Olympia Radotín – Č. Budějovice 0:0 (kon.) | Příbram – Varnsdorf 3:1 (kon.) | Frýdek-Místek – Vlašim 1:1 (kon.)
Sokolov – Třinec 1:0 (kon.) | Hr. Králové – Žižkov 4:1 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 0:1 (kon.)
Ústí n. L. – Znojmo 4:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
4:1 (1:0)
FK Viktoria Žižkov
Středa 23.08.2017, 18:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý středeční podvečer z Hradce Králové! I zde se dnes odehraje vložené 5. kolo Fortuna národní ligy. Domácí celek se bude snažit odčinit špatný výkon z neděle, jelikož v Českých Budějovicích prohrál vysokým výsledkem 1:4. Z hlavního města přijíždí naopak výhrou posílená Viktoria Žižkov, ta si, taktéž v neděli, naopak smlsla na Vítkovicích, kterým nasázela hned pět branek. Tabulkou jsou však favority utkání i nadále Východočeši, kteří budou moci navíc čerpat z domácího prostředí. Budě to Pod lízátky skutečně znát? Nejen tuto tajenku začneme společně rozplétat od 18. hodiny!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Mudra, Čech, Nosek, Plašil – Schwarz – Krátký, Zorvan, Súkenník – Šípek, Pázler.
    Náhradníci: Vízek – Pajer, Martan, Miker, Vlkanova, M. Černý, Bederka.

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Šandera, Švejdík (C), Toml, Hašek – Engelmann, Čermák, Pavlata, Volek – Musa, Jelínek.
    Náhradníci: Řehák – Kodeš, Podrazký, Mareš, Pardubský, Galuška, Hurka.

    Rozhodčí: Klíma – Flimmel, Pečenka.
     
    Obě mužstva už nastupují na hrací plochu, nadcházející duel tak začne už za pár chvilek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První minuta přinesla hned dobrou příležitost pro domácí, Krátký však ve vápně nedokázal zakončit centrovaný balon z levého křídla.
     
    3
    Domácí jsou i nadále nastěhovaní na polovině Pražanů, nakopávané balony ale Hradecké zřejmě k další příležitosti nyní nedovedou.
     
    4
    Poprvé to zkusili také hosté, po faulu ve středu pole se navíc na míči udrží, takže uvidíme zřejmě první balón také u brány domácího celku.
     
    4
    Defenziva Východočechů sice trochu práce měla, ovšem spíše to nestálo za řeč. Co by však zajímavější být mohlo, je zajímavě rozvíjející se útok Votroků!
     
    5
    A skutečně! Zorvan našel krásnou uličku na Krátkého, který šel pár metrů sám na brankáře Hrubeše. Zřejmě se mu snažil pálit mezi nohy, tady si to však strážce hostující branky dokázal pohlídat a míč skvěle lapit!
     
    7
    Schwarz teď trochu zbytečně fauloval na hostující polovině a po zásluze je z toho brzká žlutá karta...
     
    9
    Dopředu se dostal zase hostující celek, Ottmar ale pořád ještě zasahovat nemusel, protože se o to postarala obrana a na levé straně donutila Žižkov zahrát do autu.
     
    10
    Uprostřed hřiště zůstává ležet hostující Pavlata, který si po nezaviněné srážce zřejmě s Krátkým přivodil zranění pravého kolene. Tohle nevypadá dobře...
     
    11
    Je tomu tak, na hřiště už spěchají nosítka a hosté budou muset nuceně střídat.
     
    12
    Na obě strany teď byla k vidění jedna dobře se rozvíjející akce, na obou stranách to však skončilo totožně, a to špatnou finální přihrávkou.
     
    13
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Michal Pavlata, přichází Petr Kodeš.
     
    14
    Hradec je na balonu i nadále silnější a hra se odehrává převážně u středového kruhu, navíc spíše blíže k brance Pražanů. Delší dobu však čekáme na nějakou další šanci nebo alespoň zakončení.
     
    15
    A tak se pokusili něco vymyslet hosté, nakopávaný balón po pravé a následně po levé straně však Žižkovu nic nepřinesl. Rozehrávat tudíž bude Ottmar a Hradec se stěhuje směrem dopředu.
     
    17
    Súkenník si troufl jít do dvou hráčů naráz, proti těm však uspěl, respektive dokázal přes ně odcentrovat, takže z toho byla velká příležitost pro Šípka. Ten byl sice na hranici malého vápna úplně sám, do míče ale trkl špatně, takže nakonec zamířil vedle branky!
     
    18
    Po levé straně hosté rychle spěchali do protiútoku hosté, zasáhl zde ale skvěle mladík Čech, který skluzem získal míč zpět pro svůj tým.
     
    19
    Aktivní Súkenník už znovu mířil rychle k brance hostů, tentokrát to ale nevyřešil příliš dobře, protože prováhal ideální příležitost na centr a nakonec tak pouze odevzdal míč hostům přímo na kopačku.
     
    20
    Myslet musí domácí také pochopitelně na defenzivu, o čemž jim dal vědět svým dobře zatočeným centrem z pravé strany Engelmann. Nabíhající Volek ale zakončit nestihl, takže si s tím Mudra dokázal následně poradit.
     
    22
    Žižkov čím dál více vystrkuje růžky! Tentokrát se do rozhozené obrany vydal Jelínek, kterému se zadařilo projít až k brance, kde jeho přízemní střelu zablokoval za pět minut dvanáct na rohový kop Nosek.
     
    23
    První standardní situace tohoto typu se hostům příliš nepovedla, míč sice mířil na penaltu, tam stál ale jen hradecký Schwarz, který míč hlavou dostal rychle mimo své území.
     
    25
    Začíná se hrát na oko diváky zajímavější zápas než tomu v prvních minutách vypadalo, aktivnější jsou v posledních chvílích sice nepatrně Pražané, ke své útočné hře už se ale vrací také Hradec.
     
    27
    A hned to nese málem své ovoce! Pázler skvěle udržel ped velkým vápnem hostů balón, který následně vyslal přímo před branku na osamoceného Súkenníka. Ten ale prostor mezi třemi tyčemi trestuhodně přestřeluje!
     
    28
    Pokračovat se bude přímým kopem Žižkova, který budou hosté zahrávat z pravé strany, dostanou se k zakončení?
     
    29
    Ano! I Žižkov se mohl dostat po půl hodině hry do vedení, z chumlu hráčů totiž jeden hlavičkoval k pravé tyči kam sice skákal Ottmar, balon ale nakonec zamířil centimetry vedle!
     
    31
    Kombinovat se nyní snaží Hradec, Žižkov ho ale k dalším pokusům pouštět rozhodně nechce, proto se teď snaží vysoko napadat.
     
    32
    Pázler se z nějakých dvaadvaceti metrů opřel parádně po zemi do balonu, Hrubeš tak musel rychle pouze vyrážet, čehož se zase snažil využít Krátký. Ten však už branku přestřeluje a hosté mají chvíli na to, aby uklidnili svoji hru.
     
    34
    Kormidlo směru zápasu teď zase na chvíli převzal Hradec, jenž se stále snaží být na balonu a především vymýšlet i střelecké pokusy, ne pouze centrované balonu před branku. První varianta jim totiž dnes vychází, stále však domácí chybí vstřelená branka, o kterou se pochopitelně snaží i hosté.
     
    35
    Skóre se mohlo tak klidně měnit na straně domácích! Schwarz si dobře navedl míč na střed hřiště, mírně před hostující šestnáctku, odkud vypálil a skákavá střela nadělala Hrubešovi mírné problémy.
     
    37
    Hraje se stále na polovině hostů, Žižkovu se teď ofenzivní hra trochu rozpadla, musí tak především myslet na defenzivu, jelikož Hradec se s momentálním stavem pochopitelně nechce spokojit.
     
    37
    Švejdík fauloval pár metrů za svým vápnem hradeckého Schwarze a domácí tak budou mít k dispozici zajímavý přímý kop! Hostující hráč dostává navíc žlutý kartónek.
     
    38
    Na dlouhý balón k zadní tyči si šikovně naběhl Nosek, tomu však k přesnějšímu zakončení scházel jeden krok, takže míč nakonec končí v zázemí a vykopávat bude Hrubeš.
     
    40
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde zřejmě zaslouženě do vedení! Filip Zorvan ve středu pole nahrál na Marka Krátkého, který před vápnem ještě vybídl nabíhajícího JANA PÁZLERA. Tomu poté stačilo, aby se na hranici velkého vápna vyhnul rychle bránícímu hráči a poté po zemi svoji letošní pátou brankou otevřel skóre dnešního zápasu – 1:0!
     
    42
    Větší útočná aktivita zůstává i nadále na straně Hradce, Žižkovu se ani po obdržené brance nedaří vrátit zpět ke hře, kterou praktikoval první půl hodinu hry.
     
    44
    Žižkov fauloval tentokrát na pravé straně vedle svého vápna, míč si staví Zorvan a to značí jediné, Hradec budou zahrávat přímý kop z hodně solidní vzdálenosti.
     
    45
    Dlouhý točený míč opět k zadní tyči byl tentokrát trochu přetažený, nabíhal sem ale Schwarz, takže defenziva Pražanů musel zahrát na rohový kop.
     
    45+1
    Mezitím ohlášeno, že nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45+1
    Rohový kop směřoval na hlavu Čecha, kterého dokázal o hlavu větší hráč udržet u země, takže Hrubeš zasahovat vůbec nemusel.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí, po pár zajímavých akcí hostů a několika střeleckých pokusů Hradce je skóre prozatím přívětivější pro Východočechy, kteří vedou po prvních pětačtyřiceti minutách zásluhou Jana Pázlera 1:0. Pokud se však Pražané ve druhém poločase vrátí zpět ke své útočné hře, čeká nás jistě ještě zajímavá podívaná!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hradec se už znovu snažil cpát míč do vápna hostů, nyní ale dobře a to hned několikrát za sebou zasáhla obrana Žižkova, takže se domácí k ničemu neprobojovali.
     
    48
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Domácí vybojovali ve středovém kruhu míč, rychle se dostali dopředu, kde nahrával Filip Zorvan na JANA PÁZLERA. Ten se sice musel za balonem vydat trochu více doprava, ovšem vyřešil to náramně a lobem ho poslal přes vybíhajícího gólmana do branky. Jeden z hráčů sice ještě míč vykopával ven, hlavní sudí ale po pár vteřinách ukazuje na středový kruh – 2:0!
     
    50
    Hosty další inkasování paradoxně nakoplo k tlaku, který nyní mírně mají. Končí to ale zatím jen vždy nebezpečným míčem směrem před branku, Ottmar však zasahovat nemusel.
     
    51
    Ve vápně se pohyboval nebezpečně Musa, trochu se ale ukličkoval a poté neměl nahrávat komu, takže se do hry museli zapojit i hráči stojící dále od vápna, které si Hradečtí rychle pokryli.
     
    53
    Pokračuje se rohovým kopem Hradce Králové, které dnes rozehrávat Zorvan.
     
    54
    A domácí mladík našel před vápnem nabíhajícího Schwarze, jenž se do míče neopřel vůbec špatně! Prudká rána ale nakonec končí jen metre vedle branky Žižkova.
     
    56
    Hradec se stále snaží být vpředu kreativní a mít balón ve své moci. Žižkov je ale nyní dobře a vysoko vysunutý, což dělá Votrokům problémy.
     
    57
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Zdeněk Volek, přichází Miroslav Podrazký.
     
    59
    Vypadá to, jako kdyby hosté zcela odešli, jelikož teď hraje pouze jedno mužstvo, a tedy Hradec. Na obranu Žižkova, domácím se teď směrem dopředu střelecky nedaří, a to také kvůli dobré práci defenzivy soupeře...
     
    60
    Po hodině hry si však domácí vypracovali další dobrou příležitost, která klidně mohla znamenat třetí branku v síti Žižkova! Šípek byl však na úrovni penalty trochu překvapený, takže pálil jen doprostřed branky, kde si to Hrubeš nohou pohlídal.
     
    62
    Poslední chvíle toho příliš nepřinášejí, hosté se sice trochu herně dostali zpět do zápasu, Ottmar ale stále čeká na první zákrok zápasu...
     
    64
    Domácí už skutečně trochu přestali hrát, Pražané se totiž teď dostali k velkému vápnu Hradce, kde si trochu dělají, co chtějí.
     
    65
    Na hranici vápna však nyní přišel skluz od Šípka, který delší působení hostů v útoku zastavuje a naopak zakládá akcí pro Hradec.
     
    66
    Faulovaný byl Pázler, který tak trochu rozkouskuje hru, což se nyní Východočechům velice hodí.
     
    68
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Je to 3:0! Marek Krátký pronikl po pravé straně, následně nacentroval na přední tyč, kde svůj dnešní gólový hattrickový koncert podtrhává JAN PÁZLER, jenž se tentokrát prosazuje hlavou!
     
    70
    Hra se zase přesunula směrem k brance Hradce, Žižkov se snaží alespoň snížit a minimálně se pokusit zdramatizovat koncovku utkání. K tomu však v této chvíli mají hodně daleko...
     
    72
    Ottmar má zřejmě první zákrok zápasu, a to navíc po zakončení vlastního hráče. Po centru z levé strany totiž jeden z domácích stoperů hlavičkoval neúmyslně na svoji branku, hradecký brankář to ale bezpečně zvládl.
     
    74
    Po rohovém kopu Pražanů zůstal na zadní tyči s hromadou času a úplně osamocený Švejdík, ten sice do balonu trkl, jenomže zamířil hodně nad!
     
    75
    Zraněného Plašila nahrazuje při své soutěžní druholigové premiéře Pajer.
     
    77
    Pázler ve vápně hostů sklepl balón pro Pajera, který se hned snažil vyslat k centru Krátkého. Na toho to však bylo příliš rychlé, což ovšem domácích vadit nemusí.
     
    78
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Obrana domácích nyní trochu propadla, což hosté trestají snížením, a to hned povedenou trefou! Na hranici vápna se totiž do míče opřel střídající MIROSLAV PODRÁZKÝ a rázem to pro hosty už nevypadá tak špatně – 3:1!
     
    79
    Domácí se snažili odpovědět po přímém kopu, Hrubeš tady měl ale výškovou převahu, což bylo znát, jelikož si míč ihned schoval do náruče.
     
    81
    Míč je trochu více na kopačkách Žižkova, který se však nyní nachází na své polovině. Hradec je ale po inkasování trošku rozhozený.
     
    82
    Hradecký Šípek fauloval na vlastní polovině a možná může být rád, že karta je jenom žluté barvy...
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 1121 diváků.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Šípek, přichází Adam Vlkanova.
     
    86
    Hosté ještě posílají do hradeckého vápna centr za centrem, nyní to zvládl Čech a chvíli poté si musel pro balón rychle vyskočit Ottmar, ke kterému se hnal o hlavu vyšší Musa.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Marek Krátký, přichází Ladislav Martan.
     
    89
    Ottmar zachytil míč, skvělým výhozem až za polovinu vybídl Zorvana k brejku. Ten sice nenahrál na nabíhajícího Vlkanovu, ale přes Martana se poté míč dostal do dobré pozici na Súkenníka. Ani tentokrát se však domácímu záložníkovi nepoštěstilo dopravit míč do sítě!
     
    90
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Neskutečné! JAN PÁZLER dostal další přihrávku od Filipa Zorvana, a to tentokrát ze středového kruhu do běhu a svůj samostatný únik zakončuje s přehledem přízemní střelou k tyči a především svoji čtvrtou brankou v utkání!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hradec dnes díky fantastickému gólovému představení Jana Pázlera vítězí doma nad Viktorií Žižkov poměrem 4:1 a napravuje tak svoje zaváhání po nedělním vysoké prohře v Českých Budějovicích.
     
    Ode mě je to z Hradce Králové pro dnešek vše, díky za pozornost a příště se zase těším na počtenou! (20:04:53)

    Ondřej Novotný

    Branky: 40. Pázler, 48. Pázler, 68. Pázler, 90. Pázler – 78. Podrazký

    Karty:   7. Schwarz (HKR), 82. Šípek (HKR) – 37. Švejdík (ZIZ)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Mudra, Čech, Nosek, Plašil (75. Pajer) – Schwarz – Krátký (87. Martan), Zorvan, Súkenník – Šípek (84. Vlkanova), Pázler.
    Náhradníci: Vízek – Pajer, Martan, Miker, Vlkanova, M. Černý, Bederka.

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Šandera, Švejdík (C), Toml, Hašek – Engelmann, Čermák, Pavlata (13. Kodeš), Volek (57. Podrazký) – Musa, Jelínek.
    Náhradníci: Řehák – Kodeš, Podrazký, Mareš, Pardubský, Galuška, Hurka.

    Rozhodčí: Klíma – Flimmel, Pečenka

    Diváci: 1121
    thejrc.org