Larnaka – Plzeň 0:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Marítimo 3:1 (kon.) | Östersunds FK – PAOK 2:0 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Legia 0:0 (kon.) | Zenit – Utrecht 2:0 (po pr.) | FK Oleksandrija – BATE 1:2 (kon.)
Maccabi Tel Aviv – Rheindorf Altach 2:2 (kon.) | Salzburg – Constanta 4:0 (kon.) | FK Sūduva – Ludogorec 0:0 (kon.)
Fenerbahce – Vardar 1:2 (kon.) | Fehérvár – Partizan Bělehrad 0:4 (kon.) | Skënderbeu – Dinamo Záhřeb 0:0 (kon.)
Midtjylland – Apollon Limassol 1:1 (kon.) | AEK Atény – Club Brugge 3:0 (kon.) | Marseille – Domžale 3:0 (kon.)
Rosenborg – Ajax 3:2 (kon.) | Braga – Hafnarfjördur 3:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Panathinaikos 1:0 (kon.)
Škendija – AC Milán 0:1 (kon.) | Hajduk Split – Everton 1:1 (kon.) | CZ Bělehrad – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Austria – Osijek 0:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
3:0 (1:0)
NK Domžale
Čtvrtek 24.08.2017, 20:45 • Stade Vélodrome, Marseille • Evropská liga (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště bude těšit na počtenou. (22:49:55)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:9.
     
    Je dobojováno, Olympique Marseille domácí proti Domžale zvládl a po výhře poměrem 3:0 se může radovat z postupu do základní skupiny Evropské ligy! Utkání nezačalo úplně podle představ francouzského týmu, který v jeho úvodu tahal za kratší konec provazu, Balkovec v sedmadvacáté minutě dokonce trefil tyč. Z následné protiakce se ale domácí dokázali dostat do vedení, které jim zařídil Valère Germain. Stejný hráč mohl krátce před odchodem do šaten náskok svého celku zvýšit, tentokráte ale s kvalitním zásahem přispěchal Milić.

    Pokud v první půli svěřenci trenéra Rožmana favoritovi vzdorovali, pak v té druhé už na něj absolutně nestačili. Hlavička Valèra Germaina z třiapadesáté minuty sice úspěch ještě neslavila, o chvíli později se ale francouzský útočník už mohl radovat ze své druhé trefy tohoto večera. Jiskřičku naděje mohl pro Domžale dvacet minut před koncem vykřesat Širok, Marseille ale dobrým zákrokem podržel Mandanda. O definitivní rozhodnutí se po parádních nůžkách postaral Florian Thauvin, který těžil z centru Germaina, jednoznačně nejlepšího hráče tohoto mače.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak přeci jen jsme se dočkali ještě jedné akce v podání domácího týmu. Zambo Anguissa po přechodu do šestnáctky našel na jejím vrcholu čekajícího Sansona, jenž ještě nádherným obloučkem míč posunul k Germainovi, ten ale z voleje přestřelil.
     
    90+1
    Olympique už v naprostém klidu a pohodě kombinuje na vlastní polovině, s míčem si chvíli může užít i brankář Steve Mandanda. Na hráčích Domžale je vidět pochopitelná frustrace, dnešní výsledek je pro ně možná až příliš krutý.
     
    90
    Utkání nemusí být nijak zbytečně protahováno a ví to i izraelský rozhodčí, který nad rámec základní hrací doby nastavuje tři minuty.
     
    89
    Domácí hráči i fanoušci si závěrečné minuty utkání užívají plnými doušky, na Stade Vélodrome panuje opravdu parádní atmosféra! Marseille si po roce a půl znovu zahraje základní skupiny Evropské ligy, v níž, vzhledem k síle svého kádru, může patřit mezi favority.
     
    88
    Z levé strany se jako uragán přihnal Morgan Sanson, který nahrával na ose hřiště čekajícímu Gustavovi. Ten ještě sklepával pro Thauvina, střelec třetí branky domácích ale o balon přišel a zpět jej získal jen za cenu ofenzivního faulu.
     
    87
    Širok si posunul balon podél postranní lajny a dlouhým balon zkusil nalézt do pokutového území si nabíhajícího Ožbolta. Ten se snažil natáhnout, co to šlo, Steve Mandanda ale velmi rychle vyběhl a u míč se ocitl jako první.
    85. THAUVIN - 3:0
     
    85
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Na Stade Vélodrome je o postupujícím do základní skupiny Evropské ligy definitivně rozhodnuto, Marseille totiž pět minut před koncem přidává už třetí branku! Dnes velice dobře hrající Germain se tentokráte ocitl v roli nahrávače, když přesným centrem oslovil v šestnáctce neobsazeného FLORIANA THAUVINA a ten krásnými nůžkami, po nichž balon zaplul přesně k tyči, překonal marně se natahujícího gólmana Miliće.
     
    85
    Poprvé po svém příchodu na hrací plochu o sobě dal vědět Alen Ožbolt, v příliš pozitivním světle to ale nebylo. Hostující útočník si sice našel přihrávku od Ibričiće, o pořádný kus si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    84
    Na svěřencích lodivoda Rožmana je vidět ohromná snaha vstřelit alespoň kontaktní branku, která by závěr utkání určitě pořádně zdramatizovala. Marseille ale za svůj výkon a hlídání velmi nadějného vedení zaslouží velkou pochvalu.
     
    83
    Střídání v týmu NK Domžale: ze hřiště odchází Vetrih, přichází Čerin.
     
    82
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Ocampos, přichází Dória.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Žužek (NK Domžale).
     
    80
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut a zřejmě i drobné nastavení. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo už Marseille žádnou změnu skóre nepřipustí?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 28. Germain, 56. Germain, 85. Thauvin

    Karty:   24. Rami (OMA), 32. Thauvin (OMA), 67. Thauvin (OMA) – 38. Balkovec (DML), 54. Vetrih (DML), 81. Žužek (DML)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:9.
    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Rami (25. Sertic), Rolando, Evra (C) – Lopez (63. Zambo Anguissa), Gustavo, Sanson – Thauvin, Germain, Ocampos (82. Dória)
    Náhradníci: Pelé – Dória, Cabella, Sarr, Amavi, Sertic, Zamno Anguissa

    NK Domžale: Milić (C) – Širok, Klemenčić, Blažić, Balkovec – Husmani, Ibričić, Vetrih (83. Čerin) – Repas, Firer (75. Ožbolt), Bizjak (66. Žužek)
    Náhradníci: Mulalić – Matjašić, Žužek, Hodžić, Ožbolt, Rom, Čerin

    Rozhodčí: Orel Grinfeld – Danny Krasikow, Roy Hassan (všichni Izrael)
    17.08.2017
    Domžale - Marseille 1:1

    Branky: 13. Vetrih – 63. Sanson

    Karty:   78. Balkovec (DML) – 90+2. Cabella (OMA), 90+3. Evra (OMA)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:18.
    thejrc.org