Prostějov – Pardubice 2:1 (kon.) | Košice – Tychy 4:3 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:3 (kon.)
Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Kladno 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.) | Pelhřimov – Žďár n/S 6:5 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 5:4 (kon.)
Vsetín – Třebíč 3:4 (2:3 po s.n.) | Děčín – Řisuty 4:3 (2:1 po s.n.) | Znojmo – MAC Budapešť 5:3 (kon.)
Nymburk – Kolín 0:5 (kon.) | Kobra – Letňany 8:1 (kon.) | Frýdek-M. "B" – Poruba "B" 8:4 (kon.)
Písek – Motor ČB junioři 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
BK Mladá Boleslav
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 31.08.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:43:07)
     
    Je dobojováno, generálku na nadcházející ročník Tipsport extraligy zvládla Mladá Boleslav úspěšně, když na domácím ledě porazila Spartu 3:2. Sledovali jsme velice zajímavé a atraktivní utkání, o vítězi musela rozhodnou až závěrečná perioda. Do ní Bruslaři vstupovali s vedením 2:1 v zádech, jednapadesátá minuta ale přinesla srovnání skóre, o což se postaral norský útočník Reichenberg. Poslední slovo ale přeci jen měli svěřenci trenéra Augusty, kterým druhou výhru v řadě nad pražským soupeřem po pěkné kombinace zajistil Martin Látal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Aittokallio míří na střídačku, celek z hlavního města v závěru své štěstí zkusí v šesti.
     
    59:30
    Sparta si půl minuty před koncem třetí třetiny vybírá oddechový čas.
     
    58:54
    Málem bylo rozhodnuto! Martin Procházka totiž dojel téměř ztracený kotouč a z ostrého úhlu zacinkal na tyč Aittokalliovy pokladnice. Teď při Pražanech stálo obrovské štěstí.
     
    58:00
    Do konce základní hrací doby zbývají už jen poslední dvě minuty.
     
    57:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ve ŠKOENERGO Aréně opět zavládla radost, zhruba dvě minuty před koncem si totiž Bruslaři ztracené vedení dokázali vzít zpět. Jednalo se o velmi povedenou akci domácího týmu, Orsava zpoza branky nalezl Žejdla, jenž ještě celou kombinaci vyšperkoval sklepnutím pro MARTINA LÁTALA a tomu už pouze stačilo trefit prázdnou branku. Asistence: Lukáš Žejdl, Jakub Orsava.
     
    56:59
    Pořádnou dělovku teď vstříc finskému brankáři vyslal Ronald Knot. Aittokallio toho sice moc neviděl, ovšem i tak se mu na poslední chvíli podařilo šikovně zareagovat.
     
    56:27
    Bruslaři si těsné vedení málem vzali zpět! Na přesnou nahrávku si na modré čáře nabruslil Klepiš, jenž poté z hranice levého kruhu prostřelil Aittokallia, kotouč se ale došoural kousek vedle tyče hostující pokladnice.
     
    55:45
    Po Látalově ztrátě se mohl vpřed vydat Lukáš Pech, daleko ale nedoputoval, protože ještě před přejezdem přes modrou čáru jej odzbrojil vracející se David Němeček.
     
    54:59
    Těsně před brankou Kalinovo neškodné nahození stačil tečovat Robert Říčka, načež Maxwell nedokázal zareagovat. Vadit mu to ale nemuselo, kotouč totiž naštěstí pro domácí zacílil těsně mimo.
     
    54:39
    Juraj Mikuš naznačil střelu, poté si ale puk stáhl pro sebe a až poté vyzkoušel Maxwellovu pozornost, tu ale příliš nezaměstnal.
     
    53:58
    Přes Žejdla se puk dostal na modrou čáru ke Stříteskému, jenž si jako adresáta své nahrávky vybral Němečka. Ten se nijak nerozmýšlel a ihned vystřelil, Aittokallio ale včas vytasil svou lapačku.
     
    53:29
    Na druhé straně své štěstí znovu zkoušel norský útočník Reichenberg, tentokráte ale z hranice levého kruhu trefil pouze připraveného Maxwella.
     
    53:00
    Boleslavští se usadili v útočné třetině, jejich kombinace vyústila v Procházkovu nabídku pro na modré čáře číhajícího Říhu. Přízemní pokus nejproduktivnějšího beka loňského ročníku WSM Ligy ale Aittokallia nezaskočila.
     
    52:19
    Piskáček vyhodil puk přes celé kluziště, Hrdinka ale názoru sudích mohl hrát, a zakázané uvolnění se tak nepíská.
     
    51:26
    Robert Říčka se přes obránce Hanzlíka natlačil až před branku Mladé Boleslavi, kde si kotouč hodlal přehodit do forhendu, to mu ale už domácí kapitán nedovolil.
     
    50:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Asi jsem to zakřikl, Sparta totiž tuto přesilovou hru nakonec přeci jen využívá – ve městě automobilů tedy máme opět vyrovnáno! Do útočného pásma puk zavezl Hlinka, jenž zvedl hlavu a šikovnou nabídkou na teč oslovil ALEXANDERA REICHENBERGA. Norský útočník jej se štěstím zvládl usměrnit za záda brankáře Maxwella, který tentokráte nestihl zareagovat. Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    50:06
    Přesilovky Spartě zatím absolutně nefungují. O další vyhození se postaral Ronald Knot, následně mohla kompletní čtveřice domácích bojovníků v klidu vystřídat.
     
    49:19
    Hanzlík tak dlouho naháněl u puku se zdržujícího Pecha, až jej dokázal o puk připravit a následně jej poslat přes celé kluziště až za Aittokallia.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Najman – 2 min., podražení).
     
    49:04
    To samé se dá říci o ráně v podání Saponariho. Ten mohl těžit z chyby, kterou si neodpustil Lukáš Žejdl, také on ale Maxwellovu branku vysoko přestřelil.
     
    48:49
    Po Hlinkově rychlé a hlavně přesné nahrávce se ke střele od modré čáry dostal Petr Zámorský, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    48:31
    Domácí v plném počtu.
     
    47:56
    Hosté v plném počtu.
     
    47:19
    Po nepřehlední situaci ve středu ledové plochy se puku ujal Říha, jenž se hodlal prodrat ke střele, ve svém snažení byl ale zastaven Mikušem. Zřejmě se jednalo o faul, sudí jej ale neodpískal.
     
    46:48
    Při hře čtyř proti čtyřem Musil v neutrální zóně přenechal kotouč pro Radana Lence, jenž nabral rychlost a po přejetí modré čáry tvrdě vypálil, Aittokallio ale stihl zasáhnout.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Látal – 2 min., hákování).
     
    46:08
    Po Látalově prudkém a skákavém pasu Orsavovi na modré čáře puk přeskočil přes hokejku a doputoval až do středního pásma. Domácí tedy musí začít zase od píky.
     
    45:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Piskáček – 2 min., podražení).
     
    45:20
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény přišlo podívat 1544 diváků.
     
    45:13
    Po několikaminutové odmlce musel zasahovat i Aittokallio. Takovým nenápadným pokusem jej od mantinelu prověřil Radan Lenc, finský gólman ale s jeho ranou neměl problém.
     
    44:39
    Tentokráte už byl František Hrdinka úspěšný. Navíc domácí bek stačil vyslat kupředu Najmana, ten byl ale v osobním souboji tvrdě zpacifikován o poznání robustnějším Nedomlelem.
     
    44:06
    Hrdinkovi se nepodařilo vyhodit, načež Vinny Saponari lehkou žabičkou oslovil před branku si najíždějícího Černocha, ovšem ani jemu se zakončení nepodařilo ideálně.
     
    43:43
    Na útočný výlet se nyní vydal Jan Piskáček, příliš daleko se ale nedostal, na obranné modré jej totiž čistým a tvrdým zákrokem zastavil domácí kapitán Jan Hanzlík.
     
    43:03
    Domácí v plném počtu.
     
    42:55
    Až nyní kapitán Hlinka krásně nalezl mezi kruhy stojícího Roberta Říčku, do jeho pokusu ale na poslední chvíli vložil hokejku Musil a ztečoval puk mimo.
     
    42:16
    Sparta se i nadále drží v obranném pásmu svého soupeře, zatím se jí ale nedaří domácího gólmana výrazněji ohrozit.
     
    41:43
    Po Zámorského pasu to z první zkoušel Robert Říčka, do jeho rány ale obětavě padl obránce Hrdinka, Maxwell tak tentokráte zasahovat nemusel.
     
    41:16
    Od modré čáry se ke střele odhodlal Petr Zámorský, jeden z nových zadáků ve sparťanském dresu. Jeho pokus ale nepředstavoval pro Maxwella vážnější starosti.
     
    41:03
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Procházka – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:59
    Forman ustál nátlak ze strany Němečka a jednou rukou zvládl puk procedit ke Kumstátovi, tomu ale zakončení před brankou znemožnil Pabiška.
     
    40:19
    Němeček ve snaze odklidit puk do středního pásma namazal Klimkovi, ten ale místo rány ještě nahrával Říčkovi, což se mu hluboce nevyplatilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina patřila domácímu týmu, který po čtyřiceti minutách hry nad Spartou vede 2:1. O druhou branku Bruslařů se po Pabiškově nahrávce postaral Musil, jenž puk procedil do sítě mezi betony gólmana Aittokallia. Sparťané se osmělili až s blížící se sirénou. Nejprve těsně vedle mířil Kumstát, pár vteřinek před koncem prostřední periody pak kotouč za Maxwella nedokázal dopravit důrazný Forman. Poslední dějství dnešního mače začne zhruba v 19:08.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Hosté se málem dočkali nepopulárního gólu do šatny! Před brankou soupeře se po chybě obrany ocitl zcela osamocený Forman, jenž sice zvládl vymíchat Maxwella, puk ale po šikovné kličce za jeho záda dopravit nezvládl.
     
    39:28
    Kudrna dojel Dvořákovo nahození, zakázané uvolnění se tedy pískat nemohlo. Poté ještě zvládl puk přistrčit k Nedomlelovi, jeho rána si ale cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    39:00
    Běží poslední minuta prostředního dějství.
     
    38:19
    Domácí příznivci se zlobili po zákroku Dominika Uhera, který proti mantinelu poslal nic netušícího Hrdinku, sudí ale celou situaci jako faul neposoudil, což se boleslavským fanouškům pramálo zamlouvá.
     
    37:43
    Hanzlík už viděl, že jeho kolegové na ledě jsou hodně unavení, proto do středního pásma poslal jen takový lehký oblouček a spolu s nim odešel vystřídat.
     
    37:17
    Domácí v plném počtu.
     
    37:03
    Další vyhození v podání Boleslavských, kteří i toto oslabení zvládají s velkým přehledem. Druhá třetina se zatím odehrává zcela v jejich režii.
     
    36:09
    Ani další kombinační snaha Sparty nedopadla ideálně, ke střele v oslabení se tak dostal Lukáš Pabiška, mířidla měl ale vychýlená a branku přestřelil.
     
    35:39
    Říha po vyhraném souboji s Říčkou dokázal kotouč vyhodit tak šikovně, že jej nasměroval k ujíždějícímu Musilovi, tomu ale puk neposedně přeskočil přes hokejku.
     
    35:17
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Látal – 2 min., hákování).
     
    34:38
    O další zaměstnání finského gólmana se postaral Ronald Knot, jehož rána směřovala na přední tyč, Aittokallio se k ní ale natlačil a znovu pohotově zasáhl.
     
    34:03
    Knotek zpoza branky nalezl Klepiše, jenž už hodně přetáhl svoje střídání. Domácí útočník skrze celou útočnou třetinu nahrál Procházkovi, Aittokallio se ale proti jeho projektilu stihl přemístit.
     
    33:48
    Hosté v plném počtu.
     
    33:02
    Krásná akce Bruslařů! Klepiš místo střely puk ještě přenechával Musilovi, jenž parádně našel z druhé vlny si sjíždějícího Lence, jeho ráně ale k přesnosti scházely decimetry.
     
    32:26
    Po vyhraném vhazování a dlouhém rozmýšlení se, co se pukem vlastně provést, si Orsava tentokráte nabruslil na hranici levého kruhu, ovšem ani nyní finského gólmana nepropálil.
     
    32:09
    Látal při zpracovávání kotouče sice podklouzl a upadl, ovšem i tak jej stačil předat Knotovi, který nahrával Orsavovi, jeho nepovedený pokus si ale našel jen do lapačky připraveného Aittokallia.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dvořák – 2 min., držení protihráče).
     
    31:47
    Domácí v plném počtu.
     
    31:15
    Málem bylo vyrovnáno! Po Pechově nahrávce Forman ještě sklepl pro před poloprázdnou svatyní stojícího Kumstáta, ten ale ve velké šanci minul.
     
    30:43
    Lukáš Pech si nenápadně nabruslil z levého křídla až do pozici pro střelu, jeho ránu ale Maxwell výtečně vytěsnil svou maskou do ochranné sítě. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    30:25
    Další vyhození měl na starosti František Hrdinka, přesilová hra Sparty zatím rozhodně neprobíhá podle představ trenéra Kalouse.
     
    30:05
    Jiřímu Kurkovi se dnes zatím skvěle daří. Nyní nadějný obránce Bruslařského klubu parádně odstavil Hlinku a poté se postaral o vyhození kotouče přes všechny čáry.
     
    29:48
    Hosté v plném počtu.
     
    29:47
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Najman – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    29:26
    O další vyhození v podání Pražanů se postaral Juraj Mikuš, Boleslavským se v této přesilové hře nedaří podle představ.
     
    28:48
    Říha klidně mohl vypálit, místo toho ale ještě nahrál lépe postavenému Klepišovi, jehož dělovku z první vyrazil finský brankář jen před sebe, tam se ale nikdo z domácích nestačil zorientovat.
     
    28:28
    Sparta se zásluhou obránce Zámorského zvládla osvobodit, kompletní čtveřice pro oslabení tak může vystřídat.
     
    28:02
    Kombinace domácího týmu vyústila v Němečkovu nahrávku pro mezi kruhy stojícího Radana Lence, který z první vyzkoušel Aittokalliovu pozornost, ten ale stačil zareagovat.
     
    27:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kudrna – 2 min., faul kolenem).
     
    27:32
    Po hlušší pasáži plné nepřesností z obou stran se ke střele dostal Lukáš Pech, tomu ale rána nesedla ideálně a puk skončil hodně mimo branku domácího týmu.
     
    26:39
    Kurka ustál nepříjemný souboj s Vránou, navíc zvládl do protiakce vyslat Žejdla, jenž ještě sklepával pro Orsavu. Tomu se ale nepodařilo propasírovat puk k najíždějícímu Žejdlovi.
     
    26:03
    Sparťané o sobě konečně dali vědět. Po závaru před Maxwellem se ke střele postupně dostali Saponari a Černoch, americký gólman v dresu Bruslařského klubu ale zdařile zasáhl.
     
    25:34
    Vzdorovat obraně soupeře s vydal vytáhlý Kumstát, měl proti sobě ale dva protihráče, se kterými si v souboji u mantinelu nedokázal poradit.
     
    24:43
    Klimek v souboji s Hrdinkou vybojoval kotouč a zpoza branky hledal nehlídaného Říčku, tomu ale doslova za pět minut dvanáct zakončení znemožnil Procházka.
     
    24:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři se dostávají do vedení, za své dosavadní počínání v druhém dějství si to určitě zasloužili. Lukáš Pabiška zabojoval a získal puk do své moci, načež jej mezi obránci prostrčil k PAVLU MUSILOVI, který svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou mezi betony gólmana Aittokallia. Asistence: Lukáš Pabiška.
     
    23:33
    Sparťané chvilku motali hlavy obráncům soupeře, ke střele ale jejich snaha nevedla. Do brejku se posléze vydal mladík Najman, jeho přízemní pokus ale nebyl razantní ani přesný.
     
    22:52
    Bruslaři svého soupeře ještě nějakou tu chvíli tlačili, jejich snahu ale zhatila nepřesná přihrávka od Látala, se kterou nemohl na modré čekající Kurka nic dělat.
     
    22:22
    Rychlý protiútok domácího týmu, který do druhé periody vstoupil velmi aktivně, po Látalově pasu zakončil Jakub Orsava, Aittokallio ale udržel kotouč ve své moci.
     
    21:27
    Matěj Stříteský zvedl hlavu a riskantním pasem zkusil oslovit rozjetého Valského. Ten ale protáhl sprinterský souboj se Zámorským, tudíž se musí pískat zakázané uvolnění.
     
    21:06
    Od mantinelu si až před branku nabruslil důrazný Miroslav Forman, který se přes Němečka prodral k zakončení, puk mu ale v rozhodující moment přeskočil hůl a skončil mimo.
     
    20:39
    Nedlouho nato měl finský gólman další práci, když po Lencově sklepnutí z pravého kruhu pálil František Hrdinka, trefil ale pouze levý beton Samiho Aittokallia.
     
    20:17
    Musil nalezl Klepiše, po jehož nahrávce se k puku u modré čáry dostal obránce Říha, jeho přízemní pokus ale pro Aittokallia nepředstavoval vážnější nebezpečí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi, do kabin oba celky odchází za nerozhodného stavu 1:1. Zatím sledujeme poměrně zajímavé utkání, ve většině úvodního dějství se aktivněji projevovali domácí hokejisté. Do vedení se sice zásluhou Říčky dostala Sparta, už o patnáct vteřin později ale povedenou akci první formace Bruslařů zakončil Musil. Ve čtrnácté minutě Kurkovo nahození tečoval Orsava, Aittokallia ale zachránilo břevno. Druhá perioda začne zhruba v 18:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Dominik Uher si našel puk po několika šťastných odrazech a z bezprostřední blízkosti zkusil ohrozit Maxwella, střela mu ale nevyšla a pro domácího brankáře se stala snadnou kořistí.
     
    19:14
    Po nedorozumění mezi obránci Sparty se do útočného pásma hodlal přiřítit Procházka, Mikuš ale své zaváhání napravil a kotouč mu zvládl vypíchnout.
     
    19:00
    Do konce první třetina zbývá už jen poslední minuta.
     
    18:28
    Hlinka se nechal zbytečně obrat Lencem, jenž poté zvětřil na útočné modré čekajícího Jakuba Klepiše, tomu ale nevyšel první kontakt s kotoučem.
     
    18:04
    Po přihrávce od Zámorského pálil Dvořák, prostor mezi třemi tyčemi ale nezasáhl. Další akce Pražanů byla zastavena hvizdem pomezního sudího, jenž správně viděl ofsajd.
     
    17:41
    Až nyní se přerušuje. Postarali se o to Mikuš s Maxwellem, štiplavou ránu slovenského zadáka, která směřovala pod břevno, totiž domácí brankář vyrazil do ochranné sítě.
     
    17:07
    Po ráně v podání Jakuba Orsavy nepředvedl finský gólman úplně stoprocentní zákrok, naštěstí měl ale po ruce obránce Kalinu, který kotouč odklidil do bezpečí.
     
    16:19
    Puk se došoural k Hrdinkovi, jenž jej poslal okamžitě na branku. Těsně před Aittokalliem kotouč ještě tečoval Valský, rozvlnil ale pouze boční síť soupeřovy pokladnice.
     
    15:47
    Po Němečkově špatné nahrávce se do protiakce vrhl Reichenberg, jenž ještě zvedl hlavu a hledal před branku si najíždějícího Vránu, ten ale jeho pokus nestačil tečovat.
     
    15:04
    Sparťané jsou v posledních minutách hodně pasivní, k čemuž pochopitelně přispělo jejich dvojnásobné oslabení. Dokáží Bruslaři svůj tlak zúročit?
     
    14:25
    Boleslavští ještě v obranné třetině svého soka vydrželi a Aittokallio si musel poradit s pokusy od Hanzlíka a Knota, ovšem v obou případech byl bezchybný.
     
    13:44
    Bruslaři se poprvé v utkání málem dostali do vedení! Ránu z hole Jiřího Kurky ještě na hranici kruhu šikovně tečoval Orsava, puk se ale zastavil na horní tyči.
     
    13:23
    Po naskočení na ledovou plochu se do útoku ihned vydal Reichenberg, jeho bekhendový pokus ale Maxwellovi příliš starostí navíc nepřidělal.
     
    13:08
    Hosté v plném počtu.
     
    12:48
    Pražané už jsou ve čtyřech. Mezi kruhy se ke střele dostal Tomáš Urban, který nemířil vůbec špatně, finský gólman ale nakonec se štěstím zasahovat nemusel.
     
    12:17
    Urbanova přihrávka byla vystihnuta Pavelkou, Sparta se tak dokázala osvobodit a kompletně vystřídat.
     
    11:58
    Kombinace Bruslařů pokračovala, na jejím konci si předchozí dva zmínění hráči vyměnili role. Klepiš nahrával, Radan Lenc ale pálil jen do připraveného Aittokallia.
     
    11:27
    Po Lencově zadovce své štěstí zkoušel Jakub Klepiš, trefil ale pouze obětavě blokujícího Piskáčka.
     
    11:08
    Hosté jdou do tří. K Saponarimu na trestnou lavici přisedá Alex Reichenberg, jenž se proti pravidlům provinil sekáním. Využije Boleslav tuto šanci?
     
    10:50
    Po souboji Musila s Piskáčkem byla posunuta branka, sudí na to konto přerušil hru a nařídil vhazování po pravici gólmana Aittokallia.
     
    10:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Saponari – 2 min., hrubost).
     
    10:22
    Najman se dokázal protlačit okolo Nedomlela a navíc ještě nahrát na vrcholku kruhu zapomenutému Říhovi, jeho tečovaný pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    09:36
    Kurka se pokusil další akci Bruslařů zrychlit nezištným pasem pro Látala, jeho záměr ale na vlastní modré čáře skvěle přečetl Tomáš Pavelka.
     
    09:04
    Pech nechal puk za sebou, do protiakce se na to konto mohl vydat Urban, jenž našel na modré nehlídaného Tomáše Knotka. Jeho rána ale nebyla nikterak razantní, Aittokallio byl připraven.
     
    08:19
    Musil šikovnou zadovkou nalezl na ose hřiště číhajícího Klepiše, ten se ale v útočném pásmu ocitl sám proti přesile a o chvíli později byl odstaven Černochem.
     
    08:00
    Skákavý pas od Matěje Stříteského se na útočné modré pokoušel zpracovat Musil, ovšem počínal si neúspěšně, a sudí tak odpískali zakázané uvolnění Bruslařů.
     
    07:20
    Dala o sobě vědět i čtvrtá pětka domácího týmu. Po kombinaci s Pabiškou pálil mladíček Najman, Aittokallio se ale přesunul včas a schoval puk ve své lapačce.
     
    07:01
    Na druhé straně rychlonohý Látal perfektní kolmicí oslovil před branku si sjíždějícího Lukáše Žejdla, tomu ale v klíčový okamžik kotouč přeskočil čepel hole.
     
    06:36
    Od modré čáry Maxwella prověřila rána v podání obránce Zámorského, domácí gólman si ale letící kotouč mezi obránci našel a zasáhl.
     
    05:46
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Mladá Boleslav se dočkala okamžité odpovědí na vedoucí gól ze strany svého soupeře, v Mladé Boleslavi je srovnáno! Lenc svou ranou trefil pouze tyč, poté se ale ideálně zorientoval Klepiš, jenž puk před prázdnou branku předložil pro PAVLA MUSILA a ten už se v jasné tutovce nezmýlil. Asistence: Jakub Klepiš, Radan Lenc.
     
    05:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už byl ale Maxwell nucen lovit kotouč z vlastní sítě, Sparta se ujímá vedení! Puk do obranného pásma soupeře zavezl Forman, jenž jej posléze poslal před branku, kde se v chumlu hráčů nejlépe zorientoval ROBERT ŘÍČKA a se štěstím propasíroval kotouč za záda domácího gólmana. Asistence: Miroslav Forman, Tomáš Pavelka.
     
    05:01
    Na druhé straně se Maxwella ranou z kruhu pokoušel překvapit Říčka, americký gólman si ale věděl rady. To samé lze říci i o nadcházejícím pokusu Tomáše Pavelky.
     
    04:36
    Málem jsme byli svědky první branky zápasu! Žejdl z hranice pravého kruhu hledal mezi kruhy osamoceného Orsavu, toho ale famózně vychytal Aittokallio.
     
    04:06
    Knotek ve středním pásmu zachytil rozehrávku soupeře, následně ale neúspěšně hledal Urbana, a u kotouče se tak znovu drží Pražané.
     
    03:47
    Nyní chtěl Piskáček prudkým pasem překvapit obranu soupeře, Hlinka ale na jeho ostrou nabídku nestačil dosáhnout, tudíž je pískáno zakázané uvolnění.
     
    03:19
    Klepišův pokus o individuální akci byl zastaven pozorně hrajícím Pavelkou. Následná protiakce Sparty vyústila v Piskáčkovu tvrdou střelu, Maxwell ale byl připraven.
     
    02:28
    Ronald Knot nahodil puk a poté se jel snažil dojet, byl ale odstaven pozorným Nedomlelem. Ten posléze vyslal vpřed Černocha, jeho rána si ale cestu mezi tři tyče nenašla.
     
    01:48
    Následně jsme byli svědky první velké šance! Po propadnutí v podání domácích se do situace 2 proti 1 řítili Klimek s Říčkou, první jmenovaný ale pouze nechal vyniknout Maxwella.
     
    01:16
    O první střelecký pokus utkání se od modré čáry postaral Jiří Kurka, finský brankář v dresu pražské Sparty ale kotouč stačil vytěsnit nad branku.
     
    00:59
    Hlinka u mantinelu odstavil napadajícího Hrdinku a poté přenášel puk na druhou stranu ledové plochy pro Vránu, tomu ale nevyšlo zpracování.
     
    00:19
    První útočnou akci předvedli domácí, když se vpřed snažili prodrat Lenc s Klepišem, postup prvního jmenovaného ale zastavil Dvořák. Ten však posléze zahrál na icing.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři dnešního mače právě přijíždí na ledovou plochu, za pár chvilek tak budeme moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Růžička) – Stříteský, Němeček, Říha, Hrdinka, Hanzlík (C), Kurka, Knot – Musil, Klepiš (A), Lenc (A) – Valský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – Procházka, Najman, Pabiška

    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Dvořák, Zámorský, Pavelka, Kalina, Mikuš, Piskáček, Nedomlel – Hlinka (C), Vrána (A), Reichenberg – Uher, Pech, Kudrna – Říčka, Klimek, Forman – Kumstát (A), Černoch, Saponari – Rousek

    Rozhodčí: Souček, Wagner – Axman, Bosák.
    Boleslavští představili obě sady dresů pro nadcházející ročník Tipsport extraligy.

     
    Poslední vzájemné utkání

    29.8. 2017 – HC Sparta Praha:BK Mladá Boleslav 1:2 pp.

    Branky a nahrávky: 58. Vrána (Kalina) – 6. Lenc (Klepiš, Říha), 63. Orsava (Němeček)

    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – Zámorský, Dvořák, Kalina, Pavelka, Nedomlel, Mikuš, Piskáček – Říčka, Vrána, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Hlinka, Klimek, Rousek – Černoch, Saponari.

    BK Mladá Boleslav: Růžička (Krofta) – Stříteský, Němeček, Hrdinka, Říha, Knot, Hanzlík, Pastor, Kurka – Musil, Klepiš, Lenc – Pacovský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – M. Procházka, Najman, Pabiška.
     
    HC Sparta Praha

    Pražané se svým loňským působením na domácí scéně také nemohli být spokojeni, jejich cesta skončila už po čtvrtfinálové porážce 0:4 na zápasy s Kometou. I Sparta přivábila několik velmi zajímavých posil, novou brankářskou dvojici budou tvořit Daniel Honzík a Sami Aittokallio. Do obranných řad celek z hlavního města angažoval Tomáše Pavelku, jeho jmenovce Dvořáka a Petra Zámorského, tedy tři zadáky šíršího kádru české reprezentace. Útok se zase rozrostl o ex-zlínského Říčku, Nora Reichenberga a Američana Saponariho. Během přípravy Pražané absolvovali už tři turnaje, na hradeckém Mountfield Cupu obsadili druhé místo za domácím výběrem. Kromě toho Sparta zápolila i na dvou zahraničních akcích, na Red Bulls Salute skončila druhá po finálové porážce s Mnichovem. Na stejné příčce se umístila i v rámci berlínského Sommerturnieru, kde v boji o titul podlehla domácímu Eisbärenu.
     
    BK Mladá Boleslav

    Loňský ročník pro Bruslaře skončil už v osmifinále, kde jim stopku vystavili chomutovští Piráti. Přes léto do týmu přišlo hned devět nových hráčů, mezi nejzvučnější jména patří třeba Jakub Valský, Oldrich Kotvan, Tomáš Knotek či Jiří Říha. Nejnovější posilou Boleslavských se stal útočník Martin Procházka, který do města automobilů přišel na roční hostování z Plzně, dvouměsíční smlouvu pak dostal Tomáš Urban. Změnu pozorujeme i na postu hlavního trenéra, Františka Výborného nahradil Patrik Augusta, pod jehož taktovkou budou Bruslaři oproti minulým ročníkům sázet na výrazně omlazený kádr. V přípravě Středočeši zatím odehráli sedm utkání, přičemž k vítězství dokráčeli hned ve čtyřech případech, když postupně porazili Plzeň, Znojmo, Litvínov a v úterý po téměř dvou letech také Spartu. Zápas s Pražany, který se hrál v Poděbradech, byl velmi vyrovnaný, excelovali především oba gólmani, výhru Mladé Boleslavi v prodloužení přisoudil Orsava.
     
    Příjemný podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Příprava na nadcházející ročník Tipsport extraligy, který začíná zhruba za týden, se pomalu chýlí ke konci. V tomto online přenosu se zaměříme na utkání, v němž BK Mladá Boleslav v generálce hostí tým HC Sparta Praha. Začínáme v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 6. Musil (Klepiš, Lenc), 24. Musil (Pabiška), 58. Látal (Žejdl, Orsava) – 6. Říčka (Forman, Pavelka), 51. Reichenberg (Hlinka)


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Růžička) – Stříteský, Němeček, Říha, Hrdinka, Hanzlík (C), Kurka, Knot – Musil, Klepiš (A), Lenc (A) – Valský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – Procházka, Najman, Pabiška
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Dvořák, Zámorský, Pavelka, Kalina, Mikuš, Piskáček, Nedomlel – Hlinka (C), Vrána (A), Reichenberg – Uher, Pech, Kudrna – Říčka, Klimek, Forman – Kumstát (A), Černoch, Saponari – Rousek

    Rozhodčí: Souček, Wagner – Axman, Bosák

    Diváci: 1544
    bahis siteleri