Slavia – Plzeň 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 5:0 (kon.) | Č. Budějovice – Dukla Praha 3:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Příbram 3:0 (kon.) | Jablonec – Hr. Králové 0:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
5:0 (3:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 28.08.2017, 13:00 • TC Strahov • Juniorská liga – Čechy • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sparta poráží naprosto bez problémů Liberec 5:0. Hosté nekladli žádný větší odpor. V celém zápase si nevypracovali jedinou větší příležitost. Vorel velice snadno udržel čisté konto. V dresu domácích podal vynikající výkon Juliš. Ten dělal velké potíže hostující obraně. Sparta hrála s lehkostí a výhra je to zcela zasloužená. (15:10:57)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Centr Matouška pravou nohou odvrátil jeden z hostujících hráčů rybičkou.
     
    90
    Pravá noha Vorla poslala míč na pravou stranu. Sparta poté útočila Císařovským, který si svojí aktivitou vynutil faul na vlastní osobu.
     
    90
    Boula šikovně otřel míč z pravé strany o protihráče. Takže Vorel bude vykopávat od vlastní branky!
     
    89
    Sparta presovala Julišem a ještě jedním domácím hráčem. K míči se ovšem nedostala. Následně ve středu hřiště je balon na kopačkách Liberce.
     
    89
    Boula a Sváta si vyměnili balon. Poté se ve středu hřiště dostal k míči Urban, ale celkem zbrkle odevzdal míč Liberci.
     
    88
    Pavlík vyřešil krásně brejk domácích, když z levé strany našel Špačka, ale ten zakončil křížem po zemi vedle pravé tyče.
     
    87
    Ale opět hostující fotbalisté nepředvedli vůbec nic v útočné fázi. Hra pokračovala od Traoreho na levé straně. Poté kombinuje domácí obrana.
     
    87
    Jeden z domácích hráčů byl důrazný v souboji s Kazdou. Následně Liberec vhazoval z levé strany.
     
    87
    Tašič se hnal do útoku po pravé straně, ale hostující obrana přečetla křižnou přihrávku na zadní tyč, kde byl připravený Juliš.
     
    86
    Prokš si na pravé straně chtěl narazit míč se spoluhráčem. Liberec se nakonec udržel na balonu, ale jednomu z hostujících hráčů nevyšla přihrávka křížem na levou stranu.
     
    85
    Opět rozehrál konečný křížem na pravou stranu na Blažka, hostující brankář byl následně pod tlakem, ale Sparta tohoto faktu nevyužila.
     
    85
    Sváta byl jakýmsi rozehrávačem domácí akce. Poté na levé straně přenesl hru křížem na pravé křídlo Juliš. Jeden z domácích hráčů ukončil snahu Sparty střelou z pravé strany mimo hostující branku.
     
    84
    Ulbrich se neprosadil, domácí hráči dobře zhustili prostor. Poté zůstal na trávníku ležet Urban, ale vše je v pořádku.
     
    84
    Tašič a Císařovský byli vynikající v defenzivě. Liberec i tak zůstal u míče na plovině Sparty, ale nevyšla mu akce středem přes Petra.
     
    83
    Jeden z domácích hráčů nakonec vše vyřešil střelou z pozice středního záložníka mimo hostující branku. Na programu dne je odkop od branky hostů.
     
    82
    Traore si dobře kryl míč, dva soupeři jej zdvojili. Posléze Matoušek křížem z levé strany nahrál na pravou stranu na nohu Tašiče.
     
    82
    Do rozehrávky domácího celku se zapojil také Vorel. Následně míč převzal na středu Urban. Ten roztáhl hru na levou stranu na Traoreho.

    Vít Muzikář

    Branky: 8. Juliš, 21. Dao (pen.), 40. Balvín, 56. Juliš (pen.), 59. Novotný

    Karty:   64. Stevanovič (LIB)


    AC Sparta Praha: Vorel – Pavlík, Sváta, Boula, Čmelík (46. Tašič), D. Mareček (76. Urban), Novotný (66. Traore), Balvín (75. Císařovský), Juliš, Matoušek (C), Dao (46. Špaček)
    Náhradníci: Štorc – Urban, Tašič, Císařovský, Traore, Špaček

    FC Slovan Liberec: Konečný – Stevanovič (66. Dvořák), Blažek (C), Prokš, Petr, Heppner, Micovčák (46. Kristian), Kazda, Michalec, Gembický (73. Baláž), Kvesič (33. Ulbrich)
    Náhradníci: Franc – Ulbrich, Baláž, Dvořák, Kristian

    Rozhodčí: Berka – Černý, Fišer

    Diváci: 70
    thejrc.org