Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
po prodl.
Nottingham Panthers
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
Mountfield HK
Čtvrtek 31.08.2017, 20:00 • Motorpoint Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:43:17)
     
    Hvězdami utkání byli vyhlášeni za Nottingham Yann Sauve a za Hradec Tomáš Zigo.
     
    Utkání je tak u konce. Po infarktové třetí třetině, kdy se nejprve zdálo, že Nottingham sebere všechny body, se muselo prodlužovat pouhých devět sekund, než Yann Sauve rozhodl o tom, že bod navíc zůstane v Anglii. Z pohledu dnešního utkání nutno uznat, že Panteři vyhráli zaslouženě, jelikož byli o něco lepším a především o hodně dravějším celkem. V tabulce skupiny F se tak posouvají o bod před Mountfield! Ten tak může těšit asi jen skvělá premiéra Filipa Jiráska v jeho dresu.
     
    Konec zápasu.
    SAUVE - 4:3
     
    60:09
    Nottingham Panthers právě vstřelili branku!
    Tak to bylo hodně rychlé prodloužení. Derlago vyhrál souboj o puk na pravé straně u mantinelu, poslal kotouč na osu kluziště YANNU SAUVEOVI, který prostřelil Pavelku mezi betony a ukončuje tento zápas! Asistence: Mark Derlago.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Nottingham Panthers – 13 (30)

    Mountfield HK – 17 (28)
     
    Hrát se bude 3 na 3 po dobu pěti minut.
     
    Třetí dějství přineslo rozhodně největší vzrušení. Po brankách Clarka a Moseyho se zdálo, že Nottingham má zápas v kapse, jenže pak zabrali také Hradečtí a díky dvěma parádním brankám Jiráska (který ve svém první startu za Mountfield HK vstřelil svůj první gól) a Pavlíka (během pouhých 58 vteřin) poslali zápas do prodloužení, které ihned začíná.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Gregorc poslal kotouč za bránu Panterů, kde Cingel s Červeným prohráli nerovný boj s přesilou bránících Britů, kteří zakládají možná poslední útok základní hrací doby.
     
    59:15
    Do velké šance se protlačil Brett Perlini, jenž si sjel zprava a střelou z mezikruží se snažil překonat Pavelku. Ten jeho pokus skvěle vyrazil ramenem!
     
    58:53
    Kotouč poskakoval na útočné modré Mountfieldu, situaci rozhodl Jindřich Barák, jenž ho poslal do rohu za bránu Garnetta.
     
    58:13
    Zakázané uvolnění se po vyhození Pantery nepíská, Vydarený tak musí hrát, ztrácí touš a Britové motají Lvy v pásmu před jejich brankářem.
     
    57:45
    Pavelka teď váhal s rozehrávkou za vlastní bránou a najednou ho překvapil napadající Mokšancev, gólman Mountfieldu musel puk rychle schovat pod lapačku.
     
    57:39
    Gregorc předal kotouč Filipu Pavlíkovi, jenž ho po pravé straně poslal dopředu, žádný z jeho spoluhráčů však prudkou přihrávku nezasáhl – zakázané uvolnění.
     
    57:04
    Barák vyhazuje po pravém mantinelu do středního pásma, kde se o černou pryž pere hned čtveřice hokejistů.
     
    56:41
    Vopelka poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde bylo pěkně rušno. Gólman Garnett ale nakonec touš našel a přikryl lapačkou.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 34. Sauve (Billingsley), 47. Clarke, 48. Mosey (Farmer, Betteridge), 61. Sauve (Derlago) – 36. Zigo (Vopelka, Rosandič), 52. Jirásek (Cingel, Zigo), 53. F. Pavlík (Vopelka)


    Nottingham Panthers: Garnett (Gospel) – Lee "C", Sauve "A", Billingsley, Spang, Mosey, Gagnon, Kelsall, Tetlow – Bussieres, Phillips, Derlago – Shalla, Perlini, Farmer – Clarke, Lindhagen, Brown "A" – Betteridge, Lachowicz, Mokshantsev. Trenér: Corey Neilson.
    Mountfield HK: Pavelka (Sedláček) – Gregorc, F. Pavlík, Vydarený "A", Čáp, Barák, Rosandič, Graňák, Pohl – Červený, Džerinš, Vopelka – Šimánek, Kukumberg "A", Köhler "C" – Cingel, Zigo, Jirásek – Nedvídek, Miškář, Dvořák. Trenér: Václav Sýkora.

    Rozhodčí: Iwert, Sewell – Dalton, Beresford
    thejrc.org