Slavia – Plzeň 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:0 (kon.) | Č. Budějovice – Dukla Praha 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Příbram 3:0 (kon.) | Jablonec – Hr. Králové 0:3 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
3:1 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
Pondělí 28.08.2017, 11:00 • SC Horní Počernice • Juniorská liga – Čechy • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Vzájemné zápasy
    V loňské sezoně se na západě Čech diváci branky nedočkali. Což ovšem neplatilo o utkání v hlavním městě. To vyhrála Slavia 3:2 gólem Broukala z 86. minuty. V dresu sešívaných nastoupil třeba i Antonín Barák.
     
    FC Viktoria Plzeň
    Hostující celek si nevede zatím v této sezoně vůbec špatně. Naposledy remizoval v domácím prostředí proti Mladé Boleslavi 1:1, když alespoň remízu zajistil Tomáš Arzberger ve druhém poločase. Trenér Jiří Kohout označil vyrovnání za zasloužené.

    Předtím Západočeši vyloupili Jablonec, když sedmigólovou přestřelku 5:2 rozhodl vítězným gólem na 3:2 gólem z voleje k levé tyči Rudolf Novák. Ostatně, právě kapitán Viktorie byl po výkonu proti Budějovicím ve druhém kole vyhlášený jako hráč kola. V prvním zápase zaznamenal Novák hattrick na půdě Bohemians.

    Plzeňské mužstvo není poskládané vůbec špatně. Západočeský celek těží především z třetího místa loňského staršího dorostu. Nicméně, i tak vedení červenomodrých poslalo na hostování do Domažlic Lukáše Pfeifera.
     
    SK Slavia Praha
    Domácí celek je po čtyřech kolech na třetím místě v české části ligy. Naposledy se představil na hřišti Liberce, kde prohrál poměrem 0:3. Soupeř zvítězil dvěma góly Gembického a jedním Petra.

    Předtím vyhrálo mužstvo z hlavního města v Mladé Boleslavi 2:0. V sestavě figurovala také posila z Plzně Jakub Hromada. V 50. minutě otevřel skóre utkání Krejdl, poté se v 79. minutě prosadil Mitrano.

    Slavia se naposledy v domácím prostředí ukázala 7. srpna, kdy deklasovala Jablonec 4:1. Pro vývoj střetnutí byly důležité dvě trefy Antwiho v prvním poločase, poté se mezi střelce zapsal kapitán Bucha a již zmiňovaný Mitrano.
     
    Delegace
    Jakožto hlavní rozhodčí bude dnešní zápas rozhodovat Ondřej Ginzel. Role jeho asistentů se zhostí Jaroslav Poživil a Matěj Vlček.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Čočišvili – Chaluš, Stropek, Vejvar, Alvir, Badocha, P. Kovařík, M. Lauricella, Trapanovski, Havrda, Bucha (C)
    Náhradníci: Lisa – Krejdl, M. Mach, Trajkovič, Čvančara, Stehno, Bjeloš

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – R. Novák (C), Vacovský, Kadar, Vais, Ryška, Suchý, Mudra, Pavlík, Pek, Arzberger
    Náhradníci: Mařík – Čihák, Pihrt, V. Svoboda, Šulc

    Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Vlček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopem Nováka začal zápas.
     
    1
    Slavia po zhruba sedmi vteřich vytáhla svůj presink. Sváček tím pádem rozehrál na levou stranu, kde hostující akci začal Ryška přihrávkou na Arzbergera. Ten ovšem udělal chybu. Slavia vhazuje.
     
    1
    Hostující celek zastavil akci domácích po levé straně na polovině hrací plochy. Posléze sledujeme kombinaci domácí obranné čtyřky.
     
    2
    Sváček kontroloval hru a rozehrál na jednoho ze svých stoperů. Ti si vyměnili balon. Posléze se míče dotkl Pavlík, ale Plzni nevyšel dlouhý nákop k Čočišvilimu.
     
    3
    Jeden z domácích hráčů tvořil hru na levé straně, už se dostal do vápna hostů, ale ke střele se nedostal. I tak Slavia alespoň vhazuje.
     
    3
    Sváček si dal celkem na čas s rozehrávkou, ale nakonec poslal míč křížem pravou nohou na levou stranu. Tam se o slovo přihlásil Arzberger, ale levý záložník Plzně posléze ztratil míč.
     
    4
    Spolupráce Ryšky s Mudrou na levé straně neskončila střelou na branku Slavie. Ta posléze drží míč na vlastní polovině i s Čočišvilim.
     
    5
    Pavlík získal míč ve středu hřiště. Poté Sváček zvolil rozehrávku křížem na levou stranu, ale Plzeň se neprosadila středem hřiště.
     
    5
    Jeden z domácích hráčů šel do souboje s Ryškou jeden na jednoho a vybojoval roh z pravé strany.
     
    6
    Exekutor standardní situace poslal míč na přední tyč, kde Pek nepustil protihráče k zakončení.
     
    6
    Čočišvili rozehrál nakrátko se svými obránci. Viktoria poté nepresuje rozehrávku soupeře. Arzberger se z pozice levého záložníka stáhl na polovinu hřiště.
     
    7
    Hostující celek vhazoval z pravé strany, poté si pro míč došel Novák. Těžiště hry se přeneslo na levou stranu, ale centr Ryšky skončil uprostřed domácí branky v náruči Čočišviliho.
     
    7
    Slavia je v kombinaci hodně trpělivá, nohama si zahrál také Čočišvili. Plzeň nakonec vysunula presink Arzbergerem na levé straně.
     
    8
    Cesta k ohrožení branky hostů středem hřiště nevedla, a tak může Kadar nahrát dozadu na Sváčka.
     
    8
    Novák nevyhrál osobní souboj na polovině soupeře. Posléze jde do útoku domácí celek po levé straně, ale Viktora včas přistupuje k protihráčům.
     
    8
    Sešivaní měli alespoň autové vhazování, ale jeden z hostujících hráčů odvrátil míč na hranici pokutového území.
     
    9
    Arzberger chtěl kontrovat po levém křídle, ale ještě na vlastní polovině byl s míčem v zámezí.
     
    9
    Arzberger přihrál křížem pod sebe na Pavlíka. Ten zvolil pěknou křižnou přihrávku pravou nohou na pravou stranu. Posléze se míč dostal opět k Arzbergerovi přibližně na polovině hrací plochy.
     
    10
    Jeden z hostujících hráčů ukázal dobrou rychlost, Pavlík poté asi tak trošku uspěchal střelu ze střední vzdálenosti, která měla skončit u levé tyče.
     
    11
    Sváček rozehrál na Kadara na pozici stopera, ten se s míčem dostal až polovinu hřiště. Hra bude pokračovat autovým vhazovýním Ryšky z levé strany.
     
    11
    Jeden z hostujících hráčů na levém křídle si přehodli míč na pravou nohu, ale centrem na zadní tyč nenašel protihráče.
     
    12
    Plzeň ještě zahrozila jedním z hostujícch hráčů, ale jeho slabá střela mířila k pravé tyči, kde čekal Čočišvili.
     
    12
    Zřejmě Arzberger zůstal ležet na hrací ploše, ale vše je v pořádku a pokračujeme tím pádem rozehrávkou Čočišviliho. Viktoria nadále v jedenácti hráčích na hrací ploše.
     
    13
    Azberger netrefil míč čistě na polovině hostů svojí pravou nohou. Poté hosté tvořili hru na pravém křídle, ale zatím budou jen vhazovat.
     
    13
    Viděli jsme cekem dlouhé autové vhazování, ale poté se míč vrací na kopačku Sváčka.
     
    14
    Ryška zkusil přihrávku na Arzbergera na levém křídle, ten si pomohl s Novákem, ale finální fáze hostů nevyšla.
     
    14
    Chaluš přenechal míč spoluhráči na polovině hřiště, poté byl Suchý důrazný v osobním souboji, ale vypadá to, že si sám ublížil, protože bývalý plzeňský dorostenec leží na hrací ploše.
     
    15
    Hra i tak plynula, Slavia hrála přes levou stranu, ale jeden z domácích hráčů byl v ofsajdu.
     
    15
    Domácí akce po levé straně byla hodně rychlá, ale ve finále také nepřesná. Plzeň ovšem nedržela balon delší dobu.
     
    16
    Sváček ukázal cit pro hru, dobře vystartoval pro balon a pomohl svým spoluhráčům rozehrávkou přes pravého beka.
     
    16
    Arzberger si sbíhal na přední tyč, Ryška poté na tu zadní, ale centr z pravé strany nepřišel.
     
    17
    Slavia se zapojila do ofenzivy po levé straně, jeden z hostujících hráčů fauloval, ale zatím Sváčkovi nehrozí větší nebezpečí.
     
    17
    Jeden z domácích hráčů centroval křížem z levé strany, ale jednalo se o centr přetažený. Sváček bude vykopávat od vlastní branky.
     
    18
    Sváček se rozhodl pro rozehrávku křížem na pravou stranu. Slavia nebyla pasivní co se týče presinku. Azberger ovšem bude vhazovat z poloviny hřiště.
     
    19
    Rána jednoho z hostujících hráčů z velké dálky míří hodně vedle levé tyče. Čočišvili pouze kontroloval očima dráhu balonu.
     
    19
    V první fázi osobního souboje byl Arzberger celkem nedůrazný, poté si pomohl rukama a Slavia bude rozehrávat zkrácený rohový kop z pravé strany.
     
    20
    Sváček si postavil dva hráče do zdi, ale nikdo z hostujících hráčů nemusel zasahovat, stejně tak jak brankář Viktorie.
     
    20
    Slavia se chtěla prosadit nákopem na pravou stranu, ale tam dobře pracoval Ryška. Bude to Viktoria, kdo bude vhazovat z levé strany.
     
    21
    Ryška vhodil míč na Nováka na levé straně, ale ten byl dobře bráněný. Slavia bude pokračovat autem Havrdy.
     
    21
    Novák chtěl obhodit protihráče na levé straně, ale to se plzeňskému kapitánovi nepovedlo.
     
    22
    Jeden z hostujících hráčů chtěl zrychlit hru křížem z levé strany přihrávkou na hrotového útočníka Viktorie. Plzeň bude mít k dispozici rohový kop.
     
    22
    Viktoria rozehrála nakrátko, ale to byl začátek konce akcií hostujících fotbalistů, Slavia se dere do útoku středem hřiště.
     
    23
    Suchý navíc na polovině hřiště přerušil útok Slavie faulem zezadu a dostává žlutou kartu.
     
    23
    Plzeň presovala Novákem z pozice hrotového útočníka. Ale Slavia se udržela na balonu. Nakonec se hra dostala na pravou stranu, ale k zakončení nedošlo. Takže pokračujeme výkopem Sváčka.
     
    24
    Novák si chtěl udělat prostor tělem na pozici hrotového útočníka. Poté Arzberger vybojoval rohový kop z levé strany.
     
    25
    Čočišvili vyrazil míč směřující na zadní tyč. Poté se málem Viktoria dostala k dorážce. Nicméně jeden z domácích hráčů zablokoval střelu protihráče z hranice vápna.
     
    26
    Plzeň měla standardní situaci z levé strany. Balon přistál křížem na zadní tyči, kde to jeden z hostujících hráčů přehnal s důrazem v souboji s Čočišvillim a může být rád, že zřejmě nedostane žlutou kartu.
     
    27
    Vejvar si zahrál s míčem u nohou na polovině hrací plochy. Slavistický útok poté byl vedený přes levou stranu, ale zatím je Sváček bez práce.
     
    27
    Zřejmě Mudra vedl brejk Plzně, ale ten skončil neúspěchem. Jeden z hostujících stoperů poté nahrál hlavou Sváčkovi.
     
    27
    Slavia si pokryla Nováka na levé straně z pohledu kapitána hostů. Poté jsme navíc viděli faul jednoho z hostujících hráčů na polovině hřiště.
     
    28
    Viktoria zpočátku nepůsobila jistě, ale situaci v rozehrávce dokázal vyřešit Sváček nakopl míč na Nováka, ten chtěl prodloužit míč křížem na levou stranu na Arzbergera.
     
    29
    Čočišvili vykopl míč středem na hranici středového kruhu na polovinu hostů. Poté Suchý bránil, ale byl si vědom, že jednu kartu už má.
     
    30
    Novák začal akci Plzně přihrávkou pod sebe, ale Viktoria posléze ztratila balon. Jeden z domácích hráčů ale fauloval Peka při presinku.
     
    30
    Pavlík nikam nespěchal na polovině hostujícího celku. Jenže cesta ke střele na branku Čočišviliho nakonec nevedla přes pravou stranu.
     
    31
    Mudra prodloužil míč na Ryšku na levé straně. Posléze je u míče na polovině domácích na pozici záložníka Pavlík.
     
    31
    Podle sudího Ginzela to byl Suchý, kdo fauloval na vlastní polovině, a tak Slavia rozehrává nakrátko Vejvarem.
     
    32
    Domácím se naskytla příležitost pro útoku po levé straně, ale jeden z hostujících obránců dobře pracoval tělem. Takže Sváček může rozehrát.
     
    32
    Viktoria nebyla pasivní, co se týče presinku. Jenže po ztrátě míče měl k míči na levé straně daleko Ryška.
     
    33
    Ryška s klidem vyřešil situaci na levé straně přihrávkou n Mudru. Jeden z hostujících hráčů poté udělal útočný faul.
     
    33
    Suchý vystoupil z obrany Viktorie, ale soupeř i nadále útočil, avšak zhruba dvacet metrů od branky Sváčka přišel o míč.
     
    34
    Dva hráči domácích si na pravé straně vyměnili balon, ale Sváček byl připravený při centru přibližně na hranici pokutového kopu.
     
    34
    Dlouhý balon přistál na kopačce jednoho z hostujících hráčů na levé straně. Plzeň poté vhazovala, ale k zakončení na branku domácích se nedostala.
     
    35
    Jeden z domácích hráčů fauloval ve středovém kruhu na polovině protivníka zřejmě Peka. Plzeň se může prosadit přes levou stranu.
     
    36
    Ryška pokračoval v kombinaci Viktorie na levé straně. Poté došlo k přensení hry na pravé křídlo. Pokus jednoho z hostujících hráčů bly ovšem zablokovaný, takže jednoduchá práce pro Čočišviliho.
     
    36
    Jeden z hostujících hráčů se provinil faulem při akci Slavie po levé straně na polovině hrací plochy. Domácí celek poté drží míč.
     
    37
    Avšak útočným faulem končí veškerá snaha domácích o překonání Sváčka. Lauricella navíc vidí kartu.
     
    38
    Jenže Viktoria prakticky vzápětí přichází o balon, a tak se hostující celek musí bránit.
     
    38
    Akce domácích byla celkem rychlá. Centr z levé strany promáchl jeden z hráčů pražského celku ve vápně. Poté si Sváček pohlídal centr z pravé strany na přední tyč.
     
    39
    Plzeň reagovala rychlým brejkem po pravé straně, ale Nováka viděl pomezní sudí na hrotu útoku v ofsajdu.
     
    39
    Slavia má velkou šanci na otevření skóre. Jeden z hostujících hráčů fauloval soupeře a domácí rozehrají standardní situaci ze středu z dvaceti metrů. Sváček toho asi moc neuvidí!
     
    40
    Jeden z domácích hráčů ovšem trefil pouze zeď. Sváček nezasahoval. Plzeň se posléze brání útoku protihráčů po levé straně.
    40.
     
    40
    Viktoria ztratila míč na pravé straně při přechodové fázi svého útoku. Slavia bude vhazovat.
     
    41
    Viktoria vysunula presink a i díky tomu může Sváček rozehrát na Kadara na pozici stopera.
     
    41
    Mudra byl faulovaný zezadu na levé straně na polovině hostů. Žlutá karta z toho nebude.
     
    42
    Viktoria se hnala do útoku po pravé straně, ale hostující celek nakonec neodcentroval před branku Čočišviliho.
     
    42
    Hosté pokračovali autovým vhazováním z pravé strany, ale střela jednoho z hráčů Plzně ze střední vzdálenosti z pravého křídla mířila hodně mimo tři tyče.
     
    43
    Přechodová fáze domácích po levé straně nevypadala vůbec špatně, ale Viktoria včas zastavila snažení Slavie.
     
    43
    Jeden z domácích hráčů přihrál křížem na pravou stranu. Jeho spoluhráč poté v souboji s Ryškou získal pro Slavii rohový kop.
     
    44
    Balon šel na zadní tyč. Domácí celek by měl kopat následně rohový kop z levé strany.
     
    44
    Viktoria si celkem dobře pokryla protihráče na přední tyč, Sváček nebyl donucen k zákroku.
     
    45
    Jeden z domácích stoperů odkopl míč na levou stranu. Hra poté pokračovala autovým vhazováním hráčů Slavie.
     
    45
    Ryška byl na začátku hostující akce, ta ovšem trvala na levé straně krátkou dobu.
     
    45+1
    Domácí celek bude ještě vhazovat z pravé strany z vlastní poloviny.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sudí Ginzel ukončil první poločas. V zápase Slavie s Plzní jsme větší šanci neviděli. Sváček a Čočišvili snad neměli těžší zákrok. Jedná se o utkání plné chyb na obou stranách. Některé akce domácích nevypadali zle, ale Dominik Sváček zatím nebyl donucen k nějakému vynkajícím zákroku, stejně tak jako Čočišvili v brance domácích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lauricella, přichází Čvančara.
     
    46
    Novák presoval jednoho z domácích obránců. Poté Slavia útočila po pravé straně, ale zatím bude domácí celek pouze vhazovat.
     
    47
    Plzeń se dlouho nemohla dostat k míči. Nakonec jeden z domácích hráčů střílel křížem po zemi vedle levé tyče.
     
    47
    Sváček vykopl míč křížem na levou stranu. Plzeň posléze ztratila míč.
     
    48
    Jeden z domácích hráčů se probíjel do vápna hostů po pravé straně, ale nakonec od jednoho z hráčů Slavie šel míč do zámezí.
     
    48
    Sváček si narazil míč se spoluhráčem, posléze snahu Plzně přerušil jeden ze stoperů domácích.
     
    49
    Slavia vhazovala z pravé strany. Plzeň se nebránila špatně. Jeden z domácích hráčů nedosáhl na křižný pas na levé straně.
     
    49
    Domácí hráč přihrál křížem na pravou stranu. Jeho spoluhráč chtlě překvapit Sváčka střelou na bližší tyč, ale plzeňský brankář podržel hosty.
     
    50
    Arzberger se nedostal k míči a Slavia pokračovala autovým vhazováním. Domácí se snažili prosadit přes levou stranu, ale Viktoria se bez problémů ubránila.
     
    50
    Jenže hostům vůbec nevyšel útok po levé straně, zřejmě hráč na pozici záložníka Viktorie ztratil míč.
     
    51
    Jeden z hostujících hráčů vystoupil z obrany Plzně. Takže jeho protihráč měl hodně místa na zakončení z levé strany a chtěl poslat míč do pravého horního rohu hostující branky. Míč šel ale mimo svatyni Sváčka.
     
    51
    Pek zvolil jistotu v podobě přihrávky dozadu na Sváčka. Viktoria poté kontrovala po levé straně, ale zatím se k centru nedostala. Ba dokonce z akce hostů nebyl ani rohový kop.
     
    52
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jeden z domácích hráčů zrychlil kolmicí po pravé straně mezi dvěma bránícími hráči Viktorie. Posléze přišla přihrávka pod sebe a zakončení TOMÁŠE ČVANČARY z hranice pokutového kopu po zemi k levé tyči znamená, že Slavia vede 1:0.
    52. ČVANČARA - 1:0
     
    54
    Zřejmě Pavlík byl faulovaný na polovině hostujícího celku. Plzeń poté nahrála křížem na levou stranu.
     
    54
    Vais vidí kartu za zakopnutí balonu poté, co dostal přihrávku křížem na levé straně.
     
    54
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Mudra, přichází Šulc.
     
    55
    Jeden z hostujících hráčů centroval z pravé strany na zadní tyč, ale tam jeho spoluhráč nezakončil útok Viktorie.
     
    56
    Kadar nepřihrál Pekovi na pravé straně, poté Viktoria ztratila míč.
     
    56
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Suchý, přichází Pihrt.
     
    58
    Pavlík zasáhl hlavou na polovině hostujícího celku, poté si dobře pokryl balon. Plzeň nadále útočí.
     
    58
    Sudí Ginzel viděl faul na jednoho z hostujících hráčů na levé straně na polovině hrací plochy.
     
    58
    Pihrt obešel prvního hráče na pravé straně. Poté krásnou přihrávkou našel Kadara. Plzeň by měla kopat rohový kop z pravé strany.
     
    59
    Zřejmě Vais rozehrál nakrátko, tím se tak trošku dostal Pihrt na pravé straně pod tlak. Plzeň posléze nevystřelila na branku Čočišviliho.
     
    60
    Levý bek domácího celku přihrál svému spoluhráči. Poté se těžiště hry dostalo na pravou stranu. Slavia zatím neodcentrovala.
     
    60
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Trapanovski, přichází Trajkovič.
     
    61
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Zdálo se, že Slavia nejprve zablokovala střelu jednoho z hostujících hráčů. Poté ovšem se prosadil střelou ze středu z hranice vápna TOMÁŠ ARZBERGER!
    61. ARZBERGER - 1:1
     
    62
    Levý bek domácího celku se chopil rozehrávky po levé straně. Prakticky vzápětí jsme ale viděli přerušení akce jedním z hostujících hráčů.
     
    62
    Jeden z domácích hráčů centroval křížem na zadní tyč. Poté se Slavia dožadovala odpískání penalty, ale sudí Ginzel nechává hru pokračovat rohovým kopem z ropem z pravé strany.
     
    63
    Viktoria dobře zhustila prostor ve vlastní šestnáctce. Především proto nemusel Sváček zasahovat Míč posléze držel domácí celek. Pihrt fauloval z pozice pravého záložníka.
     
    63
    Zřejmě Havrda rozehrál nakrátko, posléze se zřejmě Puhrt opět provinil proti pravidlům.
     
    64
    Jeden z domácích hráčů centroval z levé strany pravou nohou na zadní tyč. Zatím je Sváček bez práce, tak uvidíme, co se stane po autovém vhazování Slavie z pravé strany.
     
    65
    Další faul Plzně má na svědomí Kadar a Slavia tak rozehrává opět nakrátko z levé strany z poloviny hostů.
     
    65
    Akce domácích přes pravou stranu skončila zakončením vedle pravé tyče, takže hra bude pokračovat výkopem Sváčka.
     
    66
    Sváček rozehrál na Peka, ten pravou nohou nakopl míč na polovin hostů. Jeden z hráčů Viktorie posléze fauloval.
     
    66
    Pihrt zůstal na pravé straně schovaný za obranou Slavie, ale hostující sedmička si nenašla křižný pas z levé strany. Čočišvili bly u balonu dříve.
     
    67
    Kadar byl trošu pod tlakem na pozici pravého beka, ale zvolil přihrávku pod sebe. Jednomu z hostujících hráčů poté nevyšel nákop za obranu soupeře.
     
    68
    Pihrt s Kadarem zdvojili jednoho z domácích hráčů. Ten ovšem vytěžil alespoň rohový kop z levé strany.
     
    68
    Po centru na zadní tyč zakončoval jeden z domácích hráčů na přední tyč, ale Sváček podržel svůj tým.
     
    69
    Jeden z domácích hráčů upadl na levé straně vápna a Slavia bude kopat penaltu!
    69.
     
    70
    Slavia právě vstřelila branku!
    MARKO ALVIR poslal míč z pokutového kopu pravou nohou po zemi k levé tyči do protipohybu Sváčka a Slavia vede 2:1.
    70. ALVIR - 2:1
     
    70
    Kadar zklidnil hru z pozice pravého beka, poté přišla přihrávka na Peka. Následně se míč vrátil k již zmiňoavnému Kadarovi.
     
    71
    Pihrt vhazoval po pravé straně, ale Slavia včas přerušila útok Plzně. Ta ovšem zůstává u míče dalším autovým vhazováním.
     
    71
    Pek nebyl vůbec špatný na pozici stopera. Ale i tak Slavia útočila po pravé straně, jenže jeden z hostujících hráčů zablokoval střelu protihráče.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Bucha (SK Slavia Praha).
     
    72
    Sváček rozehrál nakrátko s Pekem. Poté Slavia presovala rozehrávku Plzně. Ta zkusila útok po levé straně, avšak bez úspěchu.
     
    73
    Trajkovič se dotkl míče na levé straně. Posléze ale Slavii nefungovala útočná fáze. Jeden z domácích hráčů navíc fauloval zezadu po ztrátě balonu.
     
    73
    Pek z pozice stopera přihrál svému kolegovi z obrany. Jeden z hostujících hráčů si poté seběhl z postu záložníka pro míč.
     
    74
    Pek zvolil křižný nákop z pravé strany, ale jeho spoluhráč poté prodloužil balon hlavou pouze do náruče Čočišviliho.
     
    74
    Slavia právě vstřelila branku!
    PAVEL BUCHA se dostal k míči na pravé straně domácího vápna a křižnou střelou po zemi k levé tyči poslal míč za záda Sváčka!
    74. BUCHA - 3:1
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ryška, přichází Svoboda.
     
    75
    Kadar hrál na pozici pravého beka s míčem. Plzeň posléze útočila právě po pravé straně, ale zatím se Viktoria nedostala k zakončení.
     
    76
    Ani Pihrt nevystřelil. Následně jsme viděli střílený centr z pravé strany, ale Čočišvili není nadále vytížený.
     
    76
    Navíc jeden z hostujících hráčů přerušil útok Slavie po pravé straně faulem, a tak domácí celek rozehrává z vlastní poloviny.
     
    77
    Pihrt nezískal balon pro Plzeň svým presinkem, poté na polovině hřiště prohrál osobní souboj Šulc.
     
    77
    Pihrt si nedovoleně pomohl rukama v souboji jeden na jednoho, sudí Ginzel nechal domácím výhodu, ale poté nemusel Sváček zasahovat.
     
    78
    Jeden z hostujících hráčů se na pozici levého beka nechal obejít. Soupeř poté centroval z pravé strany na bližší tyč, ale tam čekaly rukavice Sváčka.
     
    78
    Slavia rozehrála nakrátko. Posléze domácí celek držel míč na vlastních kopačkách. Pihrt měl k balonu hodně daleko.
     
    79
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Badocha, přichází Stehno.
     
    80
    Slavia vhazovala z levé strany z poloviny hostů. Poté s dva hráči domácích narazili míč, ale zhruba dvacet metrů od branky Sváčka ztratili míč.
     
    81
    Slavia podržela míč na polovině hrací plochy. Plzeň se nemůže dostat k pořádnému závěrečnému tlaku.
     
    81
    Za celý zápas měla Plzeň víceméně jednu větší šanci, tu ovšem dokázala využít Arzbergerem.
     
    81
    Pihrt nenašel svým centrem z pravé strany pod sebe nikoho z hostů. Nyní už by měl domácí celek vhazovat z levé strany.
     
    82
    Pek přihrál míč spoluhráči po pravé straně. Poté na pravém bekovi kooperoval Kadar. Zápas by měl ovšem pokračovat výkopem Čočišviliho.
     
    83
    Čočišvili se rozhodl pro rozehrávku nakrátko. Slavia poté bez větších problémů kontrovala hru. Hra se dostala na pravou stranu.
     
    83
    Chaluš stál na začátku akce domácího celku, ten ovšem neskončil střelou na branku Sváčka z pravé strany.
     
    84
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Havrda, přichází Mach.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavlík, přichází Čihák.
     
    84
    Pihrt prodloužil míč na pravé straně, poté zřejmě Novák fauloval při presinku.
     
    85
    Kapitán Viktorie se ještě snažil presovat, ale Čočišvili v poklidu rozehrál. Domácí celek poté neexistoval v útočné fázi, takže Kadar vhazuje z pravé strany.
     
    85
    Pek dostal míč na pravou stranu, kde Pihrt takovým zbrklým nákopem odevzdal míč do náruče Čočišviliho. Slavia poté kombinuje na vlastní polovině.
     
    86
    Jeden z domácích hráčů přihrával po pravé straně, ale Sváček si pohlídal vše podstatné na hranici vápna.
     
    86
    Vais oslovil přihrávkou Pihrta, ale pak si hostující fotbalisté nerozuměli na pravé straně. Navíc Chaluš byl faulovaný.
     
    87
    Plzeň se ještě snaží presovat, ale jak už bylo řečeno, tak se Viktorie nemůže dostat k tlaku před brankou Slavie.
     
    87
    Slavia rozehrála roh z pravé strany nakrátko. Poté do sebe narazil dva soupeři ve vápně Plzně. Sudí Ginzel přerušuje hru.
     
    88
    Jeden z hostujících hráčů zapsal nepřesný nákop z levé strany po té samé straně. Slavia posléze rozehrává Čočišvilim.
     
    88
    Domácí celek se prezentoval útočným faulem na polovině hostů. Posléze zřejmě Pihrt nahrával dozadu ke svému spoluhráči.
     
    89
    Slavia se ještě chtěla prosadit po pravé straně, Sváček předvedl rutinní zákrok, hostující brankář posílá míč na polovinu domácích.
     
    89
    Tam odpískal sudí Ginzel faul na jednoho z hostujících hráčů. Jenže balon se vrací ke Sváčkovi.
     
    89
    Kadar přihrál pod sebe na Peka. Ten riskoval nákopem z pozice stopera. Střela jednoho z hostujících hráčů poté končí mimo tři tyče.
     
    90
    Čočišvili obrovskou chybou v rozehrávce nabídl dobrou šanci Pihrtovi, ale Plzeň poté zkazila útok po pravé straně.
     
    90
    Slavia ještě drží míč na levé straně. Plzeň zatím svého soupeře nepustila ke střele.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Slavia poráží Plzeň 3:1. Všechny góly padly ve druhém poločase. Kopala se dokonce i penalta proti hostům. Jeden z domácích hráčů upadl na levé straně hostujícího vápna. Alvir poté bez problémů poslal míč do protipohybu Sváčka. Viktorii dnes nefungovala útočná fáze takovým způsobem jako v předchozích zápasech. Asi je výkon hostů tak trošku zklamáním. Slavia po gólu na 3:1 pouze kontrovala hru a hrála to, co potřebovala. (12:50:51)

    Vít Muzikář

    Branky: 52. Čvančara, 70. Alvir (pen.), 74. Bucha – 61. Arzberger

    Karty:   37. M. Lauricella (SLA), 72. Bucha (SLA) – 23. Suchý (PLZ), 54. Vais (PLZ)


    SK Slavia Praha: Čočišvili – Chaluš, Stropek, Vejvar, Alvir, Badocha (79. Stehno), P. Kovařík, M. Lauricella (46. Čvančara), Trapanovski (60. Trajkovič), Havrda (84. Mach), Bucha (C)
    Náhradníci: Lisa – Krejdl, M. Mach, Trajkovič, Čvančara, Stehno, Bjeloš

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – R. Novák (C), Vacovský, Kadar, Vais, Ryška (75. Svoboda), Suchý (56. Pihrt), Mudra (54. Šulc), Pavlík (84. Čihák), Pek, Arzberger
    Náhradníci: Mařík – Čihák, Pihrt, V. Svoboda, Šulc

    Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Vlček

    Diváci: 92
    thejrc.org