Kladno – Slavia 0:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 6:1 (kon.) | Třebíč – Šumperk 5:0 (kon.)
Litvínov – Chomutov 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Kadaň – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (kon.)
Zlín – Pardubice 3:5 (kon.) | Pelhřimov – Mor. Budějovice 6:4 (kon.) | Jihlava – Olomouc 1:2 (2:1 po s.n.)
Kobra – Tábor 6:4 (kon.) | SHK Hodonín – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 3:2 (po pr.)
Kopřivnice – Nový Jičín 1:3 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
3:4 (1:0, 0:2, 2:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Úterý 22.08.2017, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím z litoměřické Kalich areny u dalšího předsezónního přípravného zápasu. Domácí Stadion Litoměřice zde zahájí odvetu proti nedalekému Slovanu Ústí nad Labem. Ústečané předchozí zápas na svém stadionu dokázali vyhrát, což by litoměřické mohlo ještě více motivovat k výkonu v tomto derby.
     
    HC Stadion Litoměřice

    Pro domácí hokejisty začíná tímto utkáním začíná druhá polovina letní přípravy. V ní na kališníky čeká několik odvetných zápasů. První z nich je právě tento zápas. Poté se Litoměřice vydají do Benátek nad Jizerou a Kadaně. Definitivně přípravu zakončí generálkou na nový ročník WSM ligy proti druholigovým Klatovům.

    Stadion dosud odehrál čtveřici utkání, ovšem jen jedinkrát dokázali zvítězit. Kališníci si v třetím utkání připsali skalp kadaňských Trhačů. Předchozí dva zápasy Litoměřic proti Ústí nad Labem a Benátkám nad Jizerou vypadají výsledkově celkem vyrovnaně. Slovan dokázal zvítězit pouze 1:0. Druhý domácí zápas kališníků byl na vstřelené branky daleko bohatší. Přestože zprvu měly výraznou převahu Benátky, o vedení však museli bojovat až do samého prodloužení. K zatím poslednímu přípravnému zápasu se kališníci vydali do KV areny.I zde se to zvrtlo v přestřelku, tu však dokázala Energie ubránit a v závěru strhnout vedení na svou stranu.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Příprava ústeckých hokejistů se na rozdíl od litoměřické již chýlí ke konci. Pro Slovan je tento zápas předposlední. Následuje pouze odveta střetnutí s Benátkami nad Jizerou. Za sebou má již pětici utkání. V nich dokázal dvakrát zvítězit – proti Litoměřicím a Kadani. Další střetnutí vypadalo v podání hokejistů Ústí výsledkově hodně podobně. Hned v prvním duelu podlehl Slovan omlazené litvínovské Vervě 3:6, následně Benátkám nad Jizerou a Kadani. Poprvé si Benátky dokázaly poradit a Slovan porazili 6:2. V dalším střetnutí přivítal Slovan doma Kadaň. Trhači si však se soupeřem dokázali na podruhé poradit a zvítězit 5:3
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Wolf (Michajlov) – Pavlas, Málek, Šesták, Smetana, Jebavý, Jandus, Jeřábek – Kalla, Šimeček, Bílek – Pilař, Miškář, Řehoř – Dvořák, Hanták, Kantner – Jirásek, Komárek, Stříbrný

    HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý (Růžička) – Vaněk, Husák, Brož, Vágner, Mlčoch, Hes, Zdvořáček – Flynn, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Štěpánek, Sladkovský, Severa – Markulinec, Gengel, Mical

    Rozhodčí: Vyštejn, Luczków – Beneš, Votrubec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hned v úvodu se hosté dostali do tlaku před branku Adama Wolfa. Kališnická obrana však dokázala svůj prostor za brankou uchránit.
     
    01:01
    Domácí hokejisté se dostali k brance Jana Dlouhého. Zde nadále drží hosty pod tlakem. I přesto se však obrana Slovanu snaží kališníky vytlačit.
     
    02:24
    Slovanu se podařilo vyvézt puk z vlastního obranného pásma. NA malou chvíli se tak hra vrátila před Wolfa, odkud Stadion začal další protiútok.
     
    03:10
    Vítězslav Bílek se snažil ve středním pásmu převzít puk a vydat se s ním k dalšímu útoku svého týmu. Hokejka protihráče však byla rychlejší.
     
    04:06
    Radek Pilař vybojoval puk v rohu po Dlouhého pravici a pokusil se jej nasměrovat před branku k zakončení. Obrana Slovanu si i s touto akcí dokázala poradit.
     
    04:45
    David Merta poprvé výrazněji prověřil gólmana Wolfa. Střelu z mezikruží však domácí brankář pokryl do lapačky.
     
    05:59
    Hra se konečně obrátila směrem k Dlouhému. Prakticky ihned však zde byla přerušena.
     
    06:17
    Jaroslav Šimeček se odhodlával k rozehrání dalšího útoku Stadionu. Ještě ve středním pásmu však byl sražen protihráčem. O kotouč ale domácí hokejisté nepřišli.
     
    06:50
    Ladislav Gengel se dostal do slibné příležitosti, kdy se v rychlosti snažil převzít puk. Proti němu se postavil domácí obránce, který jej zblokoval. Puk se poté dostal k Markulinecovi, i ten však o kotouč záhy přišel.
     
    08:56
    David Merta se dostal do další nebezpečné akce. Prosmýkl se až před Adama Wolfa, nedokázal jej však bekhendem překonat a puk letěl nad branku.
     
    10:59
    Slovanu se podařilo částečně uvolnit napětí před vlastní brankou vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    11:23
    Kotouč se prakticky po vhazování dostal přes celé hřiště, kde jej převzal Vítězslav Bílek. Od něho vzešel nový útok Stadionu, který donutil Dlouhého k protažení se.
     
    12:01
    Ladislav Gengel se napřahoval ke střele. Byl však zachycen v postavení mimo hru.
     
    12:42
    Za brankou Wolfa nyní probíhá litý boj o puk, z něhož nakonec vyjeli vítězně kališníci. Filip Jirásek pak projel po pravé straně až do útočného pásma.
     
    14:00
    Slovan se po delší době, kdy byl pod litoměřickým tlakem, nadechl k útoku. Kališníci je však do útočného pásma nepustili, tak se hra nyní odehrává převážně ve středním pásmu s občasnými výpady na jednu či druhou stranu.
     
    15:10
    Dominik Málek vypálil z rohu puk před brankoviště, kde stál Vítězslav Bílek a Jaroslav Šimeček. Ani jeden z nich však nedokázal Dlouhého z těsné blízkosti překonat.
     
    15:50
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Aleš Pavlas nahodil od modré čáry puk na Jana Dlouhého, který v tu dobu měl zakrytý výhled. Od něj se kotouč odrazil k VOJTĚCHU KOMÁRKOVI, který jej poslal nad rameno zmateného gólmana. Asistence: Aleš Pavlas, Filip Jirásek.
     
    17:38
    Slovan se i přes obdrženou branku tlačí k brance. Obrana Litoměřic jej však k máločemu pustí.
     
    18:21
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Husák – 2 min., sekání).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu třetiny měli zcela jasnou převahu hostující hokejisté. Poté se hra vyrovnala a oba týmy předvedly určité množství šancí. Lépe z nich vyšel domácí tým, který po zásluze vede jednobrankovým rozdílem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Po vhazování se puk okamžitě dostal za Wolfa. Litoměřice se poté na malý moment vydaly k útoku, ovšem hráči Slovanu rychle převzali zpět otěže hry.
     
    20:21
    Hosté v plném počtu.
     
    21:37
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan již delší dobu držel svého soupeře pod tlakem. DAVID MERTA se dostal osamocen k puku a dokázal jej uklidit k levé tyči Wolfovy branky. Asistence: Oscar Flynn, Patrik Husák
     
    23:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Málek – 2 min., podražení).
     
    23:56
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan velmi rychle využil tlaku v přesilovce a druhým rychlým gólem v řadě ji vyhodil. PATRIK HUSÁK si nabrusil z pravé strany do mezikruží a prostřelil domácí obránce nad vyrážečku gólmana. Asistence: Radomír Vaněk.
     
    23:56
    Domácí v plném počtu.
     
    24:56
    Radek Jeřábek se snažil prosmýknout středním pásmem směrem k Růžičkovi. Což se nakonec jemu i dalším kališníkům povedlo, jejich tlak však byl celkem rychle ukončen a hra se otočila zpět k Wolfovi.
     
    26:27
    Jaroslav Dvořák se pokusil překvapit střelou z pravé strany Jana Růžičku. Jeho střelu však ústecký gólman dokázal vyrazit.
     
    28:09
    Hokejisté Litoměřic se již notnou chvíli snaží o tlak před branku Ústí. Slovanu se však daří vzdorovat a odvrátit každou šanci svého soupeře.
     
    28:56
    Z boje o puk ve středním pásmu vyšel vítězně David Merta. Nedokázal si však na přechodu do útočného pásma obhodit Dominika Málka, který jej o kotouč připravil.
     
    29:40
    Další střelou se pokusil Vítězslav Bílek překvapit Růžičku. I tentokrát si však ústecký gólman dokázal poradit.
     
    29:54
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Bílek – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:27
    Lukáš Volf se snažil z otočky najít Mertu, který stál blíže k Wolfově brance. Do nahrávky se však dostal i obránce Litoměřic, který ji dokázal hokejkou zablokovat.
     
    31:17
    Přestože jsou kališníci v oslabení, pokoušejí se o útočné situace. Asi tu největší měl na svědomí Jaroslav Dvořák, který se nikým nehlídán vyřítil proti Růžičkově brance. Trefil však pouze mantinely za brankou Slovanu.
     
    31:54
    Domácí v plném počtu.
     
    32:49
    Stadion se odhodlal k dalšímu tlaku, který měl vyústit střelou Martina Janduse. Ta však byla Ústečany odražena na střídačku.
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Husák – 2 min., sekání).
     
    33:51
    Na několikáté se pokusil Růžičku překonat Josef Stříbrný. Všechny jeho šance však byly zblokovány těsně před brankovištěm.
     
    34:45
    Stadion drží svého soupeře v šachu v obranném pásmu a neustálou kombinací se snaží najít vhodný prostor ke střele. To se nakonec podařilo Vítězslavu Bílkovi, jehož střela však pouze dolétla k Volfovi, který ji poslal mimo ohrožení své branky.
     
    35:27
    Hosté v plném počtu.
     
    36:35
    V rohu ledové plochy se odehrál boj o puk, z něhož nakonec vzešli lépe domácí. Rychle se vydali k útoku, dojeli až k Růžičkovi.
     
    36:50
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Sladkovský – 2 min., sekání).
     
    37:33
    Jaroslav Dvořák se ve spolupráci s Alešem Pavlasem snažil přejít přes střední pásmo. Proti obraně Slovanu však přejít nedokázali.
     
    38:50
    Vítězslav Bílek se pokusil s Jaroslavem Šimečkem o útok. Na úrovni modré čáry mu nahrál, avšak Šimeček nedokázal kotouč proti násobné ústecké přesile a přišel o něj.
     
    38:50
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhou periodu zpočátku ovládal domácí celek, který však velmi rychle o svou převahu přišel a přenechal ji soupeři. Slovanu se ji poté podařilo využít dvěma brankami.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Melka – 2 min., sekání).
     
    41:17
    Litoměřičtí hokejisté se během své přesilovky snaží tlačit do útočného pásma. Přes obranný val Slovanu se jim však nedaří, tak stále stojí ve středním pásmu.
     
    41:35
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Řehoř.
     
    42:19
    Po vyrovnání sil se ke kotouči dostali hráči Ústí. Ihned se vydali od Růžičky směrem k Wolfově brance. Tu se pokoušejí ostřelovat, nedaří se jim to však dle jejich představ.
     
    42:24
    Hosté v plném počtu.
     
    43:29
    Slibně se rozvíjející šance litoměřického celku byla zastavena ofsajdem.
     
    43:35
    Domácí v plném počtu.
     
    44:05
    Martin Jandus dokázal přebruslit Lukáše Sladkovského v boji o puk směrem k brance Adama Wolfa. Zahájil tak další šanci svého celku. Ani tu však kališníci nedokázali využít a hra se velmi rychle obrátila.
     
    45:00
    David Šesták se prosmýkl středem hřiště do útočného pásma. Růžičku však ideálně trefit nedokázal. Přesto se kališníci nadále drží v útočném pásmu.
     
    46:05
    Hráči Litoměřic se nadále tlačí do útočného pásma. Souhra mezi Radkem Pilařem a Patrikem Miškářem vedla k povedené střele. Jan Růžička si však i s ní dokázal poradit.
     
    46:36
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Severa – 2 min., sekání).
     
    47:05
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Z rychlého protiútoku se kališníkům se podařilo využít přesilovku a vyrovnat. K FILIPU HANTÁKOVI přišel ze strany puk od Kally. Hanták ji poté zcela osamocen uklidil do prostoru brankoviště. Asistence: Jaroslav Kalla, Vítězslav Bílek.
     
    47:05
    Hosté v plném počtu.
     
    48:23
    V rohu kluziště vybojovali hráči Slovanu kotouč. Záhy však o něj přišli a od středního pásma začala opět hra Stadionu.
     
    Dnešní utkání sleduje 420 diváků.
     
    51:05
    Obrovská šance Lukáše Sladkovského. Z ničeho nic se objevil před brankou Wolfa. Nastřelil však pouze tyč jeho branky.
     
    52:10
    Jaroslav Dvořák prudkou střelou vyprášil betony Jana Růžičky. Jeho střela se však odrazila k obraně Slovanu.
     
    53:01
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hra se začíná dramatizovat, Stadionu se konečně podařilo využít střeleckou příležitost z dlouhého ostřelování Růžičkovy branky, přičemž puk se poté odrazil k JOSEFU STŘÍBRNÉMU, který jej poslal směrem k pravé tyčce. Asistence: Vojtěch Komárek, Filip Jirásek.
     
    55:00
    Matyáš Kantner projížěl do útočného pásma s pukem na holi. Na modré čáře byl však sražen Martin Zdvořáček.
     
    55:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hra je opět v nerozhodném stavu. Delší kombinací se podařilo dostat puk k PETRU MARKULINECOVI, který puk protečoval do branky. Asistence: Marek Mlčoch, Martin Zdvořáček
     
    56:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jeřábek – 2 min., hákování).
     
    57:03
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Miškář – 2 min., držení protihráče).
     
    57:08
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovan prakticky ihned využil dvojnásobnou přesilovku a přestřelka pokračuje. O gól se po bleskové kombinaci postaral VLADIMÍR BROŽ. Asistence: Martin Vágner, Daniel Vrdlovec
     
    59:02
    Domácí tým hraje bez gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina přinesla zajímavou přestřelku mezi oběma celky. Hosté sice měli herní převahu, přesto domácí celkem drželi tempo. Ústí tedy zaslouženě vyhrálo i další přípravný vzájemný zápas. (20:11:22)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 16. Komárek (Pavlas, Jirásek), 48. Hanták (Kalla, Bílek), 54. Stříbrný (Komárek, Jirásek) – 22. Merta (Flynn, Husák), 24. Husák (Vaněk), 56. Markulinec (Mlčoch, Zdvořáček), 58. Brož (Vágner, Vrdlovec)


    HC Stadion Litoměřice: Wolf (Michajlov) – Pavlas, Málek, Šesták, Smetana, Jebavý, Jandus, Jeřábek – Kalla, Šimeček, Bílek – Pilař, Miškář, Řehoř – Dvořák, Hanták, Kantner – Jirásek, Komárek, Stříbrný
    HC Slovan Ústí nad Labem: Růžička (Dlouhý) – Vaněk, Husák, Brož, Vágner, Mlčoch, Hes, Zdvořáček – Flynn, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Štěpánek, Sladkovský, Severa – Markulinec, Gengel, Mical

    Rozhodčí: Vyštejn, Luczków – Beneš, Votrubec

    Diváci: 420
    thejrc.org