Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Malmö Redhawks
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Stavanger Oilers
Čtvrtek 31.08.2017, 18:30 • Malmö Arena, Malmö (SWE) • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Erik Børresen se těsně před bránou do zakončení nedostal, vybojoval ale alespoň vhazování v útočném pásmu. Henrik Holm dělal dnes, co mohl, a sleduje zbytek utkání ze střídačky.
    56:56 Robin ALVAREZ - 2:1
     
    56:56
    Tým Malmö Redhawks právě vstřelil branku! Nils Andersson na levém křídle převzal puk a po dlouhém oblouku zpoza brány poslal puk před brankoviště, kde se z blízkosti nemýlil ROBIN ALVAREZ a po ledě zamířil k levé tyči! Malmö těsně před koncem otočilo skóre a sahá po 3 bodech! Asistence: Nils Andersson a Andy Miele.
     
    56:00
    Redhawks se hněvali, že jim bylo odpískáno postavení mimo hru a po vyhraném vhazování ve středním pásmu přišla šance! Na levém křídle pálil z ostrého úhlu Carl-Johan Lerby a puk mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Henrik Holm ale předvedl skvělý zákrok a vyrážečkou puk vyrazil mimo!
     
    52:39
    Stavanger mohl otočit misky vah opět na svou stranu, když jeden z jeho hráčů nejprve pálil od modré čáry těsně vedle levé tyče a následná dorážka z levého kruhu pro vhazování po odrazu od mantinelu za bránou minula po ledě vzdálenější pravou tyč! Nebezpečná situace.
     
    50:46
    Stefan Warg se ocitl ve velké šanci! Hokejisté domácího týmu z levého křídla krásně přenesli hru doleva a po přiťuknutí do středu útočného pásma zakončil nádhernou souhru na jeden dotek Stefan Warg, který z mezikruží pálil pod horní tyč, Henrik Holm ale pravým ramenem puk vyrazil do ochranné sítě! Další výtečný zákrok.
     
    45:02
    Anton Malmborg dostal dvě minuty za krosček a z přesilové hry švédského týmu 5 na 3 už nic nebude.
     
    44:58
    Malmö se v rychlém sledu dostalo ke dvěma střelám, první z vrcholu pravého kruhu pro vhazování minula vzdálenější levou tyč a ani druhá na levém křídle z ostrého úhlu na bránu nezamířila! Stavanger drží nerozhodné skóre.
     
    44:40
    Dennis Sveum dostal dvě minuty za krosček a Malmö si zahraje přesilovou hru 5 na 3!
     
    44:30
    Henrik Medhus na levé straně obranného pásma fauloval u hrazení a dostal dvě minuty za sekání.
     
    41:13
    Fredrik Händemark se ve středu útočného pásma krásně protáhl mezi dvěma protihráči mezi kruhy pro vhazování a poté ještě udělal stahovačku doprava. Poté přišla rychlá střela bekhendem mířící k přední tyči, Henrik Holm byl ale připraven a zřejmě lapačkou puk usměrnil do svého náručí.
    36:27 Johan Olofsson se po krásné kličce dostal až před bránu!
     
    36:27
    Johan Olofsson předvedl v levém kruhu pro vhazování nádhernou kličku, když si poslal puk mezi nohama protihráče do jízdy a poté si sjel před bránu, střelou zápěstím ale z blízkosti skvělého Henrika Holma překonat nedokázal!
     
    33:53
    Jeden z hokejistů Stavangeru nabral na pravém křídle obrovskou rychlost, střelou zápěstím za jízdy ale nedokázal brankáře Oscara Alsenfelta propálit! Domácí brankář puk hrudí vyrazil.
    30:14 Henrik Holm čaruje! Tentokrát zasahoval zřejmě maskou
     
    30:14
    Robin Alvarez si najel před bránu na krásnou přihrávku z levého křídla a z blízkosti tečoval puk pod horní tyč, jenže Henrik Holm se stačil přesunout a po skvělém zákroku, zřejmě maskou, kotouč přikryl vkleče pod lapačkou!
     
    28:51
    Andy Miele napřáhl před vrcholem pravého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Henrik Holm měl ale skvělý výhled a po fantastickém semaforu puk ukryl v lapačce!
     
    28:21
    Zatímco Lukas Haudum dostal trest pouze za hrubost, Eirik Salsten ke stejnému trestu ještě dvě minuty za krosček.
     
    25:42
    Podruhé v zápase se seběhla mela, ve které měl opět prsty Kristian Forsberg, který společně se Stefanem Wargem dostal dvě minuty za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
    24:28 Holm předvedl tygří skok a připsal si výjimečný zákrok!
     
    24:28
    Henrik Holm předvedl v rychlém sledu tři zákroky, z nichž poslední dva byly spektakulární! Brankář Stavangeru nejprve levým betonem vyrazil střelu od modré čáry a u levé tyče si poté poradil i s dvěma dorážkami jednoho z domácích hráčů, které zastavil tygřím skokem a puk poté ukryl pod sebou!
     
    24:01
    Andy Miele se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve velké šanci a z ostrého úhlu mířil pod horní tyč, jenže Henrik Holm dokázal puk vyrážečkou vytěsnit nad bránu!
     
    22:25
    Úvodní střelec zápasu Harrison Reed usedl na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za podražení.
    21:35 Frederik STORM - 1:1
     
    21:35
    Tým Malmö Redhawks právě vstřelil branku! FREDERIK STORM to udělal na levém křídle parádně, když na útočné modré čáře nejrpve naznačil přihrávku do středu a poté si sjel před bránu, kde předvedl úžasnou stahovačku a holí mezi nohama poslal puk na vzdálenější pravé tyči pod tělem ležícího brankáře Henrika Holma do sítě – 1:1! Asistence: Carl-Johan Lerby.
     
    20:36
    Robin Alvarez a Kristian Forsberg se dali do křížku před hostující bránou Stavengeru a oba byli vyloučeni na dvě minuty.
     
    20:34
    Andy Miele se krásnou stahovačkou zbavil v pravém rohu ledové plochy protihráče a z téměř nulového úhlu napřáhl ke střele, která skončila v ochranné síti. Před bránou se poté strhla potyčka, po které se bude vylučovat na obou stranách.
     
    15:41
    Villiam Strøm fauloval v levém rohu obranného pásma Stavangeru a vyfasoval dvě minuty za podražení. Malmö si zahraje velice krátkou přesilovou hru 5 na 3!
    15:02 Nichlas Hardt tečoval holí mezi nohama puk těsně mimo!
     
    15:02
    Daniel Zaar z pravého křídla poslal před bránu nádhernou diagonální přihrávku, kterou mezi nohama na vzdálenější levé tyči těsně tečoval mimo Nichlas Hardt! Následný útok domácího celku po vyhození Stavangeru zastavilo postavení mimo hru.
     
    13:54
    Curtis Gedig přidržel ve středním pásmu jednoho z domácích hráčů u mantinelu a dostal dvě minuty za držení. Malmö má k dispozici první přesilovou hru zápasu a šanci vyrovnat.
     
    12:41
    Hlavní trenér Fäl Gulbrandsen si vyžádal vysvětlení rozhodčího poté, co domácí Fredrik Händemark v levém rohu útočného pásma tvrdě dohrál nejlepšího střelce Stavangeru. Rozhodčí mu vysvětlil, že se jednalo z jeho pohledu o čistý hit, a proto se nerozhodl vylučovat. Hra po Powerbreaku pokračovala a Stavanger vyhodil puk na zakázané uvolnění.
    07:47 Harrison REED - 0:1
     
    07:47
    Stavanger právě vstřelil branku!
    HARRISON REED před střídačkami ve středním pásmu vystihl další špatnou rozehrávku Redhawks a řítil se do samostatného úniku, který zakončil krásnou bekhendovou střelou z mezikruží do vzdálenějšího pravého horní rohu brány! Malmö na druhou velkou chybu v rozehrávce doplatilo a prohrává 0:1!
     
    00:50
    A další šance pro hokejisty Stavangeru! Tony Romano na pravém křídle vystihl ledabylou zpětnou přihrávku jednoho z hokejistů Malmä a z pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, kterou brankář Oscar Alsenfelt po rychlém sevření betonů vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Storm (Lerby), 57. Alvarez (Andersson, Miele) – 8. Reed


    Malmö Redhawks: Alsenfelt (Malmborg) – Arell, Andersson, Mäntylä, Olsson, Lerby, Warg, Mylläri – Alvarez, Miele, Rakhshani – Görtz, Händemark, Zaar – Storm, Haudum, Hardt – Olofsson, Ch. Forsberg, Bryggman – Rosdahl. Hlavní trenér: Peter Andersson.
    Stavanger Oilers: Holm (Opsahl) – Solberg, Mostue, Humphries, Rokseth, Gedig, Sveum, Strøm, Falk-Larssen – Djupvik, K. Forsberg, Børresen – Romano, Soares, Salsten – Reed, Kokkala, Søberg – Hoff, Medhus, Lorentzen. Hlavní trenér: Fäl Gulbrandsen.

    Rozhodčí: Stephan Eichmann, Morgan Johansson. Čároví: Orjan Ahlen, Fredrik Altberg

    Diváci: 972
    ocianews.com