Venezuela – Kolumbie 0:0 (kon.) | Chile – Paraguay 0:3 (kon.) | Uruguay – Argentina 0:0 (kon.)
Brazílie – Ekvádor 2:0 (kon.) | Peru – Bolívie 2:1 (kon.)
konec
Brazílie
2:0 (0:0)
Ekvádor
Pátek 01.09.2017, 02:45 • Arena do Grêmio, Porto Alegre • Kvalifikace MS (Jižní Amerika)
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto on-line přenosu vše. Přeji příjemně strávený závěr pracovního týdne. Na shledanou! (04:47:32)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a z vítězství se po zásluze raduje Brazílie. Domácí sice dlouho nemohli najít recept na obranu soupeře, ale v 69. minutě zahrávali rohový kop, po kterém skóroval trestuhodně osamocený Paulinho. Po této brance se Ekvádor snažil více tlačit dopředu, nicméně o sedm minut později přišel druhý zářez domácích, tentokrát z kopačky střídajícího Philippeho Coutinha. Žádné další branky už jsme se nedočkali a Brazílie si tak definitivně zajistila přímý postup na MS.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Neymar už si dává hlavu do dresu. Znovu to totiž neudělal špatně, když si navedl míč na pravou nohu, avšak následným zakončením o pár decimetrů minul tyč Banguerovy brány.
     
    90+1
    Pouze do náruče připraveného Allisona šlo skákavé zakončení z volného kopu hostujícího celku. Tohle se příliš nepovedlo.
     
    90
    Felipe Caicedo si dobrou kličkou na nějakých třiceti metrech od Allisonovy brány řekl o faul a ten také přišel. Volný kop pro Ekvádor.
     
    90
    Neymar snad od poloviny hřiště nerušeně prošel až do pokutového území, ale tam jeho akci znovu chybělo zdárné zakončení.
     
    89
    Skvěle teď do obrany zapracoval Gabriel Jesus, který se zezadu přiřítil ke Cazaresovi. Toho nejprve obral o míč a pak si ještě vykoledoval faul.
     
    88
    Antonio Valencia se jakožto správný kapitán pokouší trhnout hru nevýrazného Ekvádoru, ale zatím se to ani tomuto hráči Manchesteru United nedaří.
     
    87
    Aktivní Coutinho se pokusil vymyslet gólovou přihrávku, avšak jemným lobem poslal míč pouze do rukavic připraveného Banguery.
     
    85
    Allison v klidu pouze pohledem zkontroloval nepřesné zakončení hlavou v podání jednoho z hostujících útočníků. Ekvádoru se vůbec nedaří zakončovat do prostoru brány.
     
    84
    Je tomu tak. Luan jde na plac místo Williana.
     
    83
    Chystá se poslední střídání brazilského výběru. Zdá se, že na hřiště vběhna miláček domácího Grémia, Luan!
     
    82
    Naprosto v pohodě se domácím daří likvidovat náznaky ekvádorských útoků. Navíc se teď do šance mohl dostat Neymar, nicméně jeho střela byla zablokována.
     
    80
    Za cenu žluté karty teď Marcelo (BRA) zastavil postupujícího Antonia Valenciu.
     
    79
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Fidel Martínez, přichází Marcos Caicedo.
     
    78
    Velmi důrazně byl na levé straně odstaven Neymar. Výsledkem byl zisk volného kopu ve prospěch Brazílie, ale domácí si se standardní situací neporadili zrovna nejlépe.
    76. Philippe COUTINHO - 2:0
     
    76
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Jenže nyní už je to 2:0 a o vítězi je zřejmě rozhodnuto. Gabriel Jesus obdržel dobrou přihrávku do pokutového území a na levé straně šestnáctky připravil tutovku pro PHILIPPEHO COUTINHA. Ten byl zničehonic úplně sám před Banguerou a toho zblízka v pohodě překonal.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 69. Paulinho, 76. Coutinho

    Karty:   35. Neymar (BRA), 60. Jesus (BRA), 80. Marcelo (BRA) – 26. Martínez (ECU), 60. Velasco (ECU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:16.
    Brazílie: Alisson – Dani Alves, Marquinhos, Miranda (46. Thiago Silva), Marcelo (C) – Paulinho, Casemiro, Renato Augusto (59. Coutinho) – Willian (84. Luan), Jesus, Neymar
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Rodrigo Caio, Filipe Luis, Taison, Coutinho, Thiago Silva, Fernandinho, Giuliano, Luan, Firmino, Fagner

    Ekvádor: Banguera – Velasco, Achilier, Arboleda, Ramírez – A. Valencia (C), Quiňónez, Noboa, Gaibor (73. Cazares) – E. Valencia (73. F. Caicedo), Martínez (79. M. Caicedo)
    Náhradníci: Dreer, Domínguez – León, Cazares, F. Caicedo, Ayoví, Oyola, Estrada, Gruezo, Bagui, M. Caicedo, Aimar

    Rozhodčí: Mario Díaz de Vivar – Milcíades Saldívar, Rodney Aquinno (vš. PAR)
    ocianews.com