Breda – Sparta Rotterdam 2:2 (kon.)
konec
NAC Breda
2:2 (1:0)
Sparta Rotterdam
Pátek 25.08.2017, 20:00 • Rat Verlegh Stadion, Breda • Nizozemská Eredivisie • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! V pořadí již třetí kolo nizozemské Eredivisie otevře utkání dvou celků, kterým se vstup do nového ročníku příliš nevydařil. Zaměříme se na souboj, v němž NAC Breda před vlastními fanoušky přivítá Spartu Rotterdam. Úvodní výkop je naplánován na 20:00.
     
    NAC Breda

    Breda během loňského ročníku zápolila v druhé nejvyšší nizozemské soutěži. Celkový zisk čtyřiašedesáti bodů jí stačil na páté místo, ovšem vzhledem k tomu, že se lépe umístily juniorské výběry Ajaxu a Eindhovenu, které o ligu výše postoupit nemohou, mohla o účast v Eredivisie bojovat v baráži. A jednalo se o boj úspěšný, nejprve fotbalisté NAC přehráli Volendam, v klíčovém dvojzápase si pak po výsledcích 1:0 a 4:1 poradili také s Nijmegenem.

    Letos svěřenci kouče Vrevena zatím plní roli vystrašeného nováčka, po dvou kolech totiž nemají na svém kontě ani bod, spokojenost nemůže panovat ani s osmi inkasovanými góly. Sezonu hráči Yellow Army začali porážkou 1:4 s Vitesse, o týden později stejným výsledkem podlehli i PSV. Prozatím jediným střelcem týmu zůstává Thierry Ambrose, který v Bredě hostuje z Manchesteru City.
     
    Sparta Rotterdam

    Sparta na loňský ročník nebude vzpomínat v dobrém. Jako jeden ze tří celků totiž inkasovala více než šedesát branek a po většinu sezony se musela strachovat o udržení příslušnosti v nizozemské nejvyšší soutěži. To se ale nakonec fotbalistům z Rotterdamu podařilo, jejich bodový zisk s baráž hrajícím Nijmegenem byl sice totožný, ve prospěch The Red-White Gladiators ale rozhodl lepší rozdíl ve skóre.

    V rámci poháru celek z přístavního města doputoval až mezi čtyři nejlepší, v semifinále mu ale sen o zisku trofeje zhatilo Vitesse. Ani svěřenci lodivoda Westerhofa nezažili ideální vstup do nového ročníku, když překvapivě hladce nestačili na Venlo, dalšího z nováčků. Na rozdíl od svého dnešního soupeře se jim však v druhém kole podařilo získat alespoň bod za domácí remízu 1:1 se Zwolle.
    Na stadionu Rata Verlegha právě probíhá rozcvička obou celků.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    NAC Breda: Noppert – Horsfield, Koch, Marí (C), Angeliño – Verschueren, Vloet, El Allouchi – Fernandes, Ambrose, García.
    Náhradníci: N. Bertrams, van der Maaten – Mets, Korte, Stans, Sprangers, Snepvangers, Agyepong.

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Breuer (C), Vriends, Dougall – Dobson, Sanusi, Mühren – Brogno, Volaš, Goodwin.
    Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Chabot, Bambock, Duarte, Verhaar, Veenhoven, Ache, Spierings, Alhaft, Fischer, Marfelt.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Johan Balder, Erik Kleinjan.
     
    Dennis Higler, který bude mít dnešní utkání na povel, právě přivádí jeho aktéry na travnatou plochu – za pár okamžiků tedy budeme moci začít. Dočká se některý z týmů své premiérový výhry v této sezoně?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr Higler právě foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi Bredou a rotterdamskou Spartou tak může být odstartováno – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak hosté budou hrát v tmavě modré kombinaci.
     
    2
    Po úvodním výkopu se balon dostal na levého obránce domácích Angeliña, který v Bredě hostuje z Manchesteru City. Mladičký zadák se po levé straně hodlal propracovat až k centru, byl ale odstaven dobře bránícím Floranusem.
     
    3
    Další útočný výpad domácích ale už vedl k centru z kopačky Fernandese, jeho nabídku ale obrana Sparty odvrátila na roh. Z něj se Bredě nepdodařilo vytěžit zhola nic, míč bezpečně vyboxoval vybíhající Kortsmit.
     
    4
    První akce Rotterdamu nikam nevedla, Goodwin se místo přihrávky na neobsazeného Volaše rozhodl postupovat individuálně, což se mu vzhledem k prohranému souboji s Horsfieldem ukázalo býti osudným.
     
    5
    Úvod zápasu se zcela odehrává v režii svěřenců trenéra Vrevena, kteří svému soupeři balon téměř nepůjčují. Na ofenzivní výlet se vydal obránce Horsfield, jenž chytře myšlenou kolmicí hledal nabíhajícího si Ambrose, jeho záměr ale na poslední chvíli vystihl Breuer.
     
    6
    Loris Brogno si šikovně narazil s Dobsonem, poté si míč poslal dál od nohy a přízemním centrem se pokusil oslovit Volaše. Balonu ale dodal až příliš velkou razanci a místo ke svému spoluhráči jej poslal přesně do náruče gólmana Nopperta.
     
    7
    Po nepřehledném souboji mezi Fernandesem a Dougallem se balon odporoučel za postranní čáru. Hostující zadák už si jej bral pro sebe a hodlal poslat do hry autové vhazování, sudí ale rozhodl jinak, rozehrávat budou fotbalisté NAC.
     
    8
    Potlesk z ochozů stadionu po zásluze sklidil Manu García, který si na levém křídle poradil se dvěma bránícími protivníky, jeho klička byla skutečně znamenitá. Následná přihrávka dalšího hosta z Manchesteru City ale už tak povedená nebyla.
     
    9
    Angeliño vystihl rozehrávku soupeře a okamžitě se s míčem přilepeným u nohy vrhl do protiakce. Daleko se ale nedostal, výtečně načasovaným obranným zákrokem jej totiž krátce po překročení poloviny hřiště zastavil Vriends.
     
    10
    Faul jsme viděli i na opačné straně hrací plochy. Nepřehlednou situaci ve středu hřiště nejlépe ze všech vyřešil Ryan Sanusi, který udělal tři rychlé kroky, poté byl ale k zemi stažen Vloetem. Sparta posléze vybojovala první roh tohoto mače.
     
    11
    Nejednalo se o vůbec špatnou rozehrávku rohového kopu. Goodwin balon nepříjemně zakroutil k zadní tyči, kde se k hlavičce dral hostující kapitán Breuer, Andries Noppert ale dobře zareagoval a ve vzduchu míč nadvakrát uzmul do své moci.
     
    12
    Sparta se poprvé v utkání na delší dobu usadil na obranné polovině svého oponenta. Floranus našel na ose hřiště číhajícího Dobsona, který zvedl hlavu a zkusil roztáhnout hru pro Brogna, místo toho ale míč poslal do země nikoho.
     
    13
    Breda se snaží o uklidnění utkání, které zatím místo ofenzivní podívané spíše nabízí řadu nepřesností z obou stran. Koch si na vlastní polovině vyměňoval balon s kapitánem Marím, jenž se dokonce rozhodl kombinovat s gólmanem Noppertem.
     
    14
    El Allouchi o sobě dal poprvé vědět, když milimetrově přesným hry oslovil vpravo čekajícího Fernandese. Ten si míč z první posunul až na kraj šestnáctky, odkud vyslal přízemní centr, nikoho ze svých kolegů ale svým pasem neoslovil.
     
    15
    Po Garcíově faulu na polovině hřiště měli svěřenci trenéra Pastoora, který v minulosti vedl třeba i pražskou Slavii, přímý kop. Ani jejich další snaha o kombinaci ale neměla úspěch, u balonu se tak znovu drží domácí Breda.
     
    16
    Tentokráte to celek z Rotterdamu zkoušel po levém kraji hrací plochy. Individuální průnik divákům předvedl Craig Goodwin, jenž si sice míč dokázal obhodit okolo Horsfielda, o kousek dál si ale vylámal zuby na stoperu Kochovi.
     
    17
    Dobson parádním pasem přes téměř celou šíři hrací plochy nalezl překvapivě vepředu se pohybujícího Angeliña. Ten se přes Floranuse dostal až k centru, jehož adresátem zřejmě byl Ambrose, o odklizení se ale postaral Breuer.
     
    18
    Dlouhý balon za obranu zvládl Thierry Ambrose s vypětím všech sil alespoň sklepnout pro Garcíu. Ten se po výměně míče s Angeliñem dostal k centru, našel ale pouze náruč připraveného gólmana Kortsmita.
     
    19
    Do šestnáctky přilétl o chvilku později další centr, tentokráte se o něj postaral Fernandes. Obrana Sparty si ale zatím počíná velmi spolehlivě a podobné náznaky šancí ze strany svého soupeře bez sebemenších problémů likviduje.
     
    20
    Zaváhání ve středu hřiště v podání El Allouchi se snažil využít pohotový Dobson, který se rozhodl kombinovat s Volašem, jeho akce ale ztroskotala na mimořádně nepovedeném pasu, jenž se stal snadnou kořistí pro Kocha.
     
    21
    První velkou šanci tohoto mače měli na svědomí fotbalisté Bredy! Další obléhání branky Rotterdamu nikam nevedlo, proto se míče ujal obránce Angeliño, posunul si jej do palebné pozice a tvrdě vypálil, Kortsmit ale předvedl povedený zákrok.
     
    22
    Na druhé straně mohl Goodwin těžit z přihrávky od Mührena. Poté si australský šikula posunul míč na svou silnější levačku a také zkusil štěstí, jeden z bránících hráčů ale dokázal jeho pokus tečovat na rohový kop.
     
    23
    Z něj se ale Rotterdamským nic kloudného vymyslet nepodařilo. Obrana Bredy sice posléze odvrátila míč pouze k nehlídanému Dougallovi, jeho pokus o jakýsi střílený centr ale také skončil neúspěchem.
     
    24
    Brogno si krásně narazil s nehlídaným Volašem a poté si kulatý nesmysl píchl ještě více do křídla. Byl faulován, hříšníkem se tentokráte stal vracející se El Allouchi, kterého si sudí posléze pozval na menší rozmluvu, kartu ale neudělil.
     
    25
    Jenže s přímým kopem z celkem zajímavé pozice nenaložili Pastoorovi svěřenci ale vůbec dobře. Centrovaný balon z kopačky Craiga Goodwina se snášel přesně do malého vápna, kde si na něj počkal brankář Noppert.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Manu García (NAC Breda).
     
    27
    Paolo Fernandes se na kraji šestnáctky fantasticky uvolnil, následně se brankáře soupeře pokusil překvapit technickým pokusem z ostrého úhlu, Kortsmit se ale nenechal opít rohlíkem. Uvidíme rohový kop Bredy.
     
    28
    Horsfield přenesl hru pro Angeliña, který okamžitě vyslal na zteč rychlonohého Ambrose. Ten se v souboji jeden na jednoho sice nedokázal dostat přes Dougalla, alespoň však pro Bredu vybojoval další kop od rohového praporku.
     
    29
    A po jeho rozehrávce se domácí fotbalisté dočkali dalšího ohrožení soupeřovy pokladnice. Ze samotného rohu ještě nic nevzešlo, brankář Kortsmit ale míč nešikovně vyrazil jen k Vloetovi, s jeho pomalým pokusem si poté ale poradil.
     
    30
    Angeliño zatím stoprocentně patří k nejaktivnějším mužům dosavadního průběhu utkání. Nyní ukázal, že umí zapracovat i směrem do defenzivy, když po parádním obranném skluzu balon odebral nic netušícímu Brognovi.
     
    31
    O pár okamžiků později ale kmenový hráč Manchesteru City zbytečně fauloval Dobsona, načež měli hosté k dispozici standardní situaci kousek za šestnáctkou. Centrovaný balon brankář Noppert stačil vyboxovat pouze na roh.
     
    32
    A po jeho rozehrávce balon směřoval až k zadní tyči, kde nejvýše ze všech ve vzduchu doputoval hostující kapitán Breuer, jeho hlavička ale postrádala jak razanci, tak přesnost, a Noppert tak tentokráte zasahovat nemusel.
     
    33
    Goodwin si na levé straně několikrát vyměnil kulatý nesmysl s Dougallem, poté se do kombinace pokusil zapojit i z druhé vlny si nabíhajícího Vriendse, tomu ale absolutně nevyšel první kontakt s míčem.
     
    34
    Pod nátlakem ze strany Ambrose a Fernandese hostující obránce Vriends musel hru otočit směrem vzad a vyslat zpětnou přihrávku na Kortsmita, míči ale nedodal dostatečné množství razance a hostující gólman tak měl co dělat, aby zažehnal potenciální nebezpečí.
     
    35
    Tohle může hosty mrzet. Mühren nalezl na hranici pokutového území Volaše, který udržel svého strážce na zádech a poté se rozhodl mu přihrávku vrátit, hostující středopolař ale dostal balon pouze na paty.
     
    36
    Do konce prvního poločasu už zbývá pouze deset minut, plus se možná dočkáme nějakého drobného nastavení. Dočkáme se nějaké branky, nebo půjdou oba celky do šaten za bezgólového stavu?
     
    37
    Thierry Ambrose o sobě dal po několikaminutové odmlce opět vědět, když lehoučkým pasem za obranu soupeře nalezl Garcíu, tomu ale míč na poslední chvíli ukopl vracející se Vriends. Další roh pro Bredu.
     
    38
    Ani jeden z týmů si ale s těmito typy standardních situací zatím neví absolutně rady. Tento rohový kop v podání Yellow Army budiž názorným příkladem, Fernandes totiž poslal kulatý nesmysl pouze k připravenému Kortsmitovi.
     
    39
    Angeliño naznačil centr, poté si ale balon ještě posunul na levačku a až poté jej poslal pro na kraji šestnáctky se pohybujícího Vloeta. Ten se rozhodl pro zakončení z první, což se neukázalo jako ideální varianta, míč totiž skončil vedle branky.
     
    40
    Oba celky jsou dnes směrem do ofenzivy zatím poněkud bezradní, ani jednomu z nich se nedaří přijít s nějakou kreativnější myšlenkou či nečekaným nápadem.
     
    42
    Breda právě vstřelila branku!
    Tak jsme se před koncem prvního poločasu přeci jen dočkali, do vedení se zcela zaslouženě dostává daleko aktivnější Breda. Po faulu na El Allouchiho měli domácí k dispozici přímý kop, po jehož rozehrávce přilétl balon na zadní tyč k naprosto zapomenutému PABLOVI MARÍMU. Hlavičku domácího kapitána ještě stačil Kortsmit zlikvidovat, na následnou dorážku už ale nedokázal zareagovat.
    42. Pablo MARÍ - 1:0
     
    43
    Breda se díky dobré práci šikovného Fernandese dostal k rozehrávce dalšího rohového kopu. Svěřenci kouče Vrevena ale pouze potvrdili svou nemohoucnost a ani tentokráte z této situace nezahrozili.
     
    44
    George Dobson u postranní lajny před střídačkami velice tvrdě dohrál Ambrose, sudí tady asi měl udělit žlutou kartu, místo toho ale volil pouze domluvu. Na to konto musel uklidňovat hodně nespokojeného trenéra domácích.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat pouze jedna minuta.
     
    45+1
    V závěru prvního poločasu ještě poněkud vzplály emoce, když Ambrose balon po přechodu za postranní čáru odmítl odevzdat Breuerovi. Oba kohouty se musel vydat uklidnit sudí Higler, k udělení karty ale nedošlo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, spokojenější zatím mohou být domácí fotbalisté, kteří do šaten odchází s vedením 1:0. Příliš fotbalové krásy jsme zatím neviděli, nutno ale poznamenat, že Breda vede naprosto zaslouženě. O jedinou branku dosavadního průběhu utkání se postaral Marí, který těžil z nedůsledného bránění ze strany Sparty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas výkopem otevřeli fotbalisté Rotterdamu, kteří toho v předchozí půli opravdu mnoho nepředvedli. Dokáží se v nadcházejících minutách herně zvednout, nebo bude Breda opět diktovat tempo a vedení si pohlídá?
     
    48
    Také úvod druhé půle nám přináší hodně nepřesností. Kličkou do středu hřiště se snažil uvolnit Dougall, v souboji jeden na jednoho byl ale přetlačen Fernandesem, ten si ale dle názoru sudího počínal nedovoleně.
     
    49
    Sparta zatím svého oponenta nepouští k balonu, dopředu se však nevydává a pouze s ním kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Změnit se to pokusil Brogno, ale vylámal si zuby na pozorně hrajícím Horsfieldovi.
     
    50
    Brognův centrovaný balon se snášel přesně k Horsfieldovi, který jej hodlal sklepnout hlavou pro brankáře Nopperta, počínal si ale až příliš lehkovážně, a nakonec mohou být domácí rádi, že nemusí čelit rohovému kopu.
     
    51
    Breda se poprvé v tomto poločase probojovala na obrannou polovinu svého soupeře a hned po dobré práci Thierryho Ambrose získala k dispozici rohový kop. Jak s ním domácí fotbalisté naloží?
     
    51
    Breda právě vstřelila branku!
    Odpověď zní jasně, domácí s nařízeným rohovým kopem naložili tím nejlepším možným způsobem, dostávají se totiž do dvoubrankového vedení! Centrovaný balon z kopačky Angeliña doputoval na hranici malého vápna, kde nejvýše ze všech vyskočil RAI VLOET a velmi razantní hlavičkou prostřelil Kortsmita, který si na míč sice sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil.
    51. Rai VLOET - 2:0
     
    53
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Dalibor Volaš, přichází Ragnar Ache.
     
    54
    Na kopačky Bredy se vrátila pohoda, která jim v úvodu druhého poločasu chyběla. Do šestnáctky se probojoval Paolo Fernandes, který se odhodlal vydat proti trojici protivníků, zamotal se ale ve vlastních parádičkách.
     
    55
    Znovu Fernandes. Mladičký křídelník domácího mužstva si tentokráte dovolil drzou kličku na polovině hřiště, kde se zbavil Sanusihi, poté si ale míč pustil příliš daleko od nohy, čehož využil bránící Breuer.
     
    56
    Loris Brogno se ve vzduchu velice nepříjemně střetl s Angeliñem. Po vzájemném kontaktu se ani jednomu z hráčů nechtělo zpátky na nohy, celá situace se ale nakonec obešla bez zásahu zdravotnických týmů.
     
    58
    Dobson se dopustil nepřesné přihrávky při rozehrávce a poté byl nucen unikajícího Verschuerena zastavit jen za cenu taktického faulu. Tady se asi měla udělit žlutá karta, sudí však opět zvolil pouze domluvu.
     
    59
    Domácí hru naprosto kontrolují, Sparta dnes působí opravdu mimořádně bezradně. Směrem do ofenzivy se jí nedaří nic kloudného vymyslet, pochvalu ale určitě zaslouží i obrana Bredy, jež funguje bezchybně.
     
    60
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Ryan Sanusi, přichází Deroy Duarte.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Mounir El Allouchi (NAC Breda).
     
    62
    Angeliño si posunul balon na svou silnější levačku a dlouhatánským pasem přes celou šíři hrací plochy nalezl Ambrose. Ten se jal postupovat vstříc brance soupeře, byl však zastaven zdviženým praporkem pomezního sudího, který správně viděl ofsajd.
     
    63
    Zmar v útočné fázi v podání hostí byl zcela jasně ukázán při této střelecké snaze střídajícího Acheho. Ten si míč navedl na pravačku do velmi slibné pozice pro střelu, rána mu ale absolutně nesedla a balon zamířil opravdu hodně vysoko nad branku.
     
    64
    Střídající Ache míč ze vzduchu sklepl pro za sebou stojícího Goodwina. Ten pár vteřinek posečkal a poté svým centrem nalezl právě střídajícího útočníka Sparty, který se těsně před Noppertem dostal k hlavičce, branka mu ale byla malá.
     
    65
    Brogno pro své kolegy vybojoval autové vhazování, po němž balon poslal až do šestnáctky. Hlavou za sebe míč prodloužil Ache, Goodwin se ale k zakončení díky dobré defenzivní práci v podání Marího neprodral.
     
    66
    Po kontaktu s Kochem se v pokutovém území Bredy poroučel k zemi Robert Mühren. Svému pádu ale opravdu hodně přidal a sudí mu na jeho herecké představení zcela správně neskočil, tady spíše než penalta mohla přijít žlutá karta za simulování.
     
    67
    Žlutou kartu dostává George Dobson (Sparta Rotterdam).
     
    68
    Hosté se začínají poněkud herně osmělovat, hrozí především po křídlech. Tentokráte to zkusili zprava, k přízemnímu centru se přes Angeliña dostal Brogno, jenž hledal z druhé vlny si nabíhajícího Duarteho, za pět minut dvanáct ale stačil zasáhnout Koch.
     
    69
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Paolo Fernandes, přichází Thomas Agyepong.
     
    70
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Tak pozor, dvacet minut před koncem máme zaděláno na zajímavou zápletku – Sparta se totiž svému soupeři dostává na dostřel. Celá situace se narodila po rozehrávce rohového kopu, hlavičkující Breuer poté balon poslal směrem k brance, nedodal mu ale dostatečnou razanci. To ale nakonec vůbec nevadilo, v malém vápně se totiž nejlépe zorientoval RAGNAR ACHE a vykřesal pro hosty jiskřičku naděje.
    70. Ragnar ACHE - 2:1
     
    71
    Duarte krásně přenesl hru ke Goodwinovi, jenž počkal na ideální okamžik a pak nacentroval do míst, kam si sbíhal aktivní Ache. Ten se ale k hlavičce neprobojoval, skvělým výběhem se totiž prezentoval Marí.
     
    73
    A Breda po inkasované brance začíná působit až příliš opatrně a pasivně. Goodwin teď pro hosty vybojoval další kop od rohového praporku, Noppert se ale vrhl mezi hlavičkující hráče a uzmul míč pro sebe.
     
    74
    Teď si museli domácí hráči i fanoušci oddechnout. Zpětná přihrávka v podání Marího totiž nebyla vůbec povedená, z čehož mohl těžit Brogno, jenž ještě centroval pro Acheho, ten měl ale míč na dlouhou nohu a Nopperta nepřekonal.
     
    75
    Agyepong, další z kmenových hráčů Manchesteru City, kteří hostují v Bredě, se krásně zbavil napadajícího Dougalla. Poté si hodlal narazit s Ambrosem, ten jeho záměr ale nepochopil a Sparta může tak vyrazit do protiakce.
     
    76
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Mounir El Allouchi, přichází Karol Mets.
     
    77
    Duarte ve středu hřiště přetlačil Verschuerena, poté zvedl hlavu a pokusil se hru roztáhnout na Goodwina. Ten se snažil, seč mu síly stačily, balon ale před přechodem přes postranní lajnu už nedokázal zastihnout.
     
    78
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Michel Breuer, přichází Stijn Spierings.
     
    79
    Po faulu na Dougalla měli hosté k dispozici přímý kop z levé strany travnaté plochy. Sparta se rozhodla pro rozehrávku na krátko, jako šťastná volba se to ale neukázalo, záměr hostí skvěle vystihl bránící Agyepong.
     
    80
    Mohlo být rozhodnuto! García totiž mezi obránci soupeře narýsoval fantastickou kolmici pro Thierryho Ambrose, jenž se řítil sám vstříc brankáři Kortsmitovi. Ten jej ale vychytal a druhý pokus domácího útočníka zablokoval Floranus.
    80.
     
    81
    Do konce utkání už zbývá jen posledních deset minut. Hosté mají optický tlak a určitě jsou to oni, kdo určuje tempo hry. Zda se jim podaří vyrovnat, nebo Breda hubené vedení udrží, se dozvíme už brzy.
     
    82
    Craig Goodwin si jako adresáta své přihrávky vybral Acheho. Tomu se sice povedlo balon zpracovat na prsa, následná klička ale už úspěch nepřinesla, za což mohl velmi pozorně a důsledně bránící Horsfield.
     
    83
    García zvedl hlavu a přenesl hru doprava na volného Agyeponga. Ten ale zjistil, že dále už nemá s kým kombinovat, proto hru otočil vzad a nikam se bezhlavě nehnal. Breda už začíná praktikovat udržovací taktiku.
     
    84
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné, domácí necelých pět minut před koncem utkání přichází o dvoubrankové vedení, které doslova prohospodařili. Breda nedokázala zažehnat nebezpečí, balon se na to konto dostal na kraj šestnáctky ke Goodwinovi. Po jeho centru hlavičkoval Mühren a kulatý nesmysl do sítě opět uklidil dobře se orientující RAGNAR ACHE. Opakovaný záběr ale ukázal, že se jednalo o těsný ofsajd.
     
    86
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Thierry Ambrose, přichází Giovanni Korte.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Stijn Spierings (Sparta Rotterdam).
     
    88
    Závěr utkání se nese v duchu velké nervozity, především pak ze strany domácího týmu. Jedná se o zcela pochopitelnou záležitost, takto prohospodařit nadějný dvoubrankový náskok, to musí Bredu opravdu sakramentsky mrzet.
     
    89
    A hráči Rotterdamu jsou při chuti. Po povedené kombinace se balon dostal až na kopačky Brogna, který se nijak nerozmýšlel a ihned vypálil. Jeho rána nebyla vůbec špatná, Noppert ale nakonec zasahovat nemusel.
     
    90
    Neskutečná smůla pro Bredu, která si v samotném závěru mohla vzít ztracené vedení zpět! Míče se v pokutovém území ujal Manu García, zbavil se svého strážce a vypálil, jeho přízemní pokus ale skončil na tyči.
     
    90+1
    Budou se nastavovat čtyři minuty.
     
    90+2
    Agyepong se v šestnáctce snažil vymodlit penaltu, když se po souboji s Vriendsem poroučel k zemi, sudí mu ale jeho hereckou etudu nezbaštil a místo toho jej odměnil žlutou kartou.
     
    90+3
    Hodně nervózní závěr zápasu pokračuje. Mets při čekání na rozehrávku rohového kopu odstrčil svého strážce, další žlutá karta.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Breda ztratila velice nadějně rozehrané utkání se Spartou, nad kterou ještě dvacet minut před koncem vedla o dvě branky, nakonec se ale musela smířit jen s bodem za remízu 2:2. První poločas nabídl převahu domácího týmu, který se krátce před odchodem do šaten dostal do vedení zásluhou Pabla Marího. Druhá půle už byla na góly o poznání bohatší, dvoubrankové vedení Bredě zajistil Rai Vloet. Hosté se ale po dalším gólu zbytečně zatáhli a byli za svou pasivitu potrestáni, o snížení na rozdíl jediné trefy a následné vyrovnání se postaral střídající Ragnar Ache. V samotném závěru si svěřenci trenéra Vrevena málem vzali ztracené vedení zpět, García ale trefil pouze tyč. Domácí tak získala premiérový bod v této sezoně, naopak Rotterdamští mají na svém kontě už druhou remízu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:18.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:05:12)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 42. Marí, 51. Vloet – 70. Ache, 84. Ache

    Karty:   26. García (BRD), 61. El Allouchi (BRD), 90+2. Agyepong (BRD), 90+3. Mets (BRD) – 67. Dobson (SPR), 87. Spierings (SPR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:18.
    NAC Breda: Noppert – Horsfield, Koch, Marí (C), Angeliño – Verschueren, Vloet, El Allouchi (76. Mets) – Fernandes (69. Agyepong), Ambrose (86. Korte), García.
    Náhradníci: N. Bertrams, van der Maaten – Mets, Korte, Stans, Sprangers, Snepvangers, Agyepong.

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Breuer (C) (78. Spierings), Vriends, Dougall – Dobson, Sanusi (60. Duarte), Mühren – Brogno, Volaš (53. Ache), Goodwin.
    Náhradníci: Craninx, Nienhuis – Chabot, Bambock, Duarte, Verhaar, Veenhoven, Ache, Spierings, Alhaft, Fischer, Marfelt.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Johan Balder, Erik Kleinjan
    thejrc.org