Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
konec
Cardiff Devils
3:7 (2:1, 1:4, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 31.08.2017, 20:00 • Ice Arena Wales • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (22:43:23)
    Liberečtí příznivci si našli cestu do Cardiffu, aby povzbudili své příznivce v dalším utkání Ligy mistrů.

     
    Střely na branku: 23 – 54
     
    Utkání sledovalo 2 500 diváků.
     
    Je dobojováno. Liberec nakonec znovu dotáhl zápas do vítězného konce, i když po prvním dějství prohrával 1:2 z jeho pohledu. Tentokráte to byl ale opravdu oku lahodící hokej, z obou stran, který diváky musel bavit. Nakonec se zrodila čtyřgólová výhra a další tři body do tabulky E v hokejové Lize mistrů. V sobotu odpoledne pak čeká Tygry další zápas na venkovním tripu, podruhé změří síly se švédským Växjö, tentokráte ale na jeho ledě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filip Pyrochta.
     
    59:55
    Liberečtí se trefili, když zblízka domácího brankáře překonal Michal Bulíř. Sudí ale branku neuznávají, neboť hráli výhodu s odvoláním brankáře a šestým hráčem v poli, jenže do hry se zapojil sedmý hráč, hosté chtěli hrát powerplay. Bylo to při ponechané výhodě a pravidla více jak šest hráčů v poli neumožňují. Následovat bude tedy trest pro příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    59:08
    Signalizované vyloučení, Tygři hrají šest na tři bez brankáře. Tlačili před domácí brankou, ale střela Krenželoka odkrytou klec netrefila.
     
    58:34
    Z velkého tlaku Liberce se domácí vymanili a posílají kotouč do bezpečí, tedy až před hostující branku.
     
    58:08
    Martin Bakoš mohl vsítit svou čtvrtou branku, ale z vrcholu levého kruhu svou dělovkou Bownse nepropálil.
     
    58:00
    Filip Pešán si vyžádal oddechový čas.
     
    58:00
    Přesilovka pět na tři pro Tygry. Faryna dostává dvě minuty za hrubost a domácí tak ještě čekají krušné chvilky.
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Justin Faryna – 2 min., hrubost).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:09
    Obrovský tlak hostů, tvrdou ránu poslal z pravého kruhu Michal Bulíř, ale ta se odrazila od clonícího libereckého hráče, ale stále drží Tygři útočnou třetinu.
     
    56:23
    Následně pak Pyrochta našel Adama Jánošíka, ten ale místo střely zvolil přihrávku do prostoru branky domácích, kde ale svou střelu poslal Vantuch mimo tři tyče.
     
    55:58
    Tygři se usadili v útočném pásmu a znovu se musel Bowns ve svém brankovišti uhánět.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Josh Batch – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Andrew Hotham.
     
    54:27
    Bulíř se zjevil před Bownsovou svatyní a jeho střela skončila mimo. Poté se ke střele od modré čáry dostal Pyrochta, ale jeho dělovku zastavila hruď brankáře Cardiffu.
     
    53:13
    Hrabík vybojoval puk za brankou Cardiffu, poté Tygři rozjeli další souhru, kterou ovšem překazila obrana Ďáblů a domácí tak vytlačili Liberec z útočné třetiny
     
    52:35
    Z levé strany vyslal prudkou střelu Lukáš Vantuch, kotouč jen prosvištěl kousek vedle pravé tyčky branky Bownse. Ten se jen ohlížel a kontroloval puk.
     
    51:37
    Hosté stále nemají dost a před brankou Ďáblů znovu kombinují. Nyní úřadovala zase řada mladíků, Jašek ale svou střelu po zemi poslal jen vedle domácí branky.
     
    50:26
    Ševc skáče na ledovou plochu a Liberec je v plném počtu.
     
    50:00
    Hotham střílell z prostoru mezi kruhy, ale jeho rána končí pouze vysoko nad libereckou brankou. Následně pak se Tygři znovu osvobozují.
     
    49:30
    Hosté znovu velmi dobře brání své obranné pásmo a domácí nepustili do zakončení. Po minutě početní výhody Ďáblů se také osvobozují.
     
    48:26
    Nyní si přesilovku zahrají opět domácí hráči. Martin Ševc dostal dvě minuty za vysokou hůl a už sedí na trestné lavici. Soupeři se ale ihned po zákroku omluvil.
     
    48:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Martin Ševc – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:08
    Drew Paris střílel z pravého kruhu a donutil Romana Willa k dalšímu zákroku. Ten pak raději přerušil hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce. To vše ale až po další komerční přestávce.
     
    46:36
    Tygři jsou rozjetí a po vstřelené brance se znovu dostali ke střele, tu ale zablokovala obrana Cardiffu. Domácí míří na opačnou stranu.
    45:24 Martin BAKOŠ - 3:7
     
    45:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    MARTIN BAKOŠ kompletuje hattrick a svou střelou z levého kruhu znovu propálil Bownse. Hosté tak využili přesilovou hru a míří za další výhrou v Lize mistrů. Samozřejmě ale ještě nepředbíhejme – 3:7. Asistence: Michal Bulíř a Martin Ševc.
     
    44:39
    Další přesilovka pro Liberec. Richardson dostal dvě minuty za držení a oslabil tak svůj tým.
     
    44:39
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Mark Richardson – 2 min., držení protihráče).
     
    44:25
    Je to tak, Liberec je v plném počtu.
     
    44:10
    Domácí se dostali do útočného pásma, jenže jejich přesilová hra je už skoro u konce. Dá se předpokládat, že za malou chvilku naskočí Derner z trestné lavice.
     
    43:54
    Nyní už ale Ďáblové sevřeli Liberec v jeho obranném pásmu a na Romana Willa šly další nebezpečné střely. Dokázal si ale poradit a drží tak slibný náskok Bílých Tygrů.
     
    43:31
    Tygři zatím své oslabení hrají dobře, domácí hokejisty takřka k ničemu nepouští a hned na to pak vyhazují puk až před Willa.
     
    42:25
    Přesilovka pro Cardiff. Derner dostává dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici.
     
    42:25
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podražení).
    41:46 Jan ORDOŠ - 3:6
     
    41:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jdou do tříbrankového trháku. Nejprve střela Ordošovi nesedla, poté ale našel Bartovič skvělou přihrávkou těsně před brankou domácích volného právě JANA ORDOŠE, jenž nastavil svoji hůl a doklepl puk do domácí svatyně – 3:6. Asistence: Milan Bartovič.
     
    40:15
    Hosté se hned natlačili před branku Cardiffu, zblízka to zkoušel Petr Jelínek, ale Bowns byl na svém místě a kotouč za svá záda nepustil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 17 – 35
     
    I druhá třetina je u konce. Tygři v ní dokázali srovnat na 2:2, následně pak se dostat i do vedení, které ale znovu ztratili. Za stavu 3:3 pak ale vsítili další dvě branky a před třetí periodou tak mají dvoubrankový náskok. Dokáží ho udržet, navýšit nebo naopak domácí ještě neřekli poslední slovo a se zápasem ještě něco udělají? Čeká nás jistě zajímavá část hry, ta začne přibližně ve 22:00.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Ještě střela domácích, kterou zachytila liberecká obrana a druhé dějství je už u konce.
     
    39:34
    Před Bownsem dotíral Lukáš Vantuch, ale nakonec nedokázal protlačit puk za jeho záda. Po ztrátě kotouče tak domácí míří do posledního útoku v této části hry.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:29
    Petr Jelínek střelou švihem nepřekonal Bownse, ale hosté stále tlačí před jeho brankou. Ve svém brankovišti se tak domácí brankář musí stále otáčet.
     
    37:58
    Tygři svírají domácí hráče v jejich pásmu a roztáčejí další kolotoč. Ďáblové se ovšem dokázali vymanit z jejich tlaku a vyhazují puk do středního pásma.
     
    37:31
    Lukáš Jašek chtěl využít volného prostoru před domácí brankou, jeho střela ale zamířila jen do holenního chrániče jednoho z domácích beků.
    36:13 Martin BAKOŠ - 3:5
     
    36:13
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři poprvé v utkání odskakují do dvoubrankového náskoku. MARTIN BAKOŠ z otočky z pravého kruhu poslal svou střelou další pozdrav do branky Bownse a hosté mají slibný náskok – 3:5. Bez asistence.
     
    35:40
    Dominik Lakatoš za brankou domácích hledal přihrávkou svého spoluhráče před Bownsem, jenže tato akce skončila zmarem.
     
    35:03
    Joey Haddad se drze natlačil do blízkosti Romana Willa, jenže brankář Liberce si připravil další pozorný zákrok a pomohl svému celku, který drží těsné vedení.
     
    34:23
    Stránský s Vlachem byli v pěkné souhře znovu před Bownsem, ale jejich pěkná akce brankou nekončí. Obrana Cardiffu byla zase pozorná.
     
    33:30
    Proti střele Lukáše Jaška vytasil Bowns fantastický zákrok a tutovku libereckého útočníka chytil. To byla další velká šance libereckých Bílých Tygrů.
     
    32:45
    Domácí stále produkují sympatickou hru a i nyní se dostali za polovinu hřiště, jenže před modrou čárou o kotouč přišli a naopak zaútočí zase Tygři z Liberce.
     
    32:12
    Domácí se dostali do útočného pásma a nenápadnou střelou málem Willa ohrozili. Jenže ten nemusel zasahovat, do dráhy puku vložil svoji hůl obránce Jánošík.
    31:01 Filip PYROCHTA - 3:4
     
    31:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté si ale bleskově berou své vedení zase zpátky. FILIP PYROCHTA dostal přihrávku na levý kruh a svou střelou švihem překonal Bownse, který tak puk ze své sítě loví dnes už počtvrté – 3:4. Asistence: Lukáš Jašek.
    29:53 Layne ULMER - 3:3
     
    29:53
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno. Domácí měli signalizovanou výhodu přesilové hry a sudí nakonec vylučovat hosty nemusel. LAYNE ULMER si sjel na pravý kruh, odkud střelou k bližší tyči překonává Willa – 3:3. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Gleason Fournier a Drew Paris.
     
    29:21
    Matthew Myers si na pravém kruhu klepal o přihrávku, té se ale nedočkal. Tygři překazili souhru domácích a míří na opačnou stranu.
     
    28:27
    Jan Ordoš zrychlil krok a dostal se těsně před Bownse, těsně před ním se dostal ke střele, ale Bowns jen se štěstím jeho střelu chytá.
     
    27:50
    Martin Bakoš se dostal znovu ke střele z levé strany a málem překonal znovu Bownse. Tentokráte jeho prudká střela skončila mimo tři tyče.
     
    27:21
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    26:10
    Tygry pochopitelně tato branka nakopla a po další akci trefil Stránský boční konstrukci Bownsovy branky. Domácí jsou nyní pod velkým tlakem a mohou litovat nevyužité dlouhé přesilovky pět na tři.
    25:40 Martin BAKOŠ - 2:3
     
    25:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilovka hostů je bleskově využita. MILAN BAKOŠ dostal přihrávku na pravý kruh a zívala před ním odkrytá část domácí branky. Poté pro něho nebyl problém zasunout puk za bezmocného Bownse – 2:3. Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    25:26
    Přesilovka pro Liberec. Faryna dostává dvě minuty za sekání a už sedí na trestné lavici.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Justin Faryna – 2 min., sekání).
    25:20 Jan STRÁNSKÝ - 2:2
     
    25:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. JAN STRÁNSKÝ dostal přihrávku na pravý kruh a odtud pak svou střelou nedal Bownsovi vůbec žádnou šanci. Kotouč končí ze jeho zády dnes podruhé a manko je tak smazáno – 2:2. Asistence: Daniel Špaček.
     
    24:05
    Před brankou Ďáblů se ke střele dostali opět hosté, ale domácí obrana byla pozorná.
     
    23:19
    Skrumáž před brankou Cardiffu, hosté ale nedokázali dotlačit puk za záda Bownse, a tak stále vedou o jednu branku. Tlak Tygrů ale dost sílí.
     
    22:20
    Po dlouhé době jsou hosté v plném počtu a hned zaútočili před domácí brankou. Střelu Lukáše Jaška ale Bowns chytil do své lapačky a hra je pak přerušena.
     
    22:03
    Kotouč prosvištěl kolem pravé tyče branky Romana Willa, poté se ho zmocnili znovu obránci Bílých Tygrů a kotouč letí opět až před Bownse.
     
    21:04
    Vhazovalo se po pravici Romana Willa a domácí se mohli dostat ke střele, jenže obrana hostů byla pozorná a dokázala okamžitě vyhodit kotouč pryč z pásma.
     
    21:00
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích a pokračuje už klasická přesilová hra domácího celku. Dlouhé dvojnásobné oslabení prozatím Tygři zvládli. Ještě je čeká ale stále to klasické.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 13 – 15
     
    První třetina je za námi. V ní se domácí stejně jako v utkání v Liberci dostali do dvoubrankového náskoku, Tygři však stihli v přesilové hře snížit na rozdíl jediné branky a vrátili se tak zpět do hry. Závěr první části hry poznamenala častá vyloučení na obou stranách, výsledkem toho pak je dvojnásobná přesilovka Cardiffu, která bude pokračovat i ve druhé části hry. Ta začne přibližně ve 21:05.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Hosté se zatím velmi dobře brání, vyhazují puky do bezpečí a blíží se konec první třetiny. Snaží se tak držet puk co nejdále od své branky, aby neinkasovali do šatny.
     
    19:02
    Tak nakonec dostal ještě dvě minuty hostující celek za špatné střídání a domácí budou hrát dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Hrabík.
     
    19:00
    Zmatky u boxu trestoměřičů. Došlo k odložení jednoho trestu a hosté by tak nyní měli hrát ve čtyřech proti pěti domácím.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:39
    Lukáš Derner se prodral do mezikruží, jeho střela měla rozhodně gólové parametry, ale skončila jen na hrudi Bownse.
     
    17:37
    Tygři nyní kroužili dlouho v útočném pásmu, Bartovič se dostal ke střele v mezikruží, ale ta skončila jen na brankáři domácích. Cardiff je ale pod tlakem a nyní se dokázal vymanit.
     
    16:53
    Jenže série trestů nekončí. Michal Bulíř inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení. Pokračovat se ale bude ve třech hráčích na obou stranách.
     
    16:39
    Síly na ledě se ale srovnají. Pope dostává dvě minuty za hákování a hrát se bude tři na tři.
     
    16:35
    Další vyloučení hostů, Pyrochta dostává dvě minuty za podražení a domácí budou hrát čtyři na tři.
     
    16:17
    Uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách, na domácí straně dostal dvě minuty Hotham a na libereské straně pak ještě Vlach za krosček.
     
    16:17
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Andrew Hotham – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., krosček).
     
    16:17
    Z levého kruhu střílel Jan Stránský, který ale při střele zlomil svoji hůl. Kotouč tak skončil někde u brankáře Bownse a před ním vznikla menší potyčka mezi oběma tábory. Uvidíme, zda se celá situace obejde bez vyloučení, nebo zda sudí uklidní hru rozdáním trestů.
     
    14:57
    Po chybné rozehrávce v obranném pásmu Liberce se domácí sami připravili o kotouč a na druhé straně pak střílel znovu Jan Ordoš, našel ale jen připravenou lapačku Bownse.
     
    14:39
    Po vstřelené brance se liberečtí hráči oklepali a už je vidět i zlepšená hra. Další akce se zrodila před cardiffskou brankou, Bowns ovšem zasahovat vůbec nemusel.
     
    13:44
    Pyrochta hledal svou přihrávkou Jaška, ale tomu kotouč nesedl a nedokázal ho tak dobře zpracovat. Nicméně hosté stále drží útočnou třetinu a kombinují před Bownsem.
     
    13:07
    Hosté ožili a i nyní se natlačili před domácí branku. Střela Jelínka ale skončila jen na obraně Cardiffu a domácí tak procházejí do dalšího útoku.
    12:25 Jan ORDOŠ - 2:1
     
    12:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    A přesilovka Liberce je využitá. Po pěkné souhře dostal namazáno na levé straně JAN ORDOŠ, jenž dokázal uklidit kotouč za záda Bownse – 2:1. Tygři jsou tak domácím na dostřel jediného gólu a jsou zpátky ve hře. Asistence: Dominik Lakatoš a Filip Pyrochta.
     
    11:44
    Hosté mají možnost dostat se domácím na dostřel jediné branky. Louis dostal dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro Tygry.
     
    11:44
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Mark Louis – 2 min., podražení).
     
    10:18
    Jašek se slušně proháčkoval podél pravého mantinelu a z pravé strany hledal svou přihrávkou Bakoše. Ten poté vystřelil z levého kruhu a Bowns měl co dělat, aby jeho ránu pokryl.
     
    09:27
    Náznak útoku ze strany Liberce, ta ale opět končí zmarem. Tygři se nemohou dostat k pořádné střele před Bownsem a Ďáblové už směřují zpět před jejich branku.
     
    08:35
    Po krátké pauze pokračujeme a domácí hokejisté se zase ocitli před Willem, tečovanou střelu ale liberecký brankář dokázal pokrýt.
     
    08:19
    Přichází komerční přestávka.
     
    08:02
    Liberečtí hokejisté už pomalu srovnávají hru, nyní se usadili v pásmu domácích, střela Vantucha ovšem končí jen na boční konstrukci branky Cardiffu.
     
    07:15
    Jašek to zkoušel z levého kruhu, ale jeho rána byla sražena na hůl jednoho z domácích a Cardiff tak může zamířit znovu před Willa.
     
    06:01
    Tygři i nyní byli pod velkým tlakem domácích, jenže nakonec se dokázali ubránit a zamířili na opačnou stranu. Před Bownsem ale nedošlo ke střele a na druhé straně opět zahrozili Ďáblové, kteří jsou v úvodu utkání lepším celkem.
    04:47 Patrick ASSELIN - 2:0
     
    04:47
    Cardiff právě vstřelil branku!
    No a je to o dvě branky. Domácí udrželi pásmo, z dálky vystřelil Haddad a k teči před Willem se dostal PATRICK ASSELIN, jenž nechal kotouč po své střele doplout za jeho záda – 2:0. Asistence: Joey Haddad a Mark Richardson.
     
    04:23
    Dlouho se Ďáblové drží před Willem, Bílí Tygři nemohou vyhodit kotouč do bezpečí a před Willem znovu stříleli domácí. Nyní si ale dokázal poradit.
     
    04:04
    No a domácí tak mají opět vedení v zádech. Jak na tuto situaci zareagují hosté? Nyní se vhazuje v jejich obranném pásmu a Will se musí mít opět na pozoru.
    03:16 Matthew MYERS - 1:0
     
    03:16
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Stejně jako v sobotu v Liberci, i dnes Cardiff otevírá skóre utkání. Po zmatku za libereckou brankou se domácí dostali ke kotouči a poté se k dorážce po střele Cardiffu dostal MATTHEW MYERS, jenž usměrnil kotouč za Willova záda – 1:0. Asistence: Drew Paris.
     
    02:22
    Ďáblové se dokázali vymanit z tlaku Tygrů a na chvíli opustili své vlastní obranné pásmo. V útoku pak nic nevymysleli a Liberečtí tak mohli projít před jejich branku znovu.
     
    02:02
    Lukáš Vantuch zavezl znovu kotouč před domácí branku, po střele od modré čáry ale Bowns zachytil puk na svou hruď a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    01:07
    Adam Jánošík nahodil puk do útočného pásma, tam se poté jeho spoluhráči pokusili o další střelu, ale Bowns se nemusel otáčet mezi třemi tyčemi. Nicméně hosté stále drží útočnou třetinu.
     
    00:46
    Michal Bulíř už se napřahoval ke střele, ale nakonec se k ní nedostal. Obrana domácích zakročila včas a nepustila hosty do zakončení.
     
    00:12
    Tygři se prodrali do útočného pásma, k puku se dostal Dominik Lakatoš, ale ke střele před Bownsem se nedostal. Do útoku míří nyní Cardiff.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všichni aktéři dnešního utkání jsou už na ledové ploše, oba kapitáni si podali ruce se sudími a za malou chvilku tak zápas bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Cardiff Devils: Bowns (Murdy) – Richardson (A), Hotham, Paris, Fournier, Reddock, Louis – Pope, Martin (A) (TS), Bentivoglio – Haddad, Ulmer, Asselin – Faryna, Myers, Lord – Morissette (C), Crowder, Batch – Moore

    Bílí Tygři Liberec: Will (Stezka) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Jánošík, Mojžíš – Krenželok, Jelínek (A), Lakatoš – Jašek, Bulíř, Bakoš (TS) – Ordoš, Vantuch, Bartovič – Hrabík, Vlach, Stránský – Špaček

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari, Tom Darnell – Sam Motton, Matt Rose.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
    Zápas se už blíží. Do Cardiffu přicestovali i příznivci Bílých Tygrů.

     
    Vzájemná utkání

    Jak už bylo zmíněno, oba celky se spolu utkaly už minulou sobotu a Liberec zvítězil 5:2. Jak dopadne odveta na půdě Cardiffu? Potvrdí Tygři roli favorita a tentokráte žádné drama nepřipustí, nebo naopak Ďáblové svého soupeře znovu potrápí? To se musíme nechat překvapit. Duel to ale bude rozhodně opět zajímavý.
     
    Tabulka skupiny E

    1. Vaxjö 5 b
    2. Liberec 4 b
    3. Davos 3 b
    4. Cardiff 0 b
     
    Výsledky všech utkání ve skupině E

    Liberec – Vaxjö 3:4pp
    Liberec – Cardiff 5:2
    Davos – Cardiff 10:1
    Davos – Vaxjö 0:3
    Bílí Tygři ve středu ráno posnídali na letišti, pak nabrali směr na první venkovní trip, do Cardiffu.

     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílé Tygry totiž sobotní soupeř dokonale zaskočil, když se ve vlastním oslabení dostal do vedení. To hokejisté od Ještědu nečekali a prakticky celou třetinu se nedokázali před brankou Cardiffu prosadit. V závěru pak přišla další rána, když hosté využili početní výhodu a šli do dvoubrankového vedení. Tygři ale ve druhém dějství zápas otočili a vedli 3:2. Ďáblové ovšem stále kousali a odpor zlomil definitivně až Daniel Špaček, jenž své sólo v oslabení zakončil. Na 5:2 pak už zvyšoval Bartovič střelou do odkryté klece a Tygrům se hodně ulevilo. Do tabulky si připsali první tři body a navázali tak na bodový zisk z prvního utkání, ve kterém přivítali švédské Vaxjö. Zde byl podobný průběh, Liberečtí taktéž smazali dvoubrankové manko a dostali se do vedení, Vaxjö ale vyrovnalo a následně pak zápas v prodloužení dotáhlo i do vítězného konce.
    Do Liberce přicestovala i početná skupina příznivců Cardiffu, kteří přispěli ke skvělé atmosféře. Za to jim patří poděkování.

     
    Cardiff Devils

    Ve skupině E hokejové Ligy mistrů je welšský klub Cardiff Devils spíše outsiderem. Mezi kandidáty na postup jsou rozhodně řazeny kluby jako Davos, Vaxjö a liberečtí Bílí Tygři. Švýcarský Davos, který má obrovskou tradici, roli Cardiffu potvrdil hned v prvním utkání, když doma zvítězil vysoko 10:1. A podobný gólový příděl se očekával také v sobotu v Liberci, kam hráči Cardiffu cestovali. Jenomže hosté dokázali, že i mužstvo, které není favoritem, dokáže svého soka hodně potrápit a dokonce moc nechybělo, aby sahali po bodovém zisku.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Nová sezóna hokejové Ligy mistrů je už v plném proudu a dnes jsou na programu další utkání v základních skupinách. My se v tomto online přenosu zaměříme na zápas mezi velšským klubem Cardiff Devils a českým zástupcem z české extraligy, týmem Bílí Tygři Liberec, a sice ve skupině E.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Myers (Paris), 5. Asselin (Haddad, Richardson), 30. Ulmer (Fournier, Paris) – 13. Ordoš (Lakatoš, Pyrochta), 26. Stránský (Špaček), 26. Bakoš (Krenželok), 32. Pyrochta (Jašek), 37. Bakoš, 42. Ordoš (Bartovič), 46. Bakoš (Bulíř, Ševc)


    Cardiff Devils: Bowns (Murdy) – Richardson (A), Hotham, Paris, Fournier, Reddock, Louis – Pope, Martin (A) (TS), Bentivoglio – Haddad, Ulmer, Asselin – Faryna, Myers, Lord – Morissette (C), Crowder, Batch – Moore
    Bílí Tygři Liberec: Will (Stezka) – Ševc (C), Pyrochta, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Jánošík, Mojžíš – Krenželok, Jelínek (A), Lakatoš – Jašek, Bulíř, Bakoš (TS) – Ordoš, Vantuch, Bartovič – Hrabík, Vlach, Stránský – Špaček

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari, Tom Darnell – Sam Motton, Matt Rose

    Diváci: 2 500
    ocianews.com