Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Malmö Redhawks
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Stavanger Oilers
Čtvrtek 31.08.2017, 18:30 • Malmö Arena, Malmö (SWE) • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 68-28; Střely na bránu: 34-16; Vhazování: 34-29; Trestné minuty: 10-16; Přesilové hry: 0/4-0/1; Zablokované střely: 14-7. (21:23:47)
     
    Malmö vstoupilo do utkání hůře a po dvou špatných rozehrávkách, z nichž druhou potrestal Harrison Reed, a dvou nevyužitých přesilových hrách v závěru úvodní části prohrávalo po první třetině 1:0. Hned po přestávce se ale domácím podařilo vyrovnat, když se prosadil Frederik Storm. Druhá dvacetiminutovka mohla být pro norský celek ještě horší, jenže Henrik Holm podržel svůj tým několika fantastickými zákroky. Rozhodnutí tak přišlo až těsně před koncem základní hrací doby, když se prosadil Robin Alvarez. Malmö dokázalo Stavanger porazit o týden později i v domácím prostředí nejtěsnějším rozdílem a stále žhaví naděje na postup ze základní skupiny B. Konečný výsledek. Malmö Redhawks 2 Stavanger Oilers 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Erik Børresen se těsně před bránou do zakončení nedostal, vybojoval ale alespoň vhazování v útočném pásmu. Henrik Holm dělal dnes, co mohl, a sleduje zbytek utkání ze střídačky.
     
    59:00
    Do konce utkání v Malmö Areně zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:15
    Stavanger si vyžádal oddechový čas. Dokáže vyrovnat?
    56:56 Robin ALVAREZ - 2:1
     
    56:56
    Tým Malmö Redhawks právě vstřelil branku! Nils Andersson na levém křídle převzal puk a po dlouhém oblouku zpoza brány poslal puk před brankoviště, kde se z blízkosti nemýlil ROBIN ALVAREZ a po ledě zamířil k levé tyči! Malmö těsně před koncem otočilo skóre a sahá po 3 bodech! Asistence: Nils Andersson a Andy Miele.
     
    56:00
    Redhawks se hněvali, že jim bylo odpískáno postavení mimo hru a po vyhraném vhazování ve středním pásmu přišla šance! Na levém křídle pálil z ostrého úhlu Carl-Johan Lerby a puk mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Henrik Holm ale předvedl skvělý zákrok a vyrážečkou puk vyrazil mimo!
     
    55:02
    Ve třetí třetině už hokej z obou stran není tak atraktivní jako během úvodní a druhé části. Malmö se snaží zápas otočit, jenže ani druhá krátká přesilová hra 5 na 3 nepomohla, protože ji ukončilo vyloučení.
     
    52:39
    Stavanger mohl otočit misky vah opět na svou stranu, když jeden z jeho hráčů nejprve pálil od modré čáry těsně vedle levé tyče a následná dorážka z levého kruhu pro vhazování po odrazu od mantinelu za bránou minula po ledě vzdálenější pravou tyč! Nebezpečná situace.
     
    52:33
    Hra byla přerušena a na řadu přichází Powerbreak.
     
    51:05
    Nils Andersson si najel na pravém křídle na zpětnou přihrávku zpoza brány a na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy k prudké ráně s příklepem, Henrik Holm byl ale u své levé tyče připraven a puk sevřel v náručí.
     
    50:46
    Stefan Warg se ocitl ve velké šanci! Hokejisté domácího týmu z levého křídla krásně přenesli hru doleva a po přiťuknutí do středu útočného pásma zakončil nádhernou souhru na jeden dotek Stefan Warg, který z mezikruží pálil pod horní tyč, Henrik Holm ale pravým ramenem puk vyrazil do ochranné sítě! Další výtečný zákrok.
     
    45:02
    Anton Malmborg dostal dvě minuty za krosček a z přesilové hry švédského týmu 5 na 3 už nic nebude.
     
    44:58
    Malmö se v rychlém sledu dostalo ke dvěma střelám, první z vrcholu pravého kruhu pro vhazování minula vzdálenější levou tyč a ani druhá na levém křídle z ostrého úhlu na bránu nezamířila! Stavanger drží nerozhodné skóre.
     
    44:40
    Dennis Sveum dostal dvě minuty za krosček a Malmö si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    44:30
    Henrik Medhus na levé straně obranného pásma fauloval u hrazení a dostal dvě minuty za sekání.
     
    44:24
    Před Henrikem Holmem vznikl po nahození z levého křídla velký zmatek, ani jeden z trojice domácích hráčů se ale do zakončení nedostal.
     
    43:45
    Mats Mostue dojel puk za vlastní bránou a proti domácímu týmu Malmö se pískalo zakázané uvolnění.
     
    42:48
    Jeden z domácích hráčů využil volného prostoru na pravém křídle k táhlé střele od mantinelu, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Henrik Holm měl ale dobrý výhled a puk ukryl po pohotovém semaforu ve své lapačce.
     
    41:13
    Fredrik Händemark se ve středu útočného pásma krásně protáhl mezi dvěma protihráči mezi kruhy pro vhazování a poté ještě udělal stahovačku doprava. Poté přišla rychlá střela bekhendem mířící k přední tyči, Henrik Holm byl ale připraven a zřejmě lapačkou puk usměrnil do svého náručí.
     
    40:01
    Ve švédském Malmu právě začala závěrečná třetí třetina, do které oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1 a Stavanger tak sahá ve třetím zápase skupiny B po prvním bodu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-10; Vhazování: 22-21; Trestné minuty: 6-14; Přesilové hry: 0/4-0/0; Zablokované střely: 8-5.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:21.
     
    Henrik Holm v bráně Stavangeru během druhé třetiny doslova čaroval, když nejprve předvedl tygří skok, kterým zabránil jistému gólu, a o pár okamžiků později zákrok maskou. Hned v úvodu druhé třetiny ale inkasoval, když se po parádní stahovačce z blízkosti prosadil Frederik Storm a odpověděl na úvodní gól Harrisona Reeda z první třetiny. Skóre po druhé třetině: Malmö Redhawks 1 Stavanger Oilers 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Daniel Zaar mohl přihrávat doleva, nakonec se ale před vrcholem pravého kruhu pro vhazování rozhodl pro krátké napřáhnutí a tvrdou střelu, která zhruba dvacet centimetrů nad ledem minula přední tyč.
     
    38:19
    Kim Rosdahl skončil na ledové ploše poté, co zablokoval tvrdou střelu jednoho z hráčů Stavangeru z levého křídla.
    36:27 Johan Olofsson se po krásné kličce dostal až před bránu!
     
    36:27
    Johan Olofsson předvedl v levém kruhu pro vhazování nádhernou kličku, když si poslal puk mezi nohama protihráče do jízdy a poté si sjel před bránu, střelou zápěstím ale z blízkosti skvělého Henrika Holma překonat nedokázal!
     
    34:32
    Hra přináší ve druhé třetině mnohem atraktivnější hokej a poměrně často se vylučuje, přesto jsme třetí gól neviděli.
     
    33:53
    Jeden z hokejistů Stavangeru nabral na pravém křídle obrovskou rychlost, střelou zápěstím za jízdy ale nedokázal brankáře Oscara Alsenfelta propálit! Domácí brankář puk hrudí vyrazil.
     
    30:21
    Eirik Salsten se vrátil zpět na ledovou plochu a oba týmy hrají v plném počtu. Zatím jsme neviděli gól v početní převaze.
    30:14 Henrik Holm čaruje! Tentokrát zasahoval zřejmě maskou
     
    30:14
    Robin Alvarez si najel před bránu na krásnou přihrávku z levého křídla a z blízkosti tečoval puk pod horní tyč, jenže Henrik Holm se stačil přesunout a po skvělém zákroku, zřejmě maskou, kotouč přikryl vkleče pod lapačkou!
     
    28:51
    Andy Miele napřáhl před vrcholem pravého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Henrik Holm měl ale skvělý výhled a po fantastickém semaforu puk ukryl v lapačce!
     
    28:21
    Zatímco Lukas Haudum dostal trest pouze za hrubost, Eirik Salsten ke stejnému trestu ještě dvě minuty za krosček.
     
    25:42
    Podruhé v zápase se seběhla mela, ve které měl opět prsty Kristian Forsberg, který společně se Stefanem Wargem dostal dvě minuty za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
    24:28 Holm předvedl tygří skok a připsal si výjimečný zákrok!
     
    24:28
    Henrik Holm předvedl v rychlém sledu tři zákroky, z nichž poslední dva byly spektakulární! Brankář Stavangeru nejprve levým betonem vyrazil střelu od modré čáry a u levé tyče si poté poradil i s dvěma dorážkami jednoho z domácích hráčů, které zastavil tygřím skokem a puk poté ukryl pod sebou!
     
    24:01
    Andy Miele se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve velké šanci a z ostrého úhlu mířil pod horní tyč, jenže Henrik Holm dokázal puk vyrážečkou vytěsnit nad bránu!
     
    22:25
    Úvodní střelec zápasu Harrison Reed usedl na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za podražení.
    21:35 Frederik STORM - 1:1
     
    21:35
    Tým Malmö Redhawks právě vstřelil branku! FREDERIK STORM to udělal na levém křídle parádně, když na útočné modré čáře nejrpve naznačil přihrávku do středu a poté si sjel před bránu, kde předvedl úžasnou stahovačku a holí mezi nohama poslal puk na vzdálenější pravé tyči pod tělem ležícího brankáře Henrika Holma do sítě – 1:1! Asistence: Carl-Johan Lerby.
     
    20:36
    Robin Alvarez a Kristian Forsberg se dali do křížku před hostující bránou Stavengeru a oba byli vyloučeni na dvě minuty.
     
    20:34
    Andy Miele se krásnou stahovačkou zbavil v pravém rohu ledové plochy protihráče a z téměř nulového úhlu napřáhl ke střele, která skončila v ochranné síti. Před bránou se poté strhla potyčka, po které se bude vylučovat na obou stranách.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-7; Vhazování: 12-12; Trestné minuty: 0-4; Přesilové hry: 0/2-0/0; Zablokované střely: 6-3.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:28.
     
    Stavenger prožil fantastický vstup do utkání. První špatná rozehrávka Malmä ještě potrestána nebyla, ta druhá už ovšem ano, když se ze středního pásma rozjel sám na bránu Harrison Reed a rychlý výpad zakončil bekhendovou střelou do horního rohu brány. Malmö mohlo odpovědět v závěru první třetiny, ani jednou ze dvou přesilových her ovšem nevyužilo. Domácí si zahráli i přesilovou hru 5 na 3, jenže na její využití měli jen přibližně 10 sekund. Skóre po první třetině: Malmö Redhawks 0 Stavanger Oilers 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:41
    Ani druhá přesilová hra domácího celku žádné velké vzrušení nepřinesla, natož střelu, která by mířila mezi tři tyče.
     
    17:23
    Rhett Rakhshani si v pravém kruhu pro vhazování najel na odražený puk a po ledě ho nahodil před bránu, kde ho pozorný Henrik Hom přikryl lapačkou a domácí se k dorážce nedostali.
     
    15:54
    Vyloučený Curtis Gedig se vrátil zpět na ledovou plochu a Malmö má nyní k dispozici běžnou přesilovou hru 5 na 4.
     
    15:41
    Villiam Strøm fauloval v levém rohu obranného pásma Stavangeru a vyfasoval dvě minuty za podražení. Malmö si zahraje velice krátkou přesilovou hru 5 na 3!
     
    15:21
    Další špatná rozehrávka a útočné snažení Malmä v přesilové hře končí zakázaným uvolněním.
    15:02 Nichlas Hardt tečoval holí mezi nohama puk těsně mimo!
     
    15:02
    Daniel Zaar z pravého křídla poslal před bránu nádhernou diagonální přihrávku, kterou mezi nohama na vzdálenější levé tyči těsně tečoval mimo Nichlas Hardt! Následný útok domácího celku po vyhození Stavangeru zastavilo postavení mimo hru.
     
    13:54
    Curtis Gedig přidržel ve středním pásmu jednoho z domácích hráčů u mantinelu a dostal dvě minuty za držení. Malmö má k dispozici první přesilovou hru zápasu a šanci vyrovnat.
     
    13:40
    Do konce první části zbývá odehrát necelých sedm minut. Stavanger vede 1:0 a také střely vyznívají pro něj – 7:5.
     
    12:41
    Hlavní trenér Fäl Gulbrandsen si vyžádal vysvětlení rozhodčího poté, co domácí Fredrik Händemark v levém rohu útočného pásma tvrdě dohrál nejlepšího střelce Stavangeru. Rozhodčí mu vysvětlil, že se jednalo z jeho pohledu o čistý hit, a proto se nerozhodl vylučovat. Hra po Powerbreaku pokračovala a Stavanger vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    11:54
    Hokejisté Malmä po zakázaném uvolnění pořádně šlápli do pedálů a v rychlém sledu se dostali k několika střelám, žádná ale nebyla dostatečně nebezpečná na to, aby z ní padl gól.
     
    10:21
    A další postavení mimo hru. Tentokrát na straně Stavangeru. Curtis Gedig byl příliš rychlý.
     
    09:59
    Malmö se vydalo směrem vpřed po levém křídle, jenže Lukas Haudum byl v útočném pásmu příliš rychle. Ofsajd.
     
    07:56
    Puk se doklouzal k brankářovi Henrikovi Holmovi, který ho rychle přikryl lapačkou. Následuje Powerbreak.
    07:47 Harrison REED - 0:1
     
    07:47
    Stavanger právě vstřelil branku!
    HARRISON REED před střídačkami ve středním pásmu vystihl další špatnou rozehrávku Redhawks a řítil se do samostatného úniku, který zakončil krásnou bekhendovou střelou z mezikruží do vzdálenějšího pravého horní rohu brány! Malmö na druhou velkou chybu v rozehrávce doplatilo a prohrává 0:1!
     
    07:27
    Nichlas Hardt si nebezpečně sjížděl před bránu na přihrávku z pravého křídla, jenže mu puk odskočil a do šance se nedostal.
     
    05:00
    Daniel Zaar byl zřejmě hráčem, který nabral na levém křídle rychlost a z levého kruhu pro vhazování vypálil, Henrik Holm byl ale připraven a puk sevřel ve své výstroji, aby Malmö nepustil k dorážce.
     
    03:24
    Malmö o sobě dalo po necelých čtyřech minutách konečně vědět, když jeho hráči vyrazili do přečíslení 3 na 2. Niklas Arell dobře rozdal puk doprava, kde se nacházel rozjetý Rhett Rakhshani. Nejlepší střelec domácího celku si sjel z pravého kruhu pro vhazování před bránu, z blízkosti ale brankáře Henrika Holma nepropálil. Hra byla přerušena.
     
    01:23
    Stavanger má mnohem lepší vstup do utkání! Nejprve si z levého kruhu pro vhazování sjel před bránu nebezpečně Tony Romano, jenže z metru nedokázal vystřelit, protože mu puk sjel v klíčové chvíli z hole. Poté pálil na levém křídle od modré čáry Spencer Humphries. Oscar Alsenfelt byl ovšem připravený a puk tentokrát podržel ve své výstroji.
     
    00:50
    A další šance pro hokejisty Stavangeru! Tony Romano na pravém křídle vystihl ledabylou zpětnou přihrávku jednoho z hokejistů Malmä a z pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, kterou brankář Oscar Alsenfelt po rychlém sevření betonů vyrazil!
     
    00:11
    Malmö sice vyhrálo úvodní vhazování zápasu, hned po pouhých jedenácti sekundách ale pálil z levého kruhu pro vhazování Jonas Djupvik, jehož střela skončila v ochranné síti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté obou týmů jsou připraveni nastoupit na ledovou plochu. Nejprve vyráží za houževnatého dýmu na led domácí hráči týmu Malmö Redhawks.
     
    Úvodní sestavy:

    Malmö Redhawks: Alsenfelt (Malmborg) – Arell, Andersson, Mäntylä, Olsson, Lerby, Warg, Mylläri – Alvarez, Miele, Rakhshani – Görtz, Händemark, Zaar – Storm, Haudum, Hardt – Olofsson, Ch. Forsberg, Bryggman – Rosdahl. Hlavní trenér: Peter Andersson.

    Stavanger Oilers: Holm (Opsahl) – Solberg, Mostue, Humphries, Rokseth, Gedig, Sveum, Strøm, Falk-Larssen – Djupvik, K. Forsberg, Børresen – Romano, Soares, Salsten – Reed, Kokkala, Søberg – Hoff, Medhus, Lorentzen. Hlavní trenér: Fäl Gulbrandsen.

    Rozhodčí: Stephan Eichmann, Morgan Johansson. Čároví: Orjan Ahlen, Fredrik Altberg.
    Hokejisté Stavangeru během tréninku před cestou do Švédska

     
    STAVANGER OILERS

    Stavangeru se během úvodních dvou zápasů základní skupiny Champions Hockey League, během nichž měl výhodu domácího prostředí, nepodařilo získat ani bod a nezbývá mu nic jiného, než vyhrát na ledě švédského Malmä, aby zachoval šanci na postup. Oilers doma nestačili na Kometu Brno (1:2) a Malmö (3:4).
    Trenér Peter Andersson je přesvědčený, že jeho Mälmo vyhraje

     
    MALMÖ REDHAWKS

    Mälmo v loňské sezóně švédské ligy Elitserien dokráčelo až do semifinále playoff a díky tomu se kvalifikovalo do CHL. Vstup do evropské soutěže ale dvojnásobnému mistrovi švédské ligy z let 1992 a 1994 příliš nevyšel, když na ledě Kuopia promarnil v prostřední části dvoubrankové vedení z první třetiny a v závěrečné dvacetiminutovce poté úplně propadl a inkasoval čtyři góly. Na porážku 6:4 dali Redhawks zapomenout ve Stavangeru, kde zvítězili těsně 4:3.
    TOP 3 - Výběr tří nejlepších gólů ze druhého hracího dne
     
    Malmö minulý týden zvítězilo nad Stavangerem a ve čtvrtek večer oba týmy čeká odveta, která se po úvodním vzájemném zápase odehraje na norské půdě, a domácí se budou snažit navázat na vítězství 4:3, aby si zachovali šanci na postup ze skupiny B, ve které se mimochodem také nachází Kometa Brno a je v čele.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Storm (Lerby), 57. Alvarez (Andersson, Miele) – 8. Reed


    Malmö Redhawks: Alsenfelt (Malmborg) – Arell, Andersson, Mäntylä, Olsson, Lerby, Warg, Mylläri – Alvarez, Miele, Rakhshani – Görtz, Händemark, Zaar – Storm, Haudum, Hardt – Olofsson, Ch. Forsberg, Bryggman – Rosdahl. Hlavní trenér: Peter Andersson.
    Stavanger Oilers: Holm (Opsahl) – Solberg, Mostue, Humphries, Rokseth, Gedig, Sveum, Strøm, Falk-Larssen – Djupvik, K. Forsberg, Børresen – Romano, Soares, Salsten – Reed, Kokkala, Søberg – Hoff, Medhus, Lorentzen. Hlavní trenér: Fäl Gulbrandsen.

    Rozhodčí: Stephan Eichmann, Morgan Johansson. Čároví: Orjan Ahlen, Fredrik Altberg

    Diváci: 972
    bahis siteleri