K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Třebíč – Vsetín 0:1 (kon.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (kon.)
Poruba 2011 – Šumperk 7:4 (kon.) | Havířov – Přerov 3:3 (nedohr.) | Znojmo – Motor ČB 4:1 (kon.)
Benátky n/J – Litoměřice 2:5 (kon.) | Kadaň – Klatovy 9:2 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 1:7 (kon.)
Zlín – Jihlava 3:2 (3:2 po s.n.) | Pardubice – Olomouc 1:2 (2:1 po s.n.) | Sokolov – K. Vary jun. 1:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Tábor 9:2 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 1:5 (kon.) | SHK Hodonín – Mor. Budějovice 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 24.08.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítám všechny nadšence hokeje u dalšího přátelského utkání mezi Chomutovem a Litvínovem. Oba celky se během několika hodin utkají podruhé.
     
    HC VERVA Litvínov

    Žlutočerní museli před sezónou řešit rébus v brankovišti. Litvínov opustil Jaroslav Janus, jehož nahradil Pavel Kantor. Další citelné oslabení čekalo Vervu v zadní řadách, když ji opustili Filip Pavlík a Tomáš Pavelka. Po vydařeném mistrovství světa opustil Severočechy také Martin Hanzl, jenž zamířil do KHL. Mezi největší posili Litvínova patří příchod Stanislava Dietze a také návrat Petera Jánského.

    Litvínov v přípravě

    Litvínovské výkony jsou zatím jako na houpačce. Vždyť žlutočerní čtyřikrát zvítězili a pětkrát prohráli. Ovšem je nutno říct, že několikrát se Verva musela obejít bez svých klíčových hráčů.

    Litvínov – Chomutov 1:3
    Litvínov – Oulu 1:2
    Mladá Boleslav – Litvínov 5:2
    Litvínov – Mladá Boleslav 4:3
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští dlouho řešili kauzu svého kapitána, která se zřejmě podařila vyřešit. Michal Vondrka poprvé v nové sezóně nastoupil proti Oulu, a tak ho proti Litvínovu čeká třetí utkání. Z kádru Chomutova po vydařené sezóně odešli Jan Rutta a David Kämpf, kteří zamířili do NHL. Zatím nejlépe se v přípravě z nových tváří jeví Mário Grman a Alex Rašner. Ti uspěli na zkoušce a již s Chomutovem podepsali smlouvy.

    Chomutov v přípravě

    Hra Pirátů se každým zápasem zlepšuje a je vidět, že nový ročník Tipsport extraligy klepe na dveře. Severočeši ve čtyřech zápasech zvítězili a třikrát odešli poraženi. Ovšem svěřence Vladimíra Růžičky trápí zranění některých hráčů, a tak dostávají příležitost hráči širšího kádru.

    Litvínov – Chomutov 1:3
    Chomutov - Oulu 2:1
    Chomutov – Plzeň 1:4
    Plzeň – Chomutov 2:3 prodl.
     
    Ještě jednou vás vítám u našeho přenosu. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme. Už nyní je jasné, že i v druhém derby uvidíme souboj bratrů Lukešů.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Lukeš (Běhula) – Flemming, Rašner, Grman, Mrázek, Slovák, Dlapa, Kopic, Chalupa – Vondrka, Šťovíček, Tomica – Skokan, Sklenář, Koblasa – Lauko, Rob, Poletín – Hlava, Chlouba, Chrpa.

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sørvik, Dietz, Pilař, Baránek, Kubát, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Nicholls, Havlíček, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Nejezchleb, Jurčík, Doležal..
     
    Oba celky již jsou na ledové ploše. Jako první přijeli hosté a o pár chvil také Piráti. Týmy se srovnaly na modrých čarách a po pozdravení už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál Viktor Hübl, ovšem první útok se Litvínovu nevydařil.
     
    00:24
    Peter Jánský byl tísněn obráncem, přesto se natlačil před branku, ale zakončit se mu nepodařilo.
     
    00:52
    Verva se schovala za vlastní branku a do hry přicházejí nové formace. Další útok hostujícího celku končí zakázaným uvolněním.
     
    01:10
    Petr Koblasa se snažil přihrát před branku od zadního mantinelu, ale trefil jen brusle prvního soupeře.
     
    01:44
    Do hry již přišla třetí domácí formace, která kombinuje v útočné třetině. Ovšem černá guma létá zatím jen podél mantinelu.
     
    02:37
    Nicolas Hlava se dostal do souboje, zatímco jeho spoluhráči střídali. Ovšem chomutovský útočník po souboji u mantinelu přišel o kotouč.
     
    03:10
    Po chybě hostujícího hráče se ke střele od mantinelu dostal Jakub Lauko, jehož pokus skončil v moci hostujícího brankáře.
     
    03:45
    Litvínov dostal kotouč do útočného pásma, ale u něho byli dříve bránící hráči.
     
    04:13
    Z pravé strany se před branku prodral Brett Flemming, jehož zakončení z úhlu zamířilo jen do hrudi Michaela Petráska.
     
    04:55
    Zatím se hraje nezáživný hokej, i střeleckých pokusů je velmi málo. Další útok domácího celku končí ofsajdem, hra se vrací do středního pásma.
     
    05:52
    Michael Petrásek udělal chybu za vlastní brankou. O kotouč ho obral Roman Chlouba, jenž přes napadání obránce nedokázal najít spoluhráče před brankou.
     
    06:52
    Michal Vondrka prostrčil kotouč do útočné třetině, kde se ho ujímají hosté. Ovšem další útok Vervy končí ve středním pásmu.
     
    07:55
    Karel Kubát se snažil ve středním pásmu najít spoluhráče, ale jeho přihrávka byla nepřesná. Po zakázaném uvolnění se hra vrací před branku Litvínova.
     
    08:05
    Od modré čáry vypálil Tomáš Slovák, jehož zakončení zastavil mezi kruhy bránící hráč.
     
    09:09
    Čtvrtá chomutovská formace se usadila v útočné třetině, ale pokus na branku nezaznamenala. Hra se otáčí před druhou z branek.
     
    09:59
    Na modré čáře pracoval Alex Rašner, jenž byl napadán a neudržel útočnou třetinu. Jenže další útok hostů byl zastaven ve střední třetině.
     
    10:49
    Štěpán Lukeš nemusel ještě zasahovat a nic nezměnila ani střela Karla Kubáta, jenž trefil spoluhráče v předbrankovém prostoru.
     
    11:19
    Chomutovští se snažili využít litvínovského střídání, ale zakončení Tomáše Slováka přizvedl do ochranné sítě jeden z hostujících beků.
     
    11:49
    Hostující hráči posunuli černou gumu do útočného pásma a směřují na střídačku.
     
    12:34
    První přesilovou hru si zahrají domácí. Marek Baránek nechal v souboji koleno a míří tak na trestnou lavici.
     
    12:53
    František Lukeš se dostal ke kotouči a přejel s ním celé kluziště. Ovšem přes přesilu soupeřů nezakončil.
     
    13:42
    O kotouč se dlouho bojovalo u zadního mantinelu až se dostal k domácím obráncům. K zakončení z vrcholu kruhu se dostal kanadský obránce Brett Flemming, jehož pokus zastavil Michael Petrásek betonem.
     
    14:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hlasatel oznamuje, že jsou hosté v plném počtu a Piráti se poprvé radují. Z kruhu pro vhazování vypálil Tomáš Slovák, jehož pokus tečoval nikým neobsazený DÁVID SKOKAN. Slovenský útočník tak v prvním startu po zranění dává branku! Asistence: Tomáš Slovák a Jaroslav Mrázek.
    14:37 Dávid SKOKAN - 1:0
     
    15:08
    Z mezikruží vypálil Ondřej Jurčík, jenž z dobré pozici nechal vyniknout Štěpána Lukeše. To byla první velká šance Litvínova, který mohl hodně rychle vyrovnat.
     
    16:15
    Jakub Sklenář vletěl do třetiny, ale přihrávkou po mantinelu našel jen soupeře. Litvínov posunul hru do středního pásma, kde byl první soupeř.
     
    16:58
    Černá guma se po souboji u zadního mantinelu ocitla vedle domácí branky. Celou situaci lapačkou přerušil chomutovský brankář, jenž byl pozorný.
     
    17:23
    Po dalším ze soubojů se kotouč dotkl ochranné sítě. Rozhodčí přerušuje hru a nařizuje vhazování po pravici Štěpána Lukeše.
     
    17:51
    Za obranu Litvínova si najel Jakub Chrpa, jenž také dostával přihrávku. Ovšem chomutovský útočník černou gumu nezpracoval.
     
    18:48
    Alex Rašner nepřesně rozehrál, když našel jen hůl Viktora Hübla! Litvínovský veterán přihrál Peteru Jánskému, jehož pokus chomutovská brankář vyrazil. K dalšímu zakončení se odhodlal František Lukeš, jenž trefil mladšího bratra do ramene!
     
    19:55
    První dvacetiminutovka je pomalu minulostí. Ovšem ještě se v ní píská ofsajd Litvínova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka strhující tempo nenabídla. Hrál se hodně opatrný hokej, ale zatím spokojenější mohou být domácí. Ti se těsně po vypršení trestu radovali z první branku, kterou zaznamenal navrátilec Dávid Skokan. Uvidíme, co nám oba celky předvedou v další dvacetiminutovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Litvínov vyhrál také druhé úvodní vhazování. Ovšem nahození skončilo jen v lapačce Štěpána Lukeše, bude se vhazovat po jeho levici.
     
    20:46
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je raketový nástup Vervy do druhé části. František Lukeš využil zaváhání chomutovských beků za brankou. Následně přihrál mezi kruhy, kam si najel JOSH NICHOLLS, který rychlou střelou nedal šanci domácímu brankáře. Asistence: František Lukeš.
    20:46 Josh NICHOLLS - 1:1
     
    22:23
    Chomutov se mohl rychle vrátit do vedení. Martin Šťovíček trefil hostujícího brankáře do masky. Hra pokračovala dále a k dorážce se dostal Michal Vondrka, jehož pokus jen těsně minul branku.
     
    23:20
    Jakub Lauko přejel modrou čáru a počkal na Michala Poletína. Ten se dostal k zakončení, které zamířilo jen do připraveného Michaela Petráska.
     
    23:52
    Střelou přes obránce se prezentoval Viktor Hübl, jehož rána trefila právě bránícího hráče Chomutova.
     
    25:04
    Domácí hráči bojovali v rohu kluziště o kotouč, který nakonec získali. Zakončení Petra Koblasy ale mířilo jen mimo prostor tří tyčí.
     
    25:41
    Dalším pokusem se prezentoval Brett Flemming, jehož zakončení jen vyprášilo betony hostujícímu brankáři. Hra se otočila na druhou stranu, kde na dvakrát zlikvidoval nahození Štěpán Lukeš.
     
    26:00
    Verva vyhrála vhazování a hned se dostala ke střele. Ovšem chomutovský brankář si připisuje v krátkém sledu další zákrok.
     
    26:10
    V úvodním minutách druhé dvacetiminutovky je Verva lepším týmem. Chomutovu nevyšla rozehrávka a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    26:41
    Čtvrtá domácí formace rozebrala obranu soupeře. Zakončením se prezentoval Roman Chlouba, jehož pokus z mezikruží minul branku jen o pár centimetrů.
     
    27:37
    Chomutovští se dostali do přečíslení tři na jediného obránce. Ovšem přihrávku Martina Šťovíčka zastavil jediný obránce Vervy.
     
    28:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Pilař – 2 min., podražení).
     
    28:39
    Před brankou Litvínova zůstal nikým nehlídaný Michal Poletín, jenž se snažil usměrnit puk do branky. Ovšem trefil jen Michaela Petráska, jenž drží nerozhodný stav.
     
    29:23
    Ovšem od již zmíněného pokusu se Piráti nemohou dostat do třetiny.
     
    29:47
    Verva se zmocnila kotouče, jenž opět letí přes všechny čáry.
     
    30:11
    Od modré čáry vypálil Mário Grman, jehož zakončení vyrazil hostující brankář betonem. Následně jsou Litvínovští v plném počtu.
     
    30:56
    Na levé straně byl najetý Peter Jánský. Jeho tvrdá rána z kruhu pro vhazování skončila na hrudi chomutovského gólmana.
     
    31:38
    Verva získala černou gumu ve středním pásmu, ale už neměla moc sil, a tak posouvá hru do středního pásma a jde střídat.
     
    31:53
    Zakončení od modré čáry bylo sražené k Františku Gerhátovi, jenž z kruhu pro vhazování poslal černou gumu do ochranné sítě.
     
    32:32
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Chalupa – 2 min., hákování).
     
    32:51
    Viktor Hübl viděl mezi kruhy najíždějícího spoluhráče, jehož vybídl ke střele. Ovšem zakončení po ledě vyrazil domácí brankář do rohu hrací plochy.
     
    33:50
    Verva kombinuje v útočné třetině, ale zakončení zatím nepřichází. Až po několika vteřinách přišla střela, kterou vytěsnil Lukeš.
     
    34:49
    Ondřej Havlíček si dlouho hledal místo odkud vystřelí. Opravdu se k zakončení dostal a rána to byla dobrá, vždyť litvínovský útočník trefil tyč chomutovské svatyně.
     
    35:33
    Ve druhé části jsou žlutočerní lepším týmem. Dostávají se do šancí a Chomutov se pouze brání.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., hákování).
     
    36:49
    Mezi kruhy si od obránců odstoupil Petr Koblasa, jehož pokus zamířil jen těsně vedle litvínovské branky. To byl pokus, který se mohl ujmout.
     
    37:29
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., krosček).
     
    38:13
    Viktor Hübl je na ledě a Litvínov hraje ve čtyřech.
     
    38:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Poletín – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:39
    Jakub Černý nedokázal vyhodit a trefil pouze Petra Koblasu! Ten ač byl tísněn zakončil, ale puk se sotva doklouzal k brankáři.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Dlapa – 2 min., krosček).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce byli hosté lepší a zaslouženě vyrovnali. Litvínov byl všude dřív a pohybem soupeři dělal velké problémy. Chomutovští se musejí vrátit ke hře z první periody pokud chtějí uspět. Uvidíme, zda celý duel rozhodne poslední dvacetiminutovka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní vhazování třetí periody vyhrál stejně jako dvě předešlé Litvínov. Žlutočerní se hned usadili před brankou Chomutova, ale ke střele se nedostali.
     
    40:37
    Verva se hnala do dalšího útoku, ovšem její snažení zastavuje ofsajd.
     
    40:55
    Oba celky jsou v plném počtu. Ovšem kotouč po nahození Chomutova skončil mezi střídačkami. Hra se vrátí před Štěpána Lukeše.
     
    41:01
    Chomutovský maskovaný muž si hned po vhazování připisuje další zákrok, když na něj letěl pokus od mantinelu.
     
    41:27
    Piráti se dostali do přečíslení, ale Jakub Sklenář nezvládl přihrávku přes beka do prostoru mezi kruhy.
     
    42:08
    Viktor Hübl chytře přihrával z rohu hrací plochy před branku, kde trefil brusle Jaroslava Mrázka. Od chomutovského obránce putoval kotouč jen vedle brány.
     
    43:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Kubát – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:20
    Od mantinelu překvapivě vystřelil Nikolas Hlava, jehož ránu vytěsnil Michael Petrásek nad sebe. Nejlépe se po dopadu kotouče zorientoval Michal Trávníček.
     
    45:00
    Na modré čáře operoval Jaroslav Mrázek, jenž byl napadán, a tak se kličkou dostal do ofsajdu. Hra se vrátí do středního pásma a toto oslabení Litvínov dohraje bez inkasovaného gólu.
     
    46:05
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Zbyněk Slenička – 2 min., podražení).
     
    46:05
    Chomutovští už se radovali z branky, ovšem hlavní rozhodčí ukazuje, že byla nastřelená tyčka. Jeden z domácích útočníků trefil z hranic brankoviště vzdálenější tyč branky.
     
    47:36
    Po chybě domácí obrany se k puku dostal František Gerhát, jehož zakončení golfákem mířilo pouze nad branku Štěpána Lukeše.
     
    48:46
    Nahození ze středního pásma schoval chomutovský brankář do lapačky a raději před dotírajícím útočníkem hru přerušil.
     
    49:30
    Mezi obránci zůstal Michal Vondrka, jenž si s kotoučem popojel, ale branku jen přestřelil. Následně Verva vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    50:00
    Pěkná akce Mária Grmana, jenž si vybruslil z rohu kluziště až před branku. Ovšem zakončení bekhendem poslal jen nad litvínovskou klec.
     
    51:29
    Roman Chlouba vletěl mezi hostující obránce, které při rozehrávce ještě chvíli zdržel. Ovšem hraje se v posledních minutách spíše opatrně.
     
    52:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Lauko – 2 min., držení protihráče).
     
    52:20
    Roman Chlouba získal puk u mantinelu a okamžitě ho posílá až za branku soupeře.
     
    53:14
    Mezi kruhy si z pozice obránce sjel Karel Kubát, jemuž se do cesty položil obránce . Litvínovský obránce tak trefil jen beton gólmana.
     
    53:37
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva otáčí stav zápasu na svou stranu! JAKUB ČERNÝ se s pukem dostal do střelecké pozice a kotouč prostřelil mezi rukou a tělem chomutovského brankáře. Ovšem nutno říct, že hostující útočník měl velkou dávku štěstí, když kotouč dojel za brankovou čáru. Bez asistence.
    53:37 Jakub ČERNÝ - 1:2
     
    54:41
    Po spolupráci s Michalem Vondrkou zakončoval Jakub Sklenář. Jeho pokus po ledě skončil na betonu Michaela Petráska.
     
    55:19
    Od modré čáry vypálil Ondřej Dlapa, jehož tvrdou ránu vyrazil hostující gólman před sebe. Jenže nejlépe se zorientovali obránci, kteří vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    55:54
    Před poloprázdnou brankou se ocitl Petr Koblasa, jehož pokus orazítkoval v jasné šanci brankovou konstrukci! Michael Petrásek se po zakončení natahoval marně.
     
    57:55
    Viktor Hübl zadovkou našel Petera Janského, jemuž se do zakončení vrhli hned dva obránci. Puk si vyrážečkou našel Štěpán Lukeš, jenž ho poslal do rohu.
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., krosček).
     
    Konec zápasu.
     
    S konstatování, že Litvínov vyhrává utkání v Chomutově se s vámi loučím. Viděli jsme napínavý duel, který moc branek nepřinesl. (19:42:33)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Skokan (Slovák, Mrázek) – 21. Nicholls (F. Lukeš), 54. Černý


    Piráti Chomutov: Lukeš (Běhula) – Flemming, Rašner, Grman, Mrázek, Slovák, Dlapa, Kopic, Chalupa – Vondrka, Šťovíček, Tomica – Skokan, Sklenář, Koblasa – Lauko, Rob, Poletín – Hlava, Chlouba, Chrpa.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Sørvik, Dietz, Pilař, Baránek, Kubát, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Nicholls, Havlíček, Černý – Hořava, Gerhát, Trávníček – Nejezchleb, Jurčík, Doležal.

    Rozhodčí: Svoboda, Sýkora – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 2121
    thejrc.org