Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Malmö Redhawks
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Stavanger Oilers
Čtvrtek 31.08.2017, 18:30 • Malmö Arena, Malmö (SWE) • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 68-28; Střely na bránu: 34-16; Vhazování: 34-29; Trestné minuty: 10-16; Přesilové hry: 0/4-0/1; Zablokované střely: 14-7. (21:23:47)
     
    Malmö vstoupilo do utkání hůře a po dvou špatných rozehrávkách, z nichž druhou potrestal Harrison Reed, a dvou nevyužitých přesilových hrách v závěru úvodní části prohrávalo po první třetině 1:0. Hned po přestávce se ale domácím podařilo vyrovnat, když se prosadil Frederik Storm. Druhá dvacetiminutovka mohla být pro norský celek ještě horší, jenže Henrik Holm podržel svůj tým několika fantastickými zákroky. Rozhodnutí tak přišlo až těsně před koncem základní hrací doby, když se prosadil Robin Alvarez. Malmö dokázalo Stavanger porazit o týden později i v domácím prostředí nejtěsnějším rozdílem a stále žhaví naděje na postup ze základní skupiny B. Konečný výsledek. Malmö Redhawks 2 Stavanger Oilers 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Erik Børresen se těsně před bránou do zakončení nedostal, vybojoval ale alespoň vhazování v útočném pásmu. Henrik Holm dělal dnes, co mohl, a sleduje zbytek utkání ze střídačky.
     
    59:00
    Do konce utkání v Malmö Areně zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:15
    Stavanger si vyžádal oddechový čas. Dokáže vyrovnat?
    56:56 Robin ALVAREZ - 2:1
     
    56:56
    Tým Malmö Redhawks právě vstřelil branku! Nils Andersson na levém křídle převzal puk a po dlouhém oblouku zpoza brány poslal puk před brankoviště, kde se z blízkosti nemýlil ROBIN ALVAREZ a po ledě zamířil k levé tyči! Malmö těsně před koncem otočilo skóre a sahá po 3 bodech! Asistence: Nils Andersson a Andy Miele.
     
    56:00
    Redhawks se hněvali, že jim bylo odpískáno postavení mimo hru a po vyhraném vhazování ve středním pásmu přišla šance! Na levém křídle pálil z ostrého úhlu Carl-Johan Lerby a puk mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Henrik Holm ale předvedl skvělý zákrok a vyrážečkou puk vyrazil mimo!
     
    55:02
    Ve třetí třetině už hokej z obou stran není tak atraktivní jako během úvodní a druhé části. Malmö se snaží zápas otočit, jenže ani druhá krátká přesilová hra 5 na 3 nepomohla, protože ji ukončilo vyloučení.
     
    52:39
    Stavanger mohl otočit misky vah opět na svou stranu, když jeden z jeho hráčů nejprve pálil od modré čáry těsně vedle levé tyče a následná dorážka z levého kruhu pro vhazování po odrazu od mantinelu za bránou minula po ledě vzdálenější pravou tyč! Nebezpečná situace.
     
    52:33
    Hra byla přerušena a na řadu přichází Powerbreak.
     
    51:05
    Nils Andersson si najel na pravém křídle na zpětnou přihrávku zpoza brány a na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy k prudké ráně s příklepem, Henrik Holm byl ale u své levé tyče připraven a puk sevřel v náručí.
     
    50:46
    Stefan Warg se ocitl ve velké šanci! Hokejisté domácího týmu z levého křídla krásně přenesli hru doleva a po přiťuknutí do středu útočného pásma zakončil nádhernou souhru na jeden dotek Stefan Warg, který z mezikruží pálil pod horní tyč, Henrik Holm ale pravým ramenem puk vyrazil do ochranné sítě! Další výtečný zákrok.
     
    45:02
    Anton Malmborg dostal dvě minuty za krosček a z přesilové hry švédského týmu 5 na 3 už nic nebude.
     
    44:58
    Malmö se v rychlém sledu dostalo ke dvěma střelám, první z vrcholu pravého kruhu pro vhazování minula vzdálenější levou tyč a ani druhá na levém křídle z ostrého úhlu na bránu nezamířila! Stavanger drží nerozhodné skóre.
     
    44:40
    Dennis Sveum dostal dvě minuty za krosček a Malmö si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    44:30
    Henrik Medhus na levé straně obranného pásma fauloval u hrazení a dostal dvě minuty za sekání.
     
    44:24
    Před Henrikem Holmem vznikl po nahození z levého křídla velký zmatek, ani jeden z trojice domácích hráčů se ale do zakončení nedostal.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Storm (Lerby), 57. Alvarez (Andersson, Miele) – 8. Reed


    Malmö Redhawks: Alsenfelt (Malmborg) – Arell, Andersson, Mäntylä, Olsson, Lerby, Warg, Mylläri – Alvarez, Miele, Rakhshani – Görtz, Händemark, Zaar – Storm, Haudum, Hardt – Olofsson, Ch. Forsberg, Bryggman – Rosdahl. Hlavní trenér: Peter Andersson.
    Stavanger Oilers: Holm (Opsahl) – Solberg, Mostue, Humphries, Rokseth, Gedig, Sveum, Strøm, Falk-Larssen – Djupvik, K. Forsberg, Børresen – Romano, Soares, Salsten – Reed, Kokkala, Søberg – Hoff, Medhus, Lorentzen. Hlavní trenér: Fäl Gulbrandsen.

    Rozhodčí: Stephan Eichmann, Morgan Johansson. Čároví: Orjan Ahlen, Fredrik Altberg

    Diváci: 972
    ocianews.com