Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Växjö Lakers
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
HC Davos
Čtvrtek 31.08.2017, 18:35 • VIDA Arena, Växjö • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:08 PESONEN - 5:3
     
    54:08
    Växjö právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla velká paráda! Kiiskinen poslepu nahrál dozadu svému krajanovi JANNE PESONENOVI, který prudkou střelou vymetl levý horní roh Sennovy branky. Švédský celek si tak velmi rychle bere dvoubrankový náskok zpět. Asistence: Tuomas Kiiskinen, Elias Pettersson.
    53:11 SIMION - 4:3
     
    53:11
    Davos právě vstřelil branku!
    Hosté se štěstím snižují na rozdíl jediné branky! Tečovaná střela Magnuse Nygrena z levého kruhu se od ramene strážce švédské branky odrazila za jeho záda a kotouč následně doskákal za brankovou čáru. Zásah je připsán DARIU SIMIONOVI. Asistence: Broc Little.
     
    41:41
    Växjö právě vstřelila branku!
    Domácí zahájili druhou část perfektně, po velkém tlaku vedou o dvě branky! Adam Brodecki nahrál k opačné tyči na připraveného MARTINA LUNDBERGA, který kotouč uklidil do velkého prázdného prostoru v brance Davosu. Asistence: Adam Brodecki, Pontus Netterberg.
    39:39 PERSSON - 3:2
     
    39:39
    Växjö právě vstřelila branku!
    Tlak se vyplácí, domácí jdou opět do vedení! Pettersson poslal kotouč na hranici pravého kruhu Pesonenovi, který jej po menším váhání posunul na JOELA PERSSONA a ten už bez jakéhokoliv otálení prostřelil švýcarského gólmana. Asistence: Janne Pesonen, Elias Pettersson.
    33:39 LITTLE - 2:2
     
    33:39
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí udělali v obraně naprostou hrubku, kterou švýcarský celek bez milosti trestá! BROC LITTLE se úplně vysmekl defenzívě Växjö a překonal Andrena pozemní střelou mezi betony. Je vyrovnáno. Asistence: Marc Wieser, Magnus Nygren.
    17:08 CARNBÄCK - 2:1
     
    17:08
    Växjö právě vstřelila branku!
    Domácí využívají první přesilovku a otáčejí skóre! Po střele NILSE CARNBÄCKA zavládla před brankou žlutomodrého celku nepřehledná situace, ve které se nejlépe zorientoval právě švédský forvard. Ten jen jednoduše doklepl kotouč za Sennova záda. Asistence: Martin Lundberg, Robert Rosén.
    07:22 BRODECKI - 1:1
     
    07:22
    Växjö právě vstřelila branku!
    Zvýšenou aktivitu po inkasované brance se povedlo domácím přetavit v branku, je vyrovnáno! Z hranice útočného pásma vypálil směrem na svatyni Davosu Lundberg, jehož střelu ještě tečoval před bránou stojící ADAM BRODECKI. Asistence: Arvid Lundberg, Erik Josefsson.
    04:40 NYGREN - 0:1
     
    04:40
    Davos právě vstřelil branku!
    Když to nevyjde napoprvé, zkus to znovu – přesně tímto příslovím se nyní inspirovali hráči Davosu. Corvi nahrál po vyhraném vhazování před Andrenem kotouč za sebe na připraveného MAGNUSE NYGRENA, který z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Enzo Corvi.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Brodecki (Lundberg, Josefsson), 18. Carnbäck (Lundberg, Rosén), 40. Persson (Pesonen, Pettersson), 42. Lundberg (Brodecki, Netterberg), 55. Pesonen (Kiiskinen, Petterson) – 5. Nygren (Corvi), 34. Little (M. Wieser, Nygren), 54. Simon (Nygren, Little)


    Växjö Lakers: Andren (Fasth) – A. Lundberg, Martinsson, Rahimi, Persson, Bohm, Högberg, Augustin – Kiiskinen, Pesonen, Pettersson – Calof, M. Lundberg, Rosén – Carnbäck, Josefsson, Brodecki – Røndbjerg, Fröberg, Netterberg.
    HC Davos: Senn (van Pottelberghe) – Kindschi, Dubois, Nygren, Heldren, Schneeberger, Paschoud, Grossniklaus, Jung – Ambühl, Eggenberger, Corvi – Kousal, Little, M. Wieser – Sciaroni, Walser, D. Wieser – Aeschlimann, Jörg, Simion.

    Rozhodčí: Mollard (SUI), Persson – Nyqvist, Lundgren (všichni SWE).
    thejrc.org