Prostějov – Pardubice 2:1 (kon.) | Košice – Tychy 4:3 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:3 (kon.)
Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Kladno 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.) | Pelhřimov – Žďár n/S 6:5 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 5:4 (kon.)
Vsetín – Třebíč 3:4 (2:3 po s.n.) | Děčín – Řisuty 4:3 (2:1 po s.n.) | Znojmo – MAC Budapešť 5:3 (kon.)
Nymburk – Kolín 0:5 (kon.) | Kobra – Letňany 8:1 (kon.) | Frýdek-M. "B" – Poruba "B" 8:4 (kon.)
Písek – Motor ČB junioři 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
BK Mladá Boleslav
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 31.08.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se na Vás zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:43:07)
     
    Je dobojováno, generálku na nadcházející ročník Tipsport extraligy zvládla Mladá Boleslav úspěšně, když na domácím ledě porazila Spartu 3:2. Sledovali jsme velice zajímavé a atraktivní utkání, o vítězi musela rozhodnou až závěrečná perioda. Do ní Bruslaři vstupovali s vedením 2:1 v zádech, jednapadesátá minuta ale přinesla srovnání skóre, o což se postaral norský útočník Reichenberg. Poslední slovo ale přeci jen měli svěřenci trenéra Augusty, kterým druhou výhru v řadě nad pražským soupeřem po pěkné kombinace zajistil Martin Látal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Aittokallio míří na střídačku, celek z hlavního města v závěru své štěstí zkusí v šesti.
     
    59:30
    Sparta si půl minuty před koncem třetí třetiny vybírá oddechový čas.
     
    58:54
    Málem bylo rozhodnuto! Martin Procházka totiž dojel téměř ztracený kotouč a z ostrého úhlu zacinkal na tyč Aittokalliovy pokladnice. Teď při Pražanech stálo obrovské štěstí.
     
    58:00
    Do konce základní hrací doby zbývají už jen poslední dvě minuty.
     
    57:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ve ŠKOENERGO Aréně opět zavládla radost, zhruba dvě minuty před koncem si totiž Bruslaři ztracené vedení dokázali vzít zpět. Jednalo se o velmi povedenou akci domácího týmu, Orsava zpoza branky nalezl Žejdla, jenž ještě celou kombinaci vyšperkoval sklepnutím pro MARTINA LÁTALA a tomu už pouze stačilo trefit prázdnou branku. Asistence: Lukáš Žejdl, Jakub Orsava.
     
    56:59
    Pořádnou dělovku teď vstříc finskému brankáři vyslal Ronald Knot. Aittokallio toho sice moc neviděl, ovšem i tak se mu na poslední chvíli podařilo šikovně zareagovat.
     
    56:27
    Bruslaři si těsné vedení málem vzali zpět! Na přesnou nahrávku si na modré čáře nabruslil Klepiš, jenž poté z hranice levého kruhu prostřelil Aittokallia, kotouč se ale došoural kousek vedle tyče hostující pokladnice.
     
    55:45
    Po Látalově ztrátě se mohl vpřed vydat Lukáš Pech, daleko ale nedoputoval, protože ještě před přejezdem přes modrou čáru jej odzbrojil vracející se David Němeček.
     
    54:59
    Těsně před brankou Kalinovo neškodné nahození stačil tečovat Robert Říčka, načež Maxwell nedokázal zareagovat. Vadit mu to ale nemuselo, kotouč totiž naštěstí pro domácí zacílil těsně mimo.
     
    54:39
    Juraj Mikuš naznačil střelu, poté si ale puk stáhl pro sebe a až poté vyzkoušel Maxwellovu pozornost, tu ale příliš nezaměstnal.
     
    53:58
    Přes Žejdla se puk dostal na modrou čáru ke Stříteskému, jenž si jako adresáta své nahrávky vybral Němečka. Ten se nijak nerozmýšlel a ihned vystřelil, Aittokallio ale včas vytasil svou lapačku.
     
    53:29
    Na druhé straně své štěstí znovu zkoušel norský útočník Reichenberg, tentokráte ale z hranice levého kruhu trefil pouze připraveného Maxwella.
     
    53:00
    Boleslavští se usadili v útočné třetině, jejich kombinace vyústila v Procházkovu nabídku pro na modré čáře číhajícího Říhu. Přízemní pokus nejproduktivnějšího beka loňského ročníku WSM Ligy ale Aittokallia nezaskočila.
     
    52:19
    Piskáček vyhodil puk přes celé kluziště, Hrdinka ale názoru sudích mohl hrát, a zakázané uvolnění se tak nepíská.
     
    51:26
    Robert Říčka se přes obránce Hanzlíka natlačil až před branku Mladé Boleslavi, kde si kotouč hodlal přehodit do forhendu, to mu ale už domácí kapitán nedovolil.
     
    50:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Asi jsem to zakřikl, Sparta totiž tuto přesilovou hru nakonec přeci jen využívá – ve městě automobilů tedy máme opět vyrovnáno! Do útočného pásma puk zavezl Hlinka, jenž zvedl hlavu a šikovnou nabídkou na teč oslovil ALEXANDERA REICHENBERGA. Norský útočník jej se štěstím zvládl usměrnit za záda brankáře Maxwella, který tentokráte nestihl zareagovat. Asistence: Jaroslav Hlinka.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 6. Musil (Klepiš, Lenc), 24. Musil (Pabiška), 58. Látal (Žejdl, Orsava) – 6. Říčka (Forman, Pavelka), 51. Reichenberg (Hlinka)


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Růžička) – Stříteský, Němeček, Říha, Hrdinka, Hanzlík (C), Kurka, Knot – Musil, Klepiš (A), Lenc (A) – Valský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Látal – Procházka, Najman, Pabiška
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Dvořák, Zámorský, Pavelka, Kalina, Mikuš, Piskáček, Nedomlel – Hlinka (C), Vrána (A), Reichenberg – Uher, Pech, Kudrna – Říčka, Klimek, Forman – Kumstát (A), Černoch, Saponari – Rousek

    Rozhodčí: Souček, Wagner – Axman, Bosák

    Diváci: 1544
    ocianews.com