Prostějov – Pardubice 2:1 (kon.) | Košice – Tychy 4:3 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:3 (kon.)
Slavia – Plzeň 0:4 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (2:1 po s.n.) | Litvínov – Kladno 5:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 3:2 (kon.) | Pelhřimov – Žďár n/S 6:5 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 5:4 (kon.)
Vsetín – Třebíč 3:4 (2:3 po s.n.) | Děčín – Řisuty 4:3 (2:1 po s.n.) | Znojmo – MAC Budapešť 5:3 (kon.)
Nymburk – Kolín 0:5 (kon.) | Kobra – Letňany 8:1 (kon.) | Frýdek-M. "B" – Poruba "B" 8:4 (kon.)
Písek – Motor ČB junioři 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
HC Olomouc
2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Berani Zlín
Čtvrtek 31.08.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Kouč Venera si vybírá pro Olomouc oddechový čas!
     
    59:47
    Dalibor Řezníček (ZLN) ještě nabídne po svém faulu v obranné třetině Moře jednu přesilovku, důvodem byl malý háček, který však sudí postřehli.
     
    53:23
    Vlach zkoušel dorážet po dražené střele Buce, jenomže přes Šimbocha se neprosadil. Olomouc sice nadále presuje, jenomže neumí si vytvářet dostatek šancí a ty nabídnuté zužitkovat.
     
    52:21
    Kouč Svoboda si po rozhárané části zápasu vyžádal pro hosty time-out.
     
    52:15
    Před Strapáčem se po otočce okolo branky naskýtala prázdná klec, jenomže tarzaní skok Šimbocha zabránil jasné brance. Zlínské řady měly obrovskou dávku štěstěny.
     
    50:58
    Zlín právě vstřelil branku!
    Obrat je dokonán! Po rychlém protiútoku si Konráda dokázal krásnou kličkou položit na led LUBOMÍR KOVAŘÍK, čímž se v tomto utkání zapsal už podruhé do seznamu střelců. Bez asistence.
     
    50:21
    Mladý Dluhoš ukázal veliký potenciál, když se fantastickou dělovkou málem zapsal mezi střelce. Puk však proletěl těsně nad břevnem. Na druhé straně pak zahrozil Buc, jenomže se trefil přesně na prsa Šimbocha.
     
    45:35
    Domácí mančaft se dostane ke druhé přesilovce v utkání, Šimon Kratochvíl (ZLN) si půjde sednout na trestnou lavici po zásahu protihráče vysokou holí.
     
    34:31
    Fryšara se už už natahoval k dorážce puku, který se kutálel po brankové čáře, jenomže rychlejší byl pece jen Konrád. Olomouc zatím v oslabení drží.
     
    33:13
    Jiří Řípa (OLO) už do tohoto utkání nezasáhne, za zásah do oblasti hlavy Bukarste obdržel pětiminutový a osobní trest do konce utkání. Větší trest půjde za svého spoluhráče odsedět Roman Vlach.
     
    32:31
    Štastný se dostával do samostatného úniku a dokonce se zbavil všech pronásledovatelů, tváří tvář Konrádovi ovšem selhal. Reprezentační brankář jej vychytal dominantním zákrokem.
     
    29:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady vyrovnání! Po nedorozumění v olomoucké defenzívě se dostal po Štastného pasu k puku JIŘÍ ONDRÁČEK, který si už na ose hřiště věděl. Nebyl nikým hlídán, tudíž si po rychlém zamíření a natažení zápěstím vybral prostor, kam se Konrád nenatáhl. Asistence. David Štastný.
     
    24:43
    Brejková situace se nabídla velmi neočekávaně Sundherovi, jenomže kanadský štírek se mezi střelce nezapsal. Šimboch jeho pokus vyrazil maskou do své vyrážečky. Vhazování tak proběhne před zlínskou brankou.
     
    23:15
    Skladaný poslal Lašovi přesnou přihrávku do mezikruží, avšak olomoucký centr se tváři tvář Šimbochovi neprosadil. Zlínský brankář jeho ránu fantasticky vyrazil.
     
    19:47
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ale přece jsme se ještě dočkali branky! Po obrovské minele Olomouce ve středním pásmu se dostal k puku Popelka, který se jednoduchou nahrávkou na volného LUBOMÍRA KOVAŘÍKA nemýlil. Adresát pasu už neměl moc prostoru k zaváhání, Konrád se totiž nestihl přesunout od jedné tyčky ke druhé. Asistence: Michal Popelka, Dalibor Řezníček.
     
    16:06
    A další tutovka! Tentokrát se na opačné straně ledu dostal do přečíslení dvou proti jednomu Popelka, jemuž se dokonce podařilo přesně nahrát na Bukartse. Proti pokusu lotyšského forvarda však vytáhl Konrád fantastický zákrok ramenem, čímž puk zaletěl do ochranné sítě.
     
    15:21
    Domácí měli další velkou šanci. Po zaváhání Šimbocha při rozehrrávání se po přiťuknutí Škůrka dostal ke přímé konfrontaci ze zlínským golmanem Vlach, avšak jeho pokus byl instinktivně vykryt.
     
    11:32
    Řípa nastavil svou čepel do nahrávky Vlacha tak šikovně, že puk proletěl těsně nad horní tyčkou zlínské brány. Hosté měly pořádný kus štěstí.
     
    10:04
    Berani budou muset v těchto okamžicích čelit přesilovce Mory, Michal Popelka (ZLN) je vyloučen za útočný faul, který byl vyhodnocen jako hákování.
     
    09:21
    A Zlín málem vstřelil kontaktní branku! Střelu Popelky Konrád dostal mimo tři tyče jen s největším vypětím sil, navíc měl štěstí, že puk přeskočil čepel Ondráčka.
     
    06:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je velmi studená sprcha pro Berany. Po rychlém průniku do hloubky defenzívy Beranů se sice JIŘÍ ONDRUŠEK poprvé trefil do Šimbochových betonů, následná dorážka vlastní odražené rány už ovšem byla úspěšná, neboť olomoucký bek se trefil mezi betony svého protivníka v bráně Asistence: Tomáš Houdek.
     
    03:14
    Houdek se rozhodl pálit z modré, čímž se dostal k velice zajímavé možnosti na vsítění další olomoucké branky. Jeho dělovka však nakonec k úspěchu nevedla, jelikož puk proletěl těsně vedle tyče. Šimboch se za ránou jen ohlédl.
     
    01:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku! Nejprve se sice po Hermanově nahrávce střela MARKA LAŠE neujala, za malou chvíli už ovšem centr třetí lajny může slavit. Po čistém průstřelu přes osu hřiště totiž Šimboch lovil puk ze své sítě. Asistence: František Skladaný, Tomáš Dujsík.
     
    Před začátkem utkání je ještě uctěna památka zesnulého předsedy dozorčí rady ČSLH Miroslava Rákosníka minutou ticha.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Laš (Skladaný, Dujsík), 7. Ondrušek (Houdek) – 20. Kovařík (Popelka, Řezníček), 30. Ondráček (Štastný), 51. Kovařik


    HC Olomouc: Konrád (Ovčaři) – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Dujsík, Galvas L., Galvas J., Ondrušek – Sundher, Burian, Buc, Knotek, Strapáč, Skladaný, Herman, Laš, Vlach, Řípa, Holec, Eberle
    Berani Zlín: Šimboch (Štůrala) – Žižka, Řezníček, Matějíček, Běhal, Ferenc, Dluhoš, Gazda, Padrnos – Bukarts Ri., Kovařík, Illo, Štastný, Popelka, Ondráček, Václavek, Tomaník, Sedláček, Fryšara, Kratochvíl, Gago

    Diváci: 1763
    ocianews.com