RB Lipsko – Freiburg 4:1 (kon.) | Hannover – Schalke 1:0 (kon.)
konec
Hannover 96
1:0 (0:0)
FC Schalke 04
Neděle 27.08.2017, 18:00 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (19:54:07)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:17.
     
    Je za námi poslední utkání druhého kola německé Bundesligy, ve kterém Hannover udolal Schalke 1:0. Ligový nováček tak pokračuje ve spanilém startu a po dvou zápasech má na kontě plný počet šesti bodů – jaká to změna oproti sezóně 2015/2016, ve které byli Die Roten za ligového otloukánka. Námi sledované utkání přineslo taktickou a defenzivní bitvu, kterou jediným gólem rozsekl střídající Brazilec Jonathas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Thilo Kehrer zbytečně fauloval na polovině hřiště a domácí s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebudou, zdá se, že je rozhodnuto!
     
    90+4
    Střídající Fabian Reese se po Konopljankově povedeném přenesení hry dostal ještě k jedné střele, z ostrého úhlu ale neměl nárok na úspěch. Diváci v hannoverské HDI-Areně poté povstali a zbytek zápasu doprovázejí oslavnými chorály.
     
    90+3
    Jevhen Konopljanka zavezl míč po levém křídle na útočnou polovinu, jeho následný centr ale proletěl pokutovým územím bez povšimnutí a míč skončil v autu.
     
    90+2
    Sudí Ittrich ale nastavil nad rámec devadesáti minut dalších pět, a fotbalisté Schalke tak ještě nic nebalí.
     
    90+1
    Její exekuci si vzal do své gesce právě Bastian Oczipka, bývalý hráč Eintrachtu Frankfurt ale trestuhodně napálil pouze zeď. Hostům už mnoho času nezbývá...
     
    90
    Meyerův centr adresovaný Konopljankovi postrádal přesnost, Oczipka si však poté došel pro Korbův faul, a Die Königsblauen tak budou mít k dispozici další standardku.
     
    89
    Ofsajd a v něm autor jediného gólu Jonathas, hosté okamžitě poté rozehráli a hrnou se na útočnou polovinu.
     
    88
    Obránce Schalke se stále drží za kostrč, už ale stojí na nohou a zdá se, že bude v pořádku, a hra tak může pokračovat dál.
     
    87
    Matija Nastasić zůstal po hlavičkovém souboji s Bakalorzem ležet v bolestech na trávníku, hra je tak znovu přerušena. Nechme se překvapit, jak dlouhé bude blížící se nastavení...
     
    85
    Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Meyer, jehož přetažený centr ale skončil v zámezí a Philipp Tschauner s odkopem od své branky pochopitelně pospíchat nebude.
     
    84
    Leon Goretzka to přehnal s agresivitou v souboji s Maxem Meyerem, Schalke tak bude zahrávat přímý kop ze zhruba pětatřiceti metrů od Tschaunerovy svatyně.
    Jonathasovi na první bundesligový gól v kariéře stačilo sedm doteků s míčem.

     
    83
    Hannoverští jsou s každou odehranou minutou blíže a blíže k vytouženým třem bodům, Bakalorz teď navíc vybojoval autové vhazování na polovině hřiště.
     
    82
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Fabian Reese.

    Vojtěch Balon

    Branky: 67. Jonathas (Bakalorz)

    Karty:   81. Harnik (HAN) – 9. Di Santo (SCH), 18. Goretzka (SCH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:17.
    Hannover 96: Tschauner – Korb, Sané, Felipe, Ostrzolek – Klaus (73. Karaman), Anton, Schwegler, Bakalorz – Harnik (81. Maier), Füllkrug (61. Jonathas).
    Náhradníci: Esser – Schmiedebach, Maier, Hübner, Sorg, Karaman, Jonathas.

    FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri (82. Reese), Kehrer, Naldo, Nastasić, Oczipka – Harit (72. Meyer), Goretzka, Bentaleb, Konopljanka – Di Santo (46. Burgstaller).
    Náhradníci: Nübel – McKennie, Höwedes, Insua, Meyer, Reese, Burgstaller.

    Rozhodčí: Ittrich

    Diváci: 49200
    thejrc.org