Tisková konference Aukro Berani Zlín (kon.)
konec
Tisková konference Aukro Berani Zlín

Pondělí 21.08.2017, 11:30Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost. (11:52:48)
     
    Rihards Bukarts, nová posila: "Českou ligu jsem sledoval, protože tu hrál brácha. Nedíval jsem se úplně na každý zápas, ale výsledky jsem sledoval. Oproti hokeji v USA to bude rozdíl, ale jistě si zvyknu."
     
    Jiří Šolc, sportovní manažer: "Jiří Karafiát začne sezónu ve Vsetíně. Budeme mít možnost si ho kdykoliv stáhnout zpátky. Pro nás je tato varianta přijatelná, jelikož je lepší aby mladí hráči sbírali zkušenosti, než aby seděli na tribuně."
     
    Roberts Bukarts: "V Lotyšsku je o českou extraligu velký zájem. Mnoho hráčů se mě na mistrovství světa ptalo na českou extraligu."
     
    Do tiskové konference se připojil také Roberts Bukarts. "Jsem rád, že budu hrát se svým bratrem v jednom týmu. Spolu jsme si zahráli už minulou sezonu na mistrovství světa v hokeji. Budeme hodně hladoví po úspěchu."
     
    Rihards Bukarts, nová posila: "S Robertsem jsme rozdílní hráči. Roberts je spíš chytřejší a dobře střílí. Já jsem naopak o něco rychlejší."
     
    Jiří Šolc, sportovní manažer: "Tým je uzavřen. Máme několik hrářů na střídavý start, kterých můžeme využít."
     
    Robert Svoboda, hlavní trenér týmu: "Realizačnímu týmu se to podařilo dobře doplnit a už zůstává otázník pouze nad Filipem Chytilem."
     
    Rihards Bukarts, nová posila: "Není na mě, jestli chci hrát s bráchou v jedné pětce. Nechejme to na trenérech."
     
    Jiří Šolc, sportovní manažer: "Všichni hráči podepsali kontrakt na jednu sezónu."
     
    Radoslav Illo, nová posila: "Jsem velmi rád, že jsem dostal šanci a přesvědčil jsem trenéry. Česká liga je pro mě velká výzva a chci pomoci týmu, abychom něco dokázali. Je určitě co zlepšovat, ale do začátku sezony ještě něco zbývá."
     
    Ralfs Freibergs, nová posila: "Roberts mi toho hodně říkal o Zlínu. Je dobře, že nás tady z Lotyšska je více. Celkově to může Zlínu jenom pomoci."
     
    Ralfs Freibergs, nová posila: "Velmi se těším na novou sezonu. Hodně jsem se naučil v přípravných zápasech a jsem velmi rád, že jsem se dostal do Zlína."
     
    Rihards Bukarts, nová posila: "Roberts je můj mentor a vzor. Jsem strašně rád, že si s ním zahraju. Můžu se od něj hodně naučit. Doufám, že to bude přínos pro mě i pro Zlín."
     
    Rihards Bukarts, nová posila: "Měl jsem nabídky z KHL i z Ameriky, ale rozhodl jsem se jít do Zlína. Jsem velmi rád, že jsem tady. Jsem hodně unavený, protože mám za sebou dlouhou cestu."
     
    Robert Svoboda, hlavní trenér týmu: "Co se týče přípravy, jsme zhruba v polovině a výsledkově jsme spokojení. Nijak to ale nepřeceňujeme. Sloužilo to hlavně ke zkoušce hráčů. Dostali prostor také mladí hráči. Marek Zagrapan u nás nepokračuje, naopak Radoslav Illo dobře doplnil tým a myslíme si, že bude přínosem. Ralfs Freibergs bude velkým přínosem jako ofenzivní obránce. Rihards Bukarts bude obrovským přínosem."
     
    Jiří Šolc, sportovní manažer: "Sešli jsme se tady, abychom vám představili nové posily. Také budeme mluvit o cílech a plánech do nadcházející sezony."
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Roman Ordelt, tiskový mluvčí,
    Robert Svoboda, hlavní trenér týmu,
    Radoslav Illo, nová posila,
    Ralfs Freibergs, nová posila,
    Rihards Bukarts, nová posila,
    Jiří Šolc, sportovní manažer.
     
    Generální manažer Martin Hosták svolal na pondělí 21. srpna tiskovou konferenci, kde oznámí podpisy nových hráčů. Téměř jisté je, že ze zkoušených hráčů ve Zlíně nebude pokračovat útočník Marek Zagrapan, který si již našel angažmá ve švýcarském Winterthuru. Pravděporobně tak Berani podepíšou nové kontrakty s lotyšským obránce Ralfsem Freibergsem a slovenským útočníkem Radoslavem Illem. Co dál se dozvíme, se dočtete od 11:30.

    Jan Kobylík

    thejrc.org