiderlin podrazil Agüera a po druhé žluté se pakuje do šaten!
     
    87
    Do dalšího průniku po křídle se dral Bernardo Silva, tomu ale míč utekl za brankovou čáru a Jordan Pickford může uklidnit svůj tým.
     
    85
    Wayne Rooney viděl žlutou kartu zřejmě za nějaké nemístné protesty vůči arbitrovi zápasu.
     
    85
    A další možnost pro Agüera! Tentokrát jej kolmicí do pokutového území vyzval Sterling, ovšem argentinský útočník měl míč přes nohu a při pokusu o zakončení tentokrát podklouzl.
     
    84
    A domácí jsou při chuti! Po dalším Danilově centru se o nůžky pokusil Sergio Agüero, ovšem balón v těžké pozici netrefil.
     
    84
    Sterling, odchovanec Liverpoolu, se trefuje vůbec poprvé v kariéře proti Evertonu, přičemž proti modrému liverpoolskému týmu hraje už desátý zápas.
    84. Raheem STERLING - 1:1
     
    84
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Bouřlivá radost na Ettihad Stadium! Danilův centr Mason Holgate nešťastně odrazil ke zcela osamocenému RAHEEMU STERLINGOVI, jenž prudkou ránou k tyči pokořil bezmocného Jordana Pickforda!
    81.
     
    81
    Po centru Davida Silvy se domácí fanoušci mohutně dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Agüera, ten však svému pádu velmi přidal a sudí Madley rezolutně ukázal, že nechává pokračovat ve hře. Nutno také připomenout, že za nafilmování faulu, dokonce mimo pokutové území, v prvním poločase viděl žlutou kartu Tom Davies.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 84. Sterling – 35. Rooney (Calvert-Lewin)

    Karty:   42. Walker (MAC), 78. Kompany (MAC) – 7. Schneiderlin (EVE), 24. Davies (EVE), 85. Rooney (EVE)   44. Walker (MAC) – 88. Schneiderlin (EVE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 13:5. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 7:9.
    Manchester City: Ederson – Kompany (C), Stones (65. Danilo), Otamendi – Walker, De Bruyne, Fernandinho, Silva, Sané (69. B. Silva) – Agüero, Jesus (46. Sterling).
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Sterling, Mangala, Y. Touré, B. Silva, Foden.

    Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams (61. Klaassen), Jagielka (C) – Holgate, Schneiderlin, Gueye, Baines – Calvert-Lewin, Davies (61. G. Sigurdsson) – Rooney (90. Bešić).
    Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Klaassen, Mirallas, Lookman, Cuco Martina, G. Sigurdsson.

    Rozhodčí: Madley – Perry, Betts
    thejrc.org